Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Audi e-tron

De beste laadoplossingen voor uw Audi E-tron Gt

Laadpaal advies over uw Audi E-tron Gt ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Audi e-tron

Met een Audi e-tron bent u de bezitter van een fantastische auto van een Duits premium merk. Een auto die tot de top van het segment hoort. De e-tron is het eerste volledig elektrische model van Audi. Qua formaat past deze elektrische SUV tussen de Q5 en de Q7 in, en is dus bijzonder ruim.

In vergelijking met zijn voorganger gaat de nieuwste Audi e-tron iets sneller. Hij haalt een topsnelheid van 210 kilometer per uur. Ook accelereert de nieuwe Audi e-tron iets sneller. Vanuit stilstand tikt hij binnen 4,5 seconden de 100 kilometer per uur aan. Het vermogen van de e-tron S bedraagt 370 kW in de boostmodus, het koppel bedraagt dan 973 Newtonmeter. De actieradius van de modellen waarin de e-tron wordt geleverd (50, 55, S, Hatchback en Sportback) varieert van 300 tot 417 kilometer.

Een geschikte lader voor de Audi e-tron

De Audi e-tron is er in verschillende types. Alle beschikken zij over een laadvermogen van 11 kW. Hiervoor is een 3-fasen aansluiting (3 X 16A) vereist. Wij hebben diverse geschikte laders voor de Audi e-tron in ons assortiment. De Audi e-tron is medio 2021 overigens ook beschikbaar met een laadvermogen van 22 kW. Wij zullen tegen die tijd de informatie op deze pagina bijwerken.

Bij het kiezen van de juiste lader voor de Audi e-tron, is het goed om te weten dan deze over de populaire ‘type 2’ beschikt. Dit wordt ook wel een ‘Mennekes-stekker’ genoemd, u herkent hem aan de zeven contactpunten. De meeste openbare laadpunten in Europa en vrijwel alle laadpunten in Nederland zijn uitgerust met dit type aansluiting. De Mennekes stekker kan zowel voor een 1-fase als wel voor een 3-fase aansluiting worden gebruikt.

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

De accu en het laadvermogen van de Audi e-tron

Voor de Audi e-tron wordt de accu in verschillende uitvoeringen geleverd. Het laadvermogen is in alle gevallen gelijk, het type aansluiting (Type 2) eveneens. De accupakketten variëren in grootte van 64,7 kWh tot ruim 85 kWh.

Bekijk het laadvermogen en laadsnelheid van de Audi e-tron  in onderstaande tabel:

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Audi e-tron 50 quattro 64,7 kWh 11 kW Type 2
Audi e-tron Sportback 50 quattro 64,7 kWh 11 kW Type 2
Audi e-tron 55 quattro
3/2019 – 11/2019
83,6 kWh 11 kW Type 2
Audi e-tron 55 quattro
12/2019 – heden
86,5 kWh 11 kW Type 2
Audi e-tron Sportback 55 quattro
7/2020 – heden
86,5 kWh 11kW Type 2
Audi e-tron 55 S quattro
10/2020 – heden
86,5 kWh 11kW Type 2
Audi e-tron GT  83,7 kWh 11kW Type 2

Hoelang duurt het voordat de Audi e-tron volledig is opgeladen?

Wanneer u de laadtijd van uw Audi e-tron wilt berekenen, dan doet u dit door de accucapaciteit te delen door het AC-laadvermogen. Binnen deze berekening dient u wel een verliesmarge van 15% te implementeren. Hiervoor deelt u de uitkomst door 0,85. De berekening gaat dan als volgt:
De laadtijd van de Audi e-tron 50 quattro is 64,7 kWh / 11 kW / 0,85 = 6,92 uur. Bij een accucapaciteit van ongeveer 85 kWh bedraagt de laadtijd ruim 9 uur: 85 kWh / 11 kW / 0,85 = 9,1 uur.

Waar moet u op letten bij het kiezen van een laadoplossing?

Een aantal zaken zijn van belang bij de laadoplossing van uw keuze. Hieronder geven wij verschillende opties die een rol spelen bij het kiezen van de juiste lader voor uw auto.

Online of offline laadoplossing

Wij bieden online en offline laders aan. Wilt u over een backoffice beschikken, dan raden wij u een online laadpaal of wandlader aan. Een backoffice geeft u inzicht in alle zaken die betrekking hebben op het gebruik van de lader. Hierbij kunt u denken aan de kosten van de elektriciteit, het verbruik en de laadsessies. Bijkomend voordeel van veel online varianten is dat u hiermee een laadtarief in kunt stellen. Tevens kunt u veel online laders eenvoudig beveiligen door middel van een laadpas.

