Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Volvo XC40 P8 AWD Recharge

De beste laadoplossingen voor uw Volvo XC40 P8 AWD Recharge

Laadpaal advies over uw Volvo XC40 P8 AWD Recharge ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Volvo XC40 P8 AWD Recharge

In juli 2020 introduceerde de Zweedse autofabrikant Volvo zijn eerste volledig elektrische SUV. Deze Volvo XC40 P8 AWD Recharge werd gepresenteerd als een stads-SUV die zich ook uitstekend buiten de stad thuis voelt. Dat komt niet alleen door de uitstekende rijeigenschappen maar ook door de prima actieradius. De Volvo XC40 P8 AWD Recharge haalt met een volle accu maar liefst 418 kilometer.
Wie niet genoeg heeft aan het ‘normale’ AC-opladen thuis of op het werk, kan ook gebruik maken van de DC-snellaadmogelijkheid. Hiermee kan de elektrische Volvo in veertig minuten tot tachtig procent worden opgeladen.
Maar de voordeligste en handigste manier om de accu van uw Volvo XC40 P8 AWD Recharge op te laden, is via een wandlader of laadpaal thuis en/of op het werk. Dan zijn de energiekosten het laagste en gaat het accupakket van uw elektrische Volvo het langste mee.

Wij zorgen voor een vakkundige installatie

Bij Laaddirect is het mogelijk om de plaatsing en installatie van uw wandlader of laadpaal door een gecertificeerde monteur uit te laten voeren. Als u via Laaddirect.nl een laadpaal of thuislader bestelt, dan heeft u tijdens uw bestelling ook de keuze om ons installatiepakket te kiezen. In dat geval komen onze professionele monteurs binnen enkele weken uw wandlader of laadpaal volledig gebruiksklaar bij installeren.

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

De beste laders voor de Volvo XC40 P8 AWD Recharge

De Volvo XC40 P8 AWD Recharge is een innovatieve auto, met een behoorlijk grote actieradius en slimme functies. Maar ook een elektrische SUV met een grote actieradius zal van tijd tot tijd opgeladen moeten worden. Het is immers wel zo prettig dat u bij vertrek in een auto met volledig opgeladen accu kunt beschikken.
Wij hebben verschillende laadoplossingen voor uw Volvo XC40 P8 AWD Recharge. Die oplossingen zijn er zowel voor het thuis opladen bij uw woning alsook voor het opladen bij uw bedrijf. Ons assortiment laders voor de Volvo XC40 P8 AWD Recharge bestaat uitsluitend uit A-merken. Hierbij kunt u denken aan topmerken als Alfen, EVBox, Wallbox en Webasto.
Als u gebruik maakt van een geschikte lader van goede kwaliteit, die vakkundig is geïnstalleerd, dan weet u zeker dat de accu volledig geladen is, wanneer u ’s ochtends in uw elektrische Volvo XC40 stapt. Bij het kiezen van een goede wandlader of laadpaal voor uw Volvo XC40 P8 AWD Recharge moet u rekening houden met een aantal aspecten, zoals de accucapaciteit, het laadvermogen en de elektriciteitsaansluiting.

Hoe lang moet uw Volvo XC40 P8 AWD Recharge opladen?

Uitvoering Accu        AC-laadvermogen      Aansluiting
Volvo XC40 P8 AWD Recharge
10/2020 – heden
75 kWh 11 kW Type 2

De accu van een Volvo XC40 P8 AWD Recharge heeft een capaciteit van 78 kWh, waarvan effectief 75 kWh beschikbaar is. Het opladen gaat via de gebruikelijke Type 2-aansluiting. Het AC-laadvermogen van de elektrische XC40 bedraagt 11 kW. Als we de accu met dit vermogen volledig op moeten laden, dan duurt het opladen van de 75 kWh accu van een Volvo XC40 P8 AWD Recharge duurt iets meer dan 8 uur. Daarbij houden we rekening met een verlies van 15%: 75 kWh / 11 kW / 0,85 = 8,02 uur.

Een thuislader voor de Volvo XC40 P8 AWD Recharge

Zoals gezegd heeft de Volvo XC40 P8 AWD Recharge een laadvermogen van 11 kWh. Omdat de auto over een behoorlijk grote accu beschikt, is het niet wenselijk om een lader met een beperkter laadvermogen te kiezen. Dan loopt u het risico dat de accu de volgende ochtend niet volledig is opgeladen. Daarom raden we een wandlader of laadpaal met een vermogen van 11 kW aan, waarvoor een 3-fase aansluiting van 16A benodigd is. U kunt in ons assortiment kiezen voor een vrij eenvoudige lader zoals die van Webasto. Maar wij hebben daarnaast ook uitstekende laders van merken als Lanova, EVBox en Wallbox, die over meer geavanceerde functies beschikken.

Het zakelijke laadstation voor de Volvo XC40 P8 AWD Recharge

Als u een goede lader voor zakelijk gebruik voor uw Volvo XC40 P8 AWD Recharge zoekt, dan is het verstandig om een ‘online’ lader te kiezen. Daarbij heeft de beschikking over een back-office, waarin u een duidelijk overzicht over bijvoorbeeld de laadsessies en de kosten heeft. Als u meerdere auto’s tegelijk wilt laden, dan is de keuze voor een lader met dubbele socket vanzelfsprekend. Daarbij is een laadvermogen van 22 kW aan te raden. Dat heeft wel consequenties voor de hoogte van het vastrecht.

Andere features van laadpalen en wandladers

Wandladers en laadpalen worden steeds geavanceerder. Sommige features maken het laden en het beheer van de lader makkelijker. Andere features zijn meer praktisch en in sommige gevallen zelfs een vereiste. Hieronder noemen wij een aantal aspecten, die u in uw overweging mee zou kunnen nemen:

• Dynamic load balancing
Wanneer uw elektrische Volvo XC40 SUV de elektriciteitsaansluiting deelt met andere grote stroomverbruikers, zoals een wasmachine en/of wasdrogers, dan kan er overbelasting van uw aansluiting optreden. Wanneer u kiest voor een laadstation met geïntegreerde dynamic load balancing, dan wordt het laadvermogen van uw auto automatisch gereduceerd wanneer overbelasting dreigt.
• Autorisatie
Wilt u gebruikmaken van een autorisatiefunctie? In veel gevallen begint een laadstation automatisch met laden, wanneer u de kabel in het laadpunt steekt. Daardoor zou iedereen van uw lader gebruik kunnen maken. Omdat zoiets lang niet altijd wenselijk is, zijn er ook laders ontwikkeld met een Plug and Charge feature of andere autorisatie zoals een RFID lezer. Daarmee voorkomt u dat anderen niet zomaar uw laadpunt kunnen gebruiken.
• Vaste kabel
Wilt u niet steeds uw laadkabel uit de kofferbak halen? Dan kunt u ook kiezen voor een lader met een vaste laadkabel? Zo’n vaste laadkabel maakt het aansluiten een stuk eenvoudiger. Maar een vaste laadkabel kan echter wel kwetsbaar zijn als de lader op een (semi)publieke omgeving staat.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.