Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Cupra Born

De beste laadoplossingen voor uw Cupra Born

Laadpaal advies over uw Cupra Born ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Cupra Born

Bent u op zoek naar een passende laadpaal of wandlader voor de Cupra Born? Bij Laaddirect bent u aan het juiste adres. Ons uitgebreide assortiment bestaat uitsluitend uit laders van A-merken zoals EVBox, myenergi, Alfen en Wallbox die geschikt zijn voor zowel gebruik thuis als op uw bedrijf.

Dankzij ons uitgebreide assortiment kunnen wij u verschillende laadpalen en wandladers voor de Cupra Born aanbieden. Bovendien nemen wij de installatie van het laadstation voor uw Cupra Born compleet uit handen.

 

Laadpaal voor de Cupra Born

De Cupra Born is een in 2021 op de markt gebrachte elektrische auto, die wordt gebouwd op het MEB-platform van de Volkswagen Groep. De Cupra Born kan worden gezien als de sportieve, Spaanse tegenhanger van de inmiddels bekende VW ID.3. Met een respectabele actieradius van circa 400 kilometer hoeft u de Born niet elke dag aan de lader te leggen. Maar wanneer uw Born aan een laadbeurt toe is, verwacht u natuurlijk dat de accu snel genoeg wordt opgeladen. Daarom doet u er verstandig aan een topmerk laadpaal of wandlader uit te kiezen die over het juiste laadvermogen beschikt en aan al uw wensen voldoet.

Slechts één uitvoering

Welke laadpaal kiezen: let op de uitvoering

Het Spaanse Cupra levert de Born vooralsnog in vier uitvoeringen en met maar liefst drie verschillende accupakketten (45, 58 en 77 kWh). De drie uitvoeringen met een 58 of 77 kWh accu zijn voorzien van een 3-fase 11 KW boordlader, terwijl de configuratie met het kleinere 45 kWh accupakket beschikt over een 7,2 kW boordlader. Dit betekent dat u bij uw keuze voor een laadoplossing inderdaad rekening moet houden met welke uitvoering van de Cupra Born u heeft.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Cupra Born 110 kW / 45 kWh 45 kWh 7,2 kW Type 2
Cupra Born 150 kW / 58 kWh 58 kWh 11 kW Type 2
Cupra Born 170 kW / 58 kWh 58 kWh 11 kW Type 2
Cupra Born 150 kW / 58 kWh 77 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Geschikte laders voor de Cupra Born

Welke lader heeft u nodig voor uw Cupra Born? Dit kunt u eenvoudig bepalen aan de hand van het laadvermogen van de elektrische auto. Omdat de Born een lader heeft met een maximaal AC-laadvermogen van 7,2 kW of 11 kW, heeft u een laadstation nodig met minimaal evenveel capaciteit. Overigens heeft het laadvermogen ook gevolgen voor de benodigde elektrische aansluiting van de laadpaal. U heeft minimaal een 1-fase 32A (7,2 kW) of 3-fase 3 x 16A (11 kW) aansluiting nodig om het laadvermogen van uw Cupra Born volledig te benutten.

Geen zorgen over installatie: kies voor ons installatiepakket

Na de aanschaf van uw laadpaal of wandlader bent u er nog niet. De lader moet immers nog worden geplaatst en aangesloten. Kiest u voor ons installatiepakket, dan hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. Een bij ons aangesloten, gecertificeerde monteur installeert de laadoplossing voor u. Wij ontzorgen u graag – dat is wel zo makkelijk!

Wat is de laadtijd van de accu van de Cupra Born?

Bruikbare accucapaciteit (in kWh) / AC-laadvermogen (in kW) / 0,85 (15% energieverlies) = laadtijd in uren

Het enige wat u hoeft te doen is de bovenstaande formule invullen. Normaliter gebruikt u hier de gegevens uit de tabel die u eerder tegenkwam op deze pagina voor. Dat hoeft deze keer niet, gezien het feit dat wij dit alvast voor u hebben gedaan:

Laadtijd Cupra Born 45 kWh: 45 kWh / 7,2 kW / 0,85 = 8,24 uur = 7 uur en 3 minuten

Laadtijd Cupra Born 58 kWh: 58 kWh / 11 kW / 0,85 = 8,24 uur = 6 uur en 14 minuten

Laadtijd  Cupra Born 77 kWh: 77 kWh / 11 kW / 0,85 = 8,24 uur = 8 uur en 15 minuten

Uit de bovenstaande berekeningen blijkt dat u voor de Cupra Born kunt rekenen op een laadtijd van maximaal 8 uur en 15 minuten, uiteraard afhankelijk van uw uitvoering en de exacte omstandigheden. Verschilt het laadvermogen van de boordlader van de Born met de laadcapaciteit van de lader zelf? Gebruik dan de laagste waarde van de twee.

