Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Seat Mii Electric

De beste laadoplossingen voor uw SEAT Mii Electric

Laadpaal advies over uw SEAT Mii Electric ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Seat Mii Electric

Bent u in de markt voor een nieuwe wandlader of laadpaal voor uw Seat Mii Electric? Dan bent u bij Laaddirect aan het juiste adres. U kunt bij ons laadoplossingen kopen van A-merk laders zoals Alfen, Lanova, Wallbox, Webasto en EVBox. Deze zijn geschikt voor gebruik thuis en op de zaak. Wij bieden u daarnaast ook een vakkundige installatie aan. De Mii Electric is de elektrische variant van de ‘normale’ Seat Mii en heeft een actieradius van 260 kilometer. Dit in combinatie met zijn compacte vormgeving maakt de Mii Electric ideaal voor gebruik in de stad maar hij is ook goed bruikbaar voor langere reizen. Uiteraard is het goed opladen van het accupakket van de Seat Mii Electric hierbij van groot belang. Daarom doet u er verstandig aan de juiste laadoplossing voor uw Seat Mii Electric te vinden.

Leverbaar in één uitvoering

Momenteel is de Seat Mii Electric verkrijgbaar in een enkele uitvoering. Deze heeft een accucapaciteit van 36,8 kWh en een AC-laadvermogen van 7,2 kW. De boordlader van de Mii Electric neemt alleen Type 2-laadaansluitingen en bevindt zich aan de rechter achterzijde van het voertuig. Vooralsnog is het onbekend of er in de toekomst ook andere uitvoeringen beschikbaar komen.

Uitvoering                   Accu               AC-laadvermogen Aansluiting
Seat Mii Electric 36,8 kWh 7,2 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke lader is geschikt voor de Seat Mii Electric?

Welke lader is nu geschikt voor uw Seat Mii Electric? Om deze vraag te beantwoorden dienen we te kijken naar twee zaken:

  • het laadvermogen van de boordlader van de Mii Electric en de benodigde capaciteit van de laadpaal of wandlader om dit vermogen te benutten
  • het type aansluiting

Voor het ‘normale’ AC-laden, dus niet het snelladen (DC), beschikt de Seat Mii Electric over 7,2 kW aan laadvermogen. Om dit vermogen ten volle te benutten is een laadpunt met voldoende vermogen noodzakelijk. Zo heeft u voor de Mii Electric een 3-fase aansluiting met minstens 3x16A nodig. Hiervan gebruikt u in de praktijk 2 fasen. Een laadoplossing met een lager aansluitvermogen kan natuurlijk ook, maar is minder geschikt vanwege de langere laadtijd.

De keuze tussen een laadpaal en wandlader

Technisch gezien is er geen enkel verschil tussen een laadpaal en een wandlader. Elk van onze laders kan immers zowel als wandlader of laadpaal geplaatst worden. Welke van deze oplossingen voor uw situatie geschikt is hangt af van waar u uw Seat Mii Electric wilt opladen. Beeld u zich deze situatie in en bedenk hoe de laadkabel zal lopen. Vervolgens hakt u aan de hand hiervan de knoop door.

Laadstation Mii Electric laten installeren door monteur?

Waagt u zich liever niet aan het plaatsen en installeren van de lader van uw Seat Mii Electric? Dan biedt ons installatiepakket uitkomst. Het plaatsen, monteren en aansluiten van de lader wordt dan vakkundig uitgevoerd door een bij ons aangesloten, gecertificeerde monteur.

Laadtijd accu Seat Mii Electric

Bent u benieuwd naar hoe lang het duurt voordat het accupakket van uw Seat Mii Electric volledig opgeladen is? Dit rekent u uit aan de hand van een eenvoudige rekensom. U deelt dan simpelweg de accucapaciteit door het laadvermogen. Vergeet niet het energieverlies, doorgaans zo’n 15%, in de berekening mee te nemen. Voor de Seat Mii Electric is de laadtijd als volgt:

36,8 kWh / 7,2 / 0,85 (15%) = 6,01 uur

Verschilt het laadvermogen van uw laadstation met die van de boordlader? Gebruik dan de laagste waarde van die twee. Een lader met een grotere capaciteit dan de boordlader verkort de laadtijd overigens niet, maar eentje met een lager vermogen maakt de laadtijd wél langer.

