Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal VW ID.7

De beste laadoplossingen voor uw Volkswagen ID.7

Laadpaal advies over uw Volkswagen ID.7 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Volkswagen ID.7

In de markt voor een laadpaal of wandlader voor de Volkswagen ID.7? Dan bent u bij Laaddirect aan het juiste adres: in ons aanbod vindt u ongetwijfeld een geschikt exemplaar voor een schappelijke prijs.

Hoe we hier zo zeker van zijn? Heel simpel: ons assortiment bestaat uit talloze laadpalen en wandladers geschikt voor de Volkswagen ID.7. Deze hebben voldoende laadvermogen, de juiste aansluiting en zijn voorzien van de modernste oplossingen.

Lader Volkswagen ID.7

 

A-merk laadpaal voor de Volkswagen ID.7

De Volkswagen ID.7 is een luxe, sedan in het D-segment die deels gebaseerd is op de Volkswagen ID. Space Vizzion, Aero en Next conceptauto’s. Ook kunnen we de VW ID.7 beschouwen als de elektrische opvolger van de populaire Volkswagen Passat en Arteon. Net zoals andere EV’s moet ook de ID.7 regelmatig opgeladen te worden. Daarom is het een goed idee om uw eigen laadpaal of wandlader aan te schaffen. Zo bent u niet afhankelijk van publieke laadpunten en bent u op den duur ook goedkoper uit.

 

Welke lader moet u kiezen?

Momenteel is de Volkswagen ID.7 verkrijgbaar in twee uitvoeringen, de ID.7 Pro en de ID.7 Pro S. Deze verschillen weliswaar op gebied van accucapaciteit (77 kWh vs. 86 kWh), maar zijn uitgerust met dezelfde boordlader. Deze 3-fase boordlader van de VW ID.7 heeft een maximale laadsnelheid van 11 kW AC en een standaard Type 3 aansluiting. Welke versie u heeft, speelt daarom geen rol in uw keuze voor een specifieke lader.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Volkswagen ID.7 Pro 77 kWh 11 kW Type 2
Volkswagen ID.7 Pro S 86 kWh 11 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Let op: niet elk laadstation is geschikt voor de Volkswagen ID.7

Bovenstaande betekent natuurlijk niet dat u lukraak een model kan kiezen. Niet elke laadpaal is namelijk geschikt voor de VW ID.7. Het belangrijkste is dat u laadpaal voldoende AC-laadsnelheid heeft om de boordader van de VW ID.7 volledig te benutten. In dit geval betekent het concreet dat u laadpaal of wandlader met een capaciteit van minimaal 11 kW nodig hebt.

Elektrische aansluiting

Zo’n laadstation vereist op zijn beurt een 3 fase 3 x 16A laadaansluiting. Dit kunt u controleren op de website van uw netwerkbeheerder. Heeft u deze aansluiting niet? Een van onze adviseurs kijkt graag voor u of uitbreiding van uw groepenkast mogelijk is.

 

Liever een wandlader?

U heeft keuze uit twee soorten oplossingen: een laadpaal of een wandlader. In technisch opzicht zijn deze gelijk, het verschil betreft puur de manier waarop ze geplaatst worden (met/zonder paal). Welke oplossing voor u geschikt is hangt af van uw specifieke situatie. Vaak wijst deze zichzelf, bijvoorbeeld als u uw VW ID.7 onder de carport of in de garage heeft staan – dan biedt een wandlader doorgaans uitkomst. Komt u er toch niet uit? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor vrijblijvend advies.

 

Installatiepakket

Kiest u voor een laadpaal van Laaddirect, dan kunnen wij ook de installatie voor u verzorgen. Een van onze monteurs installeert uw nieuwe laadstation wanneer u dat uitkomt en zorgt dat de laadoplossing direct gebruiksklaar wordt opgeleverd.

 

Hoe lang duurt het om de Volkswagen ID.7 op te laden?

