Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Tesla Model Y

De beste laadoplossingen voor uw Tesla Model Y

Laadpaal advies over uw Tesla Model Y ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Tesla Model Y

Heeft u een Tesla Model Y, maar geen geschikte laadpaal of wandlader voor uw Tesla? Bij Laaddirect vindt u diverse laadoplossingen, uitsluitend van A-merken zoals EVBox, Alfen, Wallbox en Webasto. Deze zijn geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik en kunnen optioneel voor u geïnstalleerd worden door een gecertificeerd monteur.

In ons programma vindt u meerdere geschikte laadpalen en wandladers voor de Tesla Model Y. Deze beschikken over voldoende AC-laadvermogen, de passende laadaansluiting én alle benodigde features.

 

Laadpaal voor de Tesla Model Y

De Tesla Model Y is een elektrisch aangedreven, middelgrote SUV die plaats biedt aan maar liefst zeven personen. Kenmerkend voor de Tesla Model Y is zijn indrukwekkende actieradius van maar liefst 505 kilometer, het bijbehorende flinke accupakket en de twee onafhankelijke motoren. Om de actieradius volledig te benutten en de twee motoren constant van genoeg energie te voorzien, is regelmatig opladen uiteraard noodzakelijk. Dit doe u het beste met uw eigen laadoplossing.

 

Welke laadpaal kiezen?

Vooralsnog is de Tesla Model Y leverbaar in drie uitvoeringen, de ‘standaard’ Model Y, de Tesla Model Y Performance en de Model Y Long Range Dual Motor. De standaarduitvoering beschikt over een 60 kWh accu (57,5 kWh bruikbaar), terwijl de ‘Performance’ en ‘Long Range’ zijn uitgerust met accu’s met een bruikbare capaciteit van maar liefst 75 kWh (waarvan 70 kWh bruikbaar). Opladen gaat aan de hand van een standaard Type 2-aansluiting met een AC-vermogen van 11 kW. Aangezien alle uitvoeringen qua specificaties op gebied van boordlader identiek zijn, maakt het voor de keuze van de laadpaal niet uit welke uitvoering Model Y u heeft.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Model Y 57,5 kWh 11 kW Type 2
Model Y Performance 70 kWh 11 kW Type 2
Model Y Long Range Dual Motor 70 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke lader is geschikt voor mijn Tesla Model Y?

Welke lader moet u nu hebben voor uw Tesla Model Y? Aangezien elke uitvoering van de Model Y over 11 kW aan AC-laadvermogen beschikt, is minstens een 3-fase 3x16A aansluiting benodigd. Andere aansluitingen met minder vermogen zijn ook geschikt, maar gebruiken het laadvermogen van de Model Y niet ten volle. Als gevolg hiervan neemt de laadtijd aanzienlijk toe. Een laadaansluiting met méér vermogen kan ook, maar dit brengt wel meer kosten met zich mee. Een mogelijk voordeel is dat de lader hierdoor ook geschikt is voor toekomstige elektrische auto’s met een hoger AC-laadvermogen dan 11 kW.

Tesla_Model_Y-laadpaal

Heb ik een wandlader of een laadpaal nodig?

Welk type lader, een wandlader of een laadpaal, geschikt is voor u en uw Tesla Model Y hangt voornamelijk af van uw persoonlijke situatie. Vanuit een technisch perspectief is er geen verschil tussen deze twee types laadstations. Het enige verschil zit ‘m in de wijze van monteren. Kijk voor de keuze tussen deze type laders naar de plek waar u uw Model Y wilt opladen. Leent de situatie zich het beste voor een aan de wand gemonteerde lader of komt een laadpaal hier beter tot zijn recht?

Moet ik de lader zelf installeren?

Kiest u voor ons installatiepakket, dan hoeft u zich niet te wagen aan de installatie van uw laadstation. Een bij Laaddirect aangesloten, gecertificeerde monteur plaatst en installeert uw laadpaal of wandlader voor u.

Hoe lang duurt het opladen van het accupakket van mijn Tesla Model Y?

Hoelang het precies duurt voordat de accu van uw Tesla Model Y volledig opgeladen is hangt af van talloze factoren. Wilt u een nauwkeurige schatting? Dit kunt u eenvoudig berekenen aan de hand van de volgende rekensom:

Bruikbare accucapaciteit (kWh) / AC-laadvermogen (kW) / energieverlies (15% of 0,85) = laadtijd (in uren)

Aangezien de Tesla Model Y een accucapaciteit van 57,5 kWh en een AC-laadvermogen van 11 kW heeft, ziet de som er als volgt uit:

Laadtijd Tesla Model Y: 57,5 kWh / 11 kW / 0,85 = 6,15 uur

De ‘Performance’ en ‘Long Range’ hebben de volgende laadtijd:

Laadtijd Tesla Model Y Performance & Long Range: 70 kWh / 11 kW / 0,85 = 7,49 uur

Is het laadvermogen van uw laadpaal of wandlader niet gelijk aan het vermogen van de Model Y’s boordlader (11 kW)? Gebruik dan de laagste waarde van de twee.

