Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Smart #3

De beste laadoplossingen voor uw Smart #3

Laadpaal advies over uw Smart #3 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Smart #3 lader

Zoekt u een geschikte laadpaal of wandlader voor de Smart #3? Dan bent u bij Laaddirect aan het juiste adres. Hier vindt u namelijk niet alleen uiteenlopende A-merk laadoplossingen voor de Smart #3, maar ook alle benodigde (aankoop)informatie én een uitgebreide, allesomvattende installatieservice.

Ons assortiment bestaat o.a. uit laadpalen en wandladers voor de Smart #3. Deze laadoplossingen sluiten naadloos aan op de specificaties van de Smart #3: ze hebben voldoende laadsnelheid en de passende laadaansluiting. Daarnaast zijn veel van onze laders uit te rusten met de nieuwste moderne oplossingen, zoals backoffices, kWh-meters en meer.

smart 3 laadpaal kopen

 

 

Smart #3 laadpaal: tal van voordelen

Met de Smart #3 heeft u een relatief grote, elektrische cross-over met een bereik van zo’n 265 tot 435 kilometer, uiteraard afhankelijk van de uitvoering en omstandigheden. Om dit bereik inderdaad te halen is een eigen lader – thuis of op de zaak – essentieel. Waarom? Heel eenvoudig: dan bepaalt u zelf waar en wanneer u uw Smart #3 oplaadt en bent u niet meer afhankelijk van publieke oplaadpunten. Bovendien is dit een stukje veiliger en, op de lange termijn, voordeliger, met name als u uw thuislader combineert met uw eigen zonnepanelen. Om deze redenen is een eigen laadpaal of wandlader aanschaffen een goed idee.

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke lader kiezen?

Smart biedt #3 momenteel in maar liefst vier uitvoeringen aan:

  • Smart #3 Pro: exemplaar met de kleinste accucapaciteit (49 kWh), kleinste actieradius & laagste AC-laadsnelheid (7,4 kWh)
  • Smart #3 Pro +: combineert vermogen van de Pro met de grotere 62 kWh accu en de hogere AC-laadsnelheid van de Premium (22 kW)
  • Smart #3 Premium: de meest efficiënte uitvoering (62 kWh accu & 22 kW laadcapaciteit)
  • Smart #3 Brabus: extra sportieve uitvoering met twee elektromotoren, samen goed voor 428 pk (62 kWh accucapaciteit & 22 kW laadsnelheid)

Aangezien niet elke Smart #3 evenveel AC-laadcapaciteit heeft, is het van groot belang dat u hier goed op let bij uw keuze voor een laadpaal. Een overzicht:

Uitvoering Accu AC-laadsnelheid Aansluiting
Smart #3 Pro 49 kWh 7,4 kW Type 2
Smart #3 Pro + 62 kWh 22 kW Type 2
Smart #3 Premium 62 kWh 22 kW Type 2
Smart #3 Brabus: 62 kWh 22 kW Type 2

 

Let op AC-laadcapaciteit en benodigde elektrische aansluiting voor uw Smart #3

Natuurlijk wilt u uw Smart #3 zo snel mogelijk oplossen. Kies daarom altijd een lader met minstens evenveel AC-laadcapaciteit als uw Smart – in dit geval 7,4 of 22 kW. Houd daarnaast rekening met de benodigde elektrische aansluiting. Om een 7,4 kW laadstation ten volle te benutten heeft u bijvoorbeeld een 1 X 32 elektrische aansluiting nodig en voor een 22 kW maar liefst een 3-fase 3 X 32A aansluiting.

Niet elke woning of elk pand is hier standaard mee uitgerust, dus mogelijk is een uitbreiding van uw meterkast noodzakelijk. Dat gaat dan gepaard met een hoger vastrecht, zodat een 11 kW laadoplossing met 3 x 16A aansluiting waarschijnlijk een prima en betaalbaarder alternatief is. Ook hiermee kunnen wij u verder helpen. Vragen? Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies.

 

Laaddirect installatiepakket

Waagt u zich liever niet aan de installatie? U bent niet de enige. En veiligheid gaat voor alles. Kies simpelweg voor ons installatiepakket, dan heeft u hier geen omkijken meer naar. Een bij ons aangesloten monteur regelt de installatie en zorgt ervoor dat u uw nieuwe lader direct kunt gebruiken.

 

Wat is de laadtijd van de Smart #3?

