Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!
Ontvang binnen 10 min een vrijblijvend en persoonlijk advies op maat.
Onze HOOGSTE KORTING OOIT! Tot €242,- korting op een laadpaal installatie én hoge webshop kortingen, geldig tot 1 januari. Lees hier meer!
Zoekt u een geschikte lader voor uw elektrische of plug-in hybride Honda? Laaddirect is dé aangewezen leverancier. Bij ons kunt u terecht voor diverse A-merk laadoplossingen voor uw Honda, actueel en relevant aankoopadvies én alle benodigde achtergrondinformatie over de elektrische modellen van Honda. Hiermee maken we het selecteren van de perfecte lader voor uw Honda een stukje gemakkelijker.
Honda is een van Japans grootste, meest bekende en meest invloedrijke automerken. Het in Tokyo gevestigde bedrijf is daarnaast ’s werelds grootste fabrikant van motorfietsen en ook een grote fabrikant van buitenboordmotoren en diverse tuinmachines. De auto’s van Honda staan bekend om hun betrouwbaarheid, moderne vormgeving, slimme oplossingen en comfortabel rijgedrag en wegligging.
De laatste jaren is het marktaandeel van Honda in Nederland aanzienlijk geslonken. Daar waar het Japanse merk in 2009 en marktaandeel van 2,65% had, was dit tegen 2020 slechts 0,3%. Desondanks zijn Honda’s, waaronder de nieuwste elektrische en plug-in hybride modellen, nog steeds een bekende verschijning op de Nederlandse wegen. De Japanse autoproducent heeft dan ook een redelijk fijnmazig dealernetwerk in ons land.
Honda staat bekend als een van de meest innovatieve autoproducenten ter wereld. Zo is het pionier op gebied van hybride technologie en diverse andere alternatieve aandrijflijnen. Toch is het merk op gebied van elektrisch rijden enigszins laat van de partij. Zo werd de eerste elektrisch aangedreven Honda, de Honda e, pas in 2020 geïntroduceerd. Honda is daarom met een flinke inhaalslag bezig. Daarnaast heeft Honda natuurlijk wel een lange ervaring op het gebied van hybrides, waarmee het ook als motorenleverancier in de Formule 1 actief is voor Red Bull Racing en Alpha Tauri.
Ondanks het feit dat Honda wordt beschouwd als een van de pioniers op gebied van alternatieve aandrijflijnen, heeft het Japanse merk nog amper modellen met volledig elektrische aandrijflijnen in het programma. Dit is ergens verrassend, gezien het feit dat Honda al sinds eind de jaren 90 bezig is met de ontwikkeling van elektrisch aangedreven auto’s.
Hoewel de beperkte accucapaciteit van de Honda e doet vermoeden dat Honda’s accutechnologie onderdoet voor die van andere merken is dat geenszins het geval. Honda heeft de kleine Honda e bewust een vrij kleine accu gegeven omdat de auto vooral bedoeld is voor ritjes in en om de stad, zodat de afstanden toch beperkt zijn. Een vrij kleine accu heeft ook geen enorm laadvermogen nodig want hij is toch in vrij korte tijd opgeladen. Het AC-laadvermogen van 6,6 kW is wat dat betreft zeker niet onvoldoende.
Type | Accucapaciteit | Actieradius (WLTP) | AC-laadvermogen |
Honda e (Advance) | 35,5 kWh | 222 km | 6,6 kW |
Honda heeft een lange geschiedenis op gebied van elektrische aandrijflijnen. De Japanse autofabrikant ontwikkelde in 1997 de elektrisch aangedreven Honda EV Plus. Dit model werd zelfs kort op de markt gebracht in de Amerikaanse staat Californië. Maar liefst 15 jaar later, in 2012, lanceerde Honda de Honda Fit EV. Ook deze EV was alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten, dit keer uitsluitend als leaseauto. In de jaren hierop introduceerde Honda diverse plug-in hybrides, zoals de Honda Accord PHEV en de Honda Clarity Plug-in Hybrid.
Vooralsnog bestaat Honda’s elektrische aanbod uit één model, de compacte Honda e. Deze werd in september 2020 op de markt gebracht en met veel lof onthaald. Niet vanwege zijn indrukwekkende accutechnologie of imposante bereik, maar wel vanwege zijn opvallende exterieur en vele slimme innovaties op gebied van infotainment. Zo is het dashboard over de gehele breedte voorzien van aanpasbare beeldschermen. Wat dat betreft is de Honda e ook een beetje een ‘technologiedrager’ van de Japanse autofabrikant.
Over toekomstige EV’s en plug-in hybride houdt Honda zijn kaarten dicht tegen de borst. De verwachting is dat het Japanse merk in 2022 zijn tweede elektrische auto zal introduceren. Daarnaast brengt Honda de komende jaren nog drie andere geëlektrificeerde modellen op de markt.
