Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal MG Marvel R

De beste laadoplossingen voor uw MG Marvel R

Laadpaal advies over uw MG Marvel R ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

MG Marvel R

Uw MG Marvel R kan natuurlijk niet zonder een geschikte lader. Daarom vindt u bij Laaddirect een breed en gevarieerd aanbod van A-merk laadoplossingen. Ons leveringsprogramma bestaat uitsluitend uit laders van topmerken als Wallbox, Webasto, EVBox en Alfen die zowel particulier als zakelijk te gebruiken zijn. Daarnaast nemen wij – als u dat wilt – ook nog eens de installatie van de lader van uw MG Marvel R uit handen. Dat is wel zo gemakkelijk.

Bekijk ons aanbod van A-merk laadpalen en wandladers voor de MG Marvel R en plaats direct een bestelling. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies.

 

Laadpaal voor de MG Marvel R

De MG Marvel R is een elektrisch aangedreven en compact vormgegeven SUV. Volgens MG is de Marvel R een “geavanceerde, luxueuze en ruime lifestyle SUV” met optimale laadprestaties.  Om deze laadprestaties optimaal te benutten is een geschikte laadoplossing uiteraard noodzakelijk. Gelukkig bent u hier voor bij Laaddirect aan het juiste adres.

 

Welke laadpaal kiezen?

Momenteel is de MG Marvel R verkrijgbaar in twee uitvoeringen. In beide configuraties beschikt de compacte SUV over een 65 kWh-accupakket, 11 kW aan AC-laadvermogen en een ‘normale’ Type 2 laadaansluiting.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
MG Marvel R 65 kWh 11 kW Type 2
MG Marvel R Performance 65 kWh 11 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laders zijn geschikt? Let op het laadvermogen van de MG Marvel R

Welke laders geschikt zijn voor de MG Marvel R hangt vooral af van het laadvermogen. Aangezien de Marvel R over een laadvermogen van 11 kW beschikt, heeft u minimaal een lader met een gelijke óf grotere laadcapaciteit nodig. Anders benut u het laadvermogen van de Marvel R niet ten volle en duurt het opladen een stuk langer. Daarnaast dient u rekening te houden met de benodigde elektrische aansluiting. Hoe hoger het laadvermogen van de Marvel R, hoe meer capaciteit de elektriciteitsaansluiting moet hebben. Voor voertuigen met 11 kW aan AC-laadvermogen is bijvoorbeeld minimaal een 3-fase 3 x 16A aansluiting nodig.

Laadpaal of wandlader

De keuze tussen een laadpaal en wandlader wordt vaak onnodig ingewikkeld gemaakt. Dit terwijl er nauwelijks verschil is tussen deze twee ‘types’ laadstation. De een wordt simpelweg tegen de muur gemonteerd, terwijl de ander op een paal wordt geplaatst. Welke voor u het meest geschikt is, hangt af van de beoogde parkeer- en laadplek. Leent deze zich het beste voor een laadpaal of komt een wandlader hier beter tot zijn recht? Beeld u in hoe de laadkabel zal komen te lopen en beslis op basis hiervan welke het meest geschikt is.

Installatiepakket

Heeft u liever niet dat u het leidende voorwerp bent in een toekomstige aflevering van “Help, mijn man is klusser!”? Kies dan voor ons installatiepakket. Een bij ons aangesloten, gecertificeerde installateur neemt het gehele installatieproces graag uit handen. Dat scheelt u een hoop tijd, gedoe en stress.

Wat is de laadtijd van de MG Marvel R?

Bent u benieuwd naar de laadtijd van de MG Marvel R? Dit rekent u eenvoudig uit aan de hand van de onderstaande rekensom.

