Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Hyundai Ioniq Electric

De beste laadoplossingen voor uw Hyundai IONIQ Electric

Laadpaal advies over uw Hyundai IONIQ Electric ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Hyundai Ioniq Electric

Voor het vinden én kopen van de geschikte laadpaal of wandlader voor uw Hyundai Ioniq Electric bent u bij Laaddirect op de juiste plek. Ons assortiment bestaat o.a. uit A-merk laadpalen voor de Hyundai Ioniq Electric. Deze zijn geschikt voor particulier en zakelijk gebruik. Daarnaast is het mogelijk om het laadstation door bij ons aangesloten monteurs te laten installeren. De Hyundai Ioniq Electric is een betaalbare en compacte elektrische cross-over SUV die wordt gekenmerkt door zijn volwassen rijgedrag en prima bouwkwaliteit. De actieradius van circa 250 kilometer is beperkter dan die van andere elektrische auto’s, waardoor de Ioniq Electric regelmatig opgeladen dient te worden. Daarom is het extra belangrijk dat u de juiste wandlader of laadpaal voor uw Hyundai Ioniq Electric kiest.  Zo weet u zeker dat de accu volledig opgeladen is en komt u niet voor een nare verrassing te staan.

Ontdek ons aanbod van laadpalen en wandladers voor de Hyundai Ioniq Electric. Deze zijn geschikt voor uiteenlopende toepassingen, beschikken over alle benodigde eigenschappen op gebied van laadvermogen en laadaansluiting en zijn uitgerust met de nieuwste functies.

 

A-merk laadpaal voor de Hyundai Ioniq Electric

De Hyundai Ioniq Electric is een betaalbare en compacte elektrische cross-over SUV die wordt gekenmerkt door zijn volwassen rijgedrag en prima bouwkwaliteit. De actieradius van circa 250 kilometer is beperkter dan die van andere elektrische auto’s, waardoor de Ioniq Electric regelmatig opgeladen dient te worden. Daarom is het extra belangrijk dat u de juiste wandlader of laadpaal voor uw Hyundai Ioniq Electric kiest.  Zo weet u zeker dat de accu volledig opgeladen is en komt u niet voor een nare verrassing te staan.

 

Laadoplossing kiezen: uitvoering van essentieel belang

Momenteel is de Hyundai Ioniq Electric verkrijgbaar in een enkele uitvoering. De auto beschikt in deze uitvoering over een accupakket met een capaciteit van 40,4 kWh (waarvan 38,3 kWh bruikbaar), een laadvermogen (AC) van 7,2 kW en een standaard Type 2-aansluiting. De oudere Ioniq Electric, die geleverd werd tussen 2016 tot 2019, heeft een accucapaciteit van 30,5 kWh (28 kWh bruikbaar), een AC-laadvermogen van 6,6 kW en een Type 2-aansluiting. Het verschil tussen deze uitvoeringen is van belang, aangezien beide een andere aansluitwaarde vereisen. Dit in verband met de verschillen in laadcapaciteit (7,2 kW vs. 6,6 kW). Daarnaast zijn de verschillende accu- en laadcapaciteiten ook weer van invloed op de laadtijd.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Ioniq Electric
(10/2016 – 9/2019)
28 kWh 6,6 kW Type 2
Ioniq Electric
(10/2019 – 7/2022)
38,3 kWh 7,2 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke lader is geschikt voor de Hyundai Ioniq Electric?

Welke lader het beste is voor uw Hyundai Ioniq Electric hangt voornamelijk af van welke uitvoering u heeft. Heeft u de uitvoering met de 40,4 kWh accu en 7,2 kW aan laadvermogen, dan komt u uit op een 7,4 kW laadpaal. Hiervoor is een 1-fase 1x40A aansluiting benodigd om het vermogen ten volle te benutten. Heeft u de oudere uitvoering, dan volstaat bij diezelfde lader een 1-fase 1x30A aansluiting. Laadpunten met meer vermogen zoals 11 kW zijn uiteraard ook mogelijk, maar hebben minimaal een 3x16A aansluiting nodig en brengen vaak ook meer kosten met zich mee.

Laadtijd Hyundai Ioniq Electric

De laadtijd van uw Hyundai Ioniq Electric berekent u eenvoudig met behulp van de volgende rekensom:

Laadtijd = Bruikbare accucapaciteit / AC-laadvermogen / Energieverlies

Accucapaciteit refereert hier naar de maximale capaciteit van het accupakket, wat in het geval van de Ioniq Electric 40,4 kWh of 30,5 kWh is. AC-laadvermogen (6,6 of 7,2 kW) verwijst uiteraard naar het laadvermogen van de auto. Met energieverlies bedoelen we de hoeveelheid energie die tijdens het laden verloren gaat. De auto moet namelijk de wisselstroom (AC) omzetten naar DC (gelijkstroom). Dit verlies ligt doorgaans op zo’n 15%.

Vullen we deze gegevens in de rekensom in, dan komen we uit op de volgende laadtijden voor de Hyundai Ioniq Electric:

Laadtijd Ioniq Electric 1e generatie: 28 kWh / 6,6 kW / 0,85 = 5,44 uur

Laadtijd Ioniq Electric 2e generatie: 38,3 kWh / 7,7 kW / 0,85 = 5,85 uur

Let op: deze berekening is slechts een schatting en houdt geen rekening met externe factoren, zoals de omgevingstemperatuur of uw elektriciteitsaansluiting. Hierdoor wijkt de laadtijd in de praktijk altijd wat af.

