Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Opel Vivaro-e Combi

De beste laadoplossingen voor uw Opel Vivaro-e Combi

Laadpaal advies over uw Opel Vivaro-e Combi ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Opel Vivaro-e Combi

Voor een A-merk laadoplossing voor uw Opel Vivaro-e Combi bent u bij Laaddirect op de juiste plek. Niet alleen zijn al onze laders geschikt voor zakelijk en particulier gebruiken, óók zijn ze nagenoeg allemaal te installeren als laadpaal of wandlader. Waagt u zich liever niet aan de installatie van de lader voor uw Vivaro-e Combi? Dan regelen wij dat voor u – dat is wel zo makkelijk.

De Opel Vivaro-e Combi wordt door Opel zelf omschreven als “de ultieme elektrische bus”. In feite is de Vivaro-e Combi de personenvariant van de bekende Vivaro-e bestelbus. De Combi biedt ruimte aan maar liefst negen personen en is hiermee perfect voor grote gezinnen, verenigingen, taxibedrijven en tal van andere gebruikers.  Net als bij andere elektrische voertuigen is het regelmatig opladen van het accupakket van essentieel belang. Daarom doet u er verstandig aan een weloverwogen keuze te maken voor een topmerk laadstation dat voldoet aan al uw wensen en eisen.

Twee accupakketten beschikbaar.

Op dit moment is de Opel Vivaro-e Combi in uiteenlopende varianten verkrijgbaar. Zo is de elektrisch aangedreven personenbus in de ‘Gesloten Bestel, ‘Dubbele Cabine’, ‘Combi’ en ‘Platform Cabine’ carrosserievormen leverbaar. Daarnaast hebben potentiële kopers keuze uit twee accu’s (50 kWh en 75 kWh) en twee uitrustingsniveaus (e-Edition en e-Innovation). De eigenschappen op gebied van opladen zijn echter voor elke uitvoering hetzelfde: elke variant beschikt over een 11 kW AC-boordlader en een Type 2-laadaansluiting. Dit betekent dat het voor uw keuze niet uitmaakt welke uitvoering u heeft.

Uitvoering Accu             AC-laadvermogen      Aansluiting
Vivaro-e Combi 50 50 kWh 11 kW Type 2
Vivaro-e Combi 75 75 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laders zijn geschikt? AC-laadvermogen en aansluiting

Niet elke lader is even geschikt voor uw Vivaro-e Combi. Zo is het belangrijk dat u een lader heeft met genoeg AC-laadvermogen, in dit geval 11 kW. Heeft u een laadpaal of wandlader met minder laadcapaciteit? Dan duurt het opladen aanzienlijk langer. Ook moet u letten op de laadaansluiting van uw toekomstige lader. De Vivaro-e Combi is, net zoals de meeste andere moderne EV’s, uitgerust met een Type 2-laadaansluiting. Tot slot dient u in het achterhoofd te houden dat u om het laadvermogen van de Vivaro-e Combi én uw laadstation minimaal een 3-fase 3 x 16A elektrische aansluiting nodig heeft.

Type laadstation - laadpaal of wandlader?

Veel mensen lopen vast bij de keuze tussen een laadpaal en wandlader. Dit terwijl deze keuze minder ingewikkeld is dan de meesten denken. Een laadpaal en wandlader zijn namelijk identiek wat betreft de techniek. Het enige grote verschil tussen deze twee types laders is de plek waar deze wordt gemonteerd. Welke voor u het meest geschikt is hangt daarom af van de plek waar u uw Opel Vivaro-e Combi wilt opladen. Komt een laadpaal hier het beste uit de verf of is een wandlader toch handiger? Beeld u in hoe de laadkabel zal komen te lopen en houd hierbij rekening met de plek van de laadaansluiting op uw Vivaro-e (linker achterzijde).

Installatie wordt voor u geregeld

Dankzij ons installatiepakket hoeft u zich geen zorgen te maken over de installatie van uw nieuwe laadoplossing. Een bij ons aangesloten, ervaren en gecertificeerde monteur verzorgt de installatie tot in de puntjes. Dat scheelt u een hoop tijd, gedoe en stress.

Hoe lang duurt het om de Opel Vivaro-e Combi volledig op te laden?

De tijd die nodig is om uw Opel Vivaro-e Combi volledig op te laden is eenvoudig te berekenen met behulp van de volgende rekensom. Eerst deelt u de bruikbare accucapaciteit door het AC-laadvermogen (accucapaciteit / AC-laadvermogen). Vervolgens deelt u de uitkomst hiervan door 0,85 – dit in verband met het energieverlies dat optreedt tijdens het laden.

