Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal BMW iX

De beste laadoplossingen voor uw BMW iX

Laadpaal advies over uw BMW iX ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

BMW iX

Zoekt u een geschikte laadoplossing (laadpaal of wandlader) voor uw BMW iX? Laaddirect is dé aangewezen leverancier. Bij ons kunt u terecht voor diverse A-merk laadoplossingen, relevant aankoopadvies en zelfs de installatie van uw nieuwe laadpaal of wandlader. Anders gezegd, bij ons bent u aan het juiste adres voor het gehele aankoopproces, van het selecteren van een passende laadoplossing tot de montage van uw nieuwe lader.

In ons aanbod vindt u dan ook verscheidene laadpalen en wandladers voor de BMW iX. Deze beschikken over voldoende AC-laadvermogen en alle benodigde eigenschappen en features. Hiermee laadt u dus snel en gemakkelijk uw BMW iX op.

 

Laadpaal voor de BMW iX?

De BMW iX is een volledig elektrisch aangedreven crossover SUV die door BMW zelf een ‘Sports Activity Vehicle’ (SAV) wordt genoemd. De opvallende elektrische BMW beschikt over een flink accupakket, tal van nieuwe features, uitstekende betrouwbaarheid en een opvallend design. Om het meeste uit uw BMW iX te halen raden wij u aan een eigen laadpaal of wallbox aan te schaffen. Hiermee bent u niet afhankelijk van publieke laadpunten en gaat u altijd met een opgeladen accu op pad.

 

Welke lader kiezen?

Vooralsnog is de BMW iX verkrijgbaar in drie uitvoeringen: de xDrive 40 , xDrive 50 en iX M60. De iX xDrive 40 is de standaarduitvoering en beschikt over een 240 kW-elektromotor, 71 kWh-accupakket en 11 kW aan AC-laadvermogen. De xDrive 50 en M60 beschikken over zowel een krachtigere motor (385 & 455 kW) als een groter accupakket (105,2 kWh). Het AC-laadvermogen van beide configuraties is identiek (11 kW) aan die van de xDrive 40, evenals de laadaansluiting (Type 2).

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
BMW iX xDrive 40 71 kWh 11 kW Type 2
BMW iX xDrive 50 105,2 kWh 11 kW Type 2
BMW iX M60 105,2 kWh 11 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laders zijn geschikt voor de BMW iX?

Helaas is niet elke lader geschikt voor uw BMW iX. Dit heeft te maken met het AC-laadvermogen en het type laadaansluiting. Ten eerste heeft u een lader nodig met in ieder geval dezelfde laadcapaciteit als uw BMW iX: 11 kW. Ten tweede is het noodzakelijk om een lader te vinden met een Type 2-laadaansluiting. Lastig is dit laatste gelukkig niet: nagenoeg alle moderne EV’s hebben zo’n aansluiting, waardoor het merendeel van de verkrijgbare laadoplossing hier ook mee is uitgerust.

Let op! Elektrische aansluiting moet óók over voldoende capaciteit beschikken

Ook dient u rekening te houden met de vereiste elektrische aansluiting. Om het 11 kW AC-laadvermogen van de iX ten volle te benutten heeft u namelijk minimaal een 3-fase 3 X 16A aansluiting nodig. De installatie van een dergelijke installatie kan kostbaar zijn en zelfs een vergunning vereisen. Beschikt u echter niet over een dergelijke elektriciteitsaansluiting, dan duurt het significant langer om uw BMW iX op te laden.

Type laadstation: laadpaal vs. wandlader

Veel mensen staren zich blind op de keuze tussen een laadpaal en een wandlader. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat de verschillen tussen deze twee ‘types’ laadstation vaak worden benadrukt. In feite is er op technisch gebied geen enkel verschil tussen een laadpaal en wandlader – het enige verschil is de plek van montage. De één wordt tegen de wand geplaatst, de ander op een losstaande paal. Welke voor u geschikt is hangt daarom af van de plek waar u uw BMW iX wilt opladen. Beeld u in hoe de laadkabel in uw situatie zal komen te lopen en welke type lader hier het beste tot zijn recht komt. Op deze manier bent u er snel uit.

Vakkundige installatie door gecertificeerd expert

Waagt u zich liever niet aan de installatie van de lader? Geen zorgen! U bent verre van de enige. Wij hebben immers niet voor niets ons installatiepakket in het leven geroepen. Kiest u hiervoor, dan hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de installatie van uw lader. Een bij ons aangesloten, gecertificeerde monteur regelt de installatie van A t/m Z.

Zó rekent u de laadtijd van uw BMW iX uit

Het exact uitrekenen van de laadtijd van uw BMW iX is helaas bijzonder ingewikkeld. Hier komen namelijk tal van zaken bij kijken, van de omgevingstemperatuur tot de exacte laadsnelheid en van de staat van uw elektriciteitsaansluiting tot de maximale capaciteit van het accupakket.

