Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Volkswagen ID.Buzz

De beste laadoplossingen voor uw Volkswagen ID. Buzz

Laadpaal advies over uw Volkswagen ID. Buzz ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Volkswagen ID.Buzz

Heeft u nog geen geschikte laadpaal of wandlader voor uw Volkswagen ID.Buzz personenbus? Geen zorgen, bij Laaddirect vindt u ongetwijfeld een passende laadoplossing. Ons aanbod bestaat namelijk uit diverse laadpalen en wandladers, elk met zijn eigen unieke features en ideale toepassingen. Of u nu een hightech online laadpaal of een eenvoudige, betaalbare wallbox zoekt, bij Laaddirect bent u aan het juiste adres.

Daarnaast zijn al onze laders geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik en is het merendeel van onze laadpalen en wandladers geschikt voor de VW ID.Buzz. Als kers op de taart regelen we ook de installatie van uw lader, als u dat wilt.

 

Laadpaal voor de VW ID.Buzz

De Volkswagen ID.Buzz is de langverwachte, elektrisch aangedreven opvolger van de Volkswagen T1 en de spirituele opvolger van de Volkswagen Type 2 uit de jaren ’50. Naast de personenversie (MPV) van de ID.Buzz is er ook bestelversie, de ID.Buzz Cargo genaamd. De ID.Buzz biedt ruimte aan vijf personen, heeft 1.121 liter aan bagageruimte en staat op het MEB-platform. Daarnaast kenmerkt de Buzz zich door zijn karakteristieke, speelse uiterlijk. Met uw eigen thuislader of lader voor op de zaak haalt u het maximale uit uw ID.Buzz en bent u niet afhankelijk van publieke laadpunten.

 

Welke laadpaal of wallbox kiezen?

Vooralsnog levert Volkswagen de ID.Buzz MPV in slechts één uitvoering. In deze uitvoering is de Volkswagen ID.Buzz uitgerust met een 82 kWh-accupakket – waarvan 77 kWh ‘bruikbaar’ – en een 3-fase boordlader. Deze boordlader heeft een Type 2 laadaansluiting en een AC-laadvermogen van 11 kW.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Volkswagen ID.Buzz 82 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Niet elke lader is geschikt

Voor het ‘standaard’ AC-laden beschikt de ID.Buzz over 11 kW aan AC-laadcapaciteit. Om dit laadvermogen ten volle te benutten heeft u én een laadstation met minstens evenveel AC-laadvermogen (11 kW) nodig én een elektrische aansluiting met voldoende capaciteit (3-fase 3 X 16A).

VW id buzz laadpaal

 

Laadpaal of wandlader voor uw Volkswagen ID.Buzz?

Twijfelt u tussen een laadpaal en een wandlader? Houd bij uw keuze rekening met het feit dat deze twee ‘types’ lader uitsluitend verschillend op gebied van plaatsing. De een wordt op een paal geplaatst, de ander tegen de muur. Uw keuze hangt daarom vooral af van de beoogde laadplek van uw ID.Buzz. Komt een laadpaal of een wandlader hier het beste tot zijn recht? Vaak wijst dit zichzelf. Zo niet, schroom dan niet om contact met ons op te nemen voor vrijblijvend advies.

 

Installatiepakket

Waagt u zich liever niet aan de installatie van uw laadstation? Kies dan voor ons installatiepakket. Een bij ons aangesloten monteur neemt al het werk uit handen en verzorgt de installatie tot in de puntjes.

 

Wat is de laadtijd van de VW ID.Buzz?

De laadtijd van uw Volkswagen ID.Buzz rekent u eenvoudig uit met behulp van de volgende som. Eerst deelt u de bruikbare accucapaciteit door het AC-laadvermogen. De uitkomst hiervan deelt u vervolgens door 0,85. Zo houdt u ook rekening met de energie die verloren gaat tijdens het laden. Zo komt u uit op de volgende laadtijd:

Laadtijd VW ID.Buzz: ( 77 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 8 uur en 24 minuten

Overigens is bovenstaande berekening niet perfect. De werkelijke laadtijd kan hoger of lager uitvallen door de invloed van externe factoren. Denk hierbij aan de omgevingstemperatuur en/of de staat van uw elektrische aansluiting.

