Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Mini Electric

De beste laadoplossingen voor uw Mini Electric

Laadpaal advies over uw Mini Electric ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Mini Electric

Al meer dan 60 jaar is de Mini een icoon onder de kleine auto’s. Sinds kort heeft het Engelse merk Mini ook een elektrische auto, de Mini Electric. Deze heeft een catalogusprijs vanaf ongeveer 35.000 euro. Bijzonder aan de elektrische variant van de Mini is dat deze het laagste zwaartepunt kent van alle Mini’s heeft. Dit komt doordat de accu’s, die auto 145 kilo zwaarder, in de bodem zijn geplaatst. Het lage zwaartepunt komt de rijeigenschappen van deze kleine, sportieve auto ten goede.

Het vermogen van de motor van de Mini Electric is 184 pk. Daarmee is het een beste krachtpatser. Snel is de auto ook: in 7,3 seconden zit je op de 100 kilometer per uur. De topsnelheid is begrensd op 150 kilometer per uur. Het grote verschil met benzinemotoren zit ‘m niet alleen in de maximum snelheid. Ook het koppel is volledig anders. De elektromotor van de Mini Electric kan namelijk al vanaf nul toeren het volledige koppel afgeven. Dit geeft de auto een uitgesproken dynamisch karakter. De actieradius van de auto bedraagt 232 kilometer volgens de WLTP-norm.

Uw laadpaal of wandlader vakkundig installeren? Laaddirect regelt het voor u!

Ons advies is om uw laadoplossing altijd door een erkende installateur te laten monteren en aansluiten. Laaddirect beschikt over een netwerk van erkende installateurs in het hele land. Op deskundige wijze zullen deze uw lader installeren. Na aankoop maken zij het systeem gebruiksklaar voor u, zodat u verzekerd bent van een veilige laadaansluiting voor uw Mini Electric. Doorgaans worden de door ons aangeboden laders binnen twee weken geïnstalleerd.

Een goede lader voor de Mini Electric

De Mini Electric kunt u opladen met nagenoeg alle gangbare laadsystemen. Dat kan een laadoplossing bij u thuis of op het werk zijn, of bij openbare laadpalen. Hij heeft een laadvermogen van 11 kW waarvoor een 3-fasen aansluiting met 3 x 16A een vereiste is. Voor dit type aansluiting bieden wij diverse geschikte laders aan. Zowel voor montage aan de wand (wandlader) of aan een paal (laadpaal).

De Mini Electric heeft een ‘type 2’ aansluiting, die ook wel Mennekes-stekker wordt genoemd. Een Type 2-stekker is het de meest gebruikte stekker en wordt meestal ook gebruikt bij openbare laadpunten. De Mennekes-stekker kan zowel voor het laden aan een 1-fase als ook voor het laden aan een 3-fase aansluiting worden gebruikt.

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

De accu en het laadvermogen van de Mini Electric

Voor de Mini Electric worden zowel de batterij als het laadvermogen in één enkele uitvoering geleverd.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Mini Electric 28,9 kWh 11 kW Type 2

Een laadoplossing waar u lang profijt van hebt

Vanwege de enorme snelle ontwikkeling van nieuwe elektrische auto’s, kan het zo zijn dat uw auto in de toekomst een veel hogere laadcapaciteit zal hebben dan uw huidige Mini Electric. Hierop kunt u anticiperen door een lader met een laadvermogen van minstens 22 kW aan te schaffen. Op deze manier bent u verzekerd van een snelle laadtijd voor uw toekomstige auto en hoeft u zodoende niet opnieuw een laadpaal aan te schaffen. Een voordeel van een lader met een hoog laadvermogen voor nu, is dat u er twee auto’s aan kan opladen. Het nadeel van een 22 kW-lader is het hogere vastrecht voor de 3×25 A aansluiting.

Aandachtspunten bij het kiezen van een laadoplossing voor de Mini Electric?

Wanneer u een lader voor uw Mini Electric uitzoekt, is het van belang dat u op een aantal zaken let, die wij hieronder voor u opsommen.

 

Online of offline lader?

