Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Tesla Roadster

De beste laadoplossingen voor uw Tesla Roadster

Laadpaal advies over uw Tesla Roadster ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Laadpaal Tesla Roadster

Uw Tesla Roadster kan niet zonder geschikte laadpaal. Daarom vindt u bij Laaddirect een breed aanbod van A-merk laadpalen en wandladers. Deze zijn geschikt voor zakelijk als particulier gebruik en zijn uitgerust met de modernste oplossingen.

In ons aanbod vindt u diverse laadpalen en wandladers voor de Tesla Roadster. Deze beschikken over voldoende AC-laadvermogen (22 kW), hebben de juiste laadaansluiting (Type 2) en zijn voorzien van handige functies, zoals een backoffice, kWh-meter, Load Balancing-functie en autorisatiefunctie. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de installatie van uw nieuwe laadstation.

 

Tesla Roadster

De Tesla Roadster is de opvolger van de originele Roadster die in 2007 op de markt kwam. De Roadster is, volgens Tesla, de snelste auto ter wereld en ontworpen voor performance en aerodynamische efficiëntie. Daarnaast is de Roadster ook nog eens zeer praktisch. Zo biedt de elektrische supercar ruimte aan 4 personen, iets wat niet iedereen zou verwachten. Ook is de Roadster uitgerust met een 200 kWh-accupakket (!), goed voor een actieradius van circa 1.000 kilometer. Deze accu moet natuurlijk wel regelmatig opgeladen worden, iets wat u het beste doet met uw eigen laadpaal of wandlader.

 

De beste laadpaal kiezen?

Momenteel is de Tesla Roadster verkrijgbaar in verschillende configuraties en met diverse opties. Elk van deze configuraties is uitgerust met het eerder genoemde 200 kW accupakket en een 22 kW boordlader. Dit betekent dat het voor uw keuze niet uitmaakt welke uitvoeringen van de Tesla Roadster u heeft.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Tesla Roadster 200 kWh 22 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Niet elke lader is geschikt voor de Tesla Roadster

Om het 22 kW aan AC-laadvermogen van uw Tesla Roadster recht aan te doen heeft u een laadpaal nodig met minstens evenveel AC-laadcapaciteit. Zo’n lader vereist op zijn beurt een elektrische aansluiting met voldoende capaciteit, namelijk een 3-fase 3 X 32A aansluiting. Verreweg de meeste huishoudens hebben zo’n dergelijke aansluiting niet. Daarom kunnen wij kijken of het mogelijk is om uw groepenkast uit te breiden. Zo ja, dan regelen wij dit ook voor u.

Tesla Roadster laadpaal

 

Type laadstation

U heeft keuze uit diverse laadpalen en wandladers. Het verschil tussen deze twee ‘types’ laadstation is de plek van montage. De een wordt tegen de wand geplaatst, de ander op een losstaande paal. Welke voor u het meest geschikt is hangt met name af van de beoogde laadplek van uw Tesla Roadster. Beeld u in hoe uw laadsituatie eruit zal komen te zien en hoe de laadkabel zal komen te lopen. Maak vervolgens op basis van dit beeld een keuze. Komt u er niet uit? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

 

Installatie wordt voor u geregeld

Het installeren van een laadpaal of wallbox is niet voor iedereen weggelegd, helemaal als ook de meterkast uitgebreid dient te worden. Om deze reden bieden wij een installatieservice aan. Kiest u hiervoor, dan komt een bij ons aangesloten monteur uw nieuwe laadstation monteren en aansluiten.

 

Hoe lang duurt het om de Tesla Roadster op te laden?

Bent u benieuwd naar hoe lang het duurt om uw Tesla Roadster volledig op te laden? Dit rekent u eenvoudig uit aan de hand van een rekensom. Eerst deelt u de maximale capaciteit van de accu – 200 kWh – door het AC-laadvermogen (22 kW). Vervolgens deelt u de uitkomst hiervan door 0,85. Waarom? Met deze stap houdt u ook rekening met de energie die tijdens het laden verloren gaat. Deze berekening geeft ons de volgende laadtijd voor de Tesla Roadster:

Laadtijd Tesla Roadster = ( 200 kWh / 22 kW ) / 0,85 = 10,70 uur = 10 uur en 42 minuten

Verschilt het laadvermogen van uw Tesla van dat van uw laadstation? Gebruik dan de laagste waarde van de twee voor een zo nauwkeurig mogelijke schatting. Houd daarnaast in het achterhoofd dat bovenstaande berekening slechts een schatting is en dat de werkelijke laadtijd hoger of lager kan uitvallen.