De laadtijd van de Volkswagen ID.7 is afhankelijk van:

  • de accucapaciteit (77 kWh of 86 kWh)
  • de laadsnelheid (maximaal 11 kW)
  • externe factoren, zoals de omgevingstemperatuur en eventuele andere energieverbruikers

We hebben helaas alleen maar invloed op de eerste twee factoren. Aan de hand hiervan kunnen we gemakkelijk de laadtijd van uw Volkswagen ID.7 bepalen

Volkswagen ID.7 Pro: 86 kWh /11 kW / 0,85 = 9,2 uur

Volkswagen ID.7 Pro S: 77 kWh / 11 kW / 0,85 = 8,2 uur

Deze tijden zijn slechts schattingen. De daadwerkelijke laadtijd kan wat hoger uitvallen door invloed van de eerdergenoemde externe factoren.

 

Ook voor zakelijk gebruik

Rijdt u zakelijk? Onze laadpalen zijn ook geschikt voor zakelijke toepassingen. Daarnaast zijn er ook modellen die zich bij uitstek lenen voor zakelijk gebruik. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een laadpaal met een backoffice, waarmee u probleemloos de laadkosten kunt verrekenen met uw werkgever.

Toekomstbestendige laadoplossing

Een goede lader is een toekomstbestendige lader. Hierbij doelen we op de mate waarin de laadpaal of wandlader niet alleen uw huidige EV — de ID.7 — kan opladen, maar ook diens eventuele vervanger. Om deze reden kan het geen kwaad om een model te kiezen met wat extra laadvermogen of een extra laadaansluiting. Misschien is het ook handig om te kijken of u deze met uw zonnepanelen kunt combineren, en wellicht wilt u later een auto die geschikt is voor bidirectioneel laden of V2G. Zo weet u zeker dat u lang profijt heeft van uw investering.

 

Koopgids: zo vindt u de perfecte lader voor uw Volkswagen ID.7

De ‘perfecte’ laadoplossing voor uw Volkswagen ID.7 is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom zetten we de belangrijkste zaken voor u op een rijtje:

1: Enkele of meerdere laadsockets

In sommige gevallen is het verstandig om een laadpaal met meerdere laadaansluitingen (sockets) te kiezen. Bijvoorbeeld als u de lader deelt met de buren of als u zelf meerdere EV’s tegelijk wil opladen.

2: Type laadkabel

Naast de ‘standaard’ losse laadkabel — die u opbergt in de Volkswagen ID.7 zelf — zijn er ook exemplaren met een vaste laadkabel. Dit maakt de lader weliswaar wat kwetsbaarder, maar maakt het laden zelf wel een stuk gemakkelijker.

3: Online laadpaal

We noemen laders met een internetverbinding ook wel online laders of ‘slimme’ laders. Dergelijke laadoplossingen zijn voorzien van allerlei handige functies. Neem bijvoorbeeld de welbekende ‘backoffice’: deze geeft u inzicht in het laadproces, de laadkosten en nog veel meer.

4: Dynamic Load Balancing

Steeds meer laders zijn uitgerust met een Load Balancing-functie. Dit is een functie die automatisch ingrijpt wanneer overbelasting van uw elektrische installatie dreigt. Dan kunt u zonder risico uw wasdroger aanzetten terwijl uw auto wordt opgeladen.

5: Autorisatiefunctie

Komt uw laadpaal op een publieke plek te staan? Dan raden wij aan te kiezen voor een laadoplossing met een autorisatiefunctie. Hiermee voorkomt u dat onbevoegden uw lader ‘zomaar’ kunnen gebruiken.

 

Volkswagen ID.7 laadpaal bij Laaddirect kopen

Kortom, wat voor laadstation u ook voor uw Volkswagen ID.7 zoekt, bij Laaddirect vindt u een geschikt model. Dit dankzij ons uitgebreide assortiment en advies op maat. Twijfelt u nog of weet u niet welke laadpaal of wandlader u moet hebben? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend en deskundig advies.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.