Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Mercedes EQS SUV

De beste laadoplossingen voor uw Mercedes EQS SUV

Laadpaal advies over uw Mercedes EQS SUV ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Mercedes EQS SUV

Zoekt u een laadpaal of ander type lader voor uw Mercedes EQS SUV? Dan is verder zoeken niet meer nodig, bij Laaddirect vindt u ongetwijfeld een geschikte lader. Waarom? Heel eenvoudig: ons aanbod bestaat uit A-merk laadpalen en wandladers die geschikt zijn voor zowel zakelijk als particulier gebruik.

Tussen deze laadstations vindt u diverse laadpalen en wandladers geschikt voor de Mercedes EQS SUV. Deze beschikken over voldoende (AC-)laadvermogen, de juiste laadaansluiting (Type 2) en alle benodigde features. Bovendien regelen wij de installatie van uw nieuwe laadpaal.

 

Laadpaal voor de Mercedes EQS SUV

De Mercedes EQS SUV is de SUV-tegenhanger van de EQS sedan en indirect ook de elektrisch aangedreven opvolger van de Mercedes GLS. Net als zijn sedan-evenknie is de EQS SUV zeer aerodynamisch vormgegeven en efficiënt, waardoor de SUV een flinke actieradius heeft. Niet zo imposant als die van de normale EQS, maar evengoed bovengemiddeld. Desondanks is een A-merk laadpaal essentieel om het maximale uit uw Mercedes EQS SUV te halen. Zo gaat u altijd met een volledig opgeladen accu de weg op en bent u niet afhankelijk van publieke laadpunten.

Drie uitvoeringen

Vooralsnog is de Mercedes EQS SUV verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen. Deze configuraties verschillen uitsluitend van elkaar op gebied van aandrijving. Zo heeft het instapmodel, de SUV 450+, heeft een vermogen van 265 kW. De EQS SUV 450 4MATIC heeft evenveel vermogen maar is standaard uitgerust met vierwielaandrijving. Het topmodel, de EQS SUV 580 4MATIC heeft én vierwielaandrijving én een indrukwekkend vermogen van maar liefst 400 kW.

De verschillende uitvoeringen verschillen niét op gebied van accupakket of boordlader. Elke Mercedes EQS SUV is uitgerust met een 107,8 kWh accupakket en een 11 kW boordlader. Een 22 kW on-board lader is optioneel verkrijgbaar.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
EQS SUV 450+ 107,8 kWh 11/22 kW Type 2
EQS SUV 450 4MATIC 107,8 kWh 11/22 kW Type 2
EQS SUV 580 4MATIC 107,8 kWh 11/22 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke lader is geschikt voor de Mercedes EQS SUV?

Niet elke laadpaal is geschikt voor de Mercedes EQS SUV. Dit heeft te maken met het AC-laadvermogen van de elektrische SUV. U heeft namelijk een laadoplossing nodig met minimaal evenveel AC-laadcapaciteit als uw EV. In het geval van de EQS SUV is dit 11 of 22 kW. Een lader met 11 of 22 kW aan laadcapaciteit vereist op zijn beurt een elektrische aansluiting met voldoende capaciteit. Zo heeft u voor een 11 kW laadstation een 3-fase 3 X 16A aansluiting nodig en voor een 22 kW laadpaal zelfs een 3-fase 3 X 32A aansluiting.

Mercedes EQS SUV laadpaal

 

Type laadstation: laadpaal of wandlader?

Hét grote verschil tussen een laadpaal en een wandlader is de plek van montage. Welke voor u geschikt is hangt daarom af van de beoogde laadplek van uw EQS SUV. Is dit in de buurt van een muur, bijvoorbeeld onder de carport of in de garage? Dan is een wandlader waarschijnlijk het meest geschikt. Zo niet, dan biedt een laadpaal uitkomst. Twijfelt u? Schroom in dat geval niet contact met ons op te nemen voor vrijblijvend advies.

 

Installatiepakket

Waagt u zich liever niet aan de installatie van uw laadstation? Kies dan voor ons laadpakket. Een bij ons aangesloten monteur neemt al het werk uit handen en verzorgt de installatie tot in de puntjes.

 

Hoe lang duurt het om de Mercedes EQS SUV op te laden?