Gelukkig is er ook een makkelijkere manier om de laadtijd uit te rekenen. Deze is weliswaar niet 100% nauwkeurig, maar geeft wel een realistische schatting van wat u mag verwachten.

De som ziet er als volgt uit:

(Accucapaciteit / AC-laadvermogen) / (100% – 15% energieverlies)

De accucapaciteit is in dit geval de maximaal bruikbare capaciteit van de accu, voor de BMW iX 71 kWh of 105 kWh. Het AC-laadvermogen is het geval van de iX 11 kW. Het energieverlies gedurende het laadproces is zo’n 15%. Dit betekent dat de uitkomst van het eerste deel van de som gedeeld dient te worden door 1 – 0,15 = 0,85.

Laadtijd iX Drive 40: (71 kWh / 11 kW) / 0,85 = 7,59 uur, circa 7 uur en 35 minuten

Laadtijd iX Drive 50 & M60: (105,2 kWh / 11 kW) / 0,85 = 11 uur, circa 11 uur en 15 minuten

Toekomstbestendige laadoplossing

U doet er verstandig aan bij uw keuze ook rekening te houden met de toekomst. Misschien vervangt u uw BMW iX op den duur door een model met meer laadvermogen of schaft u binnenkort een tweede EV aan. Dan zou het wel zo handig zijn als uw lader hier óók geschikt voor is.

Zo vindt u passend laadstation voor uw BMW iX

Het vinden van een geschikte laadpaal of wandlader voor uw BMW iX hoeft niet lastig te zijn. Houd simpelweg rekening met de onderstaande zaken.

1: Laadvermogen, elektrische aansluiting en type lader

Eerder benoemden we het belang van een lader met voldoende laadvermogen en de juiste elektrische aansluiting. Zorg dat deze zaken beide op orde zijn – zo weet u zeker dat u uw lader én uw BMW iX ten volle benut. Het type lader – een laadpaal of wandlader – is tevens van groot belang, met name op gebied van gebruiksgemak. Vergeet hier dus ook niet een weloverwogen beslissing over te maken.

2: Losse of vaste laadkabel?

De meeste laadstations zijn uitgerust met een losse laadkabel. Deze bergt u op in uw BMW iX en haalt u tevoorschijn zodra u deze wilt opladen. Dit proces wordt door velen als inefficiënt en onhandig gezien. Daarom zijn er tegenwoordig ook laders met een vaste laadkabel. Deze zit permanent bevestigd aan de lader en hoeft dus niet apart te worden opgeborgen. Laadoplossingen met een vaste kabels zijn helaas wel kwetsbaarder en daardoor minder geschikt voor gebruik op publieke plekken.

3: Aantal laadaansluitingen

Wilt u meerdere EV’s tegelijk opladen? Een lader met een dubbele laadaansluiting biedt uitkomst! Dergelijke laders zijn ideaal als u zelf twee elektrische voertuigen heeft of als u de lader deelt met anderen.

4: Extra voordeel dankzij online lader

Laders met een internetverbinding worden ook wel online laders genoemd. Deze laadstations beschikken dankzij de internetconnectie over diverse ‘slimme’ functies die het laden nog makkelijker, voordeliger en zuiniger maken.

5: Back office

Hét schoolvoorbeeld voor zo’n slimme functie is een backoffice. Dit is een handige functie waarmee u inzicht krijgt in alle informatie omtrent het laden. Denk hierbij aan het energieverlies, de exacte laadtijd en de laadkosten. Laders met backoffices zijn overigens erg in trek bij gebruikers die de kosten van het laden verrekenen met anderen, bijvoorbeeld medegebruikers of een werkgever.

6; Autorisatie-functies

Met een lader met autorisatiefunctie voorkomt u dat onbevoegden gebruik maken van uw laadpunt. Dit is ideaal als uw lader zich op een publieke plek bevindt. De autorisatie kan op verschillende manieren verlopen (Plug & Charge, app, RFID-lezer), afhankelijk van de gekozen functie.

7: Dynamic Load Balancing

Wist u dat uw laadstation uw elektrische installatie kan overbelasten? Het risico hierop is met name groot wanneer de lader tegelijk is ingeschakeld als andere grote stroomverbruikers, zoals de wasmachine of droger. Laadpalen of wandlader met Dynamic Load Balancing voorkomen dit door het laadvermogen te reduceren zodra overbelasting dreigt.

Laadpaal voor de BMW iX kopen bij Laaddirect

De beste laadoplossing voor uw BMW iX vindt u bij Laaddirect. Ontdek ons aanbod, kies de laadpaal of wallbox die het beste aansluit op uw situatie en plaats direct uw bestelling, dan gaan wij voor u aan de slag. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op – wij helpen u graag verder.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.