Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!
Ontvang binnen 10 min een vrijblijvend en persoonlijk advies op maat.
Bent u zich aan het oriënteren voor een laadpaal of andere type laadoplossing voor uw elektrische of plug-in hybride Toyota? Dan doet u er verstandig aan meer weten komen over het Japanse Toyota én diens elektrische voertuigen. Met deze kennis maakt u het selecteren van de perfecte lader voor uw Toyota namelijk een stuk gemakkelijker.
Wie hoogwaardige auto’s van Japanse makelij zoekt, denkt ongetwijfeld meteen aan Toyota. De Japanse autofabrikant is een van ’s werelds grootste en meest bekende automerken en wordt geroemd vanwege zijn gevarieerde aanbod van auto’s en bestelbussen met een scherpe prijs-kwaliteitverhouding, comfortabel rijgedrag en uitstekende bouwkwaliteit en betrouwbaarheid.
Ook in Nederland en België zijn de auto’s van Toyota erg in trek. Zo was Toyota in 2019 met een marktaandeel van 11,69% zelfs het populairste merk van Nederland. Met name modellen zoals de Toyota Aygo, Corolla, Yaris en Hybride Prius zijn erg geliefd. Als een van de grootste automerken in ons land mag een uitgebreid dealernetwerk natuurlijk niet ontbreken. De Japanse autofabrikant heeft daarom een fijnmazig netwerk aan dealers waar u terecht kunt voor de nieuwste Toyota’s, occasions, ‘Onderhoud op Maat’, pechhulp, APK en nog veel meer.
Toyota is één van de voorlopers op gebied van alternatieve aandrijflijnen. Zo schudde het de automarkt flink op met de introductie van ’s werelds eerste breed verkrijgbare hybride auto, de bekende en in sommige landen bijna iconische Toyota Prius. De afgelopen jaren heeft het Japanse merk zijn focus echter verlegd naar plug-in hybride aangedreven modellen. Ook is Toyota druk bezig met de ontwikkeling van volledig elektrische modellen.
Voor de ProAce Electric, Toyota’s eerste EV, heeft het Japanse merk geen gebruik gemaakt van de eigen techniek. In plaats daarvan is de elektrische bestelbus gebaseerd op de derde generatie van de Citroën Jumpy / SpaceTourer en het PSA EMP2-platform. Hierdoor beschikt de ProAce Electric over een flink accupakket, voldoende AC-laadcapaciteit en een prima actieradius.
Type | Accucapaciteit | Actieradius (WLTP) | AC-laadvermogen |
ProAce Electric (Verso) | 50-75 kWh | 230-330 km | 11 kW |
Omdat we vooralsnog nog geen 100% door Toyota geproduceerde EV hebben gezien, is het lastig in te schatten in hoeverre Toyota’s accutechnologie te vergelijken is met die van topmerken als Tesla, BMW, Audi en Mercedes. Het in 2019 aangekondigde geëlektrificeerde Toyota New Global Architecture (e-TNWA) platform ziet er echter veelbelovend uit. Dat geldt ook voor de in 2021 aangekondigde bZ4X.
Ondanks het feit dat Toyota historisch gezien geen voorstander van volledig elektrisch rijden is en het huidige elektrische aanbod dus ook heel beperkt is , is het merk wel al decennialang bezig met de ontwikkeling van elektrisch aangedreven auto’s. Zo introduceerde de Japanse autofabrikant in de jaren 90 de elektrisch aangedreven Toyota RAV4 EV. In 2010 ging Toyota zelfs kort de samenwerking aan met Tesla voor de ontwikkeling van de tweede generatie van de RAV4 EV. Daarnaast onthulde Toyota sinds 2010 diverse elektrische concept cars, waaronder de Toyota FT-EV en de Toyota iQ EV / Scion iQ EV.
De huidige elektrisch aangedreven modellenreeks van Toyota bestaat uit één model, de op de Citroën Jumpy gebaseerde Toyota ProAce Electric bestelwagen. Hier komt in de nabije toekomst ook nog een multi-purpose vehicle (MPV)-uitvoering van beschikbaar, de Toyota ProAce Verso Electric genaamd. Verder bestaat Toyota’s “duurzame aanbod” uit verschillende hybrides en diverse plug-in hybrides (RAV4 Plug-In hybrid & Prius Plug-in Hybrid).
Daarnaast is Toyota bezig met de ontwikkeling van een geheel nieuwe elektrische modellenreeks, de “Beyond Zero”-serie genaamd. De eerste EV in deze nog te introduceren serie zal een elektrisch aangedreven cross-over SUV zijn, de Toyota bZ4X genaamd.