Kiest u voor een wandlader of voor een laadpaal?

Het maakt voor het laden zelf niet uit of u gebruik maakt van een wandlader of van een laadpaal. Beide systemen laden even efficiënt. In feite zijn ze, afgezien van de montagewijze, ook gelijk. Bij het maken van uw keuze zou u bijvoorbeeld kunnen kijken wat voor u het handigste zou zijn. Hoe parkeert u bijvoorbeeld uw auto in? En aan welke kant en op welke plek zou de lader het beste geplaatst kunnen worden? Denk er dus goed over na wat voor u het fijnste zal werken.

Kiest u voor een lader met dubbele of enkele socket?

Als u een lader bij ons aanschaft, dan bieden wij u de keuze uit een enkele of een dubbele socket. Denk hier goed over na. Een lader met een dubbele socket heeft zo zijn voordelen, hiermee kunt u twee auto’s tegelijkertijd laden.

Vaste laadkabel, of de laadkabel van uw auto?

Wij raden u aan om als het even kan, een lader met een vaste laadkabel te gebruiken. Dit werkt namelijk het meest efficiënt. U hoeft dan immers nooit de laadkabel van uw auto uit de kofferbak te halen. Wij helpen u graag bij het vinden van een laadoplossing met vaste laadkabel die het beste aansluit op uw situatie.

Wat is een Dynamic Load Balancing?

Dit is een erg handig systeem. Dynamic Load Balancing zorgt er namelijk voor dat uw elektriciteitsaansluiting niet overbelast kan raken. Wanneer andere energieverbruikers zoals een stofzuiger, wasdroger of elektrische kachel veel energie vragen, wordt het laadvermogen van uw lader daar op aangepast.

Autorisatie

Dit systeem zorgt ervoor dat onbevoegden geen gebruik kunnen maken van uw wandlader of laadpaal. De lader moet namelijk eerst ontgrendeld worden. Hierna kan de auto pas worden aangesloten. Er bestaan verschillende manieren om te ontgrendelen. Dit kan met een code, een laadpas, een laaddruppel of speciale app.

Groter laadvermogen leidt niet altijd tot sneller laden

Het is belangrijk dat u, wanneer u een laadstation aanschaft, er rekening mee houdt dat een hoger laadvermogen van bijvoorbeeld een laadpaal uw auto niet sneller zal opladen. Het maximale laadvermogen van de auto is de limiet en niet die van de paal. Uiteraard kan laden aan een laadpaal of wandlader met een hoger laadvermogen altijd. Wanneer een lader een lager laadvermogen kent dan dat van uw auto, is dit daarentegen wel van invloed op de laadsnelheid. De laadsnelheid zal dan lager zijn.

Neemt u alstublieft in acht dat de laadtijd een indicatie betreft, waarop altijd externe factoren van invloed zijn, zoals bijvoorbeeld de omgevingstemperatuur. Het is belangrijk dat het volledige vermogen van uw elektriciteitsaansluiting beschikbaar is, wanneer de volledige laadsnelheid van uw laadoplossing wilt benutten.

Laaddirect kan ook uw laadpaal of wandlader vakkundig installeren

Wij raden u aan de lader voor uw elektrische auto altijd door een vakkundige installateur te laten installeren. U kunt de installatie ook door Laaddirect laten verzorgen. Wij hebben een landelijk netwerk van erkende installateurs, die uw laadoplossing snel en veilig kunnen monteren en aansluiten. Het systeem wordt dan geheel gebruiksklaar voor u geïnstalleerd. Hiermee bent u verzekerd van een veilige en betrouwbare laadoplossing. Die installatie kan meestal vrij vlot, doorgaans binnen twee weken na bestelling.

Particulier en zakelijk gebruik

Wij bieden een groot aantal laders aan. Alle laders zijn weer verschillend. Hierdoor kunnen wij voor nagenoeg iedere situatie, zowel voor particulier als zakelijk gebruik, een passende laadoplossing verzorgen.

Een toekomstgerichte laadoplossing

Het laadvermogen van elektrische auto’s zal in de toekomst waarschijnlijk snel toenemen, omdat ook de accu’s steeds groter worden. Wie hierop wil anticiperen, zou alvast een zwaardere lader aan kunnen schaffen. Wij raden in dat geval een lader met een laadvermogen van in ieder geval 22 kW aan. Hoewel dit mede vanwege het hogere vastrecht wat kostbaarder is, heeft een 22 kW-lader ook het voordeel dat deze u in staat stelt om twee elektrische auto’s tegelijkertijd op te laden.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.