Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Opel Zafira-e Life

De beste laadoplossingen voor uw Opel Zafira-e Life

Laadpaal advies over uw Opel Zafira-e Life ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Opel Zafira-e Life

Bent u in de markt voor een laadpaal of wandlader voor uw Opel Zafira-e? Laaddirect is dé aangewezen leverancier. Ons aanbod bestaat uit talloze A-merk laders die allen geschikt zijn voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Bovendien kan elk van onze laders geplaatst worden als laadpaal of wandlader. Zo heeft u maximale flexibiliteit. De Opel Zafira-e, ook wel de Opel Zafira-e Life genoemd, is de volledig elektrisch aangedreven variant van de welbekende Zafira Life. Evenals de ‘standaard’ Zafira Life is de Zafire-e een echte “woonkamer op wielen”. Dit is te danken aan de hoge mate van comfort, de flexibiliteit, het gebruiksgemak en de ruimtelijkheid van de elektrische Zafira. Maar, net zoals andere elektrische voertuigen, kan de Zafira-e niet zonder een geschikte laadoplossing.

Let op! Verschillende uitvoeringen

Momenteel is de Zafira-e Life verkrijgbaar in vier uitvoeringen. Deze verschillen onderling qua formaat en accupakket. Kopers hebben keuze uit de Zafira-e M en Zafira-e L. Zoals de naam al doet vermoeden is de ‘L’ een slag groter dan zijn kleinere broertje. Daarnaast kan men kiezen tussen een 50 kWh en 75 kWh accupakket. Verder heeft elke uitvoering van de Zafira-e 11 kW aan AC-laadvermogen en een Type 2 laadaansluiting.

Uitvoering  Accu           AC-laadvermogen  Aansluiting
Zafira-e M 50 kWh 50 kWh 11 kW Type 2
Zafira -e M 75 kWh 75 kWh 11 kW Type 2
Zafira-e M 50 kWh 50 kWh 11 kW Type 2
Zafira-e M 50 kWh 75 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke lader is geschikt voor de Opel Zafira-e?

Niet elke lader is geschikt voor de Opel Zafira-e. Let daarom goed op het benodigde laadvermogen en de vereiste elektrische aansluiting. Om het laadvermogen van de Zafira-e ten volle te benutten heeft u bijvoorbeeld minimaal een 3-fase 3 X 16A aansluiting nodig. Heeft u een aansluiting met minder capaciteit? Dan duurt het opladen van de accu een stuk langer.

De keuze tussen een laadpaal en wandlader

Daarnaast dient u de knoop door te hakken over het type laadstation. U heeft keuze uit laadpalen en wandladers. Het verschil? Qua techniek zijn beide types nagenoeg identiek – hét grote verschil zit in de plek van montage. De een wordt op een paal gemonteerd, de ander tegen de wand. Zo simpel kan het zijn. Welke voor u ideaal is hangt daarom af van de beoogde laadplek. Komt een laadpaal hier beter tot zijn recht of is een wandlader toch handiger? Denkt u hierbij ook aan de afstand tot de meterkast, en hoe de aansluitkabel zou kunnen lopen.

Installatie wordt voor u geregeld

Over de installatie hoeft u zich geen zorgen te maken. Tenminste, als u voor ons installatiepakket kiest. Dan komt een ervaren en gecertificeerde monteur de laadpaal of wandlader voor u plaatsen en aansluiten. Dit gebeurt uiteraard op vakkundige wijze en geheel volgens uw wensen.

Wat is de laadtijd van de Opel Zafira-e?

Hoe lang het precies duurt om de accu van de Opel Zafira-e volledig op te laden is afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij niet alleen aan de accucapaciteit en het laadvermogen van de Zafira-e, maar ook aan externe factoren zoals de temperatuur en de staat van de elektrische aansluiting. Omdat er  vrij veel factoren van invloed zijn op het laadproces is het vaststellen van de exacte laadtijd niet goed mogelijk. Gelukkig is er wel een eenvoudige manier om een redelijk nauwkeurige schatting te maken.

