Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Mercedes-Benz EQA

De beste laadoplossingen voor uw Mercedes EQA

Laadpaal advies over uw Mercedes EQA ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Mercedes-Benz EQA

Ook voor uw Mercedes-Benz EQA heeft u een passende laadoplossing in de vorm van een laadpaal of wallbox nodig. Daarom vindt u bij Laaddirect een uitgebreid aanbod aan laadpalen en wandladers van A-merken als EVBox, Alfen, Lanova, Wallbox en Webasto. Onze laders zijn geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik en kunnen eventueel ook voor u worden geïnstalleerd.

Kortom: Laaddirect is dé aangewezen leverancier van laadpalen en wandladers voor de Mercedes EQA. Ons assortiment bestaat uit diverse laders die geschikt zijn voor deze Mercedes EV en die over alle benodigde features en eigenschappen beschikken.

 

Waarom een laadpaal voor de Mercedes EQA?

De Mercedes EQA is een compact vormgegeven, elektrisch aangedreven cross-over SUV. De EQA combineert sportiviteit en efficiëntie met aangenaam rijgedrag en een hoge mate van comfort. Voor het ‘standaard’ AC-laden, het laden wat u thuis, op bedrijf of elders doet, heeft u uiteraard wel een passende laadpaal of wandlader nodig. Alleen zo weet u zeker dat de accu volledig opgeladen is als u weer de weg opgaat. Andere voordelen van uw eigen thuislader of laadoplossing op bedrijf zijn:

  • Lagere laadkosten
  • Gemakkelijk te combineren met uw eigen zonnepanelen
  • Laden waar en wanneer u wilt
  • De perfecte laadpaal of wandlader voor uw situatie

 

Verschillende uitvoeringen: welke laadpaal kiezen?

Op dit moment levert Mercedes de EQA in vier verschillende uitvoeringen. Deze uitvoeringen verschillen van elkaar op gebied van accupakket, aandrijving (4MATIC vierwielaandrijving), vermogen en uitrustingsniveau, maar zijn op het gebied van de boordlader identiek.  Elke Mercedes EQA is standaard uitgerust met een 3-fase 11 kW AC-boordlader met een Type 2-laadaansluiting.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
EQA 250 66,5 kWh 11 kW Type 2
EQA 250+ 70,5 kWh 11 kW Type 2
EQA 300 4MATIC 66,5 kWh 11 kW Type 2
EQA 350 4MATIC 66,5 kWh 11 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laders zijn geschikt voor de Mercedes EQA?

Welke lader geschikt is voor uw Mercedes EQA hangt in grote mate af van het benodigde laadvermogen. Voor het normale AC-laden heeft de boordlader van de EQA een maximaal vermogen van 11 kW. Om dit vermogen ten volle te benutten heeft u minimaal een 3-fase 3 x 16A aansluiting nodig. Heeft u dit niet, dan neemt de laadtijd van de EQA aanzienlijk toe.

Laadpaal of wandlader – welke is geschikt voor u?

Een laadpaal of een wandlader, welke moet u nu hebben? Dát is de vraag. Het is belangrijk om te weten dat er vanuit een technisch opzicht nauwelijks verschil is tussen deze twee type laders. Ze verschillen ‘slechts’ qua wijze en plek van montage. Dit maakt deze keuze echter niet minder belangrijk. De plek van de lader bepaalt namelijk hoe gemakkelijk de lader te gebruiken is. Kijk daarom goed naar de plek waar u uw Mercedes EQA wilt gaan opladen. Komt een laadpaal hier het beste tot zijn recht, of is een wandlader toch handiger?

Geen zorgen over de installatie

Over de installatie van uw nieuwe laadstation hoeft u zich geen zorgen te maken. Tenminste, als u voor ons installatiepakket kiest. Een bij ons aangesloten, ervaren en gecertificeerde monteur sluit de lader voor u aan en neemt al het werk uit handen. Dit gebeurt natuurlijk op vakkundige wijze.

Zelf de laadtijd van uw Mercedes-Benz EQA uitrekenen

Wilt u weten hoe lang het duurt om het accupakket van de Mercedes-Benz EQA op te laden? Dit 100% nauwkeurig uitrekenen is bijzonder ingewikkeld. Wat we wél kunnen doen, is een goede schatting maken van de te verwachten laadtijd. Dit doen we met behulp van de onderstaande rekensom.

