Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Volkswagen E-golf

De beste laadoplossingen voor uw Volkswagen e-Golf

Laadpaal advies over uw Volkswagen e-Golf ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Op zoek naar een goed laadstation voor uw Volkswagen e-Golf?

Volkswagen is het bekendste merk auto van de Duitse autofabrikant Volkswagen AG. Als groot automerk kan het Duitse bedrijf natuurlijk niet achterblijven in de trend van de laatste jaren om duurzame auto’s te fabriceren. Voor Volkswagen was dit aanvankelijk de Volkswagen e-Golf geworden. De Volkswagen Golf is jarenlang een van de meest verkochte autotypes in Nederland. Daarom was het niet meer dan logisch om van de populaire VW Golf ook een elektrische variant te ontwikkelen, die voldoet aan de huidige duurzaamheidseisen. En zo komt het dat milieubewuste automobilisten sinds 2017 kunnen kiezen voor de volledig elektrische e-Golf. Deze heeft een actieradius van zo’n 230 kilometer en is een duurzame, innovatieve en fluisterstille auto.
Ook de elektrische VW Golf is heel populair geworden, dat dankt de auto mede aan zijn betrouwbare imago, zijn zeer redelijke actieradius en een aantrekkelijke aanschafprijs. De VW e-Golf was de eerste maar inmiddels niet meer de enige elektrische auto van Volkswagen. De Duitse autofabrikant heeft inmiddels meer elektrische modellen, zoals de Volkswagen e-Up, ID.3 en ID.4. Daarnaast zijn er ook elektrische bestelwagens van Volkswagen, zoals de e-Crafter.

 

Het assortiment laadstations voor uw Volkswagen e-Golf

Ook voor uw Volkswagen e-Golf kunt u bij Laaddirect.nl terecht voor alle wandladers en laadpalen als mede de professionele installatie hiervan. Voor uw Volkswagen e-Golf zijn er meerdere laadoplossingen mogelijk, voor zowel het laden op een thuislocatie als ook het opladen bij uw bedrijfspand. Ons assortiment laders voor de Volkswagen e-Golf bestaat uitsluitend uit kwaliteitsmerken zoals Alfen, EVBox, Lanova, Wallbox en Webasto. Het is uiteraard wel belangrijk dat u een goede, geschikte lader voor uw e-Golf uitkiest. Daarmee kunt u er zeker zijn dat de accu na een nachtje laden weer volledig geladen zodat u uw e-Golf de volgende dag weer probleemloos kunt gebruiken.

De geschikte lader voor uw Volkswagen e-Golf

Wanneer u op zoek bent naar een goede wandlader of laadpaal voor uw Volkswagen e-Golf moet u rekening houden met de volgende aspecten. De nieuwste versie van de VW e-Golf heeft laadvermogen van 7,2 kW. In tegenstelling tot het eerdere model voldoet een 1-fase aansluiting dan eigenlijk niet meer. Het is weliswaar mogelijk met een 1×32 A aansluiting, maar die wordt dan wel voor de volle 100% belast. Daarom is het beter om een 3-fase aansluiting van 16A te kiezen waarvan in de praktijk 2 fasen worden gebruikt. Omdat uw volgende elektrische auto wellicht een nog hoger laadvermogen heeft, is het raadzaam om een wandlader of laadpaal van minimaal 11 kW te kiezen. Ook die kunt u op de 3x16A aansluiting gebruiken. Hiermee kunt u ook bijna alle moderne elektrische modellen zonder beperking laden.
Het is wel van belang om te voorkomen dat door het laden van uw VW e-Golf de elektriciteitsaansluiting wordt overbelast. Dit kan gebeuren als er ook andere grote stroomverbruikers zijn ingeschakeld, zoals een wasdroger. Dit probleem heeft u niet als u een laadstation kiest dat is uitgerust met dynamic load balancing. Dit beperkt het opgenomen vermogen van de lader zodra er overbelasting dreigt. Bij de eerste versie van de VW e-Golf, die een bijzonder kleine accu heeft, bestaat de mogelijkheid om deze ook via het normale stopcontact op te laden. De laadsnelheid is dan echter nóg lager zodat het laadproces langer duurt. Ook loopt u dan het risico dat u de aansluiting, bedrading of contactdoos overbelast.