Hoe lang het duurt om de Smart #3 op te laden? Dat verschilt: dit is afhankelijk van de specifieke uitvoering (accucapaciteit & laadsnelheid) en externe factoren. Om dit te bepalen hanteren wij de volgende vuistregel:

( Accucapaciteit / AC-laadsnelheid ) / 0,85 = Laadtijd

Dit geeft ons de volgende laadtijden voor de Smart #3 Pro en de Smart #3 Pro+ / Premium / Brabus:

Laadtijd Smart #3 Pro: ( 49 kWh / 7,4 kW ) / 0,85 = 7,8 uur

Laadtijd Smart #3 Pro+ / Premium / Brabus: ( 62 kWh / 22 kW ) / 0,85 = 3,32 uur

Let op: bovenstaande berekening zijn slechts schattingen en niet 100% accuraat.

Met een 11 kW laadpaal – dat is de meest voorkomende laadoplossing – bedraagt de laadtijd 6,64 uur.

Laadpaal vs. wandlader

Staar u niet blind op de keuze tussen een laadpaal en een wandlader. Een laadpaal is naar onze mening flexibeler en daardoor geschikt als uw Smart #3 niet in de buurt van uw woning of pand komt te staan. Een wandlader daarentegen, biedt juist uitkomst als u uw Smart #3 in de garage, onder de carport of op de oprit oplaadt. Twijfelt u over welke de beste keuze is in uw situatie? Beeld u dan in hoe de laadkabel in uw situatie zal komen te lopen – vaak wijst dit zichzelf.

 

Zakelijk laden geen enkel probleem

In ons assortiment vindt u verschillende laadoplossingen die geschikt zijn voor zakelijk gebruik. Dankzij ons uitgebreide aanbod kunnen wij iedere elektrische rijder – zowel particulier als zakelijk – een passende laadoplossing aanbieden.

 

Toekomstbestendig

Wij raden al onze klanten aan ook rekening te houden met de toekomst. Misschien schaft u over een tijdje wel een tweede EV aan of vervangt u uw Smart #3 door een auto met een grotere AC-laadcapaciteit. Nu heeft de Smart #3 al een capaciteit van 22 kW, maar het zou kunnen dat u nu kiest voor een 11 kW laadoplossing maar later toch liever over 22 kW zou willen beschikken. Dan zou het wel zo handig zijn als u nog steeds uw huidige laadpaal of wandlader zou kunnen gebruiken. Door dergelijke zaken nu alvast in te calculeren bent u op den duur waarschijnlijk goedkoper uit.

 

Zo vindt u de best passende lader voor uw Smart #3

Welke lader u moet hebben hangt niet alleen af van uw EV en diens uitvoering, maar ook van het beoogde gebruik, uw budget en uw wensen en voorkeuren. Een aantal zaken om rekening mee te houden:

1: Socket

Met een ‘standaard’ lader met een enkele socket laadt u slechts één elektrisch voertuig tegelijk op. Kiest u voor een laadoplossing met een dubbele socket, dan kunt u twee EV’s (BEV’s maar ook PHEV’s) tegelijk opladen.

2: Laadkabel

Naast de standaard laders met een losse laadkabel zijn er ook laders met een vaste kabel. Dit maakt het laadproces wat gemakkelijker, maar de laadoplossing zelf ook wat kwetsbaarder.

3: Online vs offline

Wilt u het maximale halen uit uw lader? Kies dan voor een online lader, ofwel een lader met een internetverbinding. Deze laders zijn uitgerust met allerlei slimme functies.

4: Backoffice

Een backoffice geeft u inzicht in het laadproces en maakt het mogelijk om de laadkosten te verrekenen met anderen.

5: Dynamic Load Balancing

Sommige slimme laders zijn uitgerust met Dynamic Load Balancing. Dit is een functie die overbelasting van uw elektrische installatie voorkomt.

6: Autorisatie

Wilt u voorkomen dat onbevoegden uw lader kosteloos kunnen gebruiken? Kies dan voor een lader met een autorisatie-functie (Plug & Charge, smartphone app, RFID-paslezer voor laadpassen of -druppels).

 

Smart #3 laadpaal of wandlader kopen bij Laaddirect

Bij Laaddirect vindt u ongetwijfeld de Smart #3 laadpaal of wandlader die bij u én uw EV passen. Ontdek ons aanbod en plaats direct uw bestelling! Vragen? Schroom dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.