Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Ford Explorer 

De beste laadoplossingen voor uw Ford Explorer full electric

Laadpaal advies over uw Ford Explorer full electric ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

google review elektra inkopen
5.0
Heel gemakkelijk inkopen, je hoeft alleen maar te bellen en je krijgt meteen een offerte voor wat je nodig hebt. Daarna kreeg ik de bestelling al na 2 dagen binnen. Top service.
Recensie inkopen bij Laaddirect
5.0
Voor een klant heb ik twee laders aangeschaft bij Laaddirect. Netjes en snel geleverd, vooraf hielpen ze mij goed om een lader uit te kiezen. Ben zeer tevreden.
Review Ratio laadpaal Laaddirect
5.0
Het traject naar een laadpaal is op een fijne wijze begeleid door Laaddirect. Zeer vriendelijke medewerkers, net werkende monteurs en een goede laadpaal.

Laadpaal Ford Explorer 

Laaddirect is dé plek voor een kwaliteitsmerk laadpaal of wandlader voor uw Ford Explorer. Ons assortiment biedt een verscheidenheid aan oplaadoplossingen – inclusief zowel laadpalen als wandladers – van bekende merken zoals Ratio, Alfen, Webasto, Wallbox en Zaptec.

Deze oplaadmogelijkheden zijn vrijwel zonder uitzondering geschikt voor zowel zakelijk als persoonlijk gebruik. We hebben natuurlijk ook laadpalen en wandladers die perfect passen bij de elektrische Ford Explorer, met voldoende laadcapaciteit, een passende laadconnector of -kabel en alle noodzakelijke functies. Maakt u zich zorgen over de installatie? Die kunnen we ook voor u verzorgen, als u dat wilt.

 

Ford Explorer lader

De Ford Explorer is een volledig elektrisch aangedreven SUV die speciaal voor de Europese markt is ontwikkeld en in Duitsland wordt gebouwd. Dit is dus een heel andere auto dan de ‘Amerikaanse’ Ford Explorer met verbrandingsmotor. De Ford Explorer werd in het begin van 2024 geïntroduceerd en kenmerkt zich door zijn stoere, sportieve uiterlijk, complete uitrusting en scherpe prijsstelling. 

Dankzij de accupakketten van 52, 77 en 79 kWh heeft u met de elektrische Ford Explorer een actieradius van respectievelijk zo’n 380, 560 en 600 kilometer, mits de accu natuurlijk volledig opgeladen is. Het opladen van uw Ford Explorer Standard/Extended Range doet u idealiter met uw eigen laadstation thuis of op de zaak. Zo weet u tenminste zeker dat uw accu zo snel mogelijk volledig opgeladen is. Voor dergelijke laders is Laaddirect dé aangewezen leverancier, die ook de complete installatie voor u kan verzorgen.

 

 

De beste laadpaal kiezen – let op de verschillende uitvoeringen

De elektrische Ford Explorer is verkrijgbaar in een ‘Standard’ en ‘Extended’ uitvoering, waarbij er bij de laatste uitvoering nog keus is uit een versie met achterwielaandrijving en met vierwielaandrijving.  Deze versies verschillen niet alleen op het gebied van aandrijving en uitrusting, maar hebben ook een verschillend accupakket, zoals u in onderstaande tabel kunt zien. Alle drie zijn ze uitgerust met een boordlader met een AC-laadsnelheid van 11 kW en een Type 2-laadaansluiting. Voor uw keuze voor een laadoplossing maakt het daarom niet uit welke uitvoering u heeft. De tijd die het duurt om de accu volledig op te laden, is uiteraard wel verschillend. Daar komen we nog op terug.

Uitvoering

Accu

AC-laadsnelheid

Aansluiting

Ford Explorer Standard Range

52 kWh

11 kW

Type 2

Ford Explorer Extended Range RWD

77 kWh

11 kW

Type 2

Ford Explorer Extended Range AWD

79 kWh

11 kW

Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Het juiste laadstation voor de Ford Explorer selecteren

De geschiktheid van laadstations voor de elektrische Ford Explorer varieert. Dit hangt samen met het laadvermogen van 11 kW. Om dit vermogen optimaal te benutten, is minstens een lader met een vergelijkbaar vermogen vereist, dus minimaal 11 kW. En daarvoor is een elektrische installatie met een 3-fase 3 X 16A aansluiting nodig. Als uw installatie hier niet aan voldoet, kan een van onze adviseurs samen met u onderzoeken of uitbreiding mogelijk is.

Laadpaal Ford Explorer Electric EV

 

Een laadpaal of toch een wandlader – welke is beter?

Op zich maakt dat niet veel uit, technisch gezien althans. De plek waar ze gemonteerd worden verschilt echter wel en hangt dus volledig samen met waar u uw EV wilt opladen. Heeft u een garage of carport? Dan kunt u een wandlader kiezen, want die wordt, zoals de naam suggereert, aan de muur bevestigd. Heeft u geen geschikte muur? Dan is de vrijstaande laadpaal doorgaans de betere optie. 

 

Hulp bij installatie laadstation

Niet iedereen kent de ins- en outs van het installeren van een laadstation. Daarom bieden wij het installatiepakket aan bij onze laadstations. Als u hiervoor kiest, dan komt er een gecertificeerde monteur langs bij u om het laadstation gebruiksklaar voor u te installeren.

