Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Mercedes EQB

De beste laadoplossingen voor uw Mercedes EQB

Laadpaal advies over uw Mercedes EQB ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Mercedes EQB

Ook voor uw Mercedes EQB heeft u een geschikte laadoplossing nodig. Zonder goede laadpaal of wandlader komt u immers niet ver. Gelukkig vindt u bij Laaddirect talloze laders van topmerken als EVBox, Webasto, Wallbox en Alfen. Onze laders zijn geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik en kunnen als laadpaal en wandlader geplaatst worden. De Mercedes EQB is een nieuwe elektrische SUV met vijf of zeven zitplaatsen die ruimtelijkheid en veelzijdigheid combineert met comfort, geweldige afwerking en uitstekend rijgedrag. Om maximaal van deze elektrische Mercedes te genieten is een topmerk laadoplossing noodzakelijk. Alleen zo weet u zeker dat u het gestelde bereik haalt de volgende keer dat u de weg op gaat.

Uitvoeringen

Op dit moment is de Mercedes EQB verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen die o.a. op gebied van aantal zitplaatsen en aandrijving van elkaar verschillen. Deze verschillen hebben echter geen gevolgen voor uw keuze voor de juiste lader. Elke Mercedes EQB is namelijk uitgerust met een 66,5kWh accupakket, 11 kW aan AC-laadvermogen en een standaard Type 2 laadaansluiting.

Uitvoering Accu                         AC-laadvermogen Aansluiting
Mercedes EQB 250 FWD Vijfzits 66,5 kWh 11 kW Type 2
Mercedes EQB 250 FWD Zevenzits 66,5 kWh 11 kW Type 2
Mercedes EQB 350 4MATIC Vijfzits 66,5 kWh 11 kW Type 2
Mercedes EQB 350 4MATIC Zevenzits 66,5 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laders zijn geschikt voor de Mercedes EQB?

Om het laadvermogen van de Mercedes EQB volledig te benutten heeft u minimaal een lader met even veel vermogen nodig. Dit vereist op zijn beurt een elektrische laadaansluiting met voldoende capaciteit. In het geval van de Mercedes EQB is dit een 3-fase 3 X 16A aansluiting.

Laadpaal of wandlader?

Kiezen tussen een laadpaal of wandlader – menig elektrisch rijder staart zich er blind op. Onterecht, naar onze mening. Het verschil tussen deze ‘types’ lader is namelijk vrij basaal. Daar waar bij een laadpaal het laadstation op een paal wordt gemonteerd, wordt bij een wandlader de lader simpelweg tegen de muur geplaatst. Daarom komt het bij deze keuze vooral aan op uw situatie en voorkeur. Waar wilt u uw Mercedes EQB opladen? Welk type lader komt hier het best tot zijn recht? Beeld u in hoe de laadkabel zal komen te lopen. Houd hierbij rekening met het feit dat de laadaansluiting van de EQB zich aan de rechter achterzijde van de auto bevindt.

Installatiepakket – vakkundige installatie door gecertificeerd monteur

Door voor ons installatiepakket te kiezen bespaart u zichzelf een hoop moeite, tijd en kopzorgen. Een bij ons aangesloten monteur sluit uw nieuwe laadstation op vakkundige wijze aan. Uiteraard beschikken de bij ons aangesloten installateurs over alle benodigde papieren.

De laadtijd van de Mercedes EQB

Benieuwd naar de laadtijd van uw Mercedes EQB? De laadtijd is eenvoudig uit te rekenen aan de hand van de volgende rekensom.

Accucapaciteit (in kWh) / AC-laadvermogen / 0,85 (energieverlies) = laadtijd in uren

De accucapaciteit van de EQB is 66,5 kWh, het laadvermogen 11 kW. De ‘0,85’ is in dit geval een correctiefactor waarmee we het energieverlies tijdens het laadproces meerekenen. De geschatte laadtijd van de Mercedes EQB bedraagt:

66,5 kWh / 11 kW / 0,85 = 7,11 uur, ofwel 7 uur en 7 minuten

Verschilt het laadvermogen van het laadstation van het laadvermogen van de EQB? Gebruik dan de laagste waarde van de twee. Een lader met meer vermogen dan de Mercedes ‘aan kan’ verkort de laadtijd immers niet, maar minder vermogen maakt de laadtijd (helaas) wel langer.

