Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Fiat e-Doblo

De beste laadoplossingen voor uw Fiat E-Doblò

Laadpaal advies over uw Fiat E-Doblò ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

google review elektra inkopen
5.0
Heel gemakkelijk inkopen, je hoeft alleen maar te bellen en je krijgt meteen een offerte voor wat je nodig hebt. Daarna kreeg ik de bestelling al na 2 dagen binnen. Top service.
Recensie inkopen bij Laaddirect
5.0
Voor een klant heb ik twee laders aangeschaft bij Laaddirect. Netjes en snel geleverd, vooraf hielpen ze mij goed om een lader uit te kiezen. Ben zeer tevreden.
Review Ratio laadpaal Laaddirect
5.0
Het traject naar een laadpaal is op een fijne wijze begeleid door Laaddirect. Zeer vriendelijke medewerkers, net werkende monteurs en een goede laadpaal.

Fiat e-Doblo (Combi)

Bent u op zoek naar een laadpaal of wandlader voor uw Fiat e-Doblo (Combi)? Laaddirect biedt u een uitgebreid assortiment laadoplossingen van hoogwaardige merken zoals Alfen, EVBox, Ratio, Wallbox en Zaptec. Onze producten kunnen zowel als laadpaal als wandlader worden ingezet en zijn ontworpen voor diverse toepassingen.

Vindt u bij ons ook laadpalen en wandladers die compatibel zijn met de Fiat e-Doblo? Absoluut. Wij beschikken over een reeks laadstations die uitgerust zijn met een adequate AC-laadcapaciteit, geschikte laadaansluitingen en alle noodzakelijke functies en specificaties die u nodig heeft.

 

 

Waarom een eigen laadpaal voor de Fiat e-Doblo kopen?

De Fiat e-Doblo is de elektrische uitvoering van de bekende Fiat Doblo. Deze serie bevat een bestelversie en een personenversie, de e-Doblo Combi. De technologie van zowel de Fiat e-Doblo als de e-Doblo Combi leunt op de platforms van moederbedrijf Stellantis, die we eveneens terugzien in de Peugeot e-Partner, Opel Combo Electric en Citroën ë-Berlingo. De e-Doblo, een compacte maar ruime elektrische bestelwagen, vereist regelmatig opladen om de maximale actieradius te bereiken. Het gebruik van een eigen laadstation, thuis of bij uw bedrijf, wordt aanbevolen. Dit vermindert uw afhankelijkheid van publieke laadpunten en levert op termijn een kostenbesparing op. 

 

Welk laadstation kiezen?

Welk laadstation is aan te raden? Momenteel biedt Fiat de e-Doblo aan in slechts één configuratie. Deze is uitgerust met een bescheiden 50 kWh accupakket, waarvan 46,3 kWh effectief bruikbaar is, en een 3-fase 3 x 16A boordlader, uitgerust met een standaard Type 2-laadaansluiting, zoals tegenwoordig gebruikelijk is. Standaard is de e-Doblo uitgerust met een 7,4 kW (1-fase) laadmogelijkheid, de gebruikelijke 11 kW (3-fase) laadsnelheid is alleen optioneel verkrijgbaar. Het is niet bekend of Fiat in de toekomst nog meer configuraties van de e-Doblo zal introduceren.

Uitvoering

Accu

AC-laadvermogen

Aansluiting

Fiat e-Doblo

46,3 kWh 

7,4/11 kW

Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Niet alle laadstations zijn geschikt voor de e-Doblo

Omdat de e-Doblo – afhankelijk van de gekozen configuratie – een beetje afwijkt qua laadsnelheid, zijn niet alle laadstations in ons aanbod geschikt zijn voor de e-Doblo. Dit hangt voornamelijk af van de benodigde laadsnelheid. Afhankelijk van de gekozen configuratie van uw Fiat e-Doblo heeft u een laadstation nodig met een laadsnelheid van minimaal 11 kW (11 kW variant, 3 x 16A) of 22 kW (7,4 kW variant, waarbij één van de drie fasen 32A gebruikt). In sommige situaties adviseren we zelfs een hogere laadsnelheid, vooral als u overweegt in de toekomst een elektrische auto met een grotere laadcapaciteit aan te schaffen.

Fiat E-Doblo lader

 

Denk aan de elektrische installatie

Uw elektrische installatie speelt een belangrijke rol. Voor het gebruik van een 11 kW laadstation op volle capaciteit is een 3-fase 3 x 16A aansluiting noodzakelijk. Om de standaard laadsnelheid van 7,4 kW te benutten, is een 32A aansluiting vereist. Voor de e-Doblo is één fase voldoende, maar bij een latere overstap naar een auto die 11 of 22 kW laadt, zijn drie fasen nodig. Heeft u deze niet? Dan kunnen wij onderzoeken of een uitbreiding van uw stoppenkast mogelijk is.

 

Een laadpaal of een wandlader?

De keuze tussen een laadpaal en een wandlader is qua gebruiksvriendelijkheid van groot belang. Technisch gezien zijn beide typen laders vrijwel identiek. Het verschil ligt voornamelijk in de wijze en locatie van de installatie. De keuze hangt af van waar u uw Fiat e-Doblo wilt opladen. Is een wandlader handig op die plek, of past een laadpaal beter? Als u twijfelt, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

Wij kunnen ook de installatie verzorgen

Maak u geen zorgen over de installatie; die nemen wij voor onze rekening. Een van onze monteurs zorgt voor de volledige installatie van A tot Z, inclusief eventuele uitbreidingen van uw stoppenkast. Dit bespaart u tijd, moeite en stress.