 

Wat is de laadtijd van de Ford Explorer?

Dit hangt af van de uitvoering van de Ford Explorer, maar ook van een paar factoren zoals de staat van de aansluiting en de omgevingstemperatuur. Er is dus geen exacte tijd te geven, maar er is wel een formule waarmee u kunt uitrekenen wat de oplaadtijd ongeveer zou moeten zijn:

Laadtijd Ford Explorer = Capaciteit accupakket in kWh / AC-laadsnelheid /0,85

De 0,85 in bovenstaande formule staat voor het energieverlies tijdens het opladen. Dat bedraagt zo’n 15% van de energie.

Mocht u de gegevens voor de Ford Explorer uitvoeringen invullen, krijgt u:

Laadtijd Ford Explorer Standard Range: (52 kWh / 11 kW) / 0,85 = 5,56 uur = 5 uur en 24 minuten

Laadtijd Ford Explorer Extended Range RWD: (77 kWh / 11 kW) / 0,85 = 8,24 uur = 8 uur en 14 minuten

Laadtijd Ford Explorer Extended Range AWD: (79 kWh / 11 kW) / 0,85 = 8,45 uur = 8 uur en 27 minuten

 

Zakelijk opladen elektrische Ford Explorer

Het is goed denkbaar dat u uw elektrische Ford ook op werk wilt kunnen opladen. Dit kan, want vrijwel elke laadpaal en wandlader van ons is compatibel voor zakelijk – en thuisgebruik. Er zijn zelfs speciale functies voor laadstations die juist geschikt zijn voor op kantoor. Denk hierbij aan een backoffice waarop u kunt zien wie hoe lang laadt en hoeveel het kost.

De laadpaal of wandlader voor de toekomst

Heeft u plannen om in de (nabije) toekomst meer EV’s aan te schaffen of uw huidige te upgraden naar eentje met een hogere laadsnelheid? Zo ja, dan is het verstandig om ook bij uw huidige laadstation hier alvast naar te kijken. Meerdere auto’s die tegelijkertijd opgeladen moeten worden vereisen meerdere sockets op het laadstation en met een andere auto kunt u zelfs een andere aansluiting nodig hebben. Houd hier dus rekening mee.

Laadstation voor de Ford Explorer: alle opties op een rijtje 

Onze keuzewijzer maakt het al heel eenvoudig om een laadoplossing te vinden voor een elektrische auto, en zo ook voor de elektrische Ford Explorer. Maar we willen u toch iets vertellen over de factoren waar u rekening mee dient te houden:

1: Sockets

We hebben het eerder vernoemd, maar mocht u van plan zijn om meerdere EV’s tegelijk op te willen laden óf heeft u er zelfs al twee of meer, dan heeft u meerdere sockets nodig. Dit is overbodig als u één auto heeft om op te laden.

2: Backoffice en slimme lader

Het is tegenwoordig niet moeilijk om een ‘slimme’ lader tegen te komen. Dit heet zo omdat het een internetverbinding heeft en dus gekoppeld kan worden aan een backoffice. U kunt de backoffice checken via een app of website (of allebei) en hier staat handige informatie over het laadproces, zoals de gegenereerde kosten en de laadtijd. Dit is een zeer handige functie, vooral als u een werkgever bent en kosten wilt verrekenen, maar ook als u het laadstation met anderen deelt.

3: Autorisatie

Als u bang bent dat onbekenden hun EV gaan opladen aan uw laadpaal op uw kosten, dan bestaat ook daar iets voor. Met de autorisatiefunctie, die perfect aansluit bij het vorige kopje, kunt u instellen wie wel en wie geen toegang heeft tot het laadstation. Vaak heeft een dan Plug & Charge, een RFID-lezer of app om het laden te starten.

4: Type laadkabel

Een EV wordt opgeladen via een laadkabel, maar er bestaan twee varianten hiervan. De vaste laadkabel heeft als voordeel dat het niet opgeborgen hoeft te worden; het zit vast aan het laadstation. De kabel is echter wel kwetsbaarder en is niet geschikt voor publieke laadstations. De losse kabel daarentegen is flexibeler in dat opzichte en is ook sterker.

5: Dynamic Load Balancing

Het opladen van een elektrische auto kan behoorlijk zwaar zijn voor het elektriciteitsnetwerk, en dus bestaat er een functie genaamd Dynamic Load Balancing. Als u hiervoor kiest, dan zal er bij dreiging van overbelasting van het stroomnetwerk minder stroom naar de auto gaan. Dat is vooral handig als u van plan bent meerdere apparaten aan te hebben tijdens het opladen, of als u gewoon extra veiligheid zoekt.

 

Dé laadoplossing voor de elektrische Ford Explorer vindt u bij Laaddirect

Als u op zoek bent naar een kwalitatief goed laadstation dat geschikt is voor de Ford Explorer, dan staan wij voor u klaar. In ons assortiment is ongetwijfeld minstens één laadoplossing die een goede match is voor uw auto én situatie. Of dat nou een ‘slimme’ online laadpaal is met onder anderen een autorisatiefunctie en Dynamic Load Balancing of een eenvoudige wandlader; u vindt ze bij ons allemaal En mocht u ergens niet uitkomen, of hulp nodig hebben met het installeren, dan kunt u ook bij ons terecht. Onze adviseurs zijn u graag van dienst.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.