De Honda e is Honda’s eerste volledig elektrische auto. Evenals veel andere merken heeft Honda voor zijn eerste EV gekozen voor een compacte stadsauto met een bescheiden accupakket (35,5 kWh). Zoals eerder al werd benadrukt ligt de kracht van de Honda e niet in zijn accupakket en of AC-laadvermogen (6,6 kW), maar in zijn compacte vormgeving, uitstekende rijgedrag en innovatieve infotainment systeem. Deze zaken maken dat de Honda e ondanks zijn beperkte bereik zeer positief werd ontvangen en zelfs diverse prijzen in de wacht sleepte. De Honda e is verkrijgbaar in twee uitvoeringen, de standaard Honda e en de snellere Honda e Advance. Zoals de naam al suggereert beschikt de Honda e Advance over meer geavanceerde technologieën en innovaties, evenals meer vermogen (113 kW/154 pk).
Vanwege zijn beperkte actieradius moet u uw Honda e (Advance) regelmatig opladen. Dit doet u het beste met een van de topmerk laadoplossingen uit ons assortiment. Hiermee weet u namelijk zeker dat u uw Honda e snel volledig oplaadt. Vergeet daarnaast niet rekening te houden met het benodigde laadvermogen (6,6 kW) en de vereiste elektrische aansluiting (1 X 32A).
In tegenstelling tot wat velen denken is Honda een van de jongere Japanse automerken. Het bedrijf werd ‘pas’ in 1946 officieel opgericht door Soichiro Honda, een ervaren monteur. Onderstaande tijdlijn geeft u een overzicht van de hoogtepunten en mijlpalen van het gerenommeerde Japanse merk – uiteraard met een nadruk op ontwikkelingen op gebied van elektrisch rijden.
1937 | Soichiro Honda sticht Tokai Seiki, een bedrijf dat zuigerveren maakt |
1946 | Soichiro Honda sticht Honda Technical Research Institute |
1949 | Introductie van de eerste Honda, de Honda D-Type motorfiets |
1963 | Introductie van Honda’s eerst auto, de Honda T360 mini pick-up truck |
1986 | Het Japanse merk richt de subdivisie Acura op met het doel ook in het topsegment voet aan de grond te krijgen |
1997 | Introductie van de eerste elektrisch aangedreven Honda, de Honda EV Plus |
2012 | Lancering van de Honda Fit EV |
2013 | Introductie van de Honda Accord Plug-in Hybride |
2020 | Introductie van de Honda e |
In uw zoektocht naar de perfecte laadoplossing voor uw elektrische of plug-in hybride Honda komen diverse zaken kijken. We zetten ze voor u op een rijtje:
Wilt u meerdere elektrische auto’s tegelijk opladen? Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als u twee EV’s heeft, of als u de laadpaal of wallbox deelt met anderen. In dat geval raden wij een lader met een dubbele laadaansluiting aan. Heeft u hier geen behoefte aan, dan volstaat een lader met een enkele socket.
U heeft keuze uit laders met een vaste en losse laadkabel. Het verschil? Een losse laadkabel dient u op te bergen in uw kofferbak. Telkens als u uw Honda wilt opladen haalt u deze uit uw kofferbak en sluit u ‘m aan op het laadstation en uw Honda. Bij een laadoplossing met een losse laadkabel hoeft u de kabel niet zelf op te bergen – deze zit immers vast aan de lader. Een lader met een vaste kabel is overigens wel wat kwetsbaarder en daardoor minder geschikt voor gebruik op publieke plekken.
“Wat is het verschil tussen een laadpaal en een wandlader?!” We krijgen deze vraag maar al te vaak. Het verschil tussen deze twee types laders zit niet in de techniek of het type EV, maar uitsluitend in de plek van montage. Een laadpaal wordt op een losstaande paal geplaatst, terwijl een wandlader tegen de muur wordt gemonteerd. Welke voor u geschikt is hangt daarom af van de plek waar u uw Honda wilt opladen. Leent deze plek zich het beste voor een laadpaal of komt een wandlader hier beter tot zijn recht?
Natuurlijk moet uw lader ook voer genoeg laadvermogen beschikken om de laadcapaciteit van uw Honda te benutten. Daarom raden wij aan te kiezen voor een lader met minimaal evenveel AC-laadvermogen als uw Honda. Overigens kan het in sommige gevallen geen kwaad om voor een lader te kiezen met nóg meer laadcapaciteit – bijvoorbeeld als u uw Honda in de toekomst verwacht te vervangen door een model met meer laadvermogen. Vergeet bij uw keuze niet rekening te houden met de vereiste elektrische aansluiting. Immers, hoe hoger het laadvermogen, hoe meer dit vereist van uw elektrische aansluiting.
