Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
Nieuws
Geplaatst op

Vernieuwde Hyundai Ioniq 5 krijgt grotere actieradius

Het Koreaanse automerk Hyundai is voortdurend bezig om zijn modellen te verbeteren en kondigt een update van de Ioniq 5 aan, evenals de introductie van een sportieve N Line variant.

Grotere accu en andere verbeteringen voor Hyundai Ioniq 5

De autofabrikanten zijn bezig met een voortdurende evolutie van elektrische voertuigen. Waar de verbrandingsmotor min of meer is uitontwikkeld, zijn er bij elektrische auto’s nog steeds heel wat verbeteringen mogelijk. Dit omdat deze technologie nog betrekkelijk nieuw is. Een van de merken die een vooraanstaande positie wat betreft elektrische voertuigen innemen, is Hyundai. Het Koreaanse automerk is ook voortdurend bezig om zijn modellen te verbeteren en kondigt in dat kader een vernieuwde versie van de Ioniq 5 aan, evenals de introductie van een sportieve N Line variant. De verbeteringen omvatten een grotere accu, enige aanpassingen aan het exterieur en interieur en een update voor het infotainmentsysteem.

Vernieuwde Hyundai Ioniq 5

Iets verfijnder exterieurdesign

De wijzigingen aan zowel de buiten- als binnenkant van de Ioniq 5 onderstrepen Hyundai’s streven naar een perfecte synergie tussen functionaliteit en esthetiek. De auto krijgt een verfijnde V-vormige versiering en nieuw ontworpen bumpers die niet alleen de retro-futuristische uitstraling versterken, maar net als de nieuwe wielen de stroomlijn en daarmee ook de efficiëntie bevorderen. En die verbeterde efficiëntie zorgt weer voor een grotere actieradius.

Grotere actieradius

Maar de significante toename van de accucapaciteit de Long range-variant draagt daar nog meer aan bij. Deze wordt met 10 kWh verhoogd naar 84 kWh, wat de Ioniq 5 in staat stelt om nog grotere afstanden op een acculading af te leggen. In combinatie met de bovengemiddelde DC-laadsnelheid, mogelijk gemaakt door het 800 volt-systeem, is de Hyundai Ioniq 5 nog beter geschikt om grotere afstanden af te leggen. De exacte WLTP-actieradius is nog niet bekend maar zal mogelijk iets meer dan 550 kilometer bedragen. Qua vermogen en rijeigenschappen zal er aan de Ioniq 5, die ook al eens gekozen is tot de beste trekauto, nagenoeg niets veranderen.

Vernieuwingen aan interieur

Aan het interieur van de Ioniq 5 introduceert Hyundai een aantal verbeteringen die gericht zijn op het verhogen van het comfort en de gebruikservaring. Een opvallende vernieuwing is het nieuwe stuurwielontwerp met interactieve pixelverlichting, wat een futuristisch tintje geeft aan het interieur. Daarnaast is het infotainmentsysteem geüpgraded naar de zogenaamde connected car Navigation Cockpit (ccNC). Deze wordt ondersteund door draadloze Over-The-Air (OTA) software-updates, om de software van het voertuig altijd up-to-date te kunnen houden.

Hyundai Ioniq 5 N Line

De langverwachte Hyundai Ioniq 5 N Line komt eraan

Met de introductie van de Ioniq 5 N Line biedt Hyundai een optie voor diegenen die een meer sportieve rijervaring wensen. Dit model onderscheidt zich met unieke designelementen en verbeteringen die gericht zijn op prestaties, die resulteren in een dynamischere en sportieve rit.

In de loop van dit jaar beschikbaar

De vernieuwde Ioniq 5 en de nieuwe Ioniq N Line versie is vanaf maart 2024 in Korea verkrijgbaar. Daarna volgt een gefaseerde marktintroductie op internationale markten. We mogen daarom verwachten dat de vernieuwde Hyundai Ioniq 5 medio dit jaar in Europa verkrijgbaar zal zijn, al kan dit net zo goed het laatste kwartaal van dit jaar worden.

Reacties

No products in the cart.