Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Opel Vivaro-e

De beste laadoplossingen voor uw Opel Vivaro-e

Laadpaal advies over uw Opel Vivaro-e ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Opel Vivaro-e

Voor de beste laadpaal of wandlader voor uw Opel Vivaro-e is Laaddirect dé aangewezen leverancier. Ons aanbod bestaat uit laadoplossingen van A-merken als Wallbox, Webasto, Alfen en EVBox geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Dankzij ons uitgebreide en gevarieerde leveringsprogramma kunnen wij u de best passende lader aanbieden, wat uw wensen ook zijn. De Opel Vivaro-e is de elektrisch aangedreven variant van de welbekende Opel Vivaro. Volgens Opel is de Vivaro-e ontworpen voor “bedrijven die hoge normen stellen en een bedrijfswagