Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Sono Sion

De beste laadoplossingen voor uw Sono Sion

Laadpaal advies over uw Sono Sion ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Sono Sion

Laadpaal of ander type lader nodig voor uw Sono Sion? Laaddirect is dé aangewezen leverancier van topkwaliteit laadoplossingen voor de Sono Sion en andere EV’s. IN ons aanbod vindt u talloze geschikte laders die als laadpaal of wandlader geplaatst kunnen worden en geschikt zijn voor particulier en zakelijk gebruik.

Ontdek ons aanbod van laadpalen en wandladers voor de Sono Sion. Deze beschikken over voldoende AC-laadcapaciteit, zodat u uw EV zo snel mogelijk kunt opladen. Daarnaast heeft u keuze uit uiteenlopende eigenschappen, functies en applicaties.

 

Laadpaal voor de Sono Sion

De Sono Sion is de eerste EV van Sion, een Duitse, in 2016 opgerichte ‘elektrische auto startup’. Wat de Sion uniek maakt is het feit dat de EV is uitgerust met een groot aantal in de carrosserie geïntegreerde zonnecellen, waardoor de auto zichzelf als het ware oplaadt. Desondanks doet u er verstandig aan een laadpaal of wandlader aan te schaffen. De zonnecellen zijn namelijk lang niet altijd genoeg om de auto altijd volledig op te laden

 

Welke laadoplossing kiezen?

Sono levert de Sion vooralsnog in één uitvoering. In deze uitvoering, simpelweg de Sono Sion genaamd, beschikt deze voor ritten in stedelijke omgeving ontwikkelde elektrische auto over een bescheiden 47 kWh accupakket en een 11 kW AC-boordlader met een standaard Type 2-laadaansluiting.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Sono Sion 47 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Let op: niet elke lader geschikt voor de Sono Sion

Natuurlijk wilt u uw Sion zo snel mogelijk opladen. Daarom raden wij u aan te kiezen voor een AC-lader met een laadcapaciteit van minstens 11 kW – ofwel minstens evenveel laadvermogen als de EV zelf. Kiest u een model met minder vermogen, dan duurt het laden aanzienlijk langer.

sono sion laadpaal

 

Houd rekening met de vereiste elektrische aansluiting

Het laadvermogen van uw laadstation heeft ook gevolgen voor uw elektrische installatie. Ook deze installatie moet namelijk over voldoende capaciteit beschikken. Zo heeft u voor een 11 kW lader minimaal een 3-fase 3 X 16A elektrische aansluiting nodig. Heeft u deze niet? In dat geval kunnen wij kijken of uitbreiding mogelijk is.

 

Laadpaal of wandlader kiezen?

Vervolgens moet u kiezen tussen een laadpaal en een wandlader. Een wandlader komt het beste tot zijn recht in de garage, onder de carport of op een andere plek waar de auto dicht bij een muur staat. Wilt u uw Sono Sion ergens anders opladen? In dat geval biedt een laadpaal waarschijnlijk uitkomst. Bij twijfel kunt u gerust contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies op maat.,

 

Montage van uw laadstation

Heeft u twee linkerhanden? Kies voor ons installatiepakket en u hoeft zich geen zorgen meer te maken over de installatie van uw laadoplossing. Die nemen wij namelijk op ons. Een bij ons aangesloten, ervaren monteur neemt de montage geheel voor zijn of haar rekening.

 

Wat is de laadtijd van de Sono Sion?

Hoe lang het duurt om de Sono Sion volledig op te laden? Dit hangt af van uiteenlopende factoren, waaronder:

  • maximaal bruikbare accucapaciteit
  • laadsnelheid boordlader
  • laadsnelheid laadstation
  • staat van elektrische aansluiting
  • omgevingstemperatuur
  • eventueel ingrijpen Load Balancing

Deze factoren maken het lastig om een goed idee te krijgen van de laadtijd. Gelukkig is er toch een handige vuistregel waarmee we de te verwachten laadtijd kunnen schatten:

Laadtijd: (accucapaciteit in kWh / AC-laadvermogen in kW ) / 0,85

Vullen we de specificaties van de Sion met betrekking tot accucapaciteit en laadvermogen in deze rekensom in, dan komen we uit op een laadtijd van zo’n 5 uur:

Laadtijd Sono Sion: (47 kWh / 11 kW) / 0,85 = 5,07 uur

Kanttekeningen:

Uiteraard is bovenstaande berekening slechts een schatting en kan de daadwerkelijke laadtijd hoger uitvallen. Houd daarnaast rekening met het eventuele verschil in laadvermogen tussen uw EV en uw lader.

Ook voor zakelijk opladen

Ook als u uw Sono Sion zakelijk wilt opladen bent u bij Laaddirect aan het juiste adres. In ons aanbod vindt u namelijk tal van laders die zich perfect lenen voor zakelijk gebruik. Deze beschikken bijvoorbeeld over een backoffice, dubbele laadaansluiting, gecertificeerde kWh-meter en allerlei andere handige functies.

 

Toekomstbestendige laadoplossing

Wij raden u aan bij uw keuze ook rekening te houden met uw toekomstige elektrische wagenpark. Misschien vervangt u uw Sono Sion over een aantal jaar wel door een model met meer laadcapaciteit of koopt u een tweede volledig elektrische of plug-in hybride auto. Dan zou het wel zo handig zijn als u nog steeds gebruik zou kunnen maken van uw huidige laadstation.

 

De beste lader voor de Sono Sion vinden

Hoe vindt u nu de beste lader voor u én uw Sono Sion? Een aantal belangrijke overwegingen:

1: Losse of vaste laadkabel

Naast de ‘standaard’ losse laadkabels zijn er ook vaste kabels. Deze zitten permanent vast aan de laadpaal of wandlader en hoeven dus niet in de auto opgeborgen te worden. Helaas zijn laders met een vaste kabel ook kwetsbaarder en daardoor minder geschikt voor gebruik op publieke plekken.

2: Meerdere EV’s tegelijk opladen?

Als u meerdere EV’s tegelijk wilt opladen adviseren wij u een model met een dubbele socket (laadaansluiting) te kiezen. Een laadstation met een dubbele aansluiting is bijvoorbeeld ideaal als u de lader deelt met andere buurtbewoners of als u uw laadstation op de zaak heeft staan.

3: Online lader met backoffice

We noemen laders met een internetverbinding ook wel online laders. Deze laders kunnen uitgerust worden met functies en applicaties die het laden voordeliger, efficiënter, veiliger en gemakkelijker maken. Een schoolvoorbeeld van zo’n functie is een backoffice – een online portal die u inzicht geeft in het laadproces. Met een backoffice kunt u gemakkelijk de laadkosten bijhouden, van een afstand zien hoever uw EV opgeladen is en nog veel meer.

4: Load Balancing

Steeds meer moderne laadstations zijn voorzien van (Dynamic) Load Balancing. Dit is een slimme functie die automatisch ingrijpt wanneer overbelasting van uw elektrische installatie dreigt. Dat is wel zo’n fijn idee.

5: Autorisatie

Wilt u voorkomen dat onbevoegden uw lader kunnen gebruiken zonder hiervoor te betalen? Kies in dat geval een exemplaar met een autorisatiefunctie. U heeft keuze uit diverse functies, waaronder Plug & Charge-functies, een RFID-lezer voor laadpassen of laaddruppels of smartphone applicaties.

 

Sono Sion laadpaal kopen bij Laaddirect

De beste lader voor uw Sono Sion koopt u bij Laaddirect. Ontdek ons aanbod, kies de meest geschikte laadpaal of wandlader voor uw situatie en plaats direct een bestelling, al of niet met installatiepakket. Vervolgens gaan wij voor u aan de slag. Heeft u vragen? Neem dan gerust even contact met ons op.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.