Optionele installatie door gecertificeerde monteur

Waagt u zich liever niet aan de installatie van het laadstation en alles wat daar bij komt kijken? Kies dan voor ons installatiepakket. De installatie wordt in dat geval volledig uitgevoerd door een bij Laaddirect aangesloten, gecertificeerde monteur. Over het algemeen kunnen wij uw laadpaal binnen enkele weken gebruiksklaar plaatsen en opleveren.

Voor particulier en zakelijk gebruik

Het merendeel van de laders uit ons leveringsprogramma is zowel thuis als op de zaak te gebruiken. Aangezien ons assortiment uit verschillende laders van evenveel verschillende merken bestaat, hebben wij voor nagenoeg iedere situatie de perfecte laadoplossing in huis.

Lader Hyundai Ioniq Electric als lange termijn investering

Het kan geen kwaad om de aanschaf van een laadpaal of wandlader voor uw Hyundai Ioniq Electric te zien als een lange termijn investering. De levensduur van de laders is namelijk lang en de kans is aanwezig dat u de lader ook wilt kunnen gebruiken voor andere elektrische auto’s. Houd daarom rekening met uw plannen voor de toekomst. Overweegt u een tweede elektrische auto aan te schaffen? Of kijkt u voorzichtig al naar de potentiële vervanger van uw Ioniq Electronic? U doet er verstandig aan om de antwoorden op deze vragen mee te wegen in uw keuze voor een lader.

De beste laadoplossing voor uw Hyundai Ioniq Electric

Om de beste lader voor uw Hyundai Ioniq Electric te vinden, moet er verder worden gekeken dan het laadvermogen en de uitvoering. Andere belangrijke eigenschappen zijn:

1: Enkele of dubbele socket?

Wilt u meerdere auto’s tegelijk kunnen opladen? Dan is een lader met een dubbele aansluiting, ook wel een dubbele socket genaamd, aan te raden. Houd hierbij ook rekening met uw plannen voor de toekomst. Heeft u bijvoorbeeld geen behoefte om later twee auto’s tegelijkertijd op te laden, dan voldoet ook een laadstation met enkele socket.

2: Online of online laadstation?

Tegenwoordig zijn laders voorzien van de modernste technologische snufjes. Neem bijvoorbeeld intelligente online laders. Deze zijn voorzien van een internetsluiting en zogenaamde backoffice. Met de backoffice krijgt u meer inzicht in uw laadkosten en laadsessies. Ook kunt u de kosten van de laadsessies met uw werkgever of andere gebruikers van de laadpaal verrekenen.

3: Losse of vaste laadkabel?

Daarnaast zijn er laadstations met een vaste kabel. Bij deze laders zit de kabel vast aan het laadstation in plaats van dat die los in uw achterbak ligt. Dit scheelt u zoekwerk telkens als u uw Hyundai Ioniq Electric op wilt laden. Een lader met vaste kabel is minder geschikt voor (semi-) publieke omgevingen omdat een kabel nu eenmaal wat kwetsbaarder is.

4: Met of zonder autorisatie?

Heeft u liever niet dat iedereen ‘zo maar’ uw lader kan gebruiken? Dan biedt een lader met autorisatie-functie (Plug & Charge of RFID-lezer) uitkomst. Hiermee kunt u zelf bepalen wie wél en wie niét gebruik mag maken van uw laadpaal of wandlader.

5: Wel of geen Dynamic Load Balancing?

Dynamic Load Balancing voorkomt overbelasting van uw elektrische installatie. Overbelasting kan namelijk voorkomen als gevolg van het tegelijk inschakelen van de lader én andere grote energieverbruikers, zoals de wasmachine en wasdroger. Dynamic Load Balancing reduceert automatisch het laadvermogen zodra de bijbehorende sensor detecteert dat andere grote verbruikers worden ingeschakeld. Hierdoor wordt overbelasting voorkomen, maar kan de laadtijd uiteraard wel wat oplopen.

Moet ik voor een wandlader of laadpaal kiezen?

Vanuit een technisch oogpunt is er nagenoeg geen verschil tussen een wandlader en een laadpaal. Het grote verschil zit immers in de montage. Welke het meest geschikt is voor uw Hyundai Ioniq Electric hangt daarom af van waar en hoe u uw Ioniq Electric parkeert. Leent de parkeer- en laadsituatie zich beter voor een wandlader, of voor een laadpaal? Houd bij deze keuze ook rekening met de positie van de laadaansluiting op de auto. Bij de Hyundai Ioniq Electric bevindt deze zich aan de linker achterzijde van het voertuig.

Laadpaal voor uw Hyundai Ioniq Electric kopen?

Kortom, bij Laaddirect vindt u ongetwijfeld de beste laadpaal of wandlader voor uw Hyundai Ioniq Electric. Ontdek ons aanbod en bestel uw nieuwe laadstation vandaag nog! Natuurlijk kunt u bij ons ook aankloppen voor vrijblijvend advies. Neem hiervoor contact met ons op.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.