Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Dacia Spring

De beste laadoplossingen voor uw Dacia Spring Electric

Laadpaal advies over uw Dacia Spring Electric ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Dacia Spring

Heeft u een Dacia Spring en heeft u hier een geschikte laadpaal of wandlader voor nodig? Laaddirect is dé aangewezen leverancier. Niet alleen is ons aanbod bijzonder uitgebreid, ook zijn al onze laadoplossingen geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Bovendien nemen we de installatie van de lader voor uw Dacia Spring compleet uit handen. De voordelig geprijsde Dacia Spring heeft de markt aardig op zijn kop gezet. Deze eerste elektrische Dacia wordt namelijk door velen gezien als de eerste betaalbare elektrische auto voor ‘het grote publiek’. De Spring heeft een WLTP-actieradius van 230 kilometer – regelmatig opladen is dus noodzakelijk. Daarom is het slim om te kiezen voor een passende, toekomstbestendige laadoplossing voor uw Dacia Spring. Zo weet u zeker dat u maximaal profijt heeft van uw Dacia Spring, nu én in de toekomst.

 

Dacia Spring opladen: thuis én op bedrijf

Wilt u uw Dacia Spring ook zakelijk kunnen gebruiken én opladen? Dat is geen probleem. De laders uit ons assortiment zijn geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Verder heeft u bij ons de keuze uit topmerk laadoplossingen van merken zoals EVBox, Wallbox, Alfen en meer. Deze hebben elk hun eigen kenmerken en ideale toepassingen. Dit betekent dat wij voor elke situatie, ongeacht uw wensen, de passende laadpaal of wandlader kunnen bieden.

Vier uitvoeringen: Confort, Confort Plus, Zakelijk en Cargo

De Spring is momenteel leverbaar in vier verschillende uitvoeringen: de Spring Confort, Confort Plus, Zakelijk en Cargo. De diverse varianten verschillen op gebied van prijs, uitvoeringsniveau en interieur. Deze onderlinge verschillen hebben echter geen gevolgen voor uw keuze voor de juiste lader. Immers, elk van de uitvoeringen is voorzien van hetzelfde accupakket en dezelfde boordlader. De Dacia Spring heeft een bescheiden 26,8 kWh-accupakket, een AC-laadvermogen van 6,6 kW en een ‘normale’ Type 2-laadaansluiting.

Uitvoering                               Accu                 AC-laadvermogen   Aansluiting
Spring Comfort 26,8 kWh 6,6 kW Type 2
Spring Comfort Plus 26,8 kWh 6,6 kW Type 2
Spring Comfort Business 26,8 kWh 6,6 kW Type 2
Spring Comfort Cargo 26,8 kWh 6,6 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

De juiste lader voor uw Dacia Spring

Hoe vindt u de beste laadpaal of wandlader voor uw Dacia Spring? De belangrijkste zaken zijn het type aansluiting en het laadvermogen. Elektrische auto’s hebben een Type 1- of een Type 2-aansluiting. De Dacia Spring is voorzien van de veelgebruikte Type 2-aansluiting. Die aansluiting is tegenwoordig min of meer de standaard, het merendeel van onze laders is daar geschikt voor. Dat de Spring een AC-laadvermogen van 6,6 kW heeft, betekent niet dat dit vermogen 100% benut wordt. Dit is namelijk afhankelijk van het laadstation en de hier voor benodigde elektrische aansluiting. Om het 6,6 kW AC-laadvermogen van de Dacia Spring ten volle te benutten, heeft u minimaal een 1-fase 32A aansluiting nodig.

Laadpaal of wandlader – welke is het meest geschikt voor u?

Veel mensen staren zich blind op de keuze tussen een laadpaal of wandlader. Onnodig, gezien het feit dat beide ‘type’ laadstations technisch gelijk zijn. Maakt het dan niet uit? Niet helemaal. De keuze maakt namelijk wél uit voor het gebruiksgemak van de lader. Sommige situaties lenen zich nu eenmaal beter voor een laadpaal, terwijl in andere situaties een wandlader beter tot zijn recht komt. Dit hangt compleet af van de beoogde laadsituatie en uw eigen voorkeur. Ons advies: beeld u in hoe de laadkabel zal komen te lopen op de plek waar u uw Dacia Spring wilt opladen. Houd hierbij rekening met het feit dat de laadaansluiting van de Spring aan de voorkant van de auto zit.

