Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Polestar 2

De beste laadoplossingen voor uw Polestar 2

Laadpaal advies over uw Polestar 2 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Informatie over de Polestar 2

Met de Polestar 2 bent u in het bezit gekomen van een fantastische elektrische auto. Nu is het uitkiezen van een lader voor uw Polestar 2 de volgende stap. Laaddirect levert u hiervoor graag een geschikte lader. Bij ons kunt u kiezen uit diverse A-merken, zoals Webasto, Wallbox, Alfen en EVBox.

De Polestar 2 kan worden beschouwd als dé grote concurrent van de Tesla Model 3 en heeft al de nodige prijzen gewonnen. Het merk Polestar is samen met Volvo onderdeel van het Chinese Geely-concern. De Volvo-elementen zijn op velerlei vlakken herkenbaar in de Polestar 2. Het ontwerp van de Polestar 2 zou eigenlijk voor de Volvo XC40 worden gebruikt en de Polestar 2 staat op hetzelfde onderstel als de Volvo XC40. Beide elektrische auto’s bevatten ook hetzelfde accupakket van 78 kWh. De Polestar 2 heeft een actieradius van 470 kilometer en heeft een aandrijflijn met twee motoren: een op de vooras en een op de achteras. De auto accelereert in 4,7 seconden naar de 100 km/h.

Een geschikte lader voor de Polestar 2

Voor de laadpalen zoals u ze kent, bijvoorbeeld openbare laadpalen of de laadpaal bij u thuis, heeft de Polestar 2 een laadvermogen van 11 kW. Thuis heeft u hiervoor een 3-fase aansluiting nodig van minimaal 3 X 16A. U vindt in onze webshop diverse geschikte laders voor dit type aansluiting.

De Polestar 2 beschikt over een aansluiting van het zogenoemde ‘Type 2’, die ook wel een Mennekes stekker wordt genoemd. Een Mennekes-stekker heeft 7 contactpunten en is de standaard aansluiting voor nagenoeg alle openbare laadpunten. Deze stekker wordt dan ook het meest gebruikt. Hij is zowel geschikt voor het laden via een 1-fase aansluiting en een 3-fase aansluiting.

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

De accu en het laadvermogen van de Polestar 2

De Polestar 2 wordt uitgevoerd met een accu van 75 kWh en heeft een AC-laadvermogen van 11 kW. 

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Polestar 2 75 kWh  11 kW Type 2

Kiest u voor een wandlader of voor een laadpaal?

 

Twijfelt u over het te kiezen type lader? Bedenk dan goed hoe u deze gaat gebruiken. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil of u kiest voor een wandlader of voor een laadpaal. Het gaat er echter om wat voor u het prettigste werkt. Aandachtpunten zijn de manier waarop u de auto inparkeert. Dat bepaalt de plaats waar het oplaadpunt van de auto zich bevindt. Wij garanderen u dat dat onze laadoplossingen van de hoogste kwaliteit en daarmee veilig zijn. Een wandlader verschilt van een laadpaal omdat deze niet aan de grond, maar aan de muur gemonteerd wordt. Verder is er geen verschil tussen deze soorten.

 

Laat uw laadpaal of wandlader installeren door Laaddirect

U kunt bij ons ook terecht voor de installatie van uw lader door een erkende installateur. Onze gecertificeerde installateurs kunnen de laadpaal of wandlader voor u installeren. Zij sluiten het systeem helemaal gebruiksklaar voor u aan. Hiermee bent u verzekerd van een betrouwbare en veilige aansluiting. Voor een aantrekkelijke prijs en binnen twee weken na aankoop kunnen wij de lader voor u installeren.

Hoelang duurt het voordat mijn Polestar 2 volledig is opgeladen?

U kunt de laadtijd berekenen door de grootte van de accu te delen door het laadvermogen en 15% verlies in acht te nemen.

Dit betekent voor de Polestar 2 dat de laadtijd 75 kWh / 11 kW / 0,85 = 8,02 uur bedraagt. Binnen ongeveer 8 uur is uw auto dus volledig opgeladen. Uw accu zal doorgaans niet helemaal leeg zijn zodat de laadtijd in de praktijk meestal korter is.

Mocht u een lader aanschaffen met een hogere capaciteit, dan betekent dit niet dat de laadtijd afneemt. Als uw lader een lagere capaciteit heeft, dan neemt de laadtijd daarentegen wel toe. Let hier dus op bij de aanschaf van een laadstation.

De laadtijd is altijd indicatief. Deze is kan worden beïnvloed door omstandigheden zoals de omgevingstemperatuur waardoor de laadtijd iets kan afwijken. Omdat uw auto in principe nooit helemaal leeg is als u uw auto gaat opladen, is de laadtijd doorgaans korter dab bovenstaande berekening.

Particulier en zakelijk gebruik

De door ons aangeboden laadstations zijn zowel voor particulier als zakelijk gebruik geschikt.

De eigenschappen per lader zijn vaak wel verschillend, hierdoor kunnen wij voor u in iedere situatie de meest geschikte lader aanbieden.

Een lader die meegaat met de toekomst

De technologie rondom elektrische auto’s ontwikkelt zich erg snel. Daarom raden wij u aan om een laadstation met een hogere laadcapaciteit aan te schaffen omdat de laadcapaciteit van auto’s steeds meer toeneemt. Zo bent u voorbereid voor de toekomst. Omdat uw toekomstige auto waarschijnlijk een hogere laadcapaciteit zal hebben dan uw huidige Polestar 2, raden wij u een laadstation met een laadvermogen van 22 kW aan. Naast dat hiermee uw toekomstige auto snel kan worden opgeladen, is het met een lader met hoog laadvermogen en twee sockets mogelijk om twee auto’s tegelijkertijd op te laden zonder dat de laadtijd te lang wordt.

Waar let ik op bij de keuze voor een laadoplossing voor mijn Polestar 2?

Niet alleen het laadvermogen en het type lader zijn belangrijk bij het uitzoeken van een laadoplossing voor uw Polestar 2. Er zijn nog een aantal andere zaken waarop u dient te letten bij het kiezen van uw lader voor de Polestar 2:

Online of offline

U kunt kiezen uit een online of een offline laadpaal.

Een online laadpaal wordt geleverd met een backoffice. Deze verschaft u inzicht in onder meer uw verbruik, uw laadsessies en uw elektriciteitskosten. Dat kan handig zijn wanneer u de elektriciteitskosten met uw werkgever kunt verrekenen. Voor gasten kunt u een eigen laadtarief instellen. U heeft bij een online laadpaal ook de mogelijkheid om deze te beveiligen met een laadpas, druppel of app.

Offline laadpalen bevatten geen software. Zij bieden u dus geen inzicht in zaken als verbruik en kosten. Het laden verloopt uiteraard net zo veilig en snel als bij een online laadpaal. Ook voor dit type laadpaal kunt u werken met een toegangsrestrictie.

Enkele of dubbele socket

U kunt oor uw wandlader of laadpaal kiezen voor een enkele of een dubbele socket. Aan een lader met een dubbele socket kunnen twee elektrische auto’s tegelijkertijd worden opgeladen. Als u plannen heeft voor een tweede elektrische auto, kunt u op die manier met één laadstation volstaan.

Vaste laadkabel

U kunt ook kiezen voor een lader met een vaste laadkabel, dat scheelt u tijd en moeite. U hoeft dan namelijk niet steeds de laadkabel uit uw eigen auto te halen.

Dynamic load balancing

Bij Dyanmic Load Balancing wordt het laadvermogen verminderd op het moment dat andere grote energieverbruikers zoals de wasmachine een te groot deel van de stroomcapaciteit in uw huis vragen. Dit systeem kan doordoor overbelasting van uw elektriciteitsnetwerk voorkomen.

Autorisatie

Met behulp van autorisatie kunt een laadpaal of wandlader vergrendelen. Vreemden kunnen dan niet aan uw laadpaal laden. Ontgrendeling vindt dan plaats aan de hand van een pincode, laadpas, laaddruppel of een app.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.