 

Toekomstbestendige laadoplossing voor uw Roadster

Houdt u ook rekening met uw plannen voor de toekomst bij uw keuze? Misschien koopt u op den duur namelijk wel nog een elektrische auto voor naast uw Tesla Roadster. In dat geval zou een laadpaal met een dubbele laadaansluiting wel zo handig zijn. Dit is slechts een enkel voorbeeld van een mogelijk scenario waarin rekening houden met uw toekomstplannen van belang kan zijn, maar er zijn er nog veel meer. Kortom: nu alvast uw toekomstplannen in het achterhoofd houden kan allesbehalve kwaad.

Ook geschikt voor zakelijk gebruik

Wilt u uw Tesla Roadster zakelijk gebruiken en opladen? Ook dat kan met onze laders. In principe zijn alle laders in ons programma geschikt voor gebruik thuis, op de zaak of elders. Bovendien zijn we dankzij ons uitgebreide aanbod in staat iedereen een passende laadoplossing te bieden, wat het beoogde gebruik ook is.

 

Zo vindt u een geschikt laadstation voor de Tesla Roadster

Welke overwegingen moet u allemaal maken bij het selecteren van een geschikte laadpaal voor de Tesla Roadster? We zetten de belangrijkste voor u op een rijtje:

1. Losse of vaste laadkabel?

Naast de ‘standaard’ laders met een losse laadkabel zijn er ook modellen met een vaste laadkabel. Met deze laadoplossingen behoort het opbergen en tevoorschijn halen van de laadkabel voorgoed tot de verleden tijd. Handig, maar helaas ook een stukje kwetsbaarder. Daardoor zijn laadstations met een vaste kabel minder geschikt voor gebruik op publieke plekken.

2. Enkele of dubbele laadaansluiting

Wilt u meerdere elektrische auto’s tegelijk opladen? Kies dan voor een lader met een dubbele laadaansluiting. Zo niet, dan volstaat een lader met een enkele socket.

3. Online lader met backoffice

Doorgaans maken we onderscheid tussen zogenaamde ‘online’ en ‘offline’ laders. Online laders zijn laadpalen en wandladers die uitgerust zijn met ene internetverbinding en allerlei slimme functies. Een schoolvoorbeeld van zo’n functie is een backoffice. Met een backoffice krijgt u inzicht in alle informatiestromen rondom het laadproces, van de laadkosten tot het energieverlies. Dergelijke info is ideaal als u het meeste uit uw Roadster en laadpaal wilt halen en zelfs noodzakelijk als u de laadkosten wilt verrekenen met anderen.

4. Autorisatiefuncties: Plug & Charge, RFID-lezer en smartphone apps

Komt uw laadpaal op een publieke plek te staan? Dan raden wij u aan te kiezen voor een model met een autorisatiefunctie. Hiermee bepaalt u zelf wie wel en wie niet gebruik mag maken van uw laadpunt. De autorisatie verloopt dan via een Plug & Charge-functie, RFID-lezer of smartphone app.

5. Voorkom overbelasting met Dynamic Load Balancing

Veel laders zijn tegenwoordig uitgerust met Dynamic Load Balancing. Dit is een slimme functie die overbelasting van uw elektrische installatie voorkomt. Wanneer overbelasting dreigt, bijvoorbeeld als de lader tegelijk is ingeschakeld als andere grote stroomverbruikers, grijpt de functie in en wordt het laadvermogen teruggeschroefd.

 

Laadpaal kopen voor de Tesla Roadster? Dat doet u bij Laaddirect

Bij Laaddirect bent u aan het juiste adres voor een A-merk laadpaal of wandlader voor uw Tesla Roadster. Onze laders zijn als laadpaal of wandlader te installeren, zijn geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik en zijn voorzien van de modernste oplossingen. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor vrijblijvend advies en de installatie van uw nieuwe laadstation. Heeft u nog vragen? Voelt u dan vrij om contact met ons op te nemen.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.