Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Hyundai Kona Electric

De beste laadoplossingen voor uw Hyundai Kona Electric (2023)

Laadpaal advies over uw Hyundai Kona Electric (2023) ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Hyundai Kona Electric

Zoekt u een laadpaal of wallbox voor uw Hyundai Kona Electric? Wij hebben de beste laders voor deze Hyundai EV in ons assortiment. Wij bieden u laadoplossingen van topmerken als Alfen, Wallbox, Webasto, Ratio en Zaptec – deze zijn geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Daarnaast regelen wij als u wilt ook de installatie voor u.

Laadpalen en wandladers voor de Hyundai Kona – ook voor de nieuwste generatie – beschikken over minimaal 11 kW aan AC-laadvermogen en een Type 2 laadaansluiting. Ook vindt u in ons assortiment verschillende laadstations met allerlei handige functies die het laden nog gemakkelijker en voordeliger maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een geschikte lader voor de Hyundai Kona Electric

De Hyundai Kona Electric wordt aangeboden in twee uitvoeringen, maar op de occasionmarkt zijn ook oudere configuraties verkrijgbaar. De maximale laadcapaciteit is 11 kW. Om uw Hyundai Kona Electric thuis met deze snelheid op te kunnen laden heeft u dus een lader met minimaal 11 kW aan laadcapaciteit én een aansluiting van minimaal 3 x 16 A nodig. Ook kan het zijn dat u de oudste uitvoering van de Kona hebt. Die laadt met 7,2 kW maar ook daarvoor hebt u, voor een zo kort mogelijke oplaadtijd, een 11 kW laadvoorziening nodig.

Alle generaties van de Hyundai Kona Electric beschikken over een ‘Type 2’ aansluiting. Dit wordt ook wel een Mennekes-stekker genoemd. Deze stekker met 7 contactpunten is de standaard aansluiting voor moderne EV’s en daarom terug te vinden op nagenoeg alle laadstations uit ons assortiment.

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Een geschikte lader voor de Hyundai Kona Electric

Door de jaren heen heeft Hyundai de Kona meerdere malen opgewaardeerd, onder andere op gebied van accuvermogen en laadcapaciteit Dit heeft invloed op uw keuze voor een laadoplossing, dus let goed op!

Hieronder in de tabellen ziet u de verschillende uitvoeringen:

Actuele uitvoeringen:

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Hyundai Kona Electric
(48 kWh)
 48 kWh 11 kW Type 2
Hyundai Kona Electric
(64 kWh)
64 kWh 11 kW Type 2

 

Uitvoeringen uit het verleden – verkrijgbaar als occasion:

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Hyundai Kona Electric 64 kWh
(08/2018 – 10/2019)
64 kWh 7,2 kW Type 2
Hyundai Kona Electric 64 kWh
(11/2019 – 10/2021)
64 kWh 11 kW Type 2
Hyundai Kona Electric 39 kWh (05/2020 –10/2021) 39 kWh 11 kW Type 2
Hyundai Kona Electric 39 kWh
(11/2021 – 09/2022)
39 kWh 11 kW Type 2
Hyundai Kona Electric 64 kWh
(11/2021 – 09/2022)
64 kWh 11 kW Type 2
Hyundai Kona Electric 64 kWh
(01/2017 – 02/2019)
64 kWh 11 kW Type 2

Kiest u voor een wandlader of voor een laadpaal?

Voor u besluit over te gaan tot de aanschaf van ofwel een wandlader ofwel een laadpaal, denk dan goed na over wat handig is voor u. Er bestaan namelijk twee opties: een wandlader of een wandpaal. Een wandlader wordt aan de wand bevestigd en een wandpaal staat in de grond verankerd. Welk type u kiest maakt voor de laadsnelheid niet uit. Wel kan het ene type voor u fijner werken dan het andere. Dit heeft onder meer te maken met de wijze waarop u uw auto inparkeert en de plaats van het oplaadpunt bij uw auto.

Wat betreft de veiligheid en werking maakt het ook niet uit waar u voor kiest: zowel de laadpalen als de wandladers die wij aanbieden zijn van topkwaliteit.

Laat uw laadpaal of wandlader installeren door Laaddirect

Laaddirect werkt samen met erkende installateurs die uw wandlader of laadpaal voor u kunnen installeren. De installateurs zijn deskundig en gecertificeerd en vinden voor iedere situatie een juiste oplossing. Hiermee bent u verzekerd van een betrouwbare en veilige laadoplossing voor een eerlijke prijs. Over het algemeen kan uw lader binnen twee weken na aankoop worden geïnstalleerd. 

Hoelang duurt het voordat mijn Hyundai Kona Electric volledig is opgeladen?

