Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Audi Q4 Sportback e-tron

De beste laadoplossingen voor uw Audi Q4 Sportback E-tron

Laadpaal advies over uw Audi Q4 Sportback E-tron ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Audi Q4 Sportback e-tron

Een Audi Q4 Sportback e-tron kan natuurlijk niet zonder passende laadpaal of wandlader. Gelukkig vindt u bij Laaddirect een divers aanbod laadoplossingen van A-merken als Wallbox, Webasto, EVBox en Alfen. Al onze laders zijn geschikte voor particulier en zakelijk gebruik en kunnen als laadpaal of wandlader worden geïnstalleerd. Kortom, voor de perfecte lader voor uw Audi Q4 e-tron Sportback bent u bij Laaddirect aan het juiste adres. De Audi Q4 Sportback e-tron is de hatchback uitvoering van Audi’s eerste model op het VW MEB-platform, de ‘standaard’ Q4 e-tron. Hiermee is de Q4 Sportback e-tron een stuk sportiever dan modellen als de VW ID.4 of Skoda Enyaq iV. Zoals we van Audi gewend zijn combineert de Sportback sportief rijgedrag en een hoge mate van comfort met veelzijdigheid en een indrukwekkende actieradius.

Uitvoeringen: accupakket, AC-laadvermogen en laadaansluiting

Vooralsnog is de Audi Q4 e-tron Sportback verkrijgbaar in twee uitvoeringen: de Sportback e-tron 35 en de Sportback e-tron 50 quattro. In de Sportback e-tron 35 uitvoering beschikt de Audi over een 55 kWh-accupakket, 7,2 kW aan AC-laadvermogen en een Type 2-laadaansluiting. De Audi Q4 Sportback e-tron 50 quattro heeft een accu met een capaciteit van maar liefst 82 kWh en een AC-laadcapaciteit van 11 kW. Laden gaat, net zoals bij de ‘e-tron 35’, aan de hand van een Type 2-laadaansluiting.

Wat betekenen deze verschillen nu voor uw keuze? Omdat het laadvermogen tussen beide uitvoeringen verschilt, is het van extra belang dat u hier op let.

Uitvoering                Accu             AC-laadvermogen Aansluiting
Audi Q4 Sportback e-tron 35 55 kWh 7,2 kW Type 2
Audi Q4 Sportback e-tron 50 (quattro) 82 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laders zijn geschikt voor de Audi Q4 e-tron Sportback?

Niet elke lader is geschikt voor uw Audi Q4 Sportback e-tron. Dit heeft te maken met het benodigde laadvermogen en de elektrische aansluiting. Wilt u het laadvermogen van uw elektrische Audi ten volle benutten, dan heeft u een lader met voldoende laadvermogen en een elektrische aansluiting met genoeg capaciteit nodig. In het geval van de Q4 Sportback e-tron 35 is dit 7,2 kW AC-laadvermogen en een 1-fase 32A aansluiting. Voor de Q4 Sportback e-tron 50 heeft u een lader met meer vermogen en een elektrische aansluiting met meer capaciteit nodig – namelijk een lader met 11 kW AC-laadvermogen en een 3-fase 3 x 16A aansluiting.

Laadpaal of wandlader?

Het kiezen tussen een laadpaal en een wandlader moet niet onnodig ingewikkeld worden gemaakt. Het grootste verschil tussen deze twee types laadstation is de wijze van montage. Zoals de naam suggereert wordt de een door middel van een paal geplaatst, terwijl de ander tegen een muur wordt gemonteerd. Technisch gezien is er verder geen enkel verschil tussen deze laders. Baseer uw keuze daarom op uw eigen voorkeur en situatie. Waar wilt u uw Audi Q4 e-tron Sportback aan de lader leggen? Leent deze plek zich beste voor een laadpaal of is een wandlader toch praktischer? Houd hierbij rekening met hoe de laadkabel zal komen te lopen, en ook met de meest logische route nar de meterkast.

Installatie van A t/m Z geregeld

Dankzij ons installatiepakket hoeft u zich over de installatie van uw nieuwe lader geen zorgen te maken. Een bij ons aangesloten, gecertificeerd monteur neemt de installatie uit handen en regelt de installatie van A t/m Z. Een kind kan de was doen!

Wat is de laadtijd van de Audi Q4 e-tron Sportback?

De exacte laadtijd van uw Audi Q4 e-tron Sportback is afhankelijk van verschillende zaken. Denk hierbij niet alleen aan factoren zoals de capaciteit van de accu of het laadvermogen van de boordlader, maar ook aan externe factoren. Hiermee bedoelen we zaken zoals de omgevingstemperatuur, de staat van de elektrische aansluiting, et cetera. De invloed van dergelijke factoren maakt het berekenen van de laadtijd een lastige en ingewikkelde aangelegenheid.