Daarnaast is het van belang om te realiseren dat de werkelijke laadtijd af zal wijken van deze berekening. Dit vanwege het feit dat in de praktijk tal van andere factoren, zoals de temperatuur en uw elektriciteitsaansluiting, ook een rol spelen.  

Kan ik mijn Tesla Model Y ook op de zaak opladen?

Verreweg de meeste van de laders uit ons assortiment zijn geschikt voor gebruik thuis of op het werk. We hebben ook laadpalen voor de meer publieke locaties. Bovendien kunnen we dankzij ons omvangrijke leveringsprogramma A-merk laders voor nagenoeg elke situatie de beste laadoplossing aanbieden.

Is de laadoplossing toekomstbestendig?

Hoe lang u de lader van uw Tesla Model Y kunt gebruiken valt en staat bij diens eigenschappen. We hebben het hier niet over de technische levensduur van de lader, maar over de toekomstbestendigheid. U doet er namelijk verstandig aan om bij de aanschaf van de lader voor uw Model Y aan de toekomst te denken. Hoe ziet uw toekomstige wagenpark eruit? Staan er straks misschien wel twee elektrische auto’s? Verwacht u in de toekomst nog een elektrische auto aan te schaffen? Wie weet vervangt u uw Model Y op den duur met een auto met een hoger AC-laadvermogen. Dan zou het wel zo fijn zijn als u gebruik kunt maken van deze lader. Kortom, verder kijken dan alleen uw Tesla Model Y kan zeker geen kwaad.

Zó vindt u de beste lader voor uw Tesla Model Y

Hoe vindt u nu de meest geschikte lader voor uw Tesla Model Y? Houd, naast de uitvoering (laadpaal of wandlader) en het laadvermogen, in ieder geval rekening met de volgende zaken.

1: Dynamic Load Balancing

Laders met Dynamic Load Balancing hebben een ingebouwde functie die detecteert wanneer andere grote energieverbruikers worden ingeschakeld. Wanneer dit het geval is schroeft de lader zijn eigen laadvermogen terug. Zo wordt voorkomen dat uw elektrische installatie overbelast raakt. Als gevolg hiervan kan de laadtijd wel wat toenemen.

2: Back Office

Sommige laders zijn voorzien van een internetaansluiting en een back office. Met een backoffice krijgt u meer en beter inzicht in uw laadsessies en laadkosten. Dit biedt onder andere uitkomst als u de laadkosten wilt verrekenen met andere gebruikers of uw werkgever.

3: Vaste laadkabel

Kiest u voor een laadstation met vaste laadkabel, dan behoort de kofferbak in duiken telkens als u uw Model Y wilt opladen officieel tot de verleden tijd. Een detail, maar wel eentje die een welbekende frustratie wegneemt. Er is helaas ook een keerzijde. Namelijk, dat laders met een vaste laadkabel wat kwetsbaarder zijn. Hierdoor zijn ze minder geschikt voor gebruik in publieke omgevingen.

4: Plug & Charge, RFID-lezer & smartphone app

Veel laders beginnen het laadproces zodra u of iemand anders de laadkabel op de boordlader aansluit. Dit betekent dat in principe iedereen gebruik kan maken van uw laadpunt. Is dit niet de bedoeling? Kies dan voor een lader met een autorisatie-functie, zoals een Plug & Charge-functie, een RFID-lezer voor laadpasjes of een smartphone applicatie.

5: Aantal sockets

Uiteraard dient er ook rekening te worden gehouden met de hoeveelheid aansluitingen, ook wel sockets genoemd. Doorgaans heeft u de keuze uit één of twee laadaansluitingen. Vergeet bij de keuze hiertussen niet om rekening te houden met uw toekomstige ‘wagenpark’!

 

Tesla Model Y laadpaal of wandlader kopen doet u bij Laaddirect

Laaddirect is de aangewezen leverancier van A-merk laadpalen en wandladers voor de Model Y. Dankzij ons uitgebreide programma kunnen wij iedereen een passende laadoplossing aanbieden, wat uw wensen ook zijn. Heeft u nog vragen over laadoplossingen voor uw Tesla Model Y? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen voor vrijblijvend advies.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.