Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Mercedes EQV

De beste laadoplossingen voor uw Mercedes EQV

Laadpaal advies over uw Mercedes EQV ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Mercedes EQV

Ook voor uw Mercedes EQV heeft u een geschikte laadpaal of wandlader nodig. Zo weet u tenminste zeker dat u het gestelde rijbereik haalt wanneer u de weg op gaat. Bij Laaddirect vindt u talloze laadoplossingen van uiteenlopende topmerken zoals EVBox, Lanova, Wallbox en Webasto en Alfen. In principe zijn al onze laders geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Verder behoort ook het door ons laten installeren van uw nieuwe laadstation tot de mogelijkheden. Kortom, Laaddirect is de uitgelezen leverancier voor de laadpaal voor de Mercedes EQV! “Elektrisch rijden wordt met de EQV naar een nieuw niveau getild” stelt de Duitse autofabrikant zelf. De Mercedes EQV is een volledig elektrische, comfortabele, veilige personenbus met een zeer respectabele actieradius.

Uitvoeringen

De Mercedes EQV is verkrijgbaar in één uitvoering, simpelweg de Mercedes EQV genaamd. De EQV is uitgerust met een accu met een capaciteit van 90 kWh. De AC-boordlader heeft een Type 2-laadaansluiting en 11 kW aan AC-laadvermogen.

Uitvoering Accu          AC-laadvermogen Aansluiting
Standard Range Plus 90 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

De geschikte laadoplossing voor de Mercedes EQV

Welke laadpalen zijn nu geschikt voor uw Mercedes EQV? Dit kunt u relatief eenvoudig vaststellen met behulp van de eerdergenoemde specificaties. Zo beschikt de EQV over 11 kW aan AC-laadvermogen. Om dit laadvermogen ten volle te benutten heeft u een lader en een elektrische aansluiting nodig die dit vermogen kunnen leveren. Over het algemeen geldt dat voor 11 kW minstens een 3-fase 3 x 16A aansluiting nodig is.

Kiezen tussen een wandlader en een laadpaal

De keuze tussen een wandlader en een laadpaal hoeft geen ingewikkelde te zijn. Er is immers nauwelijks verschil tussen deze types laadstation qua techniek. Wat het verschil dan is? Het zit ‘m in de naam. De een wordt simpelweg tegen de wand gemonteerd, terwijl de ander op een losstaande paal wordt geplaatst. In sommige situaties komt een laadpaal beter tot zijn recht, terwijl in andere een wandlader praktischer is. Ga voor uzelf na waar u uw Mercedes EQV wilt opladen. Leent deze plek zich het beste voor een wandlader, of een laadpaal?

Optionele installatie door gecertificeerd monteur

Speciaal voor de klanten die zich liever niet aan de installatie van hun laadstation willen wagen hebben wij ons installatiepakket in het leven geroepen. De bij ons aangesloten installateurs nemen de plaatsing en montage van uw lader maar al te graag uit handen.

Wat is de laadtijd van de Mercedes EQV?

Het 100% exact uitrekenen van de laadtijd van uw Mercedes EQV is praktisch onmogelijk. Er komen namelijk talloze factoren bij kijken, van de omgevingstemperatuur tot de staat van uw elektrische installatie. Dit betekent echter niet dat het niet mogelijk is om een enigszins nauwkeurige schattig te maken van de laadtijd. Dat kan namelijk wél. U deelt simpelweg de accucapaciteit (in kWh) door het AC-laadvermogen (in kW). Vervolgens delen we de uitkomst hiervan door 0,85. Dit in verband met het energieverlies dat optreedt tijdens het laden. Voor de Mercedes EQV ziet de rekensom er als volgt uit:

90 kWh / 11 kW / 0,85 = 9,63 uur = 9 uur en 38 minuten

Kanttekeningen

Zoals werd eerder gesteld vertelt deze berekening niet het hele verhaal. Het is een versimpelde weergave van de werkelijkheid die gezien moet worden als indicatie. Er wordt namelijk geen rekening gehouden met externe factoren. Verder gaat deze berekening uit van een laadstation en elektrische auto met een gelijk laadvermogen. Is hier geen sprake van, kies dan voor de laagste waarde.

