Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Hongqi E-HS9

De beste laadoplossingen voor uw Hongqi E-HS9

Laadpaal advies over uw Hongqi E-HS9 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Hongqi E-HS9

Bent u in de markt voor een laadpaal of wandlader voor uw Hongqi E-HS9? Bij Laaddirect vindt u zonder twijfel de best passende laadoplossing. Ons uitgebreide assortiment bestaat uit laders van diverse merken, ieder met zijn eigen ideale toepassingen en unieke features.

Daarnaast zijn al onze laadpalen en wandladers voor de Hongqi E-HS9 geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Ten slotte bieden wij ook een uitgebreide installatieservice aan. Kiest u hiervoor, dan verzorgen wij de installatie van uw nieuwe laadstation tot in de puntjes.

 

De voordelen van een laadpaal voor de Hongqi E-HS9

De Hongqi E-HS9 is een ruime, luxueuze en elektrisch aangedreven SUV van Chinese makelij. Het Chinese Hongqi heeft in China en andere delen van Azië al voet aan de grond en is sinds kort ook actief op het Europese continent. De E-HS9 kenmerkt zich door zijn in het oog springende uiterlijk, hoogwaardige afwerking, ruimte, rijke uitrusting en flinke accupakket. Natuurlijk heeft u voor de Hongqi E-HS9, net zoals bij elk ander elektrisch voertuig, een passende laadpaal of wandlader nodig. Zo weet u tenminste zeker dat de accu volledig opgeladen is als u de weg op gaat.

 

Welk laadstation kiezen?

Op dit moment is de Hongqi E-HS9 in Europa verkrijgbaar in twee uitvoeringen. In beginsel is de E-HS9 uitgerust met een accupakket met een bruikbare capaciteit van 76,5 kWh. Deze ‘standaarduitvoering’ wordt ook wel de E-HS9 84 kWh genoemd – de ’84 kWh’ staat voor de totale accucapaciteit. Hiernaast is er nog een uitvoering met een zwaarder 99 kWh-accupakket (waarvan 90 kWh bruikbaar). Verder hebben beide configuraties 11 kW aan AC-laadvermogen en een Type 2 laadaansluiting.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Hongqi E-HS9 84 kWh 76,5 kWh 11 kW Type 2
Hongqi E-HS9 99 kWh 90 kWh 11 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laders zijn geschikt voor de Hongqi E-HS9?

Omdat de Hongqi E-HS9 over 11 kW aan AC-laadvermogen beschikt, heeft u minimaal een 3-fase 3 X 16A elektrische aansluiting nodig. Waarom? Om het laadvermogen van de elektrische Hongqi ten volle te benutten moet uw elektrische aansluiting ook genoeg capaciteit hebben. Is dit niet het geval, dan duurt het volledig opladen van de E-HS9 aanzienlijk langer.

Laadpaal of wandlader?

De keuze tussen een laadpaal en wandlader is een belangrijke. Niet omdat de twee ‘types’ lader qua techniek van elkaar verschillen – integendeel, ze zijn technisch nagenoeg identiek. Nee, de keus is van groot belang omdat het in grote mate het gebruiksgemak van de lader bepaalt. In sommige situaties is een laadpaal simpelweg praktischer, terwijl elders een wandlader beter tot zijn recht komt. Maar hoe komt u er nu achter welke het beste is voor u? Kijk naar de plek waar u uw Hongqi aan de lader wilt leggen en beeld u in hoe de laadkabel zal komen te lopen. Welk type laadstation komt hier het beste uit de verf, de laadpaal of de wandlader?

Vakkundige installatie

Heeft u twee linkerhanden? Geen zorgen. Kies simpelweg voor ons installatiepakket. Dan komt een bij ons aangesloten, gecertificeerd monteur uw nieuwe lader voor u aansluiten. Dit gebeurt natuurlijk op vakkundige wijze.

Wat is de laadtijd van de Hongqi E-HS9?

Tal van factoren hebben invloed op het laadproces. Denk hierbij aan zaken zoals de accucapaciteit, het laadvermogen, de omgevingstemperatuur, de leeftijd van de accu en de staat van de elektrische aansluiting. Omdat zoveel factoren het proces beïnvloeden is het erg lastig om vast te stellen wat de exacte laadtijd precies is. De indicatie van de fabrikant, in dit geval Hongqi, is vaak een goed startpunt, maar niet altijd even betrouwbaar.

Zelf uitrekenen

Gelukkig is er ook een andere manier waarop u hier achter kunt komen. Namelijk, door de onderstaande rekensom te gebruiken.