De Toyota ProAce Electric is de elektrische variant van de conventioneel aangedreven Toyota ProAce en is gebaseerd op PSA’s EMP2-platform. De ProAce Electric deelt veel van zijn eigenschappen met modellen van andere merken die op dit platform zijn gebouwd, zoals de Peugeot e-Expert, de Opel Vivaro-e en de Citroën ë-Jumpy. De ProAce Electric kenmerkt zich dan ook door zijn functionele en praktische ontwerp, comfortabele rijgedrag en flexibiliteit op gebied van verkrijgbare accupakket (50 kWh of 75 kWh). Bovendien hebben kopers keuze uit diverse lengtes, carrosserievorm en uitrustingsniveau. Overigens komt er binnenkort ook een veelzijdige MPV-uitvoering van de elektrische ProAce verkrijgbaar, de ProAce Verso Electric.
Zoekt u een lader voor uw elektrische Toyota ProAce? In ons assortiment vindt u diverse A-merk laders met voldoende AC-laadvermogen (11 kW) en de juiste aansluiting (Type 2).
Toyota behoort tot een van de grootste en meest invloedrijke autofabrikant ter wereld. Dit is echter niet altijd zo geweest. We nemen u mee langs Toyota’s hoogte- en dieptepunten, óók op gebied van elektrisch rijden.
1933 | Kiichiro Toyoda, zoon van de uitvinder Sakichi Toyoda, richt de Toyoda Automatic Loom Works divisie, onderdeel van het grotere Toyota-concern, op |
1936 | De eerste Toyota, de Toyota Model AA, rolt van de band |
1950 | Na een reis naar de VS ontwikkelt de Toyota-top, onder leiding van Eiji Toyoda, het Toyota Production System – een innovatief productiesysteem |
1955 | Introductie van de Toyota Crown |
1955 | Toyota lanceert een agressieve export-strategie naar andere landen en continenten |
1966 | Introductie van de – inmiddels legendarische – Toyota Corolla |
1989 | De Japanse autofabrikant richt Lexus – een divisie voor topsegment auto’s – op |
1997 | Toyota introduceert ’s werelds eerste hybride, de Toyota Prius |
1997 | Ontwikkeling van de Toyota RAV4 EV |
2000 | De Toyota Prius wordt voor het eerst geëxporteerd |
2010 | Toyota gaat (kort) de samenwerking aan met Tesla |
2012 | Het Japanse merk kondigt aan te stoppen met de ontwikkeling, productie en verkoop van elektrische auto’s, aangezien “elektrische auto’s niet de capaciteiten hebben om de behoeftes van de maatschappij te vervullen” |
2020 | Toyota introduceert de ProAce Electri |
Het vinden van de perfecte lader is zo gemakkelijk nog niet. Er zijn immers tal van zaken waar u rekening mee moet houden. Denk hierbij aan het type lader, het type laadkabel, de verschillende functies en het benodigde laadvermogen:
U heeft keuze uit twee type laders: een laadpaal of een wandlader. Welke voor u geschikt is hangt af van de beoogde laadplek van uw Toyota. Is dit in de buurt van een muur – bijvoorbeeld onder de carport of op de oprit? Dan is de kans groot dat een wandlader de beste optie is. Parkeert u uw EV verder weg van uw huis, dan is in de meeste gevallen een laadpaal een goede keuze. Twijfelt u? Beeld u dan in hoe de laadkabel zal komen te lopen. Houd hierbij rekening met de positie van de aansluiting op uw Toyota.
Natuurlijk wilt u dat uw Toyota EV zo snel mogelijk volledig opgeladen is. Dit scheelt immers een hoop tijd én range anxiety. Daarom raden wij u aan om sowieso een lader met minimaal evenveel laadvermogen als Toyota aan te schaffen. Verwacht u op den duur uw elektrische Toyota te vervangen door een model met meer AC-laadcapaciteit? Dan kan het geen kwaad nu alvast te kiezen voor een laadpaal/wandlader met meer laadvermogen.
Om het laadvermogen van uw Toyota én uw laadstation maximaal te benutten is een elektrische aansluiting met voldoende vermogen noodzakelijk. Zo heeft u om het laadvermogen van de Toyota ProAce Electric (11 kW) te benutten minimaal een 3-fase 3 X 16A aansluiting nodig.
Naast de ‘standaard’ laadoplossingen met een losse laadkabel zijn er ook laders met een vaste laadkabel. Bij dit type lader zit de laadkabel permanent vast aan de lader, waardoor het opbergen en opgraven van de laadkabel voorgoed tot de verleden tijd behoort. Overigens zijn er ook nadelen: een lader met een vaste kabel is kwetsbaarder en daardoor minder geschikt voor gebruik in een publieke omgeving.
Laders uitgerust met een internetverbinding worden ook wel online laders genoemd. Veel online laders zijn uitgerust met een backoffice. Een backoffice is een handige functie waarmee u inzicht krijgt in alle informatie omtrent het laadproces. Denk hierbij aan de laadtijd, de laadkosten en nog veel meer. Dergelijke info is cruciaal als u de kosten van het laden wilt verrekenen met anderen, zoals uw medegebruikers of werkgever.
