Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Polestar 4

De beste laadoplossingen voor uw Polestar 4

Laadpaal advies over uw Polestar 4 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

google review elektra inkopen
5.0
Heel gemakkelijk inkopen, je hoeft alleen maar te bellen en je krijgt meteen een offerte voor wat je nodig hebt. Daarna kreeg ik de bestelling al na 2 dagen binnen. Top service.
Recensie inkopen bij Laaddirect
5.0
Voor een klant heb ik twee laders aangeschaft bij Laaddirect. Netjes en snel geleverd, vooraf hielpen ze mij goed om een lader uit te kiezen. Ben zeer tevreden.
Review Ratio laadpaal Laaddirect
5.0
Het traject naar een laadpaal is op een fijne wijze begeleid door Laaddirect. Zeer vriendelijke medewerkers, net werkende monteurs en een goede laadpaal.

Laadpaal Polestar 4

Als u op zoek bent naar de perfecte laadpaal of wandlader voor de Polestar 4, dan biedt Laaddirect u ongetwijfeld wat u nodig heeft. Ons assortiment omvat diverse A-merken zoals Alfen, EVBox, Ratio, Wallbox en Zaptec. Deze laadstations zijn zowel als laadpaal of wandlader inzetbaar en zijn geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik.

Voor de beste laadpalen en wandladers voor de Polestar 4, moet u bij Laaddirect zijn. Heeft u al een geschikte lader op onze website gevonden? Wij kunnen de installatie voor u verzorgen — het gemak dient immers de mens.

Polestar 4 Laadpaal

 
 

Welke laadoplossing is het beste voor de Polestar 4?

Polestar levert de Polestar 3 vooralsnog in twee uitvoeringen: de Longe Range Dual Motor en de Long Rang Dual Motor met ‘Performance Pack’. Beide configuraties komen wat betreft accupakket (100 kWh, waarvan 94 kWh bruikbaar) en boordlader (11 kW & Type 2) overeen, het verschil zit hem vooral in de configuratie van de elektromotoren, hij is er met één of twee motoren (Single Motor/Dual Motor). Dit betekent dat het voor uw keuze voor een laadpaal niet uitmaakt welke uitvoering u heeft.

Uitvoering

Accu

AC-laadsnelheid

Aansluiting

Polestar 4 Long Range Single Motor

94 kWh

11 kW

Type 2

Polestar 4 Long Range Dual Motor

94 kWh

11 kW

Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Wandlader of laadpaal voor de Polestar 4

De Polestar 4 is een elektrisch aangedreven SUV Coupé, gebouwd op een geheel nieuw, door Geely en Volvo ontwikkeld, modulair platform. Hij is voorzien van twee elektromotoren en vierwielaandrijving, een configuratie die de Polestar 4 voortreffelijke prestaties geeft. Deze SUV Coupé biedt ruimte aan vijf personen (één bestuurder & vier passagiers) en heeft, mede dankzij zijn royale accupakket, een WLTP-actieradius van ongeveer 600 kilometer, afhankelijk van de gekozen variant. Dit rijbereik is uiteraard alleen haalbaar als de accu volledig opgeladen is, wat met een passende thuislader of zakelijke laadoplossing geen enkel probleem is.

 

Optimale AC-laadsnelheid voor de Polestar 4

Een cruciaal aspect van uw toekomstige laadoplossing is de AC-laadsnelheid, welke nauw moet aansluiten bij de capaciteit van uw Polestar 4. Een ongelijke match resulteert in aanzienlijke vertragingen tijdens het opladen. De Polestar 4 vereist een AC-laadsnelheid van 11 kW, wat impliceert dat een 11 kW AC-laadstation noodzakelijk is. Dit vereist op zijn beurt een 3-fase 3 X 16A elektrische aansluiting, maar een 3x25A aansluiting is natuurlijk ook goed.

 

Laadpaal of wandlader: wat is het beste voor u?

De keuze tussen een laadpaal en een wandlader hangt af van het beoogde gebruik en de locatie waar uw Polestar 4 doorgaans wordt opgeladen. Indien die zich dichtbij een muur bevindt, zoals op de oprit of in de garage, is een wandlader hoogstwaarschijnlijk het meest geschikt. Indien niet, biedt een laadpaal in de meeste gevallen de oplossing. Twijfelt u nog? Pieker niet te lang en neem vrijblijvend contact op met ons.

 

Professionele installatie van uw laadstation

Indien u de installatie liever aan professionals overlaat, bent u bij ons aan het juiste adres. Een van onze deskundige monteurs zorgt – uiteraard op een voor u geschikt moment – voor een deskundige installatie van uw nieuwe lader en levert deze ook geheel gebruiksklaar op.

 

Laadtijd van de Polestar 4: Wat kunt u verwachten?