Houd daarnaast rekening met het feit dat de bovenstaande berekening de zogenaamde ‘optimale laadtijd’ uitrekent. Dit is de laadtijd zonder de invloed van externe factoren, zoals de omgevingstemperatuur of uw elektriciteitsaansluiting. Dergelijke factoren kunnen de werkelijke laadtijd zowel doen verkorten als verlengen.

Uw Mercedes EQB thuis, op de zaak of elders opladen

Wilt u uw Mercedes EQB bij uw bedrijf kunnen opladen? Dat is geen probleem! Al onze laders zijn geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Bovendien kunnen wij dankzij ons uitgebreide en gevarieerde leveringsprogramma voor iedere situatie de beste lader aanbieden.

Zo vindt u de perfecte laadpaal/wandlader voor de Mercedes EQB

Natuurlijk wilt u de perfecte laadoplossing vinden. Maar hoe doet u dit nu? Houd, naast het laadvermogen, de aansluiting en het type laadstation, ook onderstaande zaken in het achterhoofd.

Dynamic Load Balancing voorkomt overbelasting

Deelt uw (toekomstige) lader de beschikbare energie met andere grote energieverbruikers in huis? Let dan goed op. Er kan namelijk overbelasting ontstaan. Gelukkig zijn veel laders tegenwoordig uitgerust met Dynamic Load Balancing. Dit is een slimme functie die het laadvermogen reduceert zodra andere grote energieverbruikers worden ingeschakeld.

Gebruiksvriendelijker laden dankzij vaste laadkabel

Verreweg de meeste laders hebben een losse laadkabel. Deze bergt u op in de kofferbak en zoekt u op zodra u uw Mercedes EQB wilt opladen. Verre van ideaal, menen veel mensen. Voor hen zijn de laders met een vaste laadkabel perfect. Deze zijn een stuk gebruiksvriendelijker en daardoor ook steeds populairder. Helaas zijn dergelijke laders wel wat kwetsbaarder en daardoor minder geschikt voor gebruik in een publieke omgeving.

Meerdere elektrische auto’s tegelijk opladen?

De laadaansluiting van een lader wordt door professionals ook wel de ‘socket’ genoemd. U heeft keuze uit laadstations met een enkele of dubbele socket. Wilt u meerdere auto’s tegelijk kunnen opladen? Kies dan voor een lader met een dubbele laadaansluiting. Zo niet, dan volstaat een lader met een enkele socket.

Slimme functies dankzij internetverbinding

Steeds meer laders zijn voorzien van de nieuwste technische snufjes. Neem bijvoorbeeld ‘online laders’, ofwel laders met een internetaansluiting. Deze zijn uitgerust met allerlei handige functies, zoals een back office. Hiermee heeft u altijd inzicht in uw laadsessies en -kosten.

Zelf bepalen wie uw laadpunt gebruikt a.h.v. autorisatie-functie

Sommige laders beginnen het laadproces zodra de laadkabel wordt aangesloten. Dit houdt in dat iedereen gebruik kan maken van deze laadstations. Heeft u dit liever niet? Kies dan voor een lader met een RFID-lezer voor laadpassen, een Plug & Charge optie, laaddruppels of een smartphone applicatie.

Toekomstbestendige laadoplossing

Denkt u bij het kiezen voor de lader voor uw Mercedes EQB ook aan de toekomst? Misschien heeft u over enkele jaren een auto met nóg meer laadvermogen op de oprit staan. In dat geval zou het wellicht handig zijn om nu te kiezen voor een lader met wat extra laadcapaciteit. Wie weet heeft u plannen om een tweede elektrische auto aan te schaffen. Dan zou het wel zo verstandig zijn om nu alvast een lader met een dubbele laadaansluiting (socket) aan te schaffen.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.