Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Fiat e-Ulysse

De beste laadoplossingen voor uw Fiat E-Ulysse

Laadpaal advies over uw Fiat E-Ulysse ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Fiat e-Ulysse

Uw elektrische Fiat e-Ulysse kan niet zonder een geschikte laadpaal of wandlader. Daarom vindt u bij ons een breed aanbod van A-merk laadpalen en wandladers geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Daarnaast regelen wij ook de installatie van uw nieuwe laadstation.

Dankzij ons uitgebreide programma kunnen wij u ongetwijfeld een passende laadoplossing bieden. Wij hebben immers meerdere laadpalen en wandladers geschikt voor de Fiat e-Ulysse in ons aanbod opgenomen. Deze hebben voldoende AC-laadvermogen en de juiste laadaansluiting.

 

Laadpaal voor uw Fiat e-Ulysse

De Fiat e-Ulysse is de luxe personenvariant van de elektrisch aangedreven Fiat Scudo. Ondanks het feit dat de e-Ulysse officieel te boek staat als een personenautoversie van de Scudo bedrijfswagen, heeft de e-Ulysse min of meer de eigenschappen van een MPV (Multi Purpose Vehicle). Dat zien we ook terug aan zijn naam: Fiat gebruikte de naam ‘Ulysse’ in het verleden immers voor MPV’s. Kortom, de Fiat e-Ulysse is een veelzijdig en luxe elektrisch personenbusje dat ruimte biedt aan zeven of acht personen. Hij is daarom uitermate geschikt voor tal van particuliere en zakelijke toepassingen. Met een A-merk laadoplossing haalt u het maximale uit uw elektrische Fiat e-Ulysse en bent u niet afhankelijk van publieke laadpunten.

 

Welke laadoplossing kiezen?

Vooralsnog levert Fiat de e-Ulysse met twee accupakketten – 50 of 75 kWh – en in twee configuraties – de ‘Lounge’ en de ‘Ulysse’. De accu’s hebben uiteraard invloed op de actieradius, terwijl de configuraties vooral verschillen op gebied van aantal zitplaatsen en uitrustingsniveau. Maar elke Fiat e-Ulysse is wel uitgerust met een 3-fasen boordlader met 11 kW aan AC-laadvermogen, zodat u de accu altijd vlot kunt opladen.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Fiat e-Ulysse Lounge 50 50 kWh 11 kW Type 2
Fiat e-Ulysse Lounge 75 75 kWh 11 kW Type 2
Fiat e-Ulysse Ulysse 50 50 kWh 11 kW Type 2
Fiat e-Ulysse Ulysse 75 75 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Niet elke lader is geschikt voor uw e-Ulysse

Vanwege zijn AC-laadvermogen is niet elke laadoplossing geschikt voor de e-Ulysse. U heeft namelijk een lader nodig met minstens evenveel laadcapaciteit als uw EV. Anders duurt het opladen van uw e-Ulysse een stuk langer. In het geval van de Fiat e-Ulysse heeft u een 11 kW laadstation nodig. Een dergelijke lader vereist op zijn beurt een 3-fase 3 X 16A elektrische aansluiting in uw stoppenkast.

Laadpaal Fiat e-ulysse

 

Type laadstation – laadpaal of wandlader?

U heeft keuze uit een laadpalen en wandladers. Het verschil? Heel simpel: de plek van montage. De één wordt op een losstaande paal gemonteerd, de ander tegen de muur. Welke voor u geschikt is hangt daarom af van de beoogde laadplek van uw Fiat EV. Leent deze plek zich het beste voor een laadpaal of komt een wandlader hier beter tot zijn recht? Beeld u in hoe uw laadsituatie er uit zal komen te zien en hak op basis hiervan de knoop door.

 

Ook de installatie regelen wij voor u

Over de installatie van uw laadstation hoeft u zich geen zorgen te maken. Tenminste, als u voor ons installatiepakket kiest. Dan komt een bij ons aangesloten monteur uw lader installeren. Dat scheelt u een hoop tijd en gedoe.

 

Wat is de laadtijd van de Fiat e-Ulysse?

