Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal BMW i3

De beste laadoplossingen voor uw BMW i3 120 Ah

Laadpaal advies over uw BMW i3 120 Ah ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

BMW i3

BMW is van oudsher een van de bekendste Europese autofabrikanten. Met de BMW i3 focust het Duitse bedrijf zich volledig op duurzaamheid. En dit is terug te zien aan het feit dat de i3 helemaal elektrisch is, nul procent uitstoot heeft, stoelbekleding heeft die voor 34 procent uit oude PET-flessen bestaat. De BMW i3 is verder gebouwd met honderd procent windenergie. Maar ook de meest duurzame elektrische auto moet u goed kunnen opladen. Laaddirect biedt u de beste wandladers en laadpalen aan om uw BMW i3 snel en veilig op te laden.

Bij Laaddirect kunt uw lader professioneel laten aansluiten

De installateurs van Laaddirect kunnen u niet alleen adviseren over welke lader voor uw BMW i3 geschikt is, zij zijn u ook graag van dienst bij het vakkundig aansluiten en plaatsen van uw laadstation. Wanneer u uw laadstation bij ons bestelt, kunt u direct kiezen voor een installatiepakket. Binnen slechts enkele weken wordt uw wandlader of laadpaal volledig gebruiksklaar bij u afgeleverd. Een gecertificeerde monteur zal voor deze installatie zorgen.

Onze laadstations voor de BMW i3

Voor uw BMW i3 zijn er meerdere laadoplossingen mogelijk voor opladen thuis en opladen op uw werk. Ons assortiment laders voor BMW bestaat uitsluitend uit A-merken, zoals EVBox, Wallbox, Alfen en Webasto. De BMW i3 is de eerste duurzame auto van BMW, die gemaakt is in een duurzame, moderne fabriek in Leipzig, waarvan het interieur voor meer dan dertig procent bestaat uit duurzame materialen en waarmee u maar liefst 260 kilometer kunt rijden op een accu. De actieradius van uw elektrische BMW is kortom groot. Daarnaast kan bij een snel laadstation de hoogvoltage-accu in circa drie kwartier voor maar liefst tachtig procent opgeladen worden. Het slimme energiemanagement van de i3 maakt het een flexibele en efficiënte auto. Vanwege de enorme kracht van de accu is het wel raadzaam om voor een goede lader te kiezen, zodat u zeker weet dat u met een volledig opgeladen accu de deur uit gaat.

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

BMW i3 momenteel leverbaar in twee uitvoeringen

De BMW i3 wordt op dit moment in twee uitvoeringen geleverd. U heeft de keuze uit de BMW i3 120 Ah en de BMW i3s 120 Ah. Beide wagens kunt u kiezen in de traditionele uitvoering, de For the Oceans Edition of de Dark Shadow Edition. De i3s heeft een modernere vormgeving dan de normale i3, met bijvoorbeeld LED lampen en een sportievere uitstraling

Uitvoering                   Accu AC-laadvermogen      Aansluiting
BMW i3 60 Ah       
9/2013 – 2/2017   
18,8 kWh          7,4 kW Type 2
BMW i3 94 Ah
7/2016 – 8/2017
27,2 kWh 7,4 kW Type 2
BMW i3
10/2017 –10/2018
27,2 kWh 7,4 kW Type 2
BMW i3s
10/2017 –10/2018
27,2 kWh 7,4 kW Type 2
BMW i3 120 Ah
Vanaf 10/2018
37,9 kWh 11 kW Type 2
BMW i3s 120 Ah
Vanaf 10/2018
37,9 kWh 11 kW Type 2

Hoe kiest u nu de beste lader voor uw BMW i3?

Om de beste laadoplossing voor uw BMW i3 te kiezen, kijkt u niet alleen naar of u een laadpaal of wandlader kiest. Er zijn meerdere factoren van belang voor uw keuze. Naast het laadvermogen en uitvoering van het laadstation, zijn deze aspecten voor uw situatie ook aan de orde:

Een online of offline laadpunt

Laadstations zijn tegenwoordig gefabriceerd met de nieuwste technologieën, waardoor veel laadstations reeds slimme functies tot hun beschikking hebben.