Accucapaciteit in kWh / AC-laadvermogen / Energieverlies (0,85) = Laadtijd

Door de accucapaciteit door het laadvermogen per uur te delen krijgt u het aantal uur dat nodig is om de accu volledig op te laden. Maar dan bent u er nog niet. U moet de uitkomst namelijk eerst nog delen door 0,85. Dit in verband met de energie die verloren gaat tijdens het laden, doorgaans zo’n 15%. Zelf de rekenmachine er bij pakken is overigens niet nodig, dit hebben wij al voor u gedaan:

Laadtijd Hongqi E-HS9 99 kWh: 90 kWh / 11 kW / 0,85 = 9,63 uur

Laadtijd Hongqi E-HS9 84 kWh: 76,5 kWh / 11 kW / 0,85 = 8,18 uur

Ook geschikt voor zakelijk gebruik

Rijdt u uw Hongqi E-HS9 zakelijk? Alle laders uit ons leveringsprogramma zijn geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Daarnaast is ons assortiment dusdanig uitgebreid dat wij voor iedereen de perfecte laadoplossing in huis hebben, wat uw wensen ook zijn.

Toekomstige bestendige laadoplossing voor uw Hongqi E-HS9

Houdt u ook rekening met de toekomst bij uw keuze voor een laadoplossing voor uw Hongqi E-HS9? Wie weet schaft u over een tijdje een tweede elektrische auto aan. Dan zou een lader met een dubbele laadaansluiting (socket) wel handig zijn. Of misschien vervangt u op den duur uw Hongqi door een model met meer laadcapaciteit. In dat geval kan een laadpaal/wandlader met wat extra laadvermogen allesbehalve kwaad. Kortom, nu alvast rekening houden met uw toekomstplannen is zeker aan te raden.

Hoe vind ik de beste laadpaal/wandlader voor mijn E-HS9?

Hoe vindt u nu de ideale lader? Dát is de vraag. Houd, naast het laadvermogen, de elektrische aansluiting en het type lader, ook rekening met de onderstaande zaken. Zo weet u zeker dat u een passende lader vindt voor uw Hongqi E-HS9 die aan al uw wensen voldoet.

1: Dynamic Load Balancing

Laders met Dynamic Load Balancing voorkomen overbelasting van uw elektrische installatie. Dit doen ze door automatisch het laadvermogen te reduceren zodra andere grote energieverbruikers worden ingeschakeld. Dit kan er wel toe leiden dat de laadtijd toeneemt.

2: Type laadkabel

U heeft keuze uit laders met een vaste of losse laadkabel. Laadstations met een losse kabel worden doorgaans als ‘standaard’ beschouwd. De kabel bergt u simpelweg op in de kofferbak en tovert u tevoorschijn als u uw Hongqi aan de lader wilt leggen. Bij laders met een vaste kabel is deze tussenstap niet meer nodig. Helaas zijn deze laders wel wat kwetsbaarder en daardoor minder geschikt voor publieke plekken.

3: Autorisatie-functies – Plug & Charge, RFID-lezer of smartphone applicatie

Wist u dat veel laders zonder toestemming van de eigenaar gebruikt kunnen worden? Het enige wat men dan hoeft te doen is de laadkabel aansluiten. Niet een geheel fijn idee, vinden velen. Om deze reden zijn er laders met een autorisatie-functie. Met zo’n functie bepaalt u zelf wie er wel en wie er niet gebruik mag maken van uw laadpunt. Voorbeelden van autorisatie-functies zijn een Plug & Charge-optie, een RFID-lezer of een smartphone applicatie.

4: Laadaansluiting

Heeft u genoeg aan een lader met één aansluiting of wilt u meerdere auto’s tegelijk op kunnen laden? Baseer uw keuze niet alleen op uw huidige ‘wagenpark’, maar ook op uw toekomstige.

5: Online of offline lader?

Laders zijn high tech. Zo zijn sommige laders, ook wel online laders genoemd, uitgerust met een internetverbinding. Hierdoor hebben ze allerlei handige functies, zoals een back office. Met een back office krijgt u inzicht in allerlei relevante informatie omtrent het laadproces. Dit is ideaal als u de laadkosten wilt verrekenen met uw werkgever of medegebruikers.

 

Laadpaal voor de Hongqi E-HS9 kopen?

Laaddirect heeft de beste lader voor u en uw Hongqi E-HS9 op voorraad. Ontdek ons aanbod van A-merk laadoplossingen en plaats uw bestelling. Komt u er zelf niet uit of heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan uiteraard geheel vrijblijvend.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.