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

De perfecte thuislader voor uw e-Golf

Voor de Volkswagen e-Golf is zoals gezegd een thuislader van 11 kW aan te raden. Op deze manier kunt u het laadvermogen van 7,2 kW volledig benutten en kunt u ook modernere elektrische auto’s, die doorgaans een laadvermogen van 11 kW hebben, optimaal opladen. Maar niet iedereen beschikt over de benodigde 3-fase aansluiting van 16 A. U kunt dus ook voor een 7,2 kW lader kiezen, waarvoor een 1-fase aansluiting van 32 A benodigd is. Als u twijfelt welke thuislader het meest geschikt is, kunt u altijd advies aanvragen bij een van onze adviseurs.

Het perfecte laadstation bij zakelijk gebruik

Wanneer u uw e-Golf vooral zakelijk gebruikt, is het handig om bij het uitzoeken van het geschikte laadstation de volgende criteria mee te nemen in uw uiteindelijke besluit:
Slimme laadpaal
U kunt waarschijnlijk het beste een online laadpaal nemen. Deze heeft diverse intelligente functies die u in staat stellen om de gegevens over het laden gemakkelijk af te lezen. U krijgt bijvoorbeeld inzicht in uw laadsessies en stroomkosten en u kunt ook stroomtarieven instellen voor gastgebruikers.
Dubbele socket
Een tweede handige feature is de aanwezigheid van een dubbele socket. Dit stelt u namelijk in staat om meerdere auto’s tegelijk op te laden.

Andere handige features voor een laadstation voor uw e-Golf

We hebben al een aantal criteria besproken, die uw keuze voor een laadpunt zouden kunnen bepalen, zoals de online features of de dubbele socket. Maar er zijn nog meer aspecten die u in uw overweging mee zou kunnen nemen.
Active load balancing
Wanneer uw Volkswagen e-Golf de elektriciteitsaansluiting deelt met andere grote stroomverbruikers, zoals wasmachines of drogers, dan kan er overbelasting van de elektriciteitsaansluiting optreden. Wanneer uw lader een active load balancing functie heeft, dan wordt het laadvermogen van uw auto automatisch verminderd wanneer een andere stroomverbruiker actief is. Hierdoor wordt overbelasting van de aansluiting uitgesloten.
Autorisatie
bij sommige laders begint het opladen, zodra u de kabel insteekt. Dit houdt automatisch in dat iedereen van uw laadstation gebruik kan maken. Dat is niet altijd gewenst. Daarom zijn er ook laders beschikbaar met een Plug and Charge feature of een RFID lezer. Hierdoor kunnen onbevoegde gebruikers niet zonder uw toestemming uw laadpunt gebruiken.
Vaste laadkabel
Een vaste laadkabel is praktisch, omdat dit het aansluiten een stuk eenvoudiger maakt. U hoeft dan niet steeds de laadkabel uit de kofferbak te halen. De laadkabel hangt dan al netjes voor u klaar naast de lader. Een vaste laadkabel kan echter wel een bezwaar zijn als de lader in een (semi) publieke omgeving staat.

De accucapaciteit en het laadvermogen van de Volkswagen e-Golf

Er bestaan twee generaties van de Volkswagen e-Golf. De eerste generatie heeft een bijzonder bescheiden accupakket van 20,5 kWh. Het accupakket van de tweede en laatste generatie van de VW e-Golf – hij is inmiddels opgevolgd door de Volkswagen ID.3 – heeft een veel bruikbaardere capaciteit van 32 kWh. Ook het laadvermogen van de tweede generatie is met 7,2 kW een stuk gunstiger.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen      Aansluiting
Volkswagen e-Golf
5/2014 – 6/2016
20,5 kWh 3,7 kW Type 2
Volkswagen e-Golf
5/2014 – 6/2016
32 kWh 7,2 kW Type 2

Hoe lang moet de e-Golf worden opgeladen?

Het laden van de e-Golf met 32 kWh accu duurt 32 kWh / 7,2 kW / 0,85 = 5,23 uur. De 20,5 kWh accu van de eerste generatie van de e-Golf is in 6,52 uur opgeladen. In beide gevallen hebben we rekening gehouden met een verlies van 15%.

Zorgeloze, vakkundige installatie van uw lader thuis of bij uw bedrijf

De installateurs van Laaddirect kunnen u niet alleen adviseren welke lader geschikt is voor uw Volkswagen e-Golf. Zij helpen u ook graag bij het professioneel plaatsen en aansluiten van uw laadpunt. Wanneer u uw laadpaal of wandlader bij ons bestelt, kunt u ook kiezen voor een installatiepakket. Uw wandlader of laadpaal wordt daarmee doorgaans binnen enkele weken volledig gebruiksklaar bij u afgeleverd en aangesloten door een gecertificeerde monteur.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.