Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Mazda MX-30

De beste laadoplossingen voor uw Mazda MX-30

Laadpaal advies over uw Mazda MX-30 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Mazda MX-30

De nieuwe Mazda is een absolute lust voor het oog. Het uiterlijk is afgeleid van de veelgeprezen CX-30 crossover. De volledig elektrische Mazda is eveneens aantrekkelijk in financieel opzicht. Hij kost namelijk amper meer dan de benzine-variant. Daar staat tegenover dat de auto niet bepaald snel laadt en ook de actieradius is vrij beperkt. Dit heeft Mazda gedaan om een reden: het beperkt de CO2 uitstoot. De productie van accu’s is namelijk niet erg goed voor het milieu. Dus hoe kleiner de accu, hoe minder belastend. Bovendien rijdt de gemiddelde Nederlander amper veertig kilometer per dag, zodat een iets kleinere actieradius vaak geen enkel probleem is.

 

Particulier en zakelijk gebruik

Alle laders die wij aanbieden zijn geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Omdat de laders in ons assortiment verschillende eigenschappen hebben, kan het zijn dat u daarover vragen heeft. Aarzelt u daarom niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag met uw keuze.

Een geschikte lader voor de Mazda MX-30

De elektrische Mazda MX-30 heeft een laadvermogen van 6,6 kW. Dat is niet zo veel maar de accu heeft ook een vrij bescheiden capaciteit. Voor laden met die 6,6 kW is een 1-fase aansluiting van 32A benodigd. Ook hiervoor hebben wij een groot aantal geschikte laders in ons assortiment.

De aansluiting van de Mazda MX-30 is er een van het type 2. Dit wordt ook vaak de Mennekes stekker genoemd. De Mennekes stekker, die u kunt herkennen aan de typische 7 contactpunten, wordt het meest gebruikt in Europa en stelt u dus in staat om bijna overal te kunnen laden.

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

De accu en het laadvermogen van de Mazda MX-30

Mazda levert de MX-30 op dit moment alleen met een 30 kWh accupakket.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Mazda MX-30 30 kWh 6,6 kW Type 2

Een lader die meegaat met de toekomst

De industrie rondom elektrische auto’s ontwikkelt zich razendsnel. Het is dus goed mogelijk dat de opvolger van uw Mazda MX-30 een lader van een zwaarder type behoeft. Als u daar klaar voor wilt zijn, raden wij u aan een sterkere lader met een laadvermogen van 11 of 22 kW aan te schaffen. Hiermee kunt u ook twee auto’s tegelijk opladen, zonder dat de oplaadtijd te lang wordt. Een 22 kW lader heeft wel een zwaardere 3 x 25A nodig, waarvoor een hoger vastrecht moet worden betaald.

Waar let ik op bij het kiezen van een laadoplossing voor mijn Mazda MX-30?

In uw zoektocht naar de lader die het meest geschikt is voor uw elektrische Mazda, zijn we u graag van dienst. U kunt daarom ook te allen tijde vrijblijvend contact met ons opnemen. We voorzien u graag van advies. Hieronder volgen alvast een aantal tips.

 

Online of offline

Laadpalen en wandladers zijn er zowel in een online als in een offline variant. Een belangrijke reden om te kiezen voor de online variant, is dat deze gebruik maakt van een backoffice. Dit schept voor u de mogelijkheid om inzicht te krijgen in uw kosten en verbruik. Ondanks dat offline laders niet voorzien zijn van dit gemak, kun u ook hiermee in de meeste gevallen op een fijne en veilige manier laden. Alle door ons aangeboden laders zijn van topkwaliteit. Wij verkopen alleen laders van A-merken. Veiligheid en betrouwbaarheid staan immers voorop.

Kiest u voor een wandlader of voor een laadpaal?

Als er bij u twijfel bestaat over het plaatsen van een laadpaal ofwel een wandlader, denk dan goed na over wat handig is. Het is goed om vooraf in te schatten hoe u de auto bij voorkeur parkeert en hoe u het liefste de auto aan de lader zet. Zo kunt u bepalen welk type lader het best bij u past.

Enkele of dubbele socket

Het is u bij de aanschaf van een lader aan te raden om goed stil te staan bij hoe, of beter gezegd met hoeveel auto’s u de lader wilt gaan gebruiken. Met een lader met dubbele socket kunt u twee auto’s tegelijkertijd opladen.

Vaste laadkabel

Wij raden u met name voor gebruik op uw eigen oprit een lader met vaste laadkabel aan. Dit is namelijk veel gemakkelijker dan een losse laadkabel. Een losse laadkabel dient u iedere keer uit de auto te halen, op de auto en lader aan te sluiten en daarna weer te ontgrendelen en in de auto te leggen. Dit zijn een hoop handelingen. Met een vaste laadkabel hoeft de kabel alleen maar aan de auto te koppelen.

Dynamic load balancing

Dit een systeem helpt u om overbelasting van uw elektriciteitsaansluiting te voorkomen. Wanneer andere apparaten veel van uw elektriciteitsaansluiting vergen, dan zal de Dynamic Load Balancing het laadvermogen automatisch reduceren.

Autorisatie

Wij raden u aan om te kiezen voor de veelal optionele autorisatie. Hiermee voorkomt u het onbevoegd gebruik van uw laadpaal of wandlader. Een lader met autorisatie kan alleen worden gebruikt als deze wordt ontgrendeld met een geschikte laadpas, laaddruppel, code of app.

Hoelang duurt het voordat de Mazda MX-30 volledig is opgeladen?

Het is vrij eenvoudig om de laadtijd van een elektrische auto uit te rekenen. Dit doet u door de capaciteit van de accu (in Kwh) te delen door het AC-laadvermogen (in kW). Omdat er altijd een verlies kan ontstaan, nemen we hiervoor een marge van 15% mee in de berekening, hiervoor delen we het geheel door 0,85.
Zo komen we voor de oplaadtijd van de Mazda MX-30 aan een 6,6 kW AC-lader tot de volgende berekening: 30 kWh / 6,6 kW / 0,85 = 5,35 uur.

Houd er wel altijd rekening mee dat externe factoren zoals de temperatuur een rol kunnen spelen in de laadsnelheid. De laadtijd betreft daarom een indicatie.

De Mazda heeft dus zoals gezegd een AC-laadvermogen van 6,6 kW. Als u een lader met een hoger laadvermogen aanschaft, dan zal het laagste vermogen van beide (auto – lader) bepalend zijn voor de oplaadtijd. Het laadvermogen kan dus nooit uitkomen boven de 6,6 kW. Als u een lader met een laadvermogen lager dan 6,6 kW aanschaft, dan zal deze lagere waarde de maximale laadtijd bepalen.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.