Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Nissan Ariya

De beste laadoplossingen voor uw Nissan Ariya

Laadpaal advies over uw Nissan Ariya ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Nissan Ariya

Heeft u een Nissan Ariya op het oog maar nog geen geschikte laadpaal of wandlader? Of is uw huidige laadoplossing aan vervanging toe? Laaddirect heeft een uitgebreid aanbod van topmerk laders geschikt voor gebruik thuis, op bedrijf of elders. De Nissan Ariya is een stijlvolle elektrische cross-over SUV met een respectabel bereik, plezierig rijgedrag en een moderne uitstraling. De Nissan Ariya is er in verschillende varianten. Voor elke van deze is het onverminderd belangrijk om de accu regelmatig op te laden. Zo weet u tenminste zeker dat u het gestelde bereik haalt en hoeft u zich geen zorgen te maken of u het volgende oplaadpunt wel haalt. Uiteraard heeft u hier voor wel een geschikte laadoplossing nodig.

 

Nissan Ariya opladen: thuis, op de zaak of ergens anders

Of u de Nissan Ariya nu thuis wilt opladen, of ‘m op de zaak aan de lader wilt leggen, bij Laaddirect bent u aan het juiste adres. Het merendeel van de laders uit ons assortiment is namelijk geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Daarnaast bestaat uit ons aanbod uit uiteenlopende laders, elk met zijn eigen kenmerken, ideale toepassing en functionaliteit. Hierdoor kunnen wij onze klanten altijd een passende laadoplossing aanbieden.

Diverse uitvoeringen

De Nissan Ariya is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. In totaal zijn er vijf verschillende uitvoeringen: de Ariya 87kWh, Ariya 63kWh, Ariya e-4ORCE 63kWh, Ariya e-4ORCE 87 kWh en de e-4ORCE 87 kWh Performance. Deze verschillen onder andere op gebied van accucapaciteit (63 kWh vs. 87 kWh), AC-laadvermogen (7,4 kW vs. 22 kW), verbruik en motorvermogen. Zie onderstaande tabel voor een overzicht.

Uitvoering Accu                    AC-laadvermogen   Aansluiting
Ariya 63 kWh 65 kWh 7,4 kW Type 2
Ariya 87 kWh 90 kWh 22 kW Type 2
Ariya e-4ORCE 63 kWh 65 kWh 7,4 kW Type 2
Ariya e-4ORCE 87 kWh 90 kWh 22 kW Type 2
Ariya e-4ORCE 87 kWh Performance 90 kWh 22 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

De passende lader voor de Nissan Ariya: kijk goed naar het laadvermogen

Het AC-laadvermogen is van doorslaggevend belang voor het vinden van de geschikte laadpaal of wandlader voor uw Nissan Ariya. Het zit als volgt. Heeft u een Ariya-uitvoering met een AC-laadvermogen van 22 kW, dan heeft u minimaal een laadstation nodig met een gelijk laadvermogen. Anders wordt het laadvermogen niet volledig benut en duurt het opladen een stuk langer. Bovendien dient u rekening te houden met de benodigde aansluiting voor de lader. Laders met een laadvermogen van 22 kW vereisen een elektrische aansluiting met meer capaciteit dan laders met een lager vermogen. Zo heeft u voor Ariya-uitvoeringen met 22 kW aan AC-laadvermogen minimaal een 3-fase 32A aansluiting nodig, terwijl voor de varianten met een laadvermogen van 7,4 kW een 3-fase 16A aansluiting voldoet. Een 3 x 32 A aansluiting is wel duurder qua vastrecht, in plaats daarvan zou u ook een 11 kWh met een min of meer standaard aansluiting van 3 x 16A kunnen overwegen.

Laadpaal of wandlader?

De keuze tussen een laadpaal en een wandlader is een belangrijke. Niet omdat ze enorm van elkaar verschillen op technisch gebied – in tegendeel, ze zijn technisch nagenoeg gelijk – maar omdat het invloed heeft op het gebruiksgemak van de lader. Het grote verschil tussen deze twee type laders is de manier van monteren. Welke voor u het meest geschikt is hangt af van de beoogde laadsituatie. Waar wilt u uw Nissan Ariya opladen? En, nog belangrijker, voor welk type lader leent de situatie zich het beste? Houd bij deze keuze rekening met hoe de laadkabel zal komen te lopen en de plek van het laadpunt op de Ariya (linker voorzijde).