 

Wat is de laadtijd van de Fiat e-Doblo?

Benieuwd naar de laadtijd van de Fiat e-Doblo? Deze rekent u eenvoudig uit met behulp van de volgende rekensom: 

Laadtijd = ( bruikbare accucapaciteit in kWh / AC-laadvermogen in kW ) / 0,85 

De accucapaciteit en het AC-laadvermogen van de e-Doble zijn respectievelijk 46,3 kWh en 7,4 of 11 kW. Die 7,4 kW is gebaseerd op een 32 Ampère aansluiting, die we vooral bij bedrijfsmatige aansluitingen zien. Particulieren beschikken doorgaans over een 3×16 Ampère aansluiting waardoor de laadsnelheid 7,4 kW halveert tot 3,7 kW. Daarom maken we volledigheidshalve 3 berekeningen, waarbij de ‘0,85’ is een constante factor voor het laadverlies is, dat altijd meegerekend wordt. Vullen we de gegevens van de Fiat e-Doblo (Combi) in, dan komen we uit een op een laadtijd van:

Laadtijd Fiat e-Doblo: ( 46,3 kWh / 3,7 kW ) / 0,85 = 14,72 uur = 10 uur en 38 minuten

Laadtijd Fiat e-Doblo: ( 46,3 kWh / 7,4 kW ) / 0,85 = 7,36 uur = 7 uur en 22 minuten

Laadtijd Fiat e-Doblo: ( 46,3 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 4,95 uur = 4 uur en 57 minuten

Oplaadtijd is benadering

De berekening van de laadtijd is een benadering; in de praktijk kan de iets laadtijd variëren en hoger uitvallen. Dit is te wijten aan externe factoren zoals omgevingstemperatuur, de aanwezigheid van een Load Balancing-functie en de staat en belasting van de elektrische installatie.

 

Zakelijk opladen van de e-Doblo?

Ook voor het zakelijk opladen van uw e-Doblo is Laaddirect uw partner. Bijna al onze laadstations zijn zowel voor particulier als zakelijk gebruik geschikt. Daarnaast bieden we diverse laadoplossingen die speciaal ontworpen zijn voor zakelijk gebruik, evenals de bijbehorende backoffices.

 

Langdurig genieten van uw laadstation

U wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van uw laadstation. Denk daarom ook aan uw toekomstige behoeften, zoals de aankoop van een extra EV of een vervangend voertuig voor uw Fiat e-Doblo dat een hogere laadsnelheid vereist. Door nu reeds rekening te houden met deze toekomstige eisen, verzekert u zich ervan dat uw nieuwe laadpaal of wandlader voor lange tijd voldoet.

 

De ideale laadoplossing voor de Fiat e-Doblo – Drie belangrijke overwegingen

Het uitkiezen van het “beste” laadstation voor uw Fiat e-Doblo of e-Doblo Combi is geen eenvoudige taak. Er zijn verschillende belangrijke aspecten om rekening mee te houden, zoals de laadsnelheid, een 1-fase of 3-fase omvormer (7,4 vs 11 kW), het type lader (wandlader/laadpaal), en de toekomstbestendigheid van het apparaat. Hier zijn drie belangrijke zaken om te overwegen:

1: Online of offline laadstation

Een belangrijke beslissing is de keuze tussen een online en een offline laadstation. Online laadstations zijn verbonden met het internet en bieden verschillende geavanceerde functies. Denk hierbij aan backoffice-ondersteuning voor inzicht in het laadproces en de kosten, Load Balancing om overbelasting te voorkomen, en autorisatiefuncties om te bepalen wie toegang heeft tot het laadstation. Een online laadstation biedt meer mogelijkheden maar komt vaak ook met een hoger prijskaartje.

2: Enkele of dubbele laadaansluiting

Wilt u meerdere elektrische auto’s tegelijkertijd op gaan laden? Dan is een lader met dubbele aansluiting aan te bevelen. Met een dubbele socket kunt u moeiteloos meerdere voertuigen tegelijk opladen, wat perfect is als u de lader deelt met collega’s, voor zakelijke doeleinden gebruikt, of als u eigenaar bent van meer dan één EV.

3: Losse of vaste laadkabel

De keuze tussen een losse of vaste laadkabel hangt af van uw voorkeuren en omstandigheden. De standaard losse laadkabel bewaart u in uw Fiat e-Doblo en gebruikt u alleen wanneer nodig. Een vaste laadkabel is permanent bevestigd aan het laadstation, wat handig kan zijn, maar deze optie is vaak kwetsbaarder en daarom minder geschikt voor publieke locaties.

 

Fiat e-Doblo laadpaal kopen bij Laaddirect

Op zoek naar een laadpaal voor uw Fiat e-Doblo? Laaddirect heeft een uitgebreid assortiment laadoplossingen, geschikt voor iedere behoefte, zowel zakelijk als particulier. We bieden ook vrijblijvend advies en verzorgen de installatie van uw nieuwe laadstation. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor vrijblijvend advies.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.