Geen kopzorgen over installatie laadstation

U zorgen maken over de installatie van uw laadoplossing behoort tot de verleden tijd. Tenminste, als u voor ons installatiepakket kiest. In dat geval komt een bij ons aangesloten en gecertificeerde monteur uw nieuwe laadstation plaatsen en aansluiten.

Laadtijd van de Dacia Spring

Hoe lang het exact duurt om het accupakket van uw Dacia Spring op te laden is afhankelijk van een waaier aan factoren. Dit maakt het uitrekenen van de laadtijd erg lastig. Gelukkig is er ook een simpelere manier om dit te doen. Houd wel rekening met het feit dat dit een schatting is en dat de laadtijd in de werkelijkheid van deze schatting af kan wijken.

Zelf de laadtijd berekenen

Hoe rekent u nu de laadtijd uit? Het is erg eenvoudig. U deelt simpelweg de accucapaciteit door het AC-laadvermogen. Let op: verschilt het laadvermogen van uw laadstation met die van de boordlader, gebruik dan de laagste waarde. Deel dit vervolgens door 0,85 – zo houdt u ook rekening met het energieverlies dat optreedt tijdens het laadproces. Willen we laadtijd van de Dacia Spring te weten komen, dan ziet de berekening er als volgt uit:

26,8 kWh / 6,6 kW / 0,85 = 4,77 uur = 4 uur en 46 minuten

Toekomstbestendig?

Let op: het is óók van belang dat u de toekomstbestendigheid van de lader meeneemt in uw keuze. De kans bestaat namelijk dat u in de toekomst nog een elektrische auto aanschaft. Wie weet vervangt u uw Dacia Spring door een auto met een hoger laadvermogen. Er zijn immers al elektrische auto’s met een AC-laadvermogen van 22 kW! Kort gezegd, door nu rekening te houden met uw toekomstige ‘wagenpark’ doet u zichzelf een groot plezier

In 6 stappen de beste laadoplossing voor uw Dacia Spring

Hoe vindt u nu de beste laadoplossing voor uw Dacia Spring en uzelf? Doorloop in ieder geval de onderstaande stappen.

1.     Eerdergenoemde zaken: laadvermogen en type lader

Zoals eerder al werd benadrukt is het van groot belang dat u een lader vindt met voldoende laadvermogen. Alleen zo houdt u de laadtijd van de accu zo kort mogelijk. Daarnaast moet u de knop doorhakken over het type lader: kiest u een wandlader of toch een laadpaal?

2.     Aantal sockets

De laadaansluiting van een laadstation wordt ook wel de socket genoemd. U hoeft de keuze uit laders met een enkele of een dubbele socket. Baseer uw keuze op uw huidige en toekomstige wagenpark. Twijfelt u? Over het algemeen geldt dat het slim is om wat speelruimte te hebben. Zo bent u de toekomst voordeliger uit.

3.     Type laadkabel

Het merendeel van de laders heeft een losse laadkabel. Deze bergt u op in uw kofferbak en haalt u er uit zodra u uw Dacia Spring aan de lader wilt ‘leggen’. Daarnaast zijn er laadstations met een vaste laadkabel. Deze maken het laadproces wat makkelijker en sneller. Houd wel rekening met het feit dat deze laders wat kwetsbaarder zijn.

4.     Intelligente lader?

Steeds meer laders zijn ‘intelligent’. Dit houdt in dat ze voorzien van een internetaansluiting en een back office. Met een back office krijgt u inzicht in uw laadsessies en -kosten. Dit is vooral handig als u de laadkosten verrekent met medegebruikers of uw werkgever.

5.     Autorisatie-functie

Sommige laadoplossingen zijn uitgerust met een autorisatie-functie. Hiermee kunt u bepalen wie wel en wie niet gebruik mag maken van de lader. Dit doet u aan de hand van een Plug & Charge-functie, een RFID-lezer voor laadpassen of een smartphone app.

6.     Voorkom overbelasting met Dynamic Load Balancing

Wist u dat de lader van uw Dacia Spring overbelasting kan veroorzaken? Dit kan gebeuren als de lader dezelfde energiebron gebruikt als andere grote energieverbruikers in huis. En dat kan bij een normale huisaansluiting heel vaak het geval zijn. Om deze reden zijn sommige laders uitgerust met Dynamic Load Balancing. Deze technologie voorkomt overbelasting door het laadvermogen te verlagen zodra andere grote verbruikers aangezet worden.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.