Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Mercedes EQS

De beste laadoplossingen voor uw Mercedes EQS

Laadpaal advies over uw Mercedes EQS ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Mercedes EQS

Wilt u een passende laadpaal of wandlader voor uw Mercedes EQS kopen? Bij Laaddirect bent u aan het juiste adres voor een geschikte laadoplossing voor uw Mercedes. Niet alleen bestaat ons aanbod uit diverse topmerk laadpalen en wandladers, óók bieden wij een installatiepakket aan. Zo hoeft u zich niet aan de installatie van de lader te wagen.

Ontdek ons aanbod van laadpalen en wandladers voor de Mercedes EQS. Dankzij ons uitgebreide aanbod kunnen wij iedereen een passende A-merk laadoplossing aanbieden. Natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor vrijblijvend aankoopadvies.

 

Waarom een laadpaal voor de Mercedes EQS?

De Mercedes EQS kan het beste worden beschreven als een elektrisch uitgevoerde S-klasse. De vlaggendrager van Mercedes’ elektrische aanbod combineert een hoge mate van comfort, geweldige afwerking, een ultra luxe interieur en zeer sterke rijeigenschappen met de vele voordelen van elektrisch rijden. Ondanks het forse accupakket (120 kWh) is af en toe opladen noodzakelijk. Met een A-merk laadoplossing weet u namelijk zeker dat u het volledig opladen van de accu zo min mogelijk tijd inneemt. Daarnaast is uw thuislader of laadstation op de zaak op den duur aanzienlijk voordeliger.

Welk laadstation kopen?

Op dit moment is de Mercedes EQS verkrijgbaar in maar liefst vijf uitvoeringen. Deze verschillen uitsluitend op gebied van aandrijving (wel/geen 4MATIC & wel of geen AMG-uitvoering), vermogen, interieur en uitrusting. Op gebied van accupakket en AC-laadvermogen is er vrijwel geen verschil. Elke Mercedes EQS is uitgerust met een 120 kWh-accupakket (waarvan 107,8 kWh ‘bruikbaar’) en een boordlader met 11 kW aan AC-laadvermogen en een standaard Type 2-aansluiting. Daarnaast is er voor elke uitvoering een optionele 22 kW-boordlader verkrijgbaar. Deze laadt de accu twee keer zo snel op maar vereist ook meer van uw elektrische installatie.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
EQS 450+ 107,8 kWh 11 / 22 kW Type 2
EQS 450 4MATIC 107,8 kWh 11 / 22 kW Type 2
EQS 500 4MATIC 107,8 kWh 11 / 22 kW Type 2
EQS 580 4MATIC 107,8 kWh 11 / 22 kW Type 2
EQS AMG 53 4MATIC+ 107,8 kWh 11 / 22 kW Type 2

 

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke lader is geschikt? Laadvermogen, elektrische aansluiting & laadaansluiting

Het is van essentieel belang dat u een laadoplossing selecteert die geschikt is voor uw Mercedes EQS. Hoe u dit doet? De drie belangrijkste zaken zijn het benodigde laadvermogen, de vereiste elektrische aansluiting en de laadaansluiting zelf. De Mercedes EQS beschikt standaard over 11 kW aan AC-laadvermogen. Om dit laadvermogen te benutten heeft u minimaal een laadpaal of wandlader nodig met evenveel laadcapaciteit. Dit gaat ook op als uw Mercedes EQS met de optionele 22 kW boordlader is uitgerust.

Het laadvermogen van uw lader bepaalt op zijn beurt de benodigde elektrische aansluiting. Zo heeft u voor 11 kW aan laadcapaciteit minimaal een 3-fase 3 x 16A aansluiting nodig en voor 22 kW AC-laadvermogen een 3-fase 3 x 32A aansluiting. Verder is de EQS voorzien van een standaard Type 2-aansluiting – de meest gebruikte aansluiting voor elektrische auto’s.

Wandlader vs. laadpaal

U heeft keuze uit een wandlader en een laadpaal. Welke voor u geschikt is? Heel simpel: welke het meest handig is voor u. Dit hangt compleet af van de beoogde laadplek van uw Mercedes EQS. Is dit in de buurt van een wand, bijvoorbeeld onder de carport, in de garage of op de oprit? Dan biedt een wandlader uitkomst. Bent u van plan uw EQS wat verder van uw huis op te laden? Dan is de kans groot dat een laadpaal het handigste is.

Wij regelen montage en installatie

Dankzij ons installatiepakket hoeft u zich geen zorgen te maken over de installatie van uw lader. Een gecertificeerde, bij Laaddirect aangesloten monteur neemt de installatie graag voor u uit handen en verzorgt deze tot in de puntjes.

Hoe lang duurt het om de Mercedes EQS volledig op te laden?

Bent u benieuwd naar de exacte laadtijd van uw Mercedes EQS? U bent niet de enige! Helaas is het bijzonder ingewikkeld om de exacte laadtijd te bepalen. Dit vanwege het feit dat talloze zaken invloed hebben op het laadproces.