Zelf de laadtijd berekenen

Gelukkig is er een handige vuistregel waarmee u toch een idee kunt krijgen van de te verwachten laadtijd. U deelt simpelweg de accucapaciteit door het AC-laadvermogen. Vervolgens deelt u de uitkomst door 0,85 – zo houdt u rekening met het energieverlies. Zelf de rekenmachine erbij pakken hoeft overigens niet, dit hebben wij al voor u gedaan:

Laadtijd Audi Q4 Sportback e-tron 35: 55 kWh / 7,2 kW / 0,85 ≈ 9 uur

Laadtijd Audi Q4 Sportback e-tron 50 quattro: 82 kWh / 11 kW / 0,85 ≈ 8 uur 45 minuten

Verschilt het laadvermogen van uw laadstation van die van de Audi? Gebruik dan de laagste waarde van de twee.

Uw Q4 e-tron Sportback zakelijk opladen

Ook als u uw Q4 Sportback e-tron zakelijk wilt opladen bent u hier op de juiste plek. In principe zijn alle laders uit ons leveringsprogramma geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Daarnaast zijn wij dankzij ons uitgebreide en gevarieerde aanbod in staat voor iedere situatie de best passende laadoplossing aan te bieden.

Hoe vind ik de beste laadoplossing voor mijn Audi Q4 e-tron Sportback?

Natuurlijk wilt u de beste laadoplossing vinden. Houd daarom, naast de eerdergenoemde zaken, ook de onderstaande factoren in het achterhoofd.

Online of offline lader?

Online laders zijn laders met een internetverbinding. Dankzij deze internetverbinding beschikken ze over tal van handige, ‘slimme’ functies die het laden nog gemakkelijker maken. Een voorbeeld hiervan is een back office, waarmee u altijd inzicht heeft in uw laadsessies en -kosten.

Extra uitgebreide back office

De ‘standaard’ back office waarmee veel online laders zijn uitgerust zijn over het algemeen vrij beperkt. Daarom bieden wij losse, extra uitgebreide ‘back office-pakketten’ aan. Deze bieden uitkomst als u de kosten van het laden met uw medegebruikers of werkgever wilt verrekenen.

Losse of vaste laadkabel

Naast laders met een losse kabel zijn er ook laadoplossingen met een vaste laadkabel. Deze zijn wat gemakkelijker te gebruiken, maar helaas ook wat kwetsbaarder. Dit maakt ze minder geschikt voor gebruik in een publieke omgeving.

Dynamic Load Balancing

Laadpalen of wandladers uitgerust met Dynamic Load Balancing voorkomen dat uw elektrische installatie overbelast raakt. Het zit als volgt. Uw laadstation vraagt veel van uw elektrische installatie. Wanneer de lader én andere grote energieverbruikers, zoals de wasmachine, droger of vaatwasser, tegelijk zijn ingeschakeld, kan de installatie overbelast raken. Met als resultaat dat u met de handen in het haar zit. Laders met Dynamic Load Balancing voorkomen dit door het laadvermogen te reduceren zodra andere grote energieverbruikers worden ingeschakeld. Dit scheelt u een hoop tijd, geld en gedoe.

Autorisatie-functies

Staat uw lader op een (semi-) publieke plek? Dan is een lader met een autorisatie-functie wel zo handig. Hiermee bepaalt u zelf wie wel en wie geen gebruik kan maken van uw laadpunt. Autorisatie-functies zijn er in verschillende soorten en maten, van RFID-lezers voor laadpassen of laaddruppels tot smartphone applicaties.

Enkele of dubbele laadaansluiting

Ten slotte dient u de knoop door te hakken over het aantal laadaansluitingen, ook wel sockets genoemd. U heeft de keuze uit laders met een enkele of dubbele aansluiting. Vergeet bij deze keuze niet rekening te houden met uw toekomstplannen.

Toekomstbestendige laadpaal of wandlader

U doet er verstandig aan om ook rekening te houden met de toekomst bij uw keuze. Voor hetzelfde geld heeft u over een tijdje nóg een elektrische auto onder de carport staan. In dat geval zou een lader met een dubbele laadaansluiting (socket) wel zo handig zijn. Ook zien we vaak dat mensen hun huidige elektrische auto op den duur vervangen door een model met een hogere laadsnelheid. Dan is een lader met wat speelruimte wat betreft het laadvermogen ideaal.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.