Het Laaddirect-installatiepakket

Brandt u uw handen liever niet aan de installatie van uw nieuwe laadstation? Geen zorgen, u bent niet de enige. Om deze reden hebben wij ons installatiepakket in leven geroepen. Kiest u hiervoor, dan komt een bij ons aangesloten en gecertificeerde installateur de lader voor u installeren. Uiteraard gebeurt dit op vakkundige wijze en beschikt de monteur over de benodigde papieren.

Wat is de laadtijd van de Nissan Ariya?

De laadtijd van de Nissan Ariya is afhankelijk van talloze factoren, van de accucapaciteit tot de omgevingstemperatuur en van de staat van uw aansluiting tot het gestelde laadvermogen. Dit maakt het een gegeven dat erg lastig is om nauwkeurig uit te rekenen. Toch kunt u zelf gemakkelijk uitrekenen wat de te verwachten laadtijd van uw Nissan Ariya is of zal zijn. Dit doet u door: (1) de accucapaciteit te delen door het AC-laadvermogen en (2) dit te delen door 0,85 (want 15% energieverlies). Voor de Nissan Ariya 63 kWh met 7,4 laadvermogen ziet deze berekening er als volgt uit:

65 kWh / 7,4 kW / 0,85 = 10,33 uur = 10 uur en 20 minuten

Let op: verschilt het laadvermogen van uw lader van dat van uw Ariya? Gebruik dan de laagste waarde van de twee in de berekening.

Toekomstbestendig?

Een belangrijke vraag om uzelf te stellen tijdens het aanschafproces is: “is deze lader toekomstbestendig?”. Hiermee doelen we niet op de technische levensduur van de lader, maar op de mate waarin deze ook voor andere/toekomstige elektrische voertuigen te gebruiken is. De kans bestaat namelijk dat u uw Nissan Ariya in de toekomst vervangt door een elektrische auto met een hoger laadvermogen. Of wellicht schaft u binnenkort een tweede elektrische auto aan. Is een van deze twee het geval, dan zou het wel zo praktisch zijn als u hier voor dezelfde laadoplossing kunt gebruiken.

De passende laadoplossing voor uw Nissan Ariya – houd hier rekening mee

Naast het laadvermogen en het type laadstation kan het geen kwaad om rekening te houden met andere zaken. Denk hierbij aan het aantal laadaansluitingen, het soort laadkabel en diverse ‘slimme’ functionaliteiten.

Laadaansluiting(en)

Ten eerste dient u te bepalen welk aantal laadaansluitingen, ook wel sockets genaamd, u nodig heeft. U heeft de keuze uit laders met enkele en een dubbele socket.

Vaste of losse laadkabel

Ten tweede kunt u kiezen uit laders met een vaste laadkabel en laadoplossingen met een losse kabel. Van de laatstgenoemde zijn er meer, terwijl laders met een vaste laadkabel wat makkelijker te gebruiken zijn. Hiermee hoeft u immers niet telkens de kabel uit de kofferbak te halen zodra u uw Nissan Ariya wilt opladen. Laadstations met een vaste laadkabel zijn helaas wel wat kwetsbaarder.

Dynamic Load Balancing

Laders met Dynamic Load Balancing voorkomen overbelasting van uw elektrische installatie. Dergelijke laders detecteren wanneer andere grote energieverbruikers worden aangezet en passen hierop het eigen vermogen aan. Dit kan wel zorgen dat de laadtijd wat langer is.

Autorisatie-functies (Plug & Charge, laadpas, smartphone app)

Meer en meer laadstations zijn uitgerust met een autorisatie-functie. Met zo’n functie kunt u bepalen wie er gebruik mag maken van uw laadpunt en wie niet. Erg handig, vooral als uw lader zich op een publieke plek bevindt.

Intelligent ‘online’ laadstation

Ten slotte zijn er ook steeds meer ‘online’ laadoplossingen met een internetaansluiting en een back office. Zo’n backoffice biedt u meer inzicht in uw laadsessies en de kosten van het laden. Deze laadstations zijn vooral in trek bij elektrische rijders die hun laadkosten willen verrekenen met medegebruikers of hun werkgever.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.