Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Fiat Ducato Electric

De beste laadoplossingen voor uw Fiat Ducato Electric

Laadpaal advies over uw Fiat Ducato Electric ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Fiat Ducato Electric

Ook voor de Fiat Ducato Electric heeft u een geschikte laadpaal of wandlader nodig. Gelukkig bent u voor een laadoplossing voor deze elektrische bestelwagen bij Laaddirect op de juiste plek. Ons assortiment bestaat uit A-merk laadoplossingen geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Bovendien nemen wij de installatie van het laadstation desgewenst compleet uit handen. Denk je aan de Fiat Ducato, dan denkt u uiteraard aan een betrouwbare, ruime bestelwagen met tal van toepassingen. De elektrische Fiat Ducato Electric, ook wel de e-Ducato genoemd, bouwt voort op deze door de conventioneel aangedreven Ducato opgebouwde reputatie en luidt een “nieuw elektrisch tijdperk” voor Fiat in. Net zoals bij elk ander elektrisch voertuig is het van essentieel belang om de Fiat e-Ducato regelmatig op te laden. Alleen dan weet u zeker dat u het eind van de (werk)dag haalt op één acculading. Daarom raden wij u aan om een goed geïnformeerde keuze te maken voor een passende topmerk laadoplossing.

Uitvoeringen: twee accupakketten

De Fiat Ducato Electric is leverbaar met twee verschillende accupakketten. Het accupakket is zogenaamd ‘modulair opgebouwd’, wat inhoudt dat er relatief makkelijk meer of minder accucapaciteit kan worden toegevoegd. Kopers hebben keuze uit een accu van drie modules met een capaciteit van 47 kWh en een accupakket van vijf modules met een capaciteit van in totaal 79 kWh. Voor het opladen van de accu zijn er verschillende mogelijkheden. De Ducato Electric wordt standaard geleverd met een 7 kW AC-boordlader. Men kan echter ook kiezen voor een optionele boordlader met een laadvermogen van 11 kW of 22 kW. De laadaansluiting is voor elke uitvoering gelijk, namelijk een Type 2-aansluiting.

Wat voor gevolgen hebben de verschillende uitvoeringen voor uw keuze voor een geschikte lader? Vooral het laadvermogen speelt hierin een essentiële rol. Let hier dus goed op.

Uitvoering Accu          AC-laadvermogen Aansluiting
Fiat Ducato Electric 47 47 kWh 7 kW / 11 kW / 22 kW Type 2
Fiat Ducato Electric 79 79 kWh  7 kW / 11 kW / 22 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laders zijn geschikt voor de Fiat Ducato Electric?

Hoe weet u nu welke lader geschikt is voor de e-Ducato en welke niet? Zoals eerder al werd gezegd speelt het laadvermogen van de Ducato hier een belangrijke rol in. Om het AC-laadvermogen van de elektrische bestelbus ten volle te kunnen benutten heeft u immers een lader met voldoende vermogen én de juiste elektrische aansluiting nodig. Het is daarom van extra groot belang dat u rekening houdt met hoeveel AC-laadvermogen de boordlader van uw Ducato Electric heeft. Heeft u de standaard boordlader (7 kW), dan voldoet een 1-fase 1 x 32A aansluiting. Voor een lader met een hoger laadvermogen is heeft een aansluiting met meer capaciteit nodig – voor 11 kW minimaal een 3-fase 3 x 16A en voor 22 kW zelfs een 3-fase 32A aansluiting.

Optionele installatie door gecertificeerd monteur

Waagt u zich liever niet aan de montage van uw lader? U bent niet de enige. Kiest u voor ons installatiepakket, dan installeert een bij ons aangesloten monteur uw laadoplossing. Uiteraard beschikken onze monteurs over de juiste papieren en installeren zij uw lader op vakkundige wijze.

De laadtijd van de Fiat Ducato Electric

Hoe lang duurt het om het accupakket van de Fiat Ducato Electric volledig op te laden? Dit hangt af van verschillende zaken. Ten eerste speelt de capaciteit van de accu een grote rol. Hoe groter de capaciteit van de accu, hoe langer het duurt voordat deze volledig opgeladen is. Daarnaast is het AC-laadvermogen belangrijk. Ten slotte moet er nog rekening worden gehouden met tal van andere factoren. Denk hierbij aan het energieverlies dat optreedt tijdens het laden, de omgevingstemperatuur, de temperatuur van de accu, de staat van de elektrische aansluiting, de eventuele aanwezigheid van Dynamic Load Balancing, noem maar op.

Laadtijd uitrekenen

Hoe rekent u nu de laadtijd uit? Dit 100% nauwkeurig uitrekenen is praktisch onmogelijk. Wat we wél kunnen doen is een goede inschatting maken. Dit doen we aan de van de volgende rekensom:

( Accucapaciteit (in kWh) / AC-laadvermogen (in kW) ) / Energieverlies (15%) = Laadtijd

Vullen we de specificaties van de standaard Fiat Ducato Electric in, dan is de laadtijd circa 8 uur:

( 47 kWh / 7 kW ) / 0,85 = 7,90 uur, ofwel 7 uur en 54 minuten

Verschilt het laadvermogen van de boordlader van dat van het laadstation? Gebruik dan de laagste waarde van de twee.

Geschikt voor particulier én zakelijk gebruik

De Fiat Ducato Electric is bij uitstek geschikt voor zakelijke gebruikers. Gelukkig zijn al onze laders zowel zakelijk als particulier te gebruiken. Bovendien bestaat ons leveringsprogramma uit laders van tal van A-merken, elk met zijn eigen unieke eigenschappen, ideale toepassingen en features. Hierdoor hebben voor iedere klant de juiste laadoplossing in huis.

Toekomstbestendig?

De toekomstbestendigheid van uw lader is van groot belang. Door nu verstandige keuzes te maken, bijvoorbeeld in de vorm van wat speelruimte wat betreft het laadvermogen of het aantal laadaansluitingen, hoeft u uw laadpaal of wandlader niet onnodig vroeg te vervangen. Dit bespaart u uiteindelijk een hoop moeite, tijd en geld.

“Hoe vind ik de beste laadoplossing voor mijn Fiat Ducato Electric?”

Bij de aanschaf van een lader voor uw Fiat Ducato Electric komen allerlei zaken kijken. Dit maakt het lastig om het overzicht te houden. Naast eerdergenoemde zaken zoals het laadvermogen, de elektrische aansluiting, het type lader en de toekomstbestendigheid van de lader, is het verstandig om ook de onderstaande zaken in acht te nemen.

Laadkabel

U heeft de keuze uit laders met een vaste en een losse laadkabel. Laders met een vaste kabel zijn wat gemakkelijker te gebruiken omdat u niet telkens de laadkabel uit de laadruimte hoeft te halen. Helaas zijn deze laders ook wat kwetsbaarder, wat ze minder maakt geschikt voor gebruik in een publieke omgeving.

Aantal sockets

Ook dient u de knoop door te hakken over het aantal laadaansluitingen, ook wel sockets genaamd. De meeste laders hebben óf een enkele laadaansluiting óf een dubbele socket. Baseer uw keuze niet alleen op uw huidige situatie, maar ook op uw toekomstige situatie.

Lader met internetverbinding

Steeds meer laders hebben een internetaansluiting. Dankzij deze internetaansluiting zijn ze voorzien van allerlei handige functies die het laden gemakkelijker en veiliger maken. Ook bieden ze u een handig (maar soms beknopt) overzicht van de kosten van de laadsessies.

Backoffice

Een voorbeeld van zo’n ‘slimme functie’ is een backoffice. Een backoffice biedt u inzicht in uw laadsessies en de kosten van het laden. Dit is vooral handig als u de laadkosten verrekent met uw medegebruikers of uw werkgever.

Autorisatie-functies

Wilt u zelf bepalen wie uw laadpunt kan gebruiken? Een lader met een autorisatie-functie is dan wel zo handig. Autorisatie-functies zijn er in allerlei vormen, van een Plug & Charge optie tot laaddruppels en van een RFID-lezer voor laadpassen tot smartphone applicaties.

Dynamic Load Balancing

Ten slotte kunt u ook kiezen voor een lader met ingebouwde Dynamic Load Balancing. Dit is een functie die overbelasting van uw elektrische installatie voorkomt.

Laadpaal of wandpaal – welke is geschikt voor u?

De keuze tussen een laadpaal en een wandpaal hangt af van de beoogde parkeer- en laadsituatie. Beide types lader zijn immers technisch gelijk. Bedenk waar u uw Fiat Ducato Electric wilt opladen en hoe de laadkabel hier zal komen te lopen. Komt een laadpaal beter tot zijn recht of is een wandlader toch handiger?

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.