Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Peugeot e-3008

De beste laadoplossingen voor uw Peugeot e-3008

Laadpaal advies over uw Peugeot e-3008 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Peugeot e-3008

Met uw eigen laadpaal voor uw Peugeot e-3008 bent u voordelig uit, laadt u uw elektrische Peugeot op wanneer u wilt en gaat u altijd met een volle accu op pad. Bij Laaddirect vindt u daarom een uitgebreid aanbod aan topmerk laadstations. Deze zijn geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Ook over de installatie hoeft u zich geen zorgen te maken — die regelen wij namelijk voor u.

Ontdek ons leveringsprogramma bestaande uit laadpalen en wandladers voor de Peugeot e-3008. Deze modellen beschikken over het juiste AC-laadvermogen en een passende laadaansluiting. Daarnaast zijn onze laadpalen uitgerust met de modernste technologieën en mogelijkheden.

 

Laadpaal voor de Peugeot e-3008

De Peugeot e-3008 is de nieuwste generatie van deze ruime gezinswagen, en wordt door de Franse autofabrikant voortaan een Fastback-SUV genoemd. Hij combineert ruimtelijkheid en veelzijdigheid met alle gemakken van elektrisch rijden. De e-3008 heeft een uitgesproken design en vloeiende lijnen, passend bij de actuele designtaal van het Franse automerk met de leeuw. Vanwege zijn behoorlijk grote accupakket heeft de e-3008 een relatief grote actieradius. Om dat accupakket in een nacht volledig op te kunnen laden, is een eigen laadpaal of wandlader bepaald geen overbodige luxe. Gelukkig vindt u in ons aanbod meerdere geschikte laadoplossingen.

 

Welke lader kiezen? Slechts één uitvoering

Dan rest nog de vraag welke lader er gekozen moet worden. Over de verschillende uitvoeringen hoeft u zich in ieder geval niet druk te maken: elke Peugeot e-3008, dus zowel de hatchback als de SW/Stationwagen, beschikt over een 54 kWh (50,8 kWh bruikbaar) accupakket, 11 kW AC-laadsnelheid en een Type 2 laadaansluiting.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Peugeot e-3008 Single Motor 73 kWh 11 kW Type 2
Peugeot e-3008 Dual Motor 4WD 73 kWh 11 kW Type 2
Peugeot e-3008 Long Range 98 kWh 11 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Niet elke laadpaal is geschikt voor de Peugeot e-3008

Dat de Peugeot e-3008 maar met één accupakket verkrijgbaar is, betekent natuurlijk niet dat u op goed geluk een lader kan kiezen. Het is met name belangrijk dat u let op het benodigde AC-laadvermogen. Zo weet u zeker dat u uw e-3008 SW zo snel mogelijk oplaadt. Voor de Peugeot e-3008 doet u dit met een laadstation met een minimale AC-laadcapaciteit van 11 kW. Houd hierbij ook rekening met de benodigde elektrische installatie, hiervoor is namelijk minimaal een 3-fase 3 X 16A elektrische aansluiting benodigd. In de praktijk wordt er vaak een 3 x 25A aansluiting gekozen.

Laadpaal Peugeot e3008 kopen

 

Laadpaal vs wandlader

Vervolgens kiest u één van de twee ‘smaken’ laadoplossing: een laadpaal of een wandlader. Welke oplossing voor u het meest geschikt is, hangt af van de beoogde laadplek. Beeld u in hoe uw specifieke laadsituatie eruit komt te zien en hoe de laadkabel zal komen te lopen. Vaak kunt u uw keuze hier al heel eenvoudig op baseren. Zo niet, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

Wij regelen de installatie

Kies voor ons installatiepakket — zo hoeft u niet om te kijken naar de installatie van uw laadpaal. Een van onze monteurs verzorgt de installatie en zorgt ervoor dat u uw laadpaal of wandlader direct kan gebruiken. Ideaal!

 

Veelgestelde vraag: hoelang duurt het op de Peugeot e-3008 op te laden?