Zelf berekenen

De laadtijd rekent u uit aan de hand van de onderstaande formule:

Accucapaciteit (in kWh) / AC-laadvermogen (in kW) / 0,85 = laadtijd in uren

Door de accucapaciteit te delen door het laadvermogen per uur krijgt u het aantal uren dat nodig is om de accu volledig op te laden. Dit gegeven delen we vervolgens door 0,85 – zo houden we rekening met het energieverlies dat optreedt tijdens het laden.

Laadtijd Zafira-e Life 50 kWh:

50 kWh / 11 kW / 0,85 = 5,35 = 5 uur en 21 minuten

Laadtijd Zafira-e Life 75 kWh:

75 kWh / 11 kW / 0,85 = 8,02 = 8 uur en 1 minuut

Geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik

De Opel Zafira-e Life leent zich uitstekend voor zakelijk gebruik. Daarom zijn al onze laders, naast particulier gebruik, óók geschikt voor gebruik op de zaak. Daarnaast bestaat ons leveringsprogramma uit laders van diverse merken, elk met zijn eigen unieke features en ideale toepassingen. Hierdoor hebben wij altijd de passende laadoplossing voor u in huis, wat uw wensen ook zijn.

“Hoe vind ik de perfecte laadoplossing voor de Opel Zafira-e?”

Het vinden van een passende laadoplossing is niet al te ingewikkeld. Het ‘enige’ wat u hoeft te doen is het bepalen van het benodigde laadvermogen, de vereiste elektrische aansluiting en een knoop doorhakken over het type lader. Maar, wilt u de perfecte lader, dan doet u er verstandig aan om ook op de onderstaande zaken te letten.

Aantal laadaansluitingen

Hoeveel laadaansluitingen, ook wel sockets genoemd, heeft u nodig? Dit hangt af van of én hoeveel elektrische voertuigen u tegelijk wilt opladen. U kunt kiezen uit laders met een enkele of dubbele aansluiting. Houd hierbij ook rekening met uw toekomstplannen.

Type laadkabel: los of vast?

Ook zijn er laders met een vaste laadkabel. Deze heeft u niet telkens uit de auto te halen en aan te sluiten als u uw Zafira-e aan de lader wilt leggen. Dergelijke laders zijn helaas kwetsbaarder en daardoor minder geschikt voor gebruik op publieke plekken.

Online lader met slimme functies

Veel laders zijn voorzien van een internetaansluiting, waardoor ze beschikken over allerlei slimme functies. Denk hierbij aan Dynamic Load Balancing, een autorisatie-functie of een uitgebreide back office.

Dynamic Load Balancing

Laders met Dynamic Load Balancing voorkomen dat uw elektrische installatie overbelast raakt. Dit doen ze door automatisch het laadvermogen terug te schroeven zodra andere grote energieverbruikers worden ingeschakeld. Hierdoor kan de laadtijd wel wat toenemen.

Autorisatie: Plug & Charge, RFID-lezer voor laadpassen, smartphone app

Met een autorisatie-functie bepaalt u wie wel en wie niet gebruik kan maken van uw laadstation. Dit is vooral handig als uw lader zich op een publieke plek bevindt. U heeft keuze uit diverse autorisatie-functies, van een Plug & Charge optie tot laaddruppels en van een smartphone app tot een RFID-laadpaslezer.

Backoffice

Een laadoplossing met een back office is ideaal voor gebruikers die de laadkosten (willen) verrekenen met hun medegebruikers of werkgever. Waarom? Een backoffice geeft u inzicht in alle gegevens omtrent het laden, waaronder ook de laadkosten.

Lange termijn investering

De aanschaf van een laadpaal of wandlader is een lange termijn investering. Maakt u nu weloverwogen keuzes, dan heeft u hier nog lang profijt van. Zo kan het geen kwaad om wat speelruimte te hebben qua laadvermogen. Voor hetzelfde geld heeft u over enkele jaren namelijk een elektrisch voertuig met nog meer laadvermogen onder de carport staan.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.