Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal BYD Seal

De beste laadoplossingen voor uw BYD Seal

Laadpaal advies over uw BYD Seal ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

BYD Seal

Zoekt u een goede laadpaal of wandlader voor uw BYD Seal? Ontdek het assortiment van Laaddirect: dit bestaat uit uiteenlopende laadstations geschikt voor talloze toepassingen, plekken en situaties. Daarnaast regelen wij ook de installatie van de door u gekozen laadoplossing — dat is wel zo makkelijk.

In ons aanbod vindt u uiteraard ook verschillende laadpalen en wandladers voor de BYD Seal. Deze zijn perfect geschikt voor uw auto, uitgerust met de modernste technologieën en voldoen aan alle eisen. Zo weet u zeker dat u ook op de lange termijn profijt heeft van uw investering.

wallbox byd seal

 

 

Een lader kiezen: rekening houden met de uitvoering?

Voor nu biedt BYD de Seal aan in twee uitvoeringen: de AWD Excellence en de RWD Design. Beide zijn uitgerust met een 82,5 kWh-accupakket, 11 kW AC-laadsnelheid en een Type 2-laadaansluiting. Voor uw keuze voor een lader maakt het dus niet uit welke versie u heeft.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
BYD SEAL 82,5 kWh AWD Excellence 49,9 kWh 7,4 kW Type 2
BYD SEAL 82,5 kWh RWD Design 49,9 kWh 7,4 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Waarom een laadpaal voor uw BYD Seal?

De BYD Seal is een sportieve, gestroomlijnde elektrische sedan van de Chinese autofabrikant Build Your Dreams die het moet opnemen tegen onder anderen de Amerikaanse Tesla Model 3. De Seal heeft een rijk uitgerust interieur en is net zoals andere BYD EV’s uitgerust met een zogenaamde ‘Blade Battery’. Ondanks zijn forse accu en dito rijbereik raden we klanten toch aan te kiezen voor een eigen lader, thuis of op de zaak. Dit om meerdere redenen:

  1. Laden waar en wanneer u wilt: zo bent u niet afhankelijk van externe laadpunten, laadpunten die al te vaak bezet zijn.
  2. Financieel voordeel: met uw eigen laadstation laadt u tegen een zo laag mogelijk tarief, helemaal als u zonnepanelen heeft.
  3. Veiligheid: het is niet altijd een fijn idee om uw EV ergens achter te laten, helemaal als deze aan de lader zit. Een laadkabel is en blijft kostbaar en kwetsbaar, met uw eigen thuislader heeft u hier niet zo snel last van.

 

Niet elke lader geschikt

Om het maximale uit uw lader te halen dient u te kiezen voor een model met genoeg AC-laadcapaciteit. Voor de Seal is dit een laadpaal met minimaal 11 kW aan AC-laadvermogen. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een model met meer laadcapaciteit. Deze maakt de laadtijd van uw BYD Seal niet korter, maar is mogelijk wel geschikt voor een toekomstige vervanger van uw BYD Seal.

Houd wel rekening met het feit dat dit ook gevolgen heeft voor uw elektrische installatie. Ter illustratie:

  • 11 kW aan AC-snelheid vereist een 3 X 16A elektrische aansluiting
  • 22 kW aan AC-laadsnelheid vereist een 3 X 32A elektrische aansluiting

Een 3 x 32A aansluiting betekent overigens dat het zogenaamde vastrecht hoger uitvalt.

 

Laadpaal vs. wandlader voor de BYD Seal

Twijfelt u tussen een laadpaal en een wandlader? Vaak wijst de situatie zichzelf wel. Is dit niet het geval, dan kunt u uw toekomstige laadsituatie inbeelden: waar komt uw BYD Seal te staan en hoe zal de laadkabel lopen? Komt u er nog steeds niet uit, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor advies.

 

Ons installatiepakket

Als u zich geen zorgen wilt maken over de installatie kunt u kiezen voor ons installatiepakket. Dan komt een van onze monteurs uw laadstation installeren, uiteraard op de dag en het tijdstip dat u het beste uitkomt. Dat scheelt u een hoop gedoe.

 

Wat is de laadtijd van de BYD Seal?

Benieuwd naar de laadtijd van de BYD Seal? In de praktijk hangt de laadtijd af van talloze factoren, haast te veel om op te noemen. Daarom maken we gebruik van een simpele, maar accurate vuistregel op de te verwachten laadtijd uit te rekenen:

Laadtijd = ( Accucapaciteit in kWh / AC-laadsnelheid in kW ) / 0,85

Vullen we de specificaties van de BYD Seal in, dan komen we op een geschatte laadtijd van 8 uur en 49 minuten:

Laadtijd BYD Seal 82,5 kWh: ( 82,5 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 8,82 uur

 

Geschikt voor particulier en zakelijk gebruik

Ook voor zakelijk gebruik zijn onze laders meer dan geschikt. Zo vindt u in onze collectie laders die zich ideaal lenen voor gebruik op de zaak. Deze zijn voorzien van functies, zoals een backoffice, Load Balancing en een gecertificeerde kWh-meter, die zakelijk laden mogelijk én gemakkelijker maken.

Toekomstbestendig?

U kunt de aanschaf van een laadpaal of wandlader het beste als een investering beschouwen. Door nu de juiste keuzes te maken heeft u op de lange termijn profijt. Een van die keuzes heeft te maken met de toekomstbestendigheid van de lader. Wij raden sommige van onze klanten, met name die hun BYD Seal op den duur willen vervangen of een tweede EV willen komen, een laadoplossing ‘op de groei’ te kopen. Hiermee doelen we op laders met extra AC-laadvermogen en/of een extra laadaansluiting.

 

Zo vindt u de beste passende laadoplossing voor uw BYD Seal

Naast de laadcapaciteit en het ‘type’ lader dient u ook rekening te houden met andere zaken:

1: Socket(s)

Wilt u meerdere EV’s tegelijk opladen? Dan biedt een lader met een dubbele laadaansluiting uitkomst. Zo niet, dan heeft u aan een lader met een enkele socket genoeg.

2: Laadkabel – los of vast?

Verreweg de meeste laadstations hebben een losse laadkabel. Deze bergt u op in EV en haalt u tevoorschijn wanneer u wilt laden. Dit is voor velen prima, maar sommigen vinden dit verre van handig. Voor die mensen zijn er gelukkig de exemplaren met een vaste laadkabel. Ook deze heeft helaas zijn nadelen: laders met een vaste kabel zijn een stuk kwetsbaarder en daardoor minder geschikt voor publieke plekken.

3: Online lader

We noemen een lader met een internetverbinding ook wel een online laadstation. Online laders zijn voorzien van allerlei handige functies, zoals een backoffice, kWh-meter, Dynamic Load Balancing en autorisatiefuncties.

4: Backoffice

Een backoffice geeft u inzicht in alle informatiestromen rondom het laadproces. Denk hierbij aan de laadtijd, het energieverlies tijdens het laden, noem maar op. Daarnaast kunt u een backoffice combineren met een gecertificeerde kWh-meter om bijvoorbeeld de laadkosten bij te houden en eventueel te verrekenen met uw medegebruikers of werkgever.

5: Dynamic Load Balancing

Een laadstation vraagt veel van uw elektrische installatie. Om te voorkomen dat deze overbelast raakt raden wij u aan te kiezen voor een laadpaal met een Load Balancing functie. Deze functie grijpt automatisch in wanneer uw installatie overbelast dreigt te raken.

6: Autorisatie

Komt uw lader op een publieke plek te staan? Kies dan voor een laadpaal of wandlader met een autorisatiefunctie.

 

BYD Seal lader kopen bij Laaddirect

De beste laadpaal voor uw BYD Seal vindt en koopt u bij Laaddirect. Dankzij ons uitgebreide leverprogramma kunnen wij voor iedere elektrische auto en voor iedere situatie een passende oplossing bieden, wat uw wensen ook zijn. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Dit is geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.