Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Citroën e-C4 X

De beste laadoplossingen voor uw Citroën e-C4 X

Laadpaal advies over uw Citroën e-C4 X ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Citroën e-C4 X

In de markt voor een laadpaal of wandlader voor de Citroën e-C4 X? Dan bent u bij Laaddirect aan het juiste adres. Ons aanbod bestaat uit topkwaliteit van merken zoals EVBox, Wallbox, Webasto, Alfen, MyEnergi en Etrel. Deze laders zijn als laadpaal of wandlader te gebruiken en geschikt voor verschillende toepassingen.

Of u in ons assortiment ook laadpalen en wandladers voor de Citroën ë-C4 X vindt? Ongetwijfeld. Zo hebben we verschillende modellen met voldoende AC-laadcapaciteit, de passende laadaansluiting en alle benodigde functies en features.

 

Waarom een laadpaal voor de Citroën e-C4 X?

De Citroën ë-C4 X is de elektrische uitvoering van de conventioneel aangedreven Citroën C4 X, die overigens niét in Nederland verkrijgbaar is. Evenals zijn conventioneel aangedreven broer is de ë-C4 X een synthese tussen een sedan en een compacte middenklasser, iets wat Citroën zelf een ‘fastback’ noemt. Uiteraard dient de ë-C4 X regelmatig opgeladen te worden – anders haalt u het gestelde bereik simpelweg niet. Hiervoor gebruikt u het beste een eigen lader, thuis of op de zaak. Zo bent u niet afhankelijk van publieke laadpunten en bent u op den duur voordeliger uit.

 

Welk laadstation kiezen?

Het Franse Citroën levert de ë-C4 X vooralsnog in slechts één uitvoering. In deze configuratie beschikt de ë-C4 X over een bescheiden 50 kWh-accupakket (waarvan 45 kWh bruikbaar) en een 3-fase 3 X 16A boordlader. Deze boordlader heeft, zoals tegenwoordig de norm is, een standaard Type 2-laadaansluiting. Of er in toekomst nog andere versies geïntroduceerd worden is onduidelijk.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Citroën e-C4 X 45 kWh 11 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Let op: niet elke lader even geschikt voor de e-C4 X

Niet elke lader in ons aanbod is geschikt voor de e-C4 X. Dit heeft met name te maken met het benodigde laadvermogen. Om uw Citroën ë-C4 X ten volle te benutten heeft een laadstation nodig met minimaal 11 kW aan AC-laadvermogen. In sommige gevallen raden we zelfs meer aan, bijvoorbeeld als u overweegt in de toekomst een EV met meer laadcapaciteit overweegt aan te schaffen.

Citroën e-C4 X laadpaal

Vergeet de elektrische installatie niet!

Overigens speelt ook uw elektrische installatie een centrale rol. Om een 11 kW laadstation op volle capaciteit te gebruiken heeft u namelijk een 3-fase 3 x 16A elektrische aansluiting nodig. Heeft u deze niet? In dat geval kunnen wij kijken of uitbreiding van uw stoppenkast mogelijk is.

 

Laadpaal vs. wandlader

Staar u niet blind op de keuze tussen een laadpaal en een wandlader. Qua technisch zijn beide ‘types’ lader namelijk zo goed als identiek. Het enige verschil zit ‘m in de wijze en plek van montage. Welke voor u geschikt is hangt daarom vooral af van de plek waar u uw Citroën ë-C4 X wilt opladen. Is een wandlader hier handig of komt een laadpaal toch beter tot zijn recht? Als u er niet uitkomt kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

Ook voor de installatie

Over de installatie hoeft u zich geen zorgen te maken – die regelen wij. Een van onze monteurs regelt de installatie van A t/m Z, óók als uw stoppenkast moet worden uitgebreid. Dat scheelt u een hoop tijd, gedoe en stress.

 

Wat is de laadtijd van de Citroën e-C4 X?

Benieuwd naar de laadtijd van de Citroën e-C4 X? Deze rekent u eenvoudig uit met behulp van de volgende rekensom:

Laadtijd = ( bruikbare accucapaciteit in kWh / AC-laadvermogen in kW ) / 0,85

De accucapaciteit en het AC-laadvermogen van de ë-C4 X zijn respectievelijk 45 kWh en 11 kW. De ‘0,85’ is een constante en verandert dus niet per EV. Vullen we de gegevens van de Citroën ë-C4 X in, dan komen we uit een op een laadtijd van

Laadtijd Citroën e-C4 X: ( 45 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 4,81 uur = 4 uur en 49 minuten

Kanttekeningen

Bovenstaande berekening is niet perfect. De laadtijd kan in de praktijk hoger of lager uitvallen. Dit als gevolg van externe invloeden, zoals de omgevingstemperatuur, de aanwezigheid van een Load Balancing-functie en de staat van de elektrische aansluiting. Daar

 

ë-C4 X zakelijk opladen?

Ook als u uw ë-C4 X zakelijk wilt opladen is Laaddirect de aangewezen leverancier. In principe zijn al onze laders geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Bovendien vindt u in ons aanbod diverse oplossingen die zich bij uitstek lenen voor zakelijke toepassingen.

 

 

Lang profijt van uw lader

Natuurlijk wilt u zo lang mogelijk profijt hebben van uw laadstation. Houd daarom ook rekening met uw toekomstplannen, bijvoorbeeld de aanschaf van een extra EV of een vervanger van uw Citroën ë-C4 X met meer laadvermogen. Door hier nu al op te anticiperen zorgt u ervoor dat u met uw nieuwe laadpaal of wandlader jaren vooruit kunt.

 

De beste lader voor de Citroën ë-C4 X – drie overwegingen

De “beste” lader vinden voor de Citroën ë-C4 X is helaas zo makkelijk nog niet. Er zijn tal van zaken waar u rekening mee dient te houden, waaronder eerdergenoemde zaken zoals laadvermogen, type lader en toekomstbestendigheid. Drie andere, evengoed belangrijke overwegingen, zijn:

1: Enkele of dubbele laadaansluiting

Wilt u meerdere EV’s tegelijk opladen? Dan raden wij een model met een dubbele socket aan. Hiermee laadt u zonder problemen meerdere EV’s op – dit is ideaal als u de lader deelt met anderen, op de zaak gebruikt of simpelweg zelf twee EV’s hebt.

2: Losse of vaste laadkabel

Ook op gebied van laadkabels valt er te kiezen. U heeft keuze uit een losse en een vaste laadkabel. Een losse laadkabel bergt u op in uw Citroën ë-C4 X en haalt u tevoorschijn als u wilt laden. Bij een vaste laadkabel is dit niet nodig, aangezien de kabel al vastzit aan het laadstation. Helaas zijn laders met een vaste laadkabel kwetsbaarder en daardoor ongeschikt voor gebruik op een publieke plek.

3: Online of offline laadstation

Een van de belangrijkste overwegingen is de keuze tussen een online en offline laadstation. Een online laadstation beschikt, in tegenstelling tot een offline model, over een internetverbinding en daardoor allerlei handige functies.

Wat voor functies? Denk bijvoorbeeld aan een backoffice, een functie waarmee u inzicht krijgt in het laadproces en de laadkosten, of Load Balancing, een slimme functie die overbelasting van uw elektrische voorkomt. Ook zijn er autorisatiefuncties. Hiermee bepaalt u wie wel en wie niet gebruik mag maken van uw lader.

Kortom, een online lader brengt meerdere voordelen met zich mee, maar is ook prijziger en daarmee niet voor iedereen de beste keuze.

 

Citroën ë-C4 X laadpaal kopen bij Laaddirect

Citroën ë-C4 X laadpaal kopen? Dat doet u bij Laaddirect. Dankzij ons uitgebreide aanbod kunnen wij iedereen een passende oplossingen bieden, wat uw wensen ook zijn. Daarnaast kunt u bij ons ook aankloppen voor vrijblijvend advies en de installatie van uw nieuwe laadstation. Heeft u vragen? Schroom dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.