Een enkele of dubbele socket

Wanneer een laadpunt slechts voor persoonlijk gebruik is, dan kiest u voor een enkele socket. Wanneer er echter meerdere auto’s tegelijkertijd moeten laden, dan is een dubbele socket handiger.

Dynamic load balancing

Wanneer uw auto de stroom deelt met bijvoorbeeld in huis aangesloten apparatuur, zoals een wasmachine of een droger, dan kan er overbelasting van het stroomnetwerk plaatsvinden. Wanneer uw lader een dynamic load balancing heeft, dan wordt het laadvermogen gereduceerd wanneer een andere stroomverbruiker actief is.

Een vaste laadkabel

Een vaste laadkabel is praktisch, omdat dit aansluiten een stuk eenvoudiger maakt. Een vaste laadkabel kan echter wel nadelig zijn in een (semi) publieke omgeving.

Autorisatie

Bij sommige laders begint het opladen meteen als u de kabel aansluit. Dit houdt in dat iedereen van het laadstation gebruik kan maken. Daarom zijn er ook laders met een Plug and Charge optie of een RFID lezer, zodat ongewenste gebruikers uitgesloten worden.

De geschikte lader voor uw i3

De BMW i3 heeft een accucapaciteit van 42,2 kWh, waarmee u gemiddeld zo’n 285 – 308 kilometer kunt rijden mits de accu volledig opgeladen is. Het is aan te raden om uw BMW i3 op te laden via een laadpaal op uw thuislocatie of bedrijfslocatie. Daarmee gaat de accu langer mee dan dat u deze uitsluitend aan de DC-snellader op zou laden. Het laadproces vraagt wel om meer energie, dan u zo zou denken. De tijdsduur van het laden is uiteraard ook afhankelijk van andere variabelen, zoals de status van uw accu, het vermogen van de accu, het vermogen van de laadpaal en de instellingen van deze laadpaal.

Hoe lang moet uw accu opgeladen worden?

De eerste BMW i3 met 18,8 kW accu is ook met het wat lagere laadvermogen van 7,4 kW binnen 3 uur opgeladen. Met de 27,2 kWh accu duurt het 4,31 uur. Voor de huidige BMW i3 met 37,9 kWh accu duurt het opladen van de accu 37,9 kWh / 11 kW / 0,85 = 4,05 uur. In deze berekening deelden we de accucapaciteit door het laadvermogen en rekenden ook met een verlies van 15%.

Voor een laadvermogen van 7,4 kW is een 1-fase 32A aansluiting nodig. Om met 11 kW te laden is een 3-fasen 16A (3 x 16 A) aansluiting benodigd.

De beste lader voor thuis

Om ook klaar voor de toekomst te zijn, waarbij het laadvermogen van elektrisch auto’s waarschijnlijk minimaal 11 kW zal bedragen, is het raadzaam om voor uw lader thuis uit te gaan van een lader van minimaal 11 kW. Daarnaast zijn er ook laders beschikbaar met een capaciteit van 22 kW, maar deze laden uw accu niet sneller op. Uw BMW kan nu eenmaal niet sneller dan met 11 kWh worden opgeladen.

De BMW i3 bij uw bedrijf opladen

Voor laden op bedrijfslocaties gelden vaak andere voorwaarden, waaraan voldaan moet worden. Het laden moet sneller gaan, aangezien u ook weer met de auto naar huis moet. Soms is er ook minder laadtijd beschikbaar, omdat een buitendienstmedewerker maar een beperkte tijd op de zaak is. Daarnaast moeten er op een bedrijfslocatie veelal meerdere elektrische auto’s tegelijk geladen worden. Zowel medewerkers als klanten moeten immers van de laadservice gebruik kunnen maken. Veel bedrijven kiezen daarom voor een 22 kWh laadstation met dubbele socket. Daarmee kunnen meerdere elektrische auto’s tegelijk worden opgeladen. In zo’n situatie spreekt het voor zich dat er gebruik wordt gemaakt van autorisatie door middel van een laadpas, waardoor misbruik voorkomen wordt.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.