Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal voor Nissan Leaf 2019

De beste laadoplossingen voor uw Nissan Leaf

Laadpaal advies over uw Nissan Leaf ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Over de Nissan Leaf 2019

De Nissan Leaf is de eerste volledige elektrische auto van Nissan die beschikt over een maximaal laadvermogen van 6,7kW. Het nieuwe model uit 2019 kunt u al voor €33,590 kopen, waarmee de auto een interessante speler is geworden in het elektrisch rijden. Niet voor niks dat de Nissan Leaf een van de meest populaire elektrische auto’s wereldwijd is!

Batterij capaciteit Nissan Leaf

De Nissan Leaf kun je via een 1-fase laadpaal opladen doordat de auto een maximaal laadvermogen heeft van 6,7kW. Het vermogen van de batterij ligt op 40kW waarmee u in de winter gemiddeld 175 t/m 200km kun rijden met een oplaadbeurt. In de zomertijden belast u de accu minder en kunt u een gemiddelde 160 t/m 260km rijden met een oplaadbeurt. Houd er altijd rekening mee dat veel afstand rijden ook afhankelijk is van rijstijl, het weer en de verkeersconditie zoals veel remmen en gas geven.

 

Uw Nissan Leaf veilig opladen met een laadpaal

Wij adviseren altijd uw elektrische auto te opladen via een gecertificeerde modulaire laadpaal in plaats van via het stopcontact. Dit heeft te maken voor de veiligheid van de laadpaal, en uiteraard de omgeving waar u gaat opladen. Een laadstation verbruikt namelijk meer stroom dan een gemiddeld huishoudelijk apparaat, waardoor er ook meer stroom door de kabels stromen. Ook heeft het laden via een gecertificeerde laadpaal het voordeel dat uw auto sneller oplaad.

Laadpunt Vermogen Tijd
Stopcontact (2.3 kW)

2.3 kW

18u30m

1-fase 16A (3.7 kW)

3.7 kW

11u30m

1-fase 25A (5.8 kW)

5.8 kW

7u30m

1-fase 32A (7.4 kW)

6.6 kW †

6u30m

3-fase 16A (11 kW)

3.7 kW †

11u30m

3-fase 25A (17 kW)

5.8 kW †

7u30m

3-fase 32A (22 kW)

6.6 kW †

6u30m

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Technische specificaties Nissan Leaf 2019

Topsnelheid 144 km
Totaal vermogen 110 kW
Totaal koppel 320 Nm
Accu capaciteit  40.0 kWh
Fases boorlader

1

Amperes boorlader 29A
Stekker Type 2
Locatie laadpoort Voorzijde – midden
Actieradius brandstof 0Km
Actieradius elektrisch 240Km gemiddeld
Gewicht 1535Kg
Zitplaatsen

5

Lengte 4490mm
Breedte 1790mm

Zakelijk rijden met de Nissan Leaf

Wanneer u elektrisch zakelijk gaat rijden, zijn er een aantal aspecten waarvan wij adviseren om goed op te letten. Zo adviseren wij altijd een slimme laadpaal te nemen of te wel een laadstation die ook verbonden staat met het internet. Een slimme laadpaal heeft namelijk de mogelijkheid om een back-office systeem te nemen waarmee u inzicht heeft in laadsessies en stroomkosten, maar kunt u ook automatisch verrekenen. Hier zal de boekhouden zeker blij mee zijn en ook u scheelt het veel tijd per kwartaal. Een ander voordeel is dat u een gasttarief kunt instellen voor bijvoorbeeld uw klanten die langs komen bij kantoor. Zo kunnen gasten of werknemers ook gebruik maken van uw laadpaal. TIP: Indien uw laadtarief hoger is ingesteld kunt u uw laadpaal binnen enkele jaren terug verdienen!

Wilt u het zo optimaal mogelijk maken voor uw werknemers of klanten? Denk er dan aan om een dubbel socket laadpaal te kiezen, waardoor u het mogelijk maakt om twéé elektrische auto’s ter gelijke tijd te opladen. Zo hoeft nooit iemand te wachten tot de ander klaar is met laden.

Uw laadpaal veilig installeren

Installeer uw laadpaal altijd door een gecertificeerde laadpaal monteur. Zo kunt namelijk het langst genieten van uw laadstation en Nissan Leaf. De montage van een laadpaal dient namelijk veilig en netjes te worden gemonteerd, om zo foutmeldingen of gevaarlijke situaties in de toekomst te vermijden.

Kent u geen partij of zoekt u een partij die de laadpaal dient te monteren? Laaddirect beschikt over een gecertificeerde monteurs die tegen een scherp tarief uw laadpaal op locatie binnen 2 weken monteren.

Thuis uw auto snel en gemakkelijk opladen

Thuis uw Nissan Leaf opladen kan al met een 1-fase laadpaal, maar wij adviseren toch een 3-fase laadpaal te kiezen. Een 3-fase laadpaal is namelijk bestendig voor de toekomst en belast het stroomnetwerk een minder. U moet namelijk rekening houden met alle andere huishoudelijke apparaten, waardoor het netwerk snel overbelast kan raken. Hiervoor bestaat gelukkig wel een extra component die dit kan voorkomen namelijk active load balancing. Hierdoor communiceert de laadpaal met het stroomnetwerk en word overbelasting uitgesloten.

Een stap verder kan een slimme laadpaal zijn in plaats van een domme laadpaal. Hiermee ontvangt u handiger specificaties zoals inzicht hebben in stroomverbruik en laadsessies. Een slimme laadpaal kan zich ook nog makkelijker aanpassen aan de toekomst indien er nieuwe technologieën ontwikkeld worden.

Ons advies voor thuisladen: Een slimme 3-fase laadstation met active load balancing.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.