Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Opel Corsa-e

De beste laadoplossingen voor uw Opel Corsa-e

Laadpaal advies over uw Opel Corsa-e ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Opel Corsa-e

De Opel Corsa is een van de bekendste autotypes van het Duitse automerk. Jarenlang is de Opel Corsa een van de meest verkochte auto’s in Nederland geweest. Maar hij werd ook vaak gezien als een kleiner en simpeler aftreksel van de Opel Astra. Hierin kwam verandering toen Opel, inmiddels onderdeel van Groupe PSA, een geheel nieuwe Corsa uitbracht. Deze was ook meteen beschikbaar in een volledig elektrische uitvoering, de Corsa-e.
De Opel Ampera-e was nog min of meer een experiment maar de Opel Corsa-e is een auto die helemaal klaar is om grote successen te boeken. Hij heeft ook niet voor niets het Gouden Stuurwiel gewonnen. Maar ook de elektrische Opel Corsa-e heeft uiteraard een accupakket, dat opgeladen moet worden. Of het nu gaat om een laadpunt bij u thuis, of op het werk, bij Laaddirect vindt u snel en eenvoudig een geschikte wandlader of laadpaal voor uw Corsa-e. Als u bij het kiezen van de meest geschikte lader voor uw Opel Corsa-e advies nodig heeft, zijn onze adviseurs u natuurlijk graag van dienst.

Laadoplossingen voor de Opel Corsa-e

Er zijn meerdere laadoplossingen mogelijk voor het opladen van uw Opel Corsa-e. Wij hebben zowel laadoplossingen voor thuisgebruik en voor zakelijk gebruik. Ons assortiment laders voor de Opel Corsa-e bestaat uitsluitend uittopmerken. Wij verkopen laadoplossingen van Alfen, EVBox, Wallbox en Webasto. Vanwege het redelijk grote accupakket van
De Opel Corsa is jarenlang in Nederland een van de meest verkochte autotypes geweest. De Opel Corsa-e heeft dankzij het 50 kWh accupakket een actieradius van 337 kilometer. Vanwege de vrij grote capaciteit van de accu is het raadzaam om een geschikte lader te kiezen. Het is namelijk wel zo handig dat de accu ’s nachts voldoende wordt opgeladen zodat u ’s ochtends met een volle accu de weg op kunt.

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

De beste lader voor uw elektrische Opel Corsa-e

Indien u uw Opel Corsa-e thuis, op uw eigen terrein, op kunt laden en u gebruikt de auto alleen privé, dan hoeft u zich niet zo druk te maken over allerlei geavanceerde functies. Dan is alleen dynamic load balancing interessant omdat u daarmee overbelasting kunt voorkomen. Wanneer u uw Opel Corsa-e vooral voor zakelijke doeleinden gebruikt, heeft de laadpaal waarschijnlijk wel wat meer functies nodig. Neem bijvoorbeeld een slimme laadpaal, zodat u inzicht in uw laadsessies en stroomkosten krijgt, de mogelijkheid heeft om stroomtarieven in te stellen voor gastgebruikers en uw elektriciteitskosten met uw werkgever kunt verrekenen. Of u kiest voor een groter laadvermogen van 11 kW, zodat u gemakkelijk meerdere auto’s snel kunt opladen, of om ook auto’s met een grotere accu en hoger laadvermogen op te kunnen laden. Laadt u meerdere auto’s tegelijk op? Overweeg dan ook een dubbele socket op uw laadstation. Een derde handige functie is de online functie. Zo wordt uw laadstation slim met handige functies, zoals

Overige praktische features van uw laadstation

Er zijn al een aantal criteria behandeld, die uw keuze voor een laadpunt zouden kunnen bepalen zoals de dynamic load balancing, online features en een dubbele socket. Hieronder volgen nog een aantal aspecten, die u in uw overweging mee zou kunnen nemen:
• Wilt u autorisatie op uw laadstation? Bij sommige laders begint het opladen, zodra u de kabel insteekt. Dit houdt automatisch in dat iedereen van uw laadstation gebruik kan maken. Daarom zijn er ook laders ontwikkeld met een Plug and Charge feature of een RFID lezer, zodat ongewenste gebruikers niet zonder uw toestemming uw laadpunt kunnen gebruiken.
• Wilt u liever een vaste laadkabel? Een vaste laadkabel is praktisch, omdat dit aansluiten een stuk eenvoudiger maakt. Een vaste laadkabel kan echter wel nadelig (kwetsbaar) zijn in een (semi) publieke omgeving.

Vakkundige installatie van uw laadstation

Onze medewerkers voorzien u graag van advies over welk laadstation het beste past bij uw situatie. Maar u kunt niet alleen van Laaddirect gebruikmaken voor advies. Wanneer u uw laadpunt bij ons bestelt, kunt u ook direct kiezen voor een compleet installatiepakket. Binnen slechts enkele weken wordt uw wandlader of laadpaal bij u geplaatst en geïnstalleerd. Een van onze gecertificeerde monteurs zal zorgdragen voor een vakkundige installatie en uw laadpunt gebruiksklaar opleveren.

Een geschikte lader voor uw Opel Corsa-e

Wanneer u op zoek bent naar een goede wandlader of laadpaal voor uw Corsa-e moet u rekening houden met de volgende aspecten. De Opel Corsa-e kan met maximaal 7,4 kW laden. Dit betekent dat er 2 fasen van 16A benodigd zijn. Een 1-fase aansluiting van 32A is ook mogelijk, maar die wordt dan wel behoorlijk belast. In de praktijk is het verstandiger om te kiezen voor een 3-fase (3 x 16A) aansluiting, waarvan 2 fasen gebruikt worden. Als u op deze twee fasen ook andere grote stroomverbruikers hebt draaien, zoals de vaatwasser, wasmachine of wasdroger, zou er overbelasting kunnen ontstaan. De lader van uw Corsa-e kan namelijk een behoorlijke belasting voor uw elektriciteitsaansluiting vormen. Hiervoor hoeft u niet bang te zijn als voor uw Opel Corsa-e een laadoplossing met dynamic load balancing kiest. Daarmee wordt overbelasting voorkomen. Dit systeem beperkt bij dreigende overbelasting automatisch de energie die naar de lader van de auto gaat.

Hoe lang moet uw elektrisch Opel Corsa-e opladen?

Uitvoering Accu AC-laadvermogen      Aansluiting
Opel Corsa-e
5/2014 – 6/2016
50 kWh 7,4 kW Type 2

Als u inderdaad een 7,4 kW laadpaal of wandlader kiest, is de 50 kWh accu opgeladen in iets minder dan 8 uur:
50 kWh / 7,4 kW / 0,85 = 7,95 uur. De 0,85 staat erbij omdat er altijd een verlies van 15% is.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.