Tegenwoordig zijn er diverse laders die uitgerust zijn met een internetverbinding. Dit type laders wordt ook wel een online lader genoemd. De internetverbinding brengt veel voordelen met zich mee. Zo heeft u hierdoor beschikking over tal van handige functies, zoals een backoffice. Een backoffice is een van de meest gewilde functies op een laadstation, aangezien deze u inzicht biedt in alle gegevens omtrent het laadproces. Denk hierbij aan de laadkosten, de laadtijd en nog veel meer.
Wilt u voorkomen dat uw lader uw elektrische installatie overbelast? Kies dan voor een lader met Dynamic Load Balancing. Dit is een handige functie die automatisch het laadvermogen van uw lader reduceert zodra overbelasting dreigt.
Vaak wordt een backoffice gebruikt in combinatie met een kWh-meter. Beide functies zijn namelijk noodzakelijk als u de laadkosten wilt verrekenen met uw medegebruikers of werkgever. Diverse laders in ons aanbod zijn standaard uitgerust met beide functies.
Heeft u liever niet dat andere ‘zo maar’ gebruik kunnen maken van uw Honda’s lader? Dan biedt een lader uitgerust met een autorisatie-functie uitkomst. Dankzij deze functie bepaalt u namelijk zelf wie er gebruik mag en kan maken van uw lader. De autorisatie verloopt dan via een laadpas, laaddruppel of applicatie op de smartphone.
Bespreek uw wensen met één van onze EV-Experts. Samen komen wij tot de ideale zakelijke laadoplossing.
Met SprayPay – Gespreid betalen is het mogelijk om uw bestelling in 12, 18, 24 of 36 maandelijkse termijnen te betalen. Wilt u eerder of extra aflossen? Dit kan altijd boetevrij. U heeft dus grip op de looptijd. Gespreid betalen is bij Laaddirect.nl mogelijk vanaf € 250,- en tot € 7.500,-.
Bedrag | Looptijd in maanden | Vaste rente | Bedrag per maand | Totaal bedrag | |
12 | 10% | ||||
18 | 10% | ||||
24 | 10% | ||||
36 | 10% |
Het gebruik van SprayPay is zeer eenvoudig. U kunt bij het afrekenen voor ‘SprayPay’ kiezen als betaalmethode. Hierna wordt uw aanvraag binnen enkele seconden door de betaalprovider SprayPay behandeld en u weet vrijwel direct of u in aanmerking komt voor een krediet. Wanneer de aanvraag is goedgekeurd, hoeft u alleen nog maar te wachten. SprayPay betaalt uw bestelling en wij sturen uw aankoop zo snel mogelijk naar u toe.
Gespreid betalen via SprayPay is mogelijk voor Nederlanders die in het bezit zijn van een Nederlandse bankrekening. Iedereen kan gespreid betalen aanvragen, maar de aanvraag wordt niet altijd goedgekeurd. Op basis van een aantal vragen over uw financiële situatie en een BKR toetsing wordt uw aanvraag beoordeeld door SprayPay. Aan de hand van deze gegevens wordt er bepaald of uw aanvraag wordt goedgekeurd.
Zodra SprayPay een bevestiging heeft ontvangen dat de bestelling is geannuleerd of volledig geretourneerd, vervalt de overeenkomst. U bent SprayPay dus geen geld meer verschuldigd. Als u slechts een deel van uw bestelling wilt annuleren of retourneren, wordt dit verrekend met het openstaande bedrag en wordt uw maandbedrag automatisch aangepast.
Een overeenkomst met SprayPay wordt altijd geregistreerd bij het BKR. Zolang alle maandelijkse termijnen op tijd worden betaald, heeft dit geen negatieve invloed op uw BKR-registratie. Wanneer u meer dan twee maanden niet aan de betalingsverplichting hebt voldaan, is SprayPay verplicht om dit door te geven aan het BKR. Dit kan wel gevolgen hebben voor toekomstige overeenkomsten.
Ja dat is mogelijk. U selecteert bij de productopties onder “Kies installatiepakket” de optie “Montage op locatie”.
De kosten en de werkzaamheden binnen dit montagepakket worden meegenomen in de gespreide betalingen middels SprayPay. Let er op, dat de kosten voor het eventuele meerwerk welke niet in het basis installatiepakket is inbegrepen door Laaddirect achteraf wordt na-gefactureerd. Deze factuur dient u direct in één keer aan Laaddirect te voldoen.
Wilt u er zeker van zijn dat alle kosten rondom de installatie worden meegenomen in de gespreide betalingen via SprayPay? Vraag dan een persoonlijke offerte aan via info@laaddirect.nl.
Betalingen via SprayPay zijn alleen mogelijk voor consumenten, het is niet mogelijk om een zakelijke order te betalen via SprayPay.