Zelf berekenen

Gelukkig betekent dit niet dat het onmogelijk is om een nauwkeurige schatting van de laadtijd te maken. Dit kan namelijk erg eenvoudig aan de hand van de accucapaciteit en het laadvermogen:

Accucapaciteit (in kWh) / AC-laadvermogen (in kW) / 0.85 (energieverlies) = laadtijd in uren

Vult u de gegevens van uw Mercedes EQS 450+ in, dan krijgt u de volgende berekening en uitkomst:

Laadtijd Mercedes EQS: 107,8 kWh / 11 kW / 0,85 = 12,83 uur = 11 uur en 32 minuten

Kanttekeningen

Uiteraard is de uitkomst van bovenstaande berekening niet precies zoals in de praktijk. Het is slechts een schatting van de duur van het laadproces dat in werkelijkheid wordt beïnvloed door diverse factoren. Denk hierbij aan de omgevingstemperatuur, staat van de elektrische aansluiting, noem maar op.

Laders geschikt voor particulier en zakelijk gebruik

In principe zijn al onze laders geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik. En dat is niet alles. Ons aanbod is dusdanig uitgebreid en gevarieerd dat wij voor iedereen de passende lader in huis hebben.

Perfecte lader voor uw EQS? Houd hier rekening mee!

In het vinden van de perfecte laadoplossing voor uw Mercedes EQS kan flink wat tijd gaan zitten. Daarom doet u er verstandig aan gestructureerd te werk te gaan. We zetten de belangrijkste zaken voor u op een rijtje:

1. Aantal laadaansluitingen (sockets)

U heeft keuze uit laders met een enkele of dubbele laadaansluiting. Welke voor u geschikte is hangt voornamelijk af van uw huidige én toekomstige geëlektrificeerde wagenpark.

2. Laadkabel: los of vast?

Sommige laders zijn voorzien van een vaste laadkabel. Bij dit type laders zit – zoals de naam al doet vermoeden – de kabel permanent vast, waardoor u deze niet meer zelf hoeft op te bergen. Dit maakt het gehele proces wat eenvoudiger en sneller. Helaas kleven er ook nadelen aan. Zo zijn laadstations met een vaste kabel kwetsbaarder en daardoor minder geschikt voor gebruik in een publieke omgeving.

3. Online laders met backoffice

Steeds meer laders hebben een internetaansluiting. Dankzij deze internetconnectie heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van diverse, ‘slimme’ functies. Zo zijn sommige laders standaard voorzien van een backoffice. Dit is een functie waarmee u altijd inzicht heeft in het laadproces. U kunt bijvoorbeeld met behulp van de backoffice de laadkosten verrekenen met andere gebruikers, zoals medegebruikers of uw werkgever. Overigens bieden wij ook losse backoffices aan, van bijvoorbeeld E-Flux. Deze zijn een stuk uitgebreider dan de standaard backoffices waarmee de meeste laadpalen zijn uitgerust.

4. Dynamic Load Balancing

Laders met Dynamic Load Balancing voorkomen dat uw elektrische installatie overbelast raakt. Dit doen ze door automatisch het laadvermogen te reduceren wanneer andere grote stroomverbruikers worden ingeschakeld. Dit kan uiteraard wel leiden tot een langere laadtijd.

5. Autorisatiefunctie

Bevindt uw lader zich op een publieke plek? Dan kan het geen kwaad om een lader met een autorisatiefunctie te selecteren. Hiermee voorkomt u namelijk dat onbevoegden gebruik kunnen maken van uw laadpunt. Autorisatiefuncties zijn er in verschillende soorten en maten. Denk hierbij aan een Plug & Charge optie, een RFID-lezer voor laadpassen of laaddruppels en een smartphone applicatie.

Future proof?

Een toekomstbestendige lader is een goede lader. Met een toekomstigbestendige lader bedoelen we dat de lader ook voor toekomstige EV’s te gebruiken is. Toekomstige elektrische voertuigen zullen naar alle waarschijnlijkheid beschikken over een groter AC-laadvermogen. Daarom kan het geen kwaad om een lader te selecteren met wat meer laadcapaciteit dan u nodig heeft. Ook is het verstandig om nu alvast na te denken over uw toekomstige elektrische wagenpark. Als u bijvoorbeeld in de nabije toekomst een tweede EV wilt aanschaffen is het slim om nu alvast een lader met een dubbele laadaansluitingen te kiezen. Dit scheelt u op den duur een hoop tijd, geld en moeite.

Mercedes EQS lader kopen bij Laaddirect

Ontdek ons aanbod van topkwaliteit laadpalen en wandladers voor de Mercedes EQS en plaats uw bestelling. U heeft keuze uit talloze modellen. Heeft u vragen of weet u niet welk laadstation u voor uw Mercedes EQS moet kiezen? Schroom dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.