Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
Nieuws
Geplaatst op

De nieuwe Tesla Model 3 Performance is nog sneller en beter

De Tesla Model 3 Performance is terug, en hij is sneller dan ooit. Met een gecombineerd vermogen van 460 pk schiet deze elektrische krachtpatser in iets meer dan 3 seconden naar de 100 km/u.

Model 3 Performance: krachtigere aandrijving en verbeterd onderstel

Snelheid is een van de handelsmerken van Tesla, en de Model 3 Performance vormt hierop geen uitzondering. De auto staat al jaren bekend als een van de meest begeerlijke elektrische auto’s op de markt. Tesla heeft hem nu nóg sneller en beter gemaakt. Met een aantal belangrijke upgrades biedt deze nieuwste update adembenemende prestaties en nog meer rijplezier. Zowel op de weg, maar ook voor diegenen die hun auto op het circuit willen uittesten.

Verbluffende acceleratie

Onder de motorkap vinden we de belangrijkste verandering. De nieuwe Model 3 Performance beschikt over een nog krachtigere aandrijflijn. Het continuvermogen is met 22% gestegen, het piekvermogen met 32% en daarnaast werd het maximale koppel met 16% verhoogd. De twee motoren, een op de achteras en een aan de voorkant, zijn samen nu goed voor een gecombineerd vermogen van meer dan 460 pk. Dit resulteert in een verbluffende acceleratie, waarbij de auto vanuit stilstand in slechts 3,1 seconden naar de 100 km/u schiet. De topsnelheid is gelijk gebleven maar was al indrukwekkend: een begrensde 262 km/u.

Tesla Model 3 Performance

Ultieme controle

Het gaat niet alleen om de snelheid in de rechte lijn. Ook bochtenwerk is deze Model 3 Performance wel toevertrouwd. Dat gaat nog beter dan in de vorige Performance-versie. De 20-inch gesmede aluminium wielen zijn geschoeid met prestatiegerichte Pirelli-banden. De breedte van deze banden verschilt tussen voor en achter, wat het bochtgedrag ten goede komt. Zowel in- als uitsturen gaat met nog meer precisie, en de extra tractie zorgt dat het vermogen tijdens het accelereren optimaal op de weg kan worden overgebracht.

Sportief én comfortabel onderstel

Waar sommige sportauto’s concessies doen op het gebied van comfort, daar heeft Tesla zich juist gericht op veelzijdigheid. De nieuw ontwikkelde adaptieve dempingstechnologie zorgt dat de Model 3 Performance op hoge snelheden sportief aanvoelt maar ook prima uit de voeten kan tijdens normaal dagelijks gebruik. Tesla’s eigen software stuurt het systeem nauwkeurig aan. De krachtige Brembo-remmen zijn standaard uitgerust met High-Performance remblokken, belangrijk om deze snelle Model 3 Performance ook op tijdens zeer dynamische ritten tijdig en zonder fading tot stilstand te brengen.

Track Mode voor ultieme prestaties

Speciaal voor circuitgebruik heeft Tesla de nieuwste generatie Track Mode ontwikkeld. Deze geavanceerde instelling past onder andere de vering aan en optimaliseert de aandrijflijn voor maximale prestaties. Ook de wegliggingskarakteristiek, de stabiliteitsregeling en de mate van regeneratief remmen kunnen worden aangepast naar de wensen van de bestuurder. Dit alles zorgt ervoor dat de nieuwe Model 3 Performance nog nauwkeuriger op de commando’s van de bestuurder reageert, wat uiteraard resulteert in optimale rondetijden.

Nog iets aerodynamischer design, carbon fiber accenten in interieur

De subtiele uiterlijke wijzigingen gaan hand in hand met de prestatieverbeteringen. De voor- en achterkant zijn iets agressiever vormgegeven dankzij specifieke aerodynamische elementen, zoals de diffusor en de Carbon Fiber spoiler. Deze zorgen voor extra downforce en meer stabiliteit. Ook het interieur kent enkele updates. Nieuwe sportstoelen bieden meer zijdelingse steun bij stevig bochtenwerk, en kunnen naar wens worden verwarmd of geventileerd. Uniek is de afwerking van de trim in Carbon Fiber, een primeur voor Tesla.

Al op korte termijn beschikbaar

Deze topversie van de Model 3 is in Nederland verkrijgbaar vanaf €56.990,-. Tesla begint al in het tweede kwartaal van 2024 met de leveringen van de Tesla Model 3 Perfomance. De exacte levertijden zijn in de online configurator te zien.

Reacties

No products in the cart.