Als formule ziet deze rekensom er zo uit:

(accucapaciteit in kWh / AC-laadvermogen in kW) / 0,85 (energieverlies) = laadtijd in uren

Zoals u al ziet hangt de laadtijd dus ook af van met welk accupakket uw Vivaro-e Combi is uitgerust.

Vivaro-e Combi 50 kWh = 50 kWh / 11 kW / 0,85 = 5,35 uur

Vivaro-e Combi 75 kWh = 75 kWh / 11 kW / 0,85 = 8,02 uur

Berekening niet 100% waarheidsgetrouw

Het is van belang om te realiseren dat de bovenstaande rekensom niet 100% nauwkeurig is. In de praktijk zijn er immers tal van factoren die de laadtijd langer of juist korter maken. Denk hierbij aan de omgevingstemperatuur, de staat van de elektrische aansluiting, noem maar op.

Ook geschikt voor zakelijk gebruik

Het is geen verrassing dat de Opel Vivaro-e Combi in trek is bij zakelijke gebruik. Gelukkig is het zakelijk opladen van uw Vivaro-e geen probleem: in principe zijn al onze laders geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik.

Hoe vind ik de beste laadoplossing voor mijn Vivaro-e Combi?

Het vinden van de perfecte lader voor uw Vivaro-e Combi is makkelijker gezegd dan gedaan. Wij raden u aan om, naast het laadvermogen, de laadaansluiting en de elektrische aansluiting, óók de onderstaande zaken mee te nemen in uw keuze.

Aantal laadaansluitingen

Naast laders met een enkele aansluiting zijn er ook laders met een dubbele socket. Hiermee kunt u twee EV’s tegelijk opladen. Dit is ideaal als u twee elektrische auto’s heeft of de lader deelt met anderen.

Losse of vaste laadkabel?

Ook dient u de knoop door te hakken over het type laadkabel. Verreweg de meeste laders zijn uitgerust met een standaard, losse laadkabel. Deze bergt u op in uw Vivaro-e Combi en tovert u tevoorschijn zodra u uw elektrische Opel aan de lader wilt leggen. Dit is echter niet altijd even ideaal. De laadkabel neemt aardig wat ruimte in, is soms nat of vies als gevolg van de weersomstandigheden, noem maar op. Om deze reden zijn er laadstations met een vaste laadkabel. Deze hoeft u niet zelf op te bergen, waardoor u geen last heeft van de eerder genoemde problemen. Helaas zijn laadpalen/wandladers met een vaste kabel een stuk minder hufterproof en zijn soms zelfs een prooi voor koperdieven.

Dynamic Load Balancing

Wanneer uw laadstation dezelfde energie aanspreekt als andere grote stroomverbruikers (wasmachine, vaatwasser) dan kan uw elektrische installatie overbelast raken. Daarom zijn sommige laders tegenwoordig met Dynamic Load Balancing – een handige functie die automatisch het laadvermogen reduceert zodra overbelasting dreigt.

Online lader vs. offline laadstation

Doorgaans maken wij onderscheid tussen online laders en offline laders. Online laders beschikken, zoals de naam al doet vermoeden, over een verbinding met het internet. Dankzij deze internetverbinding zijn ze vaak uitgerust met allerlei ‘slimme’ functies. Een voorbeeld van zo’n functie is een backoffice. Met een backoffice heeft u altijd inzicht in het laadproces, van het energieverlies tot de kosten uw meest recentelijke laadsessie. Een backoffice is daarom erg geliefd onder gebruikers die de laadkosten willen verrekenen met medegebruikers of hun werkgever.

Autorisatiefuncties: Plug & Charge, smartphone app of laadpas

Wilt u voorkomen dat onbevoegden uw laadpunt kunnen gebruiken? Dan biedt een autorisatiefunctie uitkomst. Dit is een functie waarmee u zelf bepaalt wie niet en wie wel gebruik mag en kan maken van uw laadstation. U heeft keuze uit diverse functies: een Plug & Charge functie, een RFID-lezer voor laadpassen en laaddruppels of een smartphone applicatie.

Toekomstplannen

Verwacht u in de toekomst een tweede elektrische auto aan te schaffen? Of uw Vivaro-e Combi te vervangen door een model met meer laadcapaciteit? Het zijn slechts twee voorbeelden van situaties waarin het slim is om rekening te houden met uw toekomstplannen. Door hier nu alvast over na te denken weet u zeker dat u een toekomstbestendige laadoplossing – bijvoorbeeld met extra laadvermogen of een dubbele laadaansluiting – selecteert.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.