Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Kia E-Niro 2020

De beste laadoplossingen voor uw Kia e-Niro 64 kWh

Laadpaal advies over uw Kia e-Niro 64 kWh ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Informatie over de Kia E-Niro 2020

Sinds 2019 is de Kia e-Niro een populaire auto binnen Nederland en kwam zelf in de top-5 beste verkochte ev auto’s in Nederland. Nu sinds 2020 bestaat de Kia e-Niro ook als een 3-fase auto die bestendig is voor de toekomst.

Welke laadpaal is geschikt voor Kia E-Niro

Gaat u rijden met de Kia E-Niro, maar zoekt u nog de juiste laadpaal? Wij van Laaddirect geven u graag advies waarop u moet letten bij het aanschaffen van een laadstation voor de Kia E-nero. Met het laadvermogen van 11kW beschikt u over een auto die gemaakt is voor de toekomst. Het model beschikt over een 3-fase aansluiting waardoor het laadvermogen van de Kia E-Niro in het gemiddelde klassement bevind. Wij adviseren dan ook om een laadpaal te kiezen die 11kW of hoger kan leveren, waarmee uw auto binnen 7 uur vol geladen is.

Wat ook een interessante optie is, is het toepassen van active load balancing. Hiermee beschikt uw laadstation over een extra component die constant communiceert met uw huis of kantoorpand. Het zorgt ervoor dat het stroomnetwerk nooit overbelast kan worden zelf wanneer er meerdere zware elektrische machines aan staan, als bijvoorbeeld uw wasmachine of meerdere computers.

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Accucapaciteit Kia E-Niro

De accucapaciteit van de Kia E-Niro ligt op 67.1kWh, waarmee u een gemiddelde van 370km mee kunt rijden. Dit maakt het model een ideale auto voor de langere afstanden binnen Nederland. De auto dient opgeladen te worden met een type 2 stekker en heeft een topsnelheid van €167km/u. Houd er rekening mee dat dat de rijstijl, snelheid en de impact van het verkeer om u heen invloed heeft op het vermogen van de accu.

Uw Kia E-Niro  veilig opladen met een laadpaal

Wij adviseren uw auto altijd te opladen aan een laadpaal i.p.v via het stopcontact. Tijdens een laadsessie word er namelijk veel stroom verbruikt, waardoor het het meest veilig is om via een modulaire gecertificeerde laadpaal uw auto te opladen. Een ander voordeel van het laden via een laadstation is, dat uw auto sneller vol geladen is. (Gemiddeld 6x sneller als via het stopcontact)

Bekijk het laadvermogen en laadsnelheid van de Kia E-Niro 2020  in onderstaande tabel:

Laadpunt Maximaal Vermogen Tijd Snelheid
Stopcontact (2.3kW) 230V / 1X10A  2.3kW 32u45m 11km/u
1-fase 16A (3,7kW) 230V / 1X16A  3.7kW 20u30m 18km/u
1-fase 25A (5,8 kW) 230V / 1X25A  5.8kW 13 uur 28km/u
1-fase 32A (7.4kW) 230V / 1X32A  7.4kW 10u15 36km/u
3-fase 16A ( 11kW) 400V / 3X16A  11kW 7 uur 53km/u
3-fase 25A (17kW) 400V / 3X16A  17kW 7 uur 53km/u
3-fase 32A (22kW) 400V / 3X16A  11kW 7 uur 53km/u

De elektrische automodellen van Kia

  • Kia e-Soul 64 kWh
  • Kia e-Soul 39 kWh

Zakelijk rijden met de Kia E-Niro

Bent u van plan om zakelijk te gaan rijden, maar zoekt u nog de juiste laadpaal? Wij geven u graag de volgende tips bij het aanschaffen van een laadpaal voor de Kia E-Niro. Aller eerst adviseren wij een slimme laadpaal, ook wel een online laadpaal genoemd. Hiermee is het mogelijk om volledig inzicht te hebben in laadsessies, gastgebruikers in te stellen maar ook automatisch te kosten te kunnen verrekenen. Verder kunt u overwegen om een laadstation te nemen met een socket, wat inhoud dat u uw auto kunt laden met een externe stekker.

Heeft u meerdere laadstation nodig of beschikt u over een groot parkeerterrein, dan kunt u nadenken over een laadpaal met dubbele socket. Hiermee maakt u het mogelijk om via één laadpaal twéé elektrische auto’s ter gelijke tijd te kunnen opladen. Dit is een extra service naar uw klanten en personeel toe en vergroot de laadstructuur van uw omgeving.

Let er wel op dat bij het gebruik van een laadpaal met twéé sockets, meer aandacht vraagt over het plaatsen van de laadstations. Ook adviseren wij een active load balancing toe te passen en indien er meerdere laadstation geplaatst worden een smart charing network toe te passen.

Thuis uw auto snel en gemakkelijk opladen

Om thuis uw auto op te laden adviseren wij een laadstation te kiezen die functies heeft om active load balancing toe te passen. Hiermee communiceert de laadpaal met het huis en word er altijd gekeken wat het stroomverbruik is, zodat overbelasting van uw stroomnetwerk word uitgesloten. Een laadpaal vraagt namelijk veel energie en dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Verder bent u vrij in het kiezen van een slimme laadpaal of een domme laadpaal. Het hangt er maar net af welke functies u belangrijk vind voor een laadpaal. Zelf adviseren wij een slimme laadpaal te kiezen, omdat u hiermee meer mogelijkheden heeft voor in de toekomst en zich makkelijker kan aanpassen.

Eigenschappen van de Kia E-Nero 2020

Specificaties Waarde
Topsnelheid 167km/u
Totaal vermogen 150kW (204 pk)
Totaal koppel 395Nm
Accu capaciteit 67kWh
Stekker 2
Actieradius elektrisch 455km
Gewich 1737kg
Zitplaatsen 5
Lengte 4375mm
Breedte 1805mm
Gewicht 1,515Kg

Uw laadpaal veilig installeren

Zodra u heeft gekozen voor een laadpaal voor uw Kia E-Nero, vergeet dan niet om het laadstation veilig te installeren door een herkende en gecertificeerde monteur.

Wij adviseren namelijk dit altijd te laten doen door een herkende installateur die de kennis in huis heeft om alle technische handelingen toe te passen zoals bijvoorbeeld active load balancing of een smart charing network.

Zo weet u altijd dat uw laadstation veilig is geïnstalleerd en de prestaties van de laadpaal optimaal zijn. Bij Laaddirect heeft u de zekerheid dat uw laadpaal binnen 2 weken geïnstalleerd word door gecertificeerde laadpaal monteurs. Ook hanteren wij een scherpe prijs en een goede na-service indien er vragen zijn vanuit de klant.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.