Houd u ook rekening met het feit dat het hier gaat om een schatting. Deze berekening houdt geen rekening met andere variabelen, zoals de temperatuur of de eigenschappen/staat van uw eigen elektriciteitsaansluiting. Omdat u eigenlijk nooit met een volledig ontladen accu thuis komt, valt de laadtijd in werkelijkheid meestal wat korter uit.

Uw Seat Mii Electric thuis, op bedrijf of elders opladen

Of u nu thuis of op bedrijf uw Seat Mii Electric wilt opladen, bij ons bent u op de juiste plek. In principe zijn alle laders uit ons assortiment geschikt voor particulier en zakelijk gebruik. Bovendien zijn wij dankzij ons uitgebreide leveringsprogramma en een gezonde dosis product- en vakkennis in staat om voor elke situatie de geschikte lader aan te bieden.

Toekomstbestendig

Wilt u lang plezier hebben van uw laadoplossing? Dan is het verstandig om ook rekening te houden met de toekomst. Voor hetzelfde geld heeft u over een paar jaar nóg een elektrische auto op de oprit staan. Of een auto met een groter laadvermogen. Daarom raden wij u aan alvast een paar jaar vooruit te denken. Hoe ziet uw ‘wagenpark’ er dan mogelijk uit? Houd dit in het achterhoofd bij uw keuze voor de juiste laadoplossing voor uw Seat Mii Electric.

De beste laadoplossing voor uw Seat Mii Electric

Uiteraard wilt u de beste laadpaal of wandlader voor uw Seat Mii Electric vinden. Houd daarom ook rekening met onderstaande zaken.

Enkele of dubbele laadsocket

Wilt u de mogelijkheid hebben om twee elektrische auto’s tegelijk op te laden? Dan is een lader met een dubbele laadaansluiting, ook wel een dubbele socket genaamd, aan te raden. Heeft u, nu en in de toekomst, genoeg aan een enkele aansluiting? Dan is de keuze voor een laadstation met slechts één aansluiting snel gemaakt.

Vaste laadkabel: handig?

U herkent de frustratie vast wel: telkens als u uw auto wilt opladen moet u de laadkabel weer uit de kofferbak opgraven. Onhandig en, als het tegenzit, ook nog eens tijdrovend. Een lader met een vaste laadkabel neemt deze frustratie weg. Maar let op, er is een keerzijde. Dergelijke laders zijn minder geschikt voor gebruik in publieke ruimtes.

Intelligente laders met back office

Steeds meer laadstations zijn voorzien van een internetaansluiting en back office. Dit soort laders worden ook wel ‘intelligente laders’ genoemd. Dankzij de back office krijgt u meer inzicht in uw laadsessies en laadkosten. Dit is vooral handig voor gebruikers die de kosten met andere gebruikers delen of willen verrekenen met hun werkgever/werknemer.

Dynamic Load Balancing

Wist u dat uw elektrische installatie overbelast kan raken door de lader? Dit kan gebeuren wanneer de lader gebruikt maakt van dezelfde energie als andere grote energieverbruikers. Denk hierbij aan de wasmachine, wasdroger of vaatwasser. Om deze reden zijn steeds meer laadoplossingen voorzien van Dynamic Load Balancing. Laadstations met Dynamic Load Balancing verminderen het laadvermogen zodra andere grote energie verbruikers worden ingeschakeld. Daardoor wordt overbelasting automatisch voorkomen.

Lader met autorisatie-functie

Heeft u liever niet dat anderen gebruik kunnen maken van uw laadpaal of wandlader? Dan is een lader met autorisatie-functie handig. Dan kunt u de hand van een smartphone applicatie, RFID-paslezer of Plug & Charge-functie zelf bepalen wie wel of niet gebruik mag maken van uw lader.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.