Accucapaciteit (in kWh) / AC-laadvermogen / Energieverlies (0,85) = Laadtijd in uren

U vult deze formule in aan de hand van de gegevens uit de bovenstaande tabel. Hierin zien we dat de accucapaciteit van de Marvel R i65 kWh is en het laadvermogen 11 kW. Omdat het energieverlies doorgaans op zo’n 15% ligt, gebruiken we hier de correctiefactor ‘0,85’ voor. Dit geeft ons de volgende laadtijd:

Laadtijd MG Marvel R (Performance): 65 kWh / 11 kW / 0,85 = 6,95 uur

Kanttekeningen

Bij deze rekensom moeten wel een paar kanttekeningen worden geplaatst. Ten eerste is dit slechts een schatting van de te verwachten laadtijd. De werkelijke laadtijd kan hoger of lager uitvallen als gevolg van de invloed van andere factoren, zoals de omgevingstemperatuur of de staat van de elektrische aansluiting. Ten tweede moet er rekening worden gehouden met het feit dat deze berekening uitgaat van een boordlader en laadstation met een gelijk laadvermogen. Verschilt het laadvermogen? Gebruik dan de laagste waarde.

Geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik

Wilt u uw MG Marvel R ook op de zaak opladen? Dat is geen probleem. Al onze laders zijn geschikt voor zakelijk én particulier gebruik. Bovendien bestaat ons aanbod uit talloze laders van uiteenlopende merken – elk met z’n eigen, unieke kenmerken en ideale toepassingen. Hierdoor hebben wij voor iedereen een geschikte laadoplossing in huis.

Zó vindt u de perfecte laadpaal of wandlader voor uw MG Marvel R

Naast de bovengenoemde zaken zijn er nog andere dingen die u moet overwegen. Denk hierbij aan het aantal laadaansluitingen, verschillende ‘slimme’ features en het type laadkabel:

1.     Aantal laadaansluitingen

U heeft keuze uit laders met een enkele of dubbele laadaansluiting. Baseer uw keuze niet alleen op uw huidige situatie, maar ook op uw plannen voor de toekomst.

2.     Dynamic Load Balancing

Een lader vraagt veel van uw elektrische installatie – zó veel zelfs, dat de installatie overbelast kan raken. Dit kan gebeuren wanneer de lader tegelijk met andere grote energieverbruikers is ingeschakeld. Om deze reden zijn er laders met Dynamic Load Balancing. Deze voorkomen overbelasting door automatisch het laadvermogen te reduceren zodra andere apparaten worden ingeschakeld.

3.     Laadstation met internetaansluiting

Sommige laders zijn uitgerust met een internetverbinding. Hierdoor beschikken ze over allerlei slimme functionaliteiten, zoals een backoffice. Met een back office krijgt u inzicht in uw laadsessies en -kosten. Dit is bijvoorbeeld handig als u de laadkosten wilt delen met uw medegebruikers of werkgever.

4.     Losse of vaste laadkabel?

Verreweg het merendeel van de laders zijn voorzien van een losse laadkabel. Deze bergt u op in uw kofferbak en tovert u tevoorschijn als u uw MG Master R wilt opladen. Hiernaast zijn er laders met een vaste laadkabel. Deze zitten permanent vast aan het laadstation, waardoor u deze niet meer telkens uit de kofferbak hoeft te halen. Dergelijke laadoplossingen zijn helaas wel kwetsbaarder en daardoor minder geschikt voor gebruik in een (semi-) publieke omgeving.

5.     Plug & Charge, RFID-lezer of smartphone applicatie

Ten slotte kunt u nog een autorisatie-functie overwegen. Dit is een functie waarmee u zelf kunt bepalen wie wel en wie niet gebruik mag maken van uw lader. Dit doet u aan de hand van een Plug & Charge optie, een RFID-lezer voor laadpassen of -druppels, of een smartphone applicatie.

Future proof?

Houdt u ook rekening met de toekomst? Misschien heeft u over een tijdje nóg een elektrische auto op de oprit staan. Een lader met een dubbele laadaansluiting (socket) is dan wel zo handig. Of wie weet vervangt u uw MG Marvel R op den duur door een model met meer laadvermogen. In dat geval is een laadpaal met wat speelruimte wat betreft het laadvermogen praktisch. Kortom, alvast rekening houden met uw plannen voor de toekomst kan geen kwaad.

Laadpaal voor de MG Marvel R kopen bij Laaddirect

Bent u in de markt voor een laadpaal of wandlader voor de MG Marvel R? Dan vindt u bij Laaddirect ongetwijfeld een passend exemplaar! Ontdek ons aanbod, kies de laadoplossing die het beste past bij uw situatie en plaats uw bestelling. Wij gaan direct voor u aan de slag en regelen eventueel de installatie. Vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.