Lader Mercedes EQV – geschikt voor zakelijk & particulier gebruik

Of u uw Mercedes EQV nu thuis, op de zaak of ergens anders wilt opladen, voor de geschikte laadoplossing bent u hier op de juiste plek. Alle laders uit ons assortiment zijn geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Daarbovenop komt nog dat ons leveringsprogramma dusdanig uitgebreid is, dat we voor iedere situatie en iedere klant de best passende oplossing kunnen aanbieden.

Toekomstbestendig?

Een goede lader is een toekomstbestendige lader. Hiermee doelen we niet op de technische levensduur van de lader, maar de mate waarin deze geschikt is voor uw toekomstige elektrische auto(’s). U zou niet de eerste zijn die een tweede elektrische auto aanschaft of zijn/haar EQV vervangt met een model met een hoger laadvermogen. Door hier nu alvast rekening mee te houden doet u zichzelf een groot plezier.

Hoe kies ik de beste laadoplossing voor mijn Mercedes EQV?

Het kiezen van de best passende laadpaal of wandlader voor uw Mercedes EQV hoeft niet lastig te zijn. Tenminste, als u rekening houdt met de onderstaande zaken. Naast het laadvermogen en het type lader, moeten zaken als het aantal aansluitingen, het type laadkabel en de diverse beschikbare functionaliteiten ook meegenomen worden.

Laadkabel

U heeft de keuze uit laders met een losse of een vaste laadkabel. De meeste laders hebben een losse laadkabel die u opbergt in de kofferbak. Sommige elektrische rijders vinden dit onhandig, omdat ze de kabel telkens moeten opgraven telkens als ze hun EQV willen opladen. Of, nog erger, een vieze, natte laadkabel in de auto moeten leggen ná het laden. Om deze reden zijn er laders met een vaste laadkabel. Deze nemen deze frustraties weg, maar brengen wel een nieuw probleem met zich mee: toegenomen kwetsbaarheid.

Sockets

De laadaansluiting van een lader wordt door sommigen ook wel de ‘socket’ genoemd. De meeste laders hebben een enkele of een dubbele socket. De laatstgenoemde is vooral handig voor gebruikers die nu of in de nabije toekomst twee auto’s tegelijk willen opladen.

Autorisatie-functies

Met een lader met autorisatie-functie bepaalt u zelf wie gebruik kan maken van uw laadstation. Wel zo praktisch, gezien het feit dat laders zonder dergelijke functie de facto openbare laadpunten zijn. U kunt kiezen uit laders met een Plug & Charge-functie, een RFID-lezer voor laadpassen of met een smartphone applicatie.

Online laadstation

Steeds meer laadstations zijn voorzien van een internetaansluiting en een beperkte of uitgebreide backoffice. Deze laders worden ook wel ‘online’ of ‘intelligente’ laadpalen genoemd. Online laadpalen zijn voorzien van extra functionaliteiten, zoals een back office waarmee u meer inzicht in uw laadsessies en de kosten van het laden heeft.

Extra uitgebreide back office

Sommige elektrische rijders willen nóg meer inzicht in hun laadsessies- en kosten. Bijvoorbeeld omdat ze de kosten van het laden willen verrekenen met hun medegebruikers of hun werkgever. Voor hen heeft Laaddirect speciale back office-bundels met een extra uitgebreide back office.

Dynamic Load Balancing

Overbelasting van uw elektrische installatie.  Het is zeldzaam, maar het kan gebeuren als uw laadstation dezelfde energie aanspreekt als andere grote energieverbruikers in uw woning of bedrijfspand. Laders met Dynamic Load Balancing voorkomen dit door automatisch het laadvermogen terug te schroeven als andere grote verbruikers ingeschakeld worden.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.