Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Maxus eDeliver 3

De beste laadoplossingen voor uw Maxus eDeliver 3

Laadpaal advies over uw Maxus eDeliver 3 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Maxus eDeliver 3

Bent u in de markt voor een laadpaal of andere type lader voor uw Maxus eDeliver 3 bedrijfswagen? Bij Laaddirect kunt u terecht voor topmerk laadoplossingen, relevant aankoopadvies en zelfs de installatie van uw laadstation. Al onze laders zijn geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik en dankzij ons uitgebreide assortiment kunnen wij u altijd de best passende laadoplossing aanbieden. De Maxus eDeliver 3 is veelzijdige, wendbare, praktische en compacte elektrisch aangedreven bestelwagen. Dankzij zijn multifunctionele en milieuvriendelijke eigenschappen is de eDeliver 3 bij uitstek geschikt voor installateurs, bezorgers, aannemers, stadsdiensten en nog veel meer. Evenals bij andere EV’s is het vinden van een geschikte lader voor uw eDeliver 3 van groot belang. Zo weet u namelijk zeker dat de accu volledig opgeladen is als u pad gaat.

Twee verkrijgbare uitvoeringen

Vooralsnog is de Maxus eDeliver 3 verkrijgbaar in twee lengtes: één met een korte wielbasis en een met een lange wielbasis. De versie met een lange wielbasis heeft significant meer laadruimte (6,3 m3 vs. 4,8 m3), is een slag hoger en heeft een hogere maximale belasting. Ook is er keuze op gebied van accupakket: kopers kunnen kiezen uit een 35 of 53 kWh-accu. Het enige verschil tussen deze twee accu’s is de maximale capaciteit, op gebied van AC-laadvermogen zijn ze identiek (7,2 kW). Dit betekent dat het voor uw keuze voor een geschikte lader niet uitmaakt met welk accupakket uw eDeliver 3 is uitgerust.

Uitvoering Accu             AC-laadvermogen      Aansluiting
Maxus eDeliver 3 35 kWh 7,2 kW Type 2
Maxus eDeliver 3 53 kWh 7,2 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Niet elke lader geschikt voor de eDeliver 3

Jammer genoeg is niet elke laadoplossing geschikt voor de eDeliver 3. Dit heeft te maken met het AC-laadvermogen. Om het 7,2 kW AC-laadvermogen van uw Maxus eDeliver 3 volledig te benutten heeft u een laadstation nodig met minimaal evenveel laadcapaciteit. Kiest u een lader met minder laadvermogen, dan duurt het aanzienlijk langer om de accu volledig op te laden. Overigens dient u ook rekening te houden met de eisen voor de elektrische aansluiting. Zo is voor een AC-laadvermogen van 7,2 kW een 1-fase 1 x 32A aansluiting noodzakelijk.

Laadpaal of wandlader?

Kiezen tussen een laadpaal en wandlader hoeft niet ingewikkeld te zijn. Aangezien beide ‘types’ lader technisch identiek zijn, hangt deze keuze vooral af van de plek waar u uw eDeliver 3 wilt opladen. Leent deze plek zich het beste voor een wandlader of komt een laadpaal hier beter tot zijn recht? In de regel is een laadpaal wat veelzijdiger, aangezien u deze in principe overal kunt plaatsen. Beeld u zich in hoe de laadkabel en aansluitkabel vanaf de groepenkast zal komen te lopen en maak op basis hiervan uw keuze. Twijfelt u? Schroom dan niet om ons om advies te vragen.

Installatie door gecertificeerd monteur

Speciaal voor diegenen die zich liever niet aan de montage van hun nieuwe lader wagen hebben wij ons installatiepakket in het leven geroepen. Kiest u hiervoor, dan komt een gecertificeerde, bij ons aangesloten monteur de lader voor u installeren. Dat is wel zo makkelijk!

Zelf de laadtijd van de Maxus eDeliver 3 berekenen

Het is om meerdere redenen handig om te weten hoelang het duurt om de accu van uw Maxus eDeliver 3 volledig op te laden. Hiermee kunt u immers bepalen hoelang u uw eDeliver 3 aan de lader moet laten. Met behulp van onderstaande rekensom rekent u dit eenvoudig uit:

( accucapaciteit – AC-laadvermogen ) / energieverlies = laadtijd in uren

Wat de accucapaciteit van uw eDeliver 3 is hangt af van het door u gekozen accupakket (35 of 53 kWh). Het AC-laadvermogen is 7,2 kW, het energieverlies 0,85 (want 15% van de energie gaat verloren). Dit levert de volgende laadtijden op:

eDeliver met 35 kWh accupakket: (35 / 7,2 ) / 0,85 = 5,72 uur = 5 uur en 43 minuten

eDeliver met 53 kWh accupakket: (53 / 7,2 ) / 0,85 = 8,66 uur = 8 uur en 40 minuten

Kanttekening

Bovenstaande berekeningen zijn gebaseerd op de theorie. Zo wordt er geen rekening gehouden met de invloed van externe factoren die in de praktijk op kunnen treden. Denk hierbij aan de omgevingstemperatuur, de staat van de elektrische aansluiting en de conditie van de accu zelf.

Geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik

Zoals reeds benadrukt leent een elektrische bestelwagen zoals de Maxus eDeliver 3 zich zeer goed voor zakelijk gebruik. Gelukkig kunnen zakelijke gebruikers in principe met al onze laders uit de voeten. In principe zijn al onze laadoplossingen namelijk geschikt voor gebruik thuis, op de zaak of elders. Daarbij komt nog dat we dankzij ons gevarieerde aanbod in staat zijn iedereen een passende laadpaal of wandlader aan te bieden.

Toekomstbestendige laadoplossing

Houdt u ook rekening met de toekomst bij uw keuze? Misschien vervangt u over een tijdje uw eDeliver 3 door een model met meer laadvermogen of schaft u nóg een EV aan. Dan zou het wel zo handig zijn als u een lader heeft die hier óók geschikt voor is. Kortom, nu alvast nadenken over uw toekomstplannen kan geen kwaad.

Zó vindt u de perfecte laadpaal of wandlader voor uw Maxus eDeliver 3

Het selecteren van de perfecte lader voor uw eDeliver 3 is zo gemakkelijk nog niet. Tijdens het selectieproces moet u zichzelf meerdere vragen stellen, vragen die o.a. betrekking hebben op eerdergenoemde zaak, zoals het laadvermogen, de vereiste elektrische aansluiting en het type laadstation. Andere te overwegen zaken zijn:

Enkele of dubbele laadaansluiting?

Wilt u meerdere EV’s tegelijk opladen? Dan raden we een lader met een dubbele laadaansluiting. Is dit niet het geval, dan volstaat een model met een enkele socket uiteraard.

Welk type laadkabel?

U heeft keuze uit laadstations met een losse en een vaste laadkabel. Een losse laadkabel bergt u na het laden op in uw eDeliver 3 en haalt u tevoorschijn zodra u deze weer wilt opladen. Bij een lader met een vaste laadkabel gaat dit een stukje sneller. De kabel zit immers vaste aan het laadstation, waardoor het opbergen en opgraven van de kabel voorgoed tot de verleden tijd behoort. Helaas is dit type lader wat kwetsbaarder en dus minder geschikt voor gebruik in een publieke omgeving.

Wel of geen ‘online’ lader met internetverbinding?

Steeds meer laders hebben een internetverbinding. Deze laders worden ook wel online laders genoemd. Dankzij de internetconnectie kunnen ze worden uitgerust met tal van functies. Welke dit zijn en welke voor- en nadelen ze hebben vertellen we hieronder.

Welke handige functies heeft u nodig?

Heeft u gekozen voor een online lader? Dan moet u vervolgens kijken welke functies u nodig heeft. We lopen ze één voor één na.

1.     Backoffice

De backoffice is verreweg de meest populaire functie. Hiermee krijgt u inzicht in alle relevante informatie rondom het laadproces. Denk hierbij aan de laadkosten, de laadefficiëntie en nog veel meer. Dit maakt een backoffice ideaal voor gebruikers die de laadkosten in uw boekhouding moet verwerken of wilt verrekenen met derden. Overigens zijn de backoffices die standaard worden meegeleverd bij sommige laders relatief beperkt. Daarom bieden wij ook aparte, meer uitgebreide backoffices van onder anderen E-Flux aan.

2.     Gecertificeerde kWh-meter

Wilt u de kosten van het laden verreken met anderen? Dan moet uw toekomstige lader, naast een backoffice, ook uitgerust zijn met een gecertificeerde kWh-meter. In ons aanbod vindt u diverse modellen die van beide functies voorzien zijn.

3.     Dynamic Load Balancing

Uw toekomstige laadstation zal veel vragen van uw elektrische installatie. Zó veel zelfs, dat uw installatie overbelast kan raken. Door voor een lader met Dynamic Load Balancing te kiezen voorkomt u dit. Deze functie schroeft automatisch het laadvermogen terug wanneer overbelasting dreigt.

4.     Autorisatie: Plug & Charge, RFID-lezer of smartphone applicatie

Staat uw laadpaal of wandlader op een publieke plek? Met een autorisatiefunctie voorkomt u dat onbevoegden uw lader kunnen gebruiken. De autorisatie verloopt dan via een RFID-lezer (laadpas of laaddruppel, een Plug & Charge functie of een smartphone applicatie.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.