U kunt kiezen uit online en offline laders. Wanneer u voor een offline laadpaal kiest, dan beschikt u niet over een backoffice. Hierdoor bestaat er geen mogelijkheid om zaken als kosten en verbruik inzichtelijk te krijgen via uw wandlader of laadpaal. Wel is het laden net zo veilig als bij de online versie van de lader. U kunt namelijk -afhankelijk van de gekozen lader- kiezen voor een toegangsrestrictie.

Online laadpalen beschikken over een backoffice. Met een backoffice krijgt u inzicht in uw elektriciteitskosten, uw verbruik en de laadsessies. Ook is het mogelijk om met de online variant een laadtarief in te stellen voor bezoekers. De laders zijn tevens te beveiligen met een laadpas.

Kiest u voor een wandlader of voor een laadpaal?

Bestaat er bij u twijfel over welk type lader u het beste kunt kiezen, dan doet u er goed aan om na te denken over hoe u deze gaat gebruiken. Het maakt voor de laadsnelheid geen verschil of u voor een laadpaal of voor een wandlader kiest. Beide laders hebben namelijk dezelfde werking in technisch opzicht. De wandlader wordt aan de wand gemonteerd, de laadpaal staat op de grond. Voor u is van belang wat u het fijnste vindt werken. Denk bijvoorbeeld na over hoe u uw auto inparkeert en waar u in dat geval de lader zou willen hebben. Uiteraard kunnen onze adviseurs u ook assisteren.

Twee soorten sockets; dubbel of enkel

Wij raden u aan om bij de aanschaf van uw lader goed na te denken over het al dan niet aanschaffen van een dubbele socket. U kunt dan namelijk twee auto’s tegelijkertijd opladen.

Vaste laadkabel voor nog meer oplaadgemak

Voor het laden van uw auto is het vaak het gemakkelijkst om een vaste laadkabel te gebruiken. Dan hoeft u nooit meer in uw kofferbak naar de laadkabel te zoeken. Wij bieden laadkabels aan die geschikt zijn voor uw laadsysteem en situatie.

Zorg ervoor dat uw elektriciteitsnetwerk niet belast raakt

Met behulp van Load balancing wordt voorkomen dat uw elektriciteitsaansluiting overbelast raakt. Op het moment dat er andere grote energieverbruikers meer elektriciteit afnemen, wordt het laadvermogen van uw lader tijdelijk gereduceerd.

Autorisatie

Wanneer u er zeker van wilt zijn dat vreemden niet van uw laadpaal of wallbox gebruik kunnen maken, raden wij u een lader met autorisatie-optie aan. Bij dit systeem dient de gebruiker de laadpaal eerst te ontgrendelen, waarna de auto pas kan worden op geladen. Voor het ontgrendelen van de lader bestaan verschillende manieren. Dit kan onder meer aan de hand van een laaddruppel of -pas, een code of via een app.

Wat is de oplaadtijd van mijn Mini Electric?

De laadtijd van uw Mini Electric kunt u berekenen door de capaciteit van de accu te delen door het AC-laadvermogen. U dient hierbij rekening te houden met een verlies van rond de 15 %. Om dit inzichtelijk te maken in de berekening, delen we de uitkomst door 0,85.
De laadtijd van uw Mini Electric is 28,9 kWh / 11 kW / 0,85 = 3,09 uur.

Wanneer u een laadstation aanschaft, denkt u er dan aan dat wanneer deze een hoger laadvermogen heeft dan uw auto, dit geen invloed heeft op de laadtijd. Het zal de laadtijd niet doen afnemen. Als u een laadstation koopt met een capaciteit die lager is dan die van uw auto, zal daarentegen de laadtijd wel toenemen.

Het is belangrijk te weten dan de laadtijd ten alle tijden een indicatie betreft. De laadtijd kan afwijk en van deze indicatie. Onder meer omstandigheden als de omgevingstemperatuur kunnen hierop van invloed zijn. Voor de laadtijd is het uiteraard van belang dat het volledige vermogen van de elektriciteitsaansluiting beschikbaar is.

Zakelijk gebruik of privé gebruik

De laders binnen ons assortiment zijn kunt u zowel zakelijk als particulier gebruiken. Per lader kunnen de eigenschappen verschillen. Daarom kunnen wij voor iedere situatie een geschikte lader (laadpaal of wandlader) aanbieden.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.