Wilt u de laadkosten verrekenen met anderen? Dan heeft u, naast een backoffice, óók een gecertificeerde kWh-meter nodig. Gelukkig zijn er tal van laders die standaard met beide functies zijn uitgerust.
Wanneer uw lader dezelfde energie aanspreekt als andere grote stroomverbruikers kan dit leiden tot overbelasting van uw elektrische installatie. In dergelijke gevallen biedt een lader met Dynamic Load Balancing uitkomst. Dynamic Load Balancing, soms ook Load Balancing genoemd, zorgt er namelijk voor dat het laadvermogen automatisch wordt gereduceerd zodra overbelasting dreigt. Dit zorgt op zijn beurt wel weer voor een wat langere laadtijd.
Ook over meer praktische zaken, zoals het aantal laadaansluitingen, moet nagedacht worden. Deelt u uw laadpaal met de buren of heeft u zelf meerdere elektrische auto’s, dan is een lader met een dubbele laadaansluiting geen overbodige luxe.
Met een autorisatiefunctie voorkomt u dat onbevoegden gebruik kunnen maken van uw lader. Dit is ideaal als uw laadstation zich op een publieke plek bevindt. De autorisatie verloopt doorgaans via een laadpas, laaddruppel of smartphone – afhankelijk van de gekozen lader en autorisatiefunctie.
Bespreek uw wensen met één van onze EV-Experts. Samen komen wij tot de ideale zakelijke laadoplossing.
Met SprayPay – Gespreid betalen is het mogelijk om uw bestelling in 12, 18, 24 of 36 maandelijkse termijnen te betalen. Wilt u eerder of extra aflossen? Dit kan altijd boetevrij. U heeft dus grip op de looptijd. Gespreid betalen is bij Laaddirect.nl mogelijk vanaf € 250,- en tot € 7.500,-.
Bedrag | Looptijd in maanden | Vaste rente | Bedrag per maand | Totaal bedrag | |
12 | 10% | ||||
18 | 10% | ||||
24 | 10% | ||||
36 | 10% |
Het gebruik van SprayPay is zeer eenvoudig. U kunt bij het afrekenen voor ‘SprayPay’ kiezen als betaalmethode. Hierna wordt uw aanvraag binnen enkele seconden door de betaalprovider SprayPay behandeld en u weet vrijwel direct of u in aanmerking komt voor een krediet. Wanneer de aanvraag is goedgekeurd, hoeft u alleen nog maar te wachten. SprayPay betaalt uw bestelling en wij sturen uw aankoop zo snel mogelijk naar u toe.
Gespreid betalen via SprayPay is mogelijk voor Nederlanders die in het bezit zijn van een Nederlandse bankrekening. Iedereen kan gespreid betalen aanvragen, maar de aanvraag wordt niet altijd goedgekeurd. Op basis van een aantal vragen over uw financiële situatie en een BKR toetsing wordt uw aanvraag beoordeeld door SprayPay. Aan de hand van deze gegevens wordt er bepaald of uw aanvraag wordt goedgekeurd.
Zodra SprayPay een bevestiging heeft ontvangen dat de bestelling is geannuleerd of volledig geretourneerd, vervalt de overeenkomst. U bent SprayPay dus geen geld meer verschuldigd. Als u slechts een deel van uw bestelling wilt annuleren of retourneren, wordt dit verrekend met het openstaande bedrag en wordt uw maandbedrag automatisch aangepast.
Een overeenkomst met SprayPay wordt altijd geregistreerd bij het BKR. Zolang alle maandelijkse termijnen op tijd worden betaald, heeft dit geen negatieve invloed op uw BKR-registratie. Wanneer u meer dan twee maanden niet aan de betalingsverplichting hebt voldaan, is SprayPay verplicht om dit door te geven aan het BKR. Dit kan wel gevolgen hebben voor toekomstige overeenkomsten.
Ja dat is mogelijk. U selecteert bij de productopties onder “Kies installatiepakket” de optie “Montage op locatie”.
De kosten en de werkzaamheden binnen dit montagepakket worden meegenomen in de gespreide betalingen middels SprayPay. Let er op, dat de kosten voor het eventuele meerwerk welke niet in het basis installatiepakket is inbegrepen door Laaddirect achteraf wordt na-gefactureerd. Deze factuur dient u direct in één keer aan Laaddirect te voldoen.
Wilt u er zeker van zijn dat alle kosten rondom de installatie worden meegenomen in de gespreide betalingen via SprayPay? Vraag dan een persoonlijke offerte aan via info@laaddirect.nl.
Betalingen via SprayPay zijn alleen mogelijk voor consumenten, het is niet mogelijk om een zakelijke order te betalen via SprayPay.