Met een laadvermogen van 11 kW en een accucapaciteit van 73 kWh duurt het niet heel erg lang om de Peugeot e-3008) op te laden:

( 73 kWh / 11 kW ) / 0,85* = 7,81 = 7 uur en 48 minuten

Wie een e-3008 in de Long Range-versie met een accucapaciteit van 98 kWh kiest, moet wat meer geduld hebben om deze met een snelheid van 11 kW op te laden:

( 98 kWh / 11 kW ) / 0,85* = 10,48 = 10 uur en 29 minuten 

* Door de uitkomst te delen door 0,85 houden we rekening met het energieverlies dat tijdens het laadproces optreedt. Hierdoor is deze berekening zo accuraat mogelijk.

Kanttekeningen

Bovenstaande berekening is niet 100% nauwkeurig. Zo gaat de berekening uit van een situatie waarbij de lader voortdurend voldoende vermogen kan bieden. De laadtijd kan hoger uitvallen door omgevingsinvloeden als er tijdens het laden andere grote energieverbruikers zijn ingeschakeld en de load balancing de laadsnelheid beperkt. Ook de staat van de elektrische aansluiting en temperatuur van de accu kan van invloed zijn.

 

Peugeot e-3008 laadpaal voor zakelijk gebruik

Gebruikt u uw e-3000 zakelijk? In ons aanbod vindt u verschillende laadpalen en wandladers die bij uitstek geschikt zijn voor zakelijke toepassingen. Deze beschikken bijvoorbeeld over meerdere laadaansluitingen, Dynamic Load Balancing, een autorisatiefunctie en/of een backoffice waarmee u de laadkosten nauwlettend in de gaten kan houden én de kosten daarvan kunt doorberekenen.

Maximaal profijt van uw laadoplossing

Maximaal profijt: dat willen we natuurlijk allemaal. Kies daarom voor een toekomstbestendige laadoplossing. Wat maakt een laadpaal ‘toekomstbestendig’? Heel simpel, een toekomstbestendige lader:

  • moet niet alleen geschikt zijn voor uw huidige EV, de Peugeot e-3008, maar ook voor eventuele toekomstige EV’s (let hierbij vooral op laadsnelheid).
  • beschikt, afhankelijk van uw situatie, over een extra laadaansluiting en uiteenlopende features.
  • is, ook weer afhankelijk van uw situatie en wensen, geschikt om in combinatie met zonnepanelen te gebruiken en eventueel ook geschikt voor het terugleveren van energie (bidirectioneel laden en V2G)

 

Zo vindt u de beste laadpaal voor de Peugeot e-3008

Hoe vindt u nu de meest geschikte lader voor uw e-3008?

Stap 1: type lader, laadvermogen & elektrische aansluiting

We noemden ze eerder al, maar nóg een keer kan geen kwaad: zorg ervoor dat u een lader kiest die het best past (laadpaal of wandlader) en voldoende laadsnelheid heeft (minimaal 11 kW). Vergeet hierbij niet uw elektrische aansluiting (minimaal 3 X 16A) te controleren via de website van de netwerkbeheerder.

Stap 2: aantal sockets

Als u meerdere EV’s tegelijk wil opladen raden wij u aan een laadstation te kopen met een dubbele laadaansluiting. Zo niet, dan heeft u aan een laadpaal met een enkele socket voldoende.

Stap 3: backoffice

Wilt u inzicht in uw laadprestaties en laadkosten? Kies dan voor een model met een backoffice. Of nog beter: kies voor een losse, extra uitgebreide backoffice. Dit raden we vooral aan zakelijke gebruikers aan, aangezien ze regelmatig hun laadkosten met hun werkgever moeten verrekenen.

Stap 4: autorisatie

Met een laadpaal of wandlader met autorisatiefunctie voorkomt u dat onbevoegden gebruik kunnen maken van uw laadpunt. Dit is handig als uw lader op een publieke plek komt te staan.

Stap 5: extra veiligheid in de vorm van Load Balancing

Wist u dat uw (toekomstige) laadstation uw elektrische installatie kan overbelasten? Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer de lader tegelijk is ingeschakeld als andere grote stroomverbruikers. Om deze reden hebben veel modellen een Load Balancing functie ingebouwd gekregen: deze grijpt automatisch in als overbelasting dreigt.

 

Topkwaliteit laadoplossingen voor de Peugeot e-3008 koopt u bij Laaddirect

Kortom, voor de beste laadpaal voor uw Peugeot e-3008 SW bent u bij Laaddirect aan het juiste adres. Heeft u nog vragen over of u überhaupt wel een eigen laadoplossing nodig heeft en, zo ja, welke u het beste kan kiezen? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij helpen u graag op weg!

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.