 

Uw ID.Buzz zakelijk opladen

Wilt u uw VW ID.Buzz zakelijk opladen? Dat is geen enkel probleem. In principe zijn alle laders uit ons programma geschikt voor gebruik op de zaak, thuis of ergens anders. Daarnaast bestaat ons aanbod uit uiteenlopende modellen – elk met z’n eigen ideale toepassingen en unieke functies. Hierdoor vindt u bij ons ongetwijfeld een passende laadoplossing.

 

Future proof

U doet er verstandig aan ook rekening te houden met de toekomst bij uw keuze. Misschien vervangt u uw ID.Buzz op den duur wel door een model met meer AC-laadcapaciteit. Of schaft u een tweede EV aan. In beide gevallen zou het wel zo fijn zijn als u nog steeds gebruik zou kunnen maken van uw lader. Neem daarom ook uw toekomstplannen mee in uw keuze.

Zo vindt u de best passende laadpaal voor uw Volkswagen ID.Buzz

Het vinden van de perfecte laadpaal of wallbox voor uw Volkswagen ID.Buzz is zo gemakkelijk nog niet. Houd, naast het AC-laadvermogen, de benodigde elektrische aansluiting en het type lader, ook onderstaande zaken in het achterhoofd.

1: type laadkabel

U heeft keuze uit laders met een losse en een vaste laadkabel. Een laadoplossing met een vaste laadkabel is gemakkelijker in gebruik, terwijl een laadstation met een losse kabel meer hufterproof is.

2: aantal laadaansluitingen

Deelt u uw lader met uw buren of buurtgenoten? Of heeft u zelf twee EV’s? Dan is het wellicht handig om te kiezen voor een lader met een dubbele laadaansluiting. Hiermee laadt u twee EV’s tegelijk op.

3: online lader vs. offline lader

Online laders hebben, in tegenstelling tot zogenaamde offline laders, een internetaansluiting. Hierdoor kunnen ze worden uitgerust met allerlei handige functies. Denk hierbij aan een backoffice, autorisatiefunctie of Dynamic Load Balancing-functionaliteit.

4: backoffice

Met een backoffice krijgt u inzicht in alle informatie rondom het laadproces, zoals het energieverlies, de exacte laadtijd en de kosten van het laden. Dit is ideaal als u de laadkosten wilt verrekenen met anderen of simpelweg het maximale uit uw lader en VW ID.Buzz wilt halen.

5: autorisatie

Bevindt uw lader zich op een publieke plek? Dan raden wij aan dat u voor een laadstation met autorisatie kiest. Hiermee voorkomt u namelijk dat onbevoegden gebruik kunnen maken van uw lader. U heeft keuze uit laders met Plug & Charge-functies, RFID-lezers en smartphone applicaties.

6: Dynamic Load Balancing

Helaas wil het wel eens voorkomen dat een laadstation de elektrische installatie overbelast. Bijvoorbeeld als de lader tegelijk is ingeschakeld als andere groot stroomverbruikers. Om deze reden zijn sommige laders voorzien van Load Balancing. Dit is een functie die ingrijpt wanneer overbelasting dreigt.

 

Laadpaal voor de VW ID.Buzz kopen? Dat doet u bij Laaddirect

Laaddirect is simpelweg dé aangewezen leverancier voor topmerk laadpalen en wandladers voor de Volkswagen ID.Buzz. Bij ons kunt u terecht voor uiteenlopende laadoplossingen geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik en de installatie van uw nieuwe laadstation. Heeft u nog vragen? Voelt u dan vrij om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder met het vinden van de perfecte laadpaal voor uw VW ID.Buzz.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.