Wist u dat u zelf de laadtijd van uw Mercedes EQS SUV kunt uitrekenen? Dit doet u aan de hand van onderstaande rekensom:

( Accucapaciteit in kWh / AC-laadvermogen ) / 0,85 = Laadtijd in uren

De accucapaciteit van de EQS SUV is 107,8 kWh, het AC-laadvermogen 11 of 22 kW. De 0,85 is een constante die rekening houdt met de energie die tijdens het laden verloren gaat. Vullen we deze specificaties in de rekensom in, dan komen we uit op een laadtijd van 9 uur en 32 minuten of 5 uur en 46 minuten:

Met 11 kW boordlader: ( 107,8 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 9 uur en 32 minuten

Met 22 kW boordlader: ( 107,8 kWh / 22 kW ) / 0,85 = 5 uur en 46 minuten

Overigens zijn bovenstaande berekeningen niet perfect. De werkelijke laadtijd kan hoger of lager zijn door de invloed van externe factoren. Denk hierbij aan de omgevingstemperatuur en de staat van de elektrische aansluiting.

 

Toekomstbestendige laadoplossing

Houdt u ook rekening met uw toekomstige wagenpark bij uw keuze? U doet er verstandig aan nu alvast rekening te houden met een eventuele tweede EV of de mogelijke opvolger van uw Mercedes EQS SUV. Zo weet u zeker dat u lang plezier hebt van uw laadpaal.

Mercedes EQS SUV laadpaal voor zakelijk gebruik

Zoekt u een laadpaal voor uw Mercedes EQS SUV voor zakelijk gebruik? In principe zijn alle laders uit ons programma geschikt voor gebruik thuis, op de zaak en elders.

 

Zo vindt u de perfecte laadpaal voor de Mercedes EQS SUV

Het vinden van een geschikte laadpaal voor uw Mercedes EQS SUV is zo gemakkelijk nog niet. U moet immers rekening houden met tal van zaken. We zetten de belangrijkste voor u op een rij:

1. Enkele of dubbele socket

Wilt u meerdere EV’s tegelijk opladen? Dan raden wij een lader met een dubbele laadaansluiting (socket) aan. Zo niet, dan volstaat een model met een enkele aansluiting.

2. Type laadkabel

U heeft keuze uit laders met een losse en een vaste laadkabel. Een losse laadkabel bergt u op in uw EQS SUV en haalt u tevoorschijn zodra u deze wilt opladen. Met een vaste laadkabel is dit niet nodig, aangezien deze permanent vast zit aan de laadpaal. Een stukje gemakkelijk in gebruik, maar helaas ook kwetsbaarder, waardoor laders met een vaste laadkabel minder geschikt zijn voor gebruik op publieke plekken.

3. Online lader?

Laders met een internetverbinding worden ook wel online laders genoemd. Dankzij de internetaansluiting worden ze vaak uitgerust met allerlei slimme functies. Denk hierbij aan een backoffice, kWh-meter, Load Balancing-functie en autorisatie.

4. Backoffice

Met een backoffice krijgt u inzicht in alle informatiestromen rondom het laadproces, zoals de laadkosten, de laadtijd, het energieverlies en nog veel meer. Deze info kunt u gebruiken om het meeste uit uw EQS SUV en laadpaal te halen en/of om de laadkosten met anderen te verrekenen.

5. Gecertificeerde kWh-meter

Wilt u de kosten van het laden verrekenen met anderen? Dan moet uw toekomstige lader, naast met een backoffice, ook uitgerust zijn met een gecertificeerde kWh-meter.

6. Load Balancing

Een laadpaal of wallbox vraagt veel van uw elektrische installatie. Zoveel zelfs, dat deze overbelast kan raken. Daarom zijn veel laadstations uitgerust met een Load Balancing-functie. Deze grijpt in wanneer overbelasting dreigt.

7. Autorisatie: RFID-lezer, Plug & Charge of smartphone app

Komt uw lader op een publieke plek te staan? Dan raden wij u aan te kiezen voor een model met een autorisatiefunctie. Hiermee voorkomt u dat onbevoegden gebruik kunnen maken van uw laadpaal. De autorisatie verloopt dan via een RFID-lezer, Plug & Charge functie of smartphone applicatie.

 

A-merk laadpaal voor uw Mercedes EQS SUV bij Laaddirect

Laaddirect is dé aangewezen leverancier voor een laadpaal of wandlader voor de Mercedes EQS SUV. Bij ons vindt u niet alleen A-merk laadoplossingen, ook kunt u bij ons terecht voor relevant aankoopadvies en de installatie van uw laadstation. Heeft u nog vragen? Voel u dan vrij om contact met ons op te nemen voor vrijblijvend advies.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.