Uw Cupra el-Born thuis en op bedrijf opladen

Of u uw Cupra Born nu thuis, op de zaak of ergens anders wilt opladen, Laaddirect is dé aangewezen leverancier. Alle laders uit ons leveringsprogramma zijn geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Natuurlijk is het wel zo dat sommige laders uit ons assortiment meer geschikt zijn voor zakelijk gebruik. Denk hierbij aan laders met een backoffice of een dubbele laadaansluiting. Wat uw wensen ook zijn, Laaddirect heeft de passende laadoplossing in huis.

Future proof?

Houdt u ook rekening met de toekomst bij het kiezen van een lader voor uw Cupra Born? De Born beschikt weliswaar over een AC-laadvermogen van 7,2 kW of 11 kW, maar toekomstige elektrische auto’s hebben misschien een veel groter laadvermogen. Verwacht u dat de vervanger van uw Cupra Born ook een elektrische auto is, dan doet u er verstandig aan om nu alvast een laadstation te kopen met wat extra speelruimte.

Verschil tussen laadpaal en wandlader

De keuze tussen een laadpaal en een wandlader hoeft niet ingewikkeld te zijn. Beide ‘types’ lader zijn namelijk technisch nagenoeg gelijk. Hét grote verschil zit in waar ze gemonteerd worden: de een op een paal, de ander tegen de wand. Welke voor u geschikt hangt af van uw persoonlijke voorkeur en situatie. Kijk naar de plek waar u uw Cupra Born wilt opladen en vraag u af welke type laadstation hier het beste tot zijn recht komt. Houd hierbij rekening met hoe de laadkabel zal komen te lopen.

“Hoe kies ik de beste laadoplossing voor mijn Cupra Born?”

Uiteraard wilt u de beste lader vinden. Houd daarom, naast het laadvermogen, de elektrische aansluiting en het type laadstation, ook de onderstaande zaken in het achterhoofd.

1: Enkele of dubbele aansluiting

Ten eerste moet u de knoop doorhakken over het aantal benodigde laadaansluitingen. U heeft de keuze uit laders met een enkele of dubbele aansluiting. Baseer uw keuze op uw huidige én toekomstige ‘wagenpark’. Twijfelt u? Dan kan het geen kwaad om te kiezen voor een lader met een dubbele aansluiting – dan heeft u tenminste wat speelruimte.

2: Dynamic Load Balancing

De (toekomstige) lader voor uw Cupra Born vraagt veel van uw elektrische installatie. Het is daarom geen verrassing dat de lader in combinatie met andere grote energieverbruikers, zoals de wasmachine en droger, de elektrische installatie kan overbelasten. Om deze reden bestaan er laders met zogenoemde Dynamic Load Balancing. Dergelijke laders voorkomen overbelasting door automatisch het laadvermogen te reduceren zodra andere grote energieverbruikers worden ingeschakeld.

3: Online lader

Steeds meer laders zijn uitgerust met een internetaansluiting. Dankzij de internetverbinding beschikken deze laadpalen en wallboxen over allerlei slimme functies, zoals een backoffice. Met een backoffice heeft u inzicht in uw laadsessies en de kosten van het laden. Dit is vooral handig voor zakelijke rijders die de laadkosten met hun werkgever willen verrekenen.

4: Losse of vaste laadkabel

Verreweg de meeste laadstations hebben een losse laadkabel. Deze bergt u op in uw kofferbak en haalt u hieruit zodra u uw Cupra Born wilt opladen. Verre van optimaal, denken sommigen. Inderdaad, telkens de laadkabel uit de kofferbak opgraven is niet bepaald praktisch. Net zo min als u een vieze, natte laadkabel in de kofferbak terug moet leggen. Daarom zijn sommige laadpalen voorzien van een vaste laadkabel. Deze zijn gebruikersvriendelijker, maar ook wel wat kwetsbaarder.

5: Plug & Charge, RFID-lezer, laaddruppels of smartphone app

Wilt u zelf bepalen wie gebruik mag maken van uw laadpunt en wie niet? Kies dan voor een lader met een zogenaamde autorisatie-functie. Dergelijke functies zijn er in verschillende soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan een RFID-lezer voor laadpassen, laaddruppels, een Plug & Charge-optie of een smartphone applicatie.

Cupra Born laadoplossing kopen? Laaddirect is dé aangewezen leverancier!

Dankzij ons uitgebreide aanbod kunnen wij iedere klant een passende laadoplossing aanbieden. Ontdek ons aanbod, kies – met behulp van ons advies en onze tips – de beste lader voor de Cupra Born en plaats uw bestelling. Heeft u vragen over onze laders, de montage of over de status van uw bestelling? Neem dan gerust contact met ons op.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.