Bruikbare accucapaciteit (in kWh) / AC-laadvermogen (in kW) / 0,85 = laadtijd in uren

Vullen we in deze formule de relevante specificaties van de EQA in, dan krijgen we de volgende rekensom:

Laadtijd Mercedes EQA: 66,5 kWh / 11 kW / 0,85 = 7,11 uur

Waarom we de 0,85 gebruiken? Doorgaans gaat zo’n 15% van de energie verloren tijdens het laden. Door de uitkomst van de accucapaciteit / AC-laadvermogen te delen door 100% – 15% = 0,85 houden we hier rekening mee. Dit komt de betrouwbaarheid van de rekensom ten goede.

 

Niet 100% nauwkeurig

Het is van belang om in het achterhoofd te houden dat de bovenstaande rekensom niet perfect is. Zo houdt de som geen rekening met de rol van de vele externe factoren die de laadtijd kunnen beïnvloeden.

Geschikt voor zakelijk en particulier gebruik

Wilt u uw Mercedes-Benz EQA op de zaak opladen? Dat is geen probleem. Al onze laders zijn geschikt voor gebruik thuis, op bedrijf of ergens anders. Daarnaast bestaat ons leveringsprogramma uit laders van uiteenlopende merken. Elke lader heeft unieke eigenschappen, functies en ideale toepassingen. Hierdoor kunnen we voor iedere situatie een passende laadoplossing aanbieden.

Toekomstbestendige lader

Door nu de juiste keuzes te maken doet u zichzelf een grote plezier. Het is namelijk van groot belang dat de lader die u kiest toekomstbestendig is. Wie weet vervangt u uw Mercedes-Benz EQA over een tijdje door een auto met een hoger laadvermogen, of schaft u een tweede elektrische auto aan. Dan zou het wel zo praktisch zijn als u nog steeds gebruik kunt maken van uw onlangs aangeschafte laadpaal of wandlader. Nu alvast vooruit denken kan dus geen kwaad.

 

Zo vindt u de passende laadoplossing voor uw Mercedes-Benz EQA

Het vinden van een passende laadoplossing voor uw Mercedes-Benz EQA hoeft niet ingewikkeld te zijn. Houd simpelweg, naast de eerdergenoemde zaken, ook de onderstaande zaken in het achterhoofd.

1. Autorisatie-functies – RFID-lezer, smartphone apps & meer

Steeds meer laadstations zijn uitgerust met een zogenaamde autorisatie-functie. Hiermee kunt u bepalen wie wel en wie niet gebruik mag maken van uw lader. Dat is wel zo handig, helemaal als uw lader zich op een publieke plek bevindt. Autorisatie-functies zijn er in verschillende vormen. Denk hierbij aan een RFID-lezer voor laadpassen, een Plug & Charge-optie, laaddruppels of een smartphone applicatie.

2. Dynamic Load Balancing

Een laadpaal of wandlader kan uw elektrische installatie overbelasten. Hoe? Dit kan gebeuren als de lader én andere grote energieverbruikers tegelijk zijn ingeschakeld. Laders met Dynamic Load Balancing voorkomen dit door het laadvermogen te reduceren wanneer andere grootverbruikers ingeschakeld worden.

3. Aantal laadaansluitingen

Hoeveel laadaansluitingen heeft u nodig? Wilt u twee elektrische auto’s tegelijk kunnen opladen? Zo ja, kies dan voor een lader met een dubbele aansluiting. Heeft u hier geen behoefte aan, dan volstaat een lader met een enkele socket.

4. Type laadkabel

Verreweg de meeste laders hebben een losse laadkabel. Deze bergt u op in de kofferbak en haalt u hier uit zodra u uw Mercedes-Benz EQA wilt opladen. Laadoplossingen met een vaste laadkabel halen deze tussenstap weg. Houd wel rekening met het feit dat deze laders wat kwetsbaarder zijn en daardoor minder geschikt voor gebruik in een publieke omgeving.

5. Online laders ( + back office)

Sommige laders zijn uitgerust met een internetaansluiting. Dankzij deze internetverbinding beschikken zij over allerlei handige functies, zoals een back office. Met een back office krijgt u inzicht in uw laadsessies- en kosten. Dit is vooral handig als u de kosten van het laden wilt verrekenen met uw medegebruikers of werkgever.

 

Mercedes EQA lader kopen? Dat doet u bij Laaddirect

De beste lader voor de Mercedes EQA koopt u bij Laaddirect. In ons aanbod vindt u ongetwijfeld de passende laadpaal of wandlader, wat uw wensen ook zijn. Daarnaast nemen wij ook de installatie voor onze rekening. Dat is wel zo makkelijk. Heeft u een vraag? Schroom dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.