Met het forse accupakket van 94 kWh en een AC-laadsnelheid van 11 kW, kan het volledig opladen van de accu natuurlijk best wel wat tijd in beslag nemen. De theoretische laadtijd wordt berekend aan de hand van de volgende formule: 

Laadtijd = ( bruikbare accucapaciteit in kWh  / AC-laadvermogen ) / 0,85

Hoewel deze formule een indicatie geeft, kunnen externe factoren zoals omgevingstemperatuur en de staat van de elektrische aansluiting de daadwerkelijke laadtijd beïnvloeden. De 0,85 in de formule staat voor 15% energieverlies tijdens het opladen.

Als we in deze formule de gegevens van de Polestar 4 invullen, dan komen we uit op 10 uur en 3 minuten. Als u de auto ‘s nachts wilt opladen, doet u er verstandig aan om uw auto tijdig aan de laadpaal of wandlader aan te sluiten.

Laadtijd Polestar 4 = ( 94 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 10,05 uur = 10 uur en 3 minuten

 

Ook geschikt voor zakelijk gebruik

Al onze laders zijn geschikt voor zowel thuisgebruik. De meeste ook voor zakelijke toepassingen. Sommige modellen lenen zich bij uitstek voor zakelijk gebruik, zoals laders met dubbele sockets of exemplaren met een geïntegreerde backoffice. Daarmee kunt u laadkosten verrekenen met medegebruikers en/of uw werkgever. 

De toekomstbestendige laadoplossing voor de Polestar 4

Een goede laadpaal of wandlader is niet heel goedkoop maar gaat wel jarenlang mee. Daarom is het belangrijk dat u nu de juiste keuzes maakt. Het is bijvoorbeeld verstandig om rekening te houden met uw toekomstige elektrische wagenpark, inclusief extra EV’s of nieuwe modellen met een hogere AC-laadsnelheid. Zo verzekert u zich ervan dat uw laadstation nog vele jaren dienst kan doen.

 

Koopgids: de ideale laadpaal voor uw Polestar 4

Op zoek naar de perfecte laadpaal of wandlader voor uw Polestar 4? Hier zijn de meest belangrijke overwegingen, met uitzondering van eerder genoemde aspecten:

1: Dynamic Load Balancing

Om overbelasting van de elektrische installatie te voorkomen, zijn veel moderne laadpalen uitgerust met Dynamic Load Balancing. Deze slimme functie vermindert het laadvermogen wanneer overbelasting dreigt. Geen overbodige luxe, want in combinatie met grootverbruikers als de wasmachine of wasdroger ligt dit gevaar zeker op de loer.

2: Losse of vaste laadkabel?

Bij het selecteren van uw laadstation heeft u de mogelijkheid om te kiezen tussen modellen met een losse of vaste laadkabel. Een losse kabel kan gemakkelijk worden opgeborgen in uw Polestar 4 en tevoorschijn worden gehaald wanneer deze nodig is. Aan de andere kant zit de kabel bij een vaste variant permanent aan de lader bevestigd. Hoewel dit type handiger kan zijn in gebruik, is dit ook kwetsbaarder, vooral op openbare locaties waar de kabel vatbaar is voor vernieling.

3: Aantal laadaansluitingen (sockets)

Een lader met meerdere sockets is ideaal voor het gelijktijdig opladen van meerdere EV’s. Dat is vooral handig als u zelf meerdere EV’s heeft, u vaak bezoekers heeft met een EV die opgeladen moet worden, of als u een laadpaal voor uw bedrijf gaat aanschaffen. Indien dit niet van toepassing is, volstaat een laadstation met één socket natuurlijk net zo goed.

4: Online lader met backoffice

Steeds meer laders zijn voorzien van internetconnectiviteit en handige functies zoals een backoffice. Hiermee krijgt u meer inzicht in het laadproces, van kosten tot energieverbruik. Dit is vooral handig als u het maximale uit uw Polestar 4 en lader wilt halen, of als u laadkosten wilt verrekenen met anderen.

5: Autorisatie (RFID-lezer, smartphone applicatie, Plug & Charge)

Indien u ongeautoriseerd gebruik van uw lader wilt voorkomen, kies dan voor een model met autorisatiemogelijkheden, zoals een RFID-lezer, smartphone-app of Plug & Charge.

 

Een laadpaal voor de Polestar 4 vindt u bij Laaddirect

Bij Laaddirect vindt u een uitgebreid assortiment laadpalen en wandladers die geschikt zijn voor uw Polestar 4. Of het nu voor thuis is, op uw bedrijf, met socket of vaste laadkabel, we staan klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze. Ook verzorgen we de installatie als u voor het installatiepakket kiest. Aarzel niet om contact met ons op te nemen indien u vragen heeft.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.