De exacte laadtijd van uw Fiat e-Ulysse hangt af van allerlei factoren, zowel intern als extern. Denk hierbij aan de maximale laadsnelheid, de accucapaciteit, de staat van de elektrische aansluiting, de omgevingstemperatuur, noem maar op. Dit maakt het lastig om de laadtijd nauwkeurig te berekenen. Gelukkig is er een eenvoudig sommetje waarmee u toch een aardig idee krijgt van de te verwachten laadtijd:

( Accucapaciteit in kWh / AC-laadvermogen) / 0,85 (energieverlies) = laadtijd in uren

In het geval van de Fiat e-Ulysse kunt u de volgende laadtijden verwachten:

e-Ulysse met 50 kWh accu: ( 50 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 5,35 uur

e-Ulysse met 75 KWh accu: ( 75 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 8,02 uur

 

Zakelijk opladen?

De Fiat e-Ulysse leent zich goed voor zakelijke toepassingen, zoals personenvervoer, pendeldiensten en als VIP-shuttle. Maar ook particulieren, en met name grote gezinnen, kunnen veel plezier aan een Fiat e-Ulysse beleven. In principe zijn al onze laadstations geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Daarnaast zijn sommige van onze laadoplossingen bij uitstek geschikt voor zakelijke toepassingen. Deze zijn bijvoorbeeld uitgerust met handige functies, zoals een backoffice en een gecertificeerde kWh-meter.

Toekomstbestendige laadpaal of wandlader

Vergeet u niet rekening te houden met uw toekomstplannen bij uw keuze? Misschien schaft u op den duur nog een EV aan of vervangt u uw e-Ulysse door een elektrische Fiat met meer AC-laadvermogen. U doet er verstandig aan dergelijke zaken nu alvast mee te nemen in uw keuze. Zo weet u zeker dat u lang plezier heeft van uw investering in een nieuwe laadpaal of wandlader.

 

Hoe vind ik een passende laadoplossing voor de Fiat e-Ulysse?

Bij het vinden van de perfecte lader voor uw Fiat e-Ulysse komen tal van zaken kijken. Naast eerdergenoemde zaken, zoals het laadvermogen en type laadstation, doet u er verstandig de onderstaande overwegingen ook mee te nemen.

1. Meerdere EV’s tegelijk opladen?

Wilt u meerdere EV’s tegelijk opladen? In ons aanbod vindt u diverse laders met een zogenaamde dubbele socket – laadstations met een dubbele laadaansluiting. Heeft u hier geen behoefte aan? In dat geval volstaat een ‘standaard’ lader met een enkele socket.

2. Losse of vaste laadkabel

Ook op gebied van laadkabels heeft u keuze. Er valt te kiezen uit laders met een losse en een vaste laadkabel. Laadoplossingen met een vaste laadkabel zijn gemakkelijker in gebruik, maar ook een stuk kwetsbaarder. Hierdoor zijn ze minder geschikt voor gebruik op publieke plekken.

3. Online lader vs. offline lader

Laders met een internetaansluiting worden ook wel online laders genoemd. Online laders zijn doorgaans uitgerust met allerlei functies en applicaties die het laden nog efficiënter, zuiniger en voordeliger maken.

4. Backoffice

Een backoffice is een voorbeeld van zo’n handige functie. Met een backoffice krijgt u inzicht in het laadproces. Zo kunt u nauwkeurig bijhouden hoelang het (nog) laden duurt en hoeveel energie tijdens het laden verloren gaat. Daarnaast kunt u een backoffice gebruiken om de laadkosten te verrekenen met uw medegebruikers of werkgever.

5. Autorisatie

Heeft u liever niet dat onbevoegden uw lader kunnen gebruiken? Dan raden wij een model met autorisatie aan. Bevoegde gebruikers krijgen dan toegang tot uw lader via een smartphone applicatie of een RFID-lezer voor laadpassen of laaddruppels.

6. Voorkom overbelasting met Load Balancing

Helaas gebeurt het wel eens dat een laadstation de elektrische installatie overbelast. Gelukkig zijn steeds meer laadpalen uitgerust met Dynamic Load Balancing. Dit is een functie die het laadvermogen automatisch reduceert wanneer overbelasting dreigt.

 

A-merk laadpaal kopen voor de Fiat e-Ulysse? Dat doet u bij Laaddirect!

Laaddirect is dé aangewezen leverancier van A-merk laadpalen of wallboxen voor de Fiat e-Ulysse. Onze laders zijn geschikt voor uiteenlopende toepassingen en kunnen worden gemonteerd als laadpaal of wandlader. Bovendien verzorgen we de installatie tot in de puntjes en kunt u altijd bij ons terecht met vragen.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.