De laadtijd van uw Hyundai Kona Electric kan worden berekend door de waarde van het accupakket te delen door het AC-laadvermogen. Ook dient u rekening te houden met 15% verlies.

Voor de 48 kWh versie van de Kona Electric betekent dit een laadtijd van: ( 48 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 5,13 uur.

Voor de 64 kWh versie geldt een laadtijd van: ( 64 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 5,8 uur.

Let op dat als u een laadstation aanschaft met een hogere capaciteit, dit geen invloed heeft op de laadtijd. De laadtijd neemt dan dus niet af. De laadtijd neemt echter toe wanneer u een laadstation met een lagere capaciteit aanschaft.

Houd er rekening mee dat de laadtijd altijd een indicatie is. Deze kan namelijk iets afwijken. Factoren die de laadtijd kunnen beïnvloeden zijn onder anderen de omgevingstemperatuur en de tijd dat er aan uw elektriciteitsaansluiting voldoende energie voor de volledige laadsnelheid beschikbaar is.

Particulier en zakelijk gebruik

Alle laders die wij aanbieden zijn geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik. De laders hebben uiteraard verschillende eigenschappen. Daardoor kunnen wij voor u in iedere elektrische auto en iedere situatie de meest geschikte lader aanbieden.

Een lader die meegaat met de toekomst

Omdat elektrische auto’s zich in technisch opzicht snel ontwikkelen, raden wij u aan om een laadstation met een hoger laadvermogen aan te schaffen. Zo kunt u ook in de toekomst uw volgende auto, die waarschijnlijk een hogere laadcapaciteit zal hebben, snel opladen. Als u twee auto’s tegelijkertijd wilt opladen, heeft u ook een sterkere lader nodig. Ook moet die twee sockets hebben. In dat geval raden wij u een laadoplossing met een vermogen van minimaal 22 kW aan.

Waar let ik op bij de keuze voor een laadoplossing voor mijn Hyundai Kona Electric?

Niet alleen het laadvermogen en het type lader zijn belangrijk bij het uitzoeken van een laadoplossing voor uw Hyundai Kona Electric. Er zijn nog een aantal andere zaken waarop u dient te letten bij het kiezen van een geschikte lader voor de Hyundai Kona Electric:

1: Online of offline

U kunt kiezen uit een online of een offline laadpaal. Bij een online laadpaal is er een backoffice beschikbaar. Hiermee heeft u inzicht in onder meer uw verbruik, uw laadsessies en de elektriciteitskosten. Dat laatste maakt het ook mogelijk om de elektriciteitskosten met uw werkgever te verrekenen, als dat is afgesproken. Ook kunt u voor uw gasten een apart laadtarief instellen en de laadpaal beveiligen zodat deze alleen met een laadpas of app kan worden gebruikt.

Offline laadpalen worden niet met backoffice geleverd. U heeft dan weliswaar geen inzicht in zaken als verbruik en kosten, het laden verloopt net zo veilig en snel als bij een online laadpaal. Ook voor dit type laadpaal kunt u eventueel een model met een (optionele) toegangsrestrictie kiezen.

2: Enkele of dubbele socket

Denk er bij het aanschaffen van uw lader goed bij na of u kiest voor een enkele of een dubbele socket. Een lader met een dubbele socket heeft als voordeel dat twee elektrische auto’s tegelijkertijd kunnen worden opgeladen.

3: Vaste laadkabel

De plaatsing van een vaste laadkabel is zeker aan te raden als het om een lader voor thuis gaat. Het laden van uw elektrische auto wordt dan een stuk eenvoudiger want u hoeft dan niet steeds de laadkabel uit uw eigen auto te halen.

4: Dynamic load balancing

Dit systeem is bedacht om overbelasting op uw elektriciteitsnetwerk te voorkomen. Het laadvermogen wordt gereduceerd zodra andere grote energieverbruikers zoals de wasmachine een aanzienlijk deel van de stroomcapaciteit in uw huis vragen.

5: Autorisatie

Als u er zeker van wilt zijn dat vreemden niet aan uw laadpaal laden, dan kunt u voor een laadstation met autorisatie kiezen. Een laadpaal moet dan eerst ontgrendeld worden voordat de auto wordt opgeladen. Aan de hand van een pincode, een laadpas, een laaddruppel of via een app kan de lader dan worden ontgrendeld.

Hyundai Kona Electric laadpaal kopen bij Laaddirect

Kortom, Laaddirect is dé aangewezen leverancier voor laadpalen en wandladers voor de Hyundai Kona Electric, ongeacht de uitvoering. Ontdek ons aanbod van topmerk laadstations en plaats direct uw bestelling. Heeft u nog vragen, over ons aanbod of over welk exemplaar u moet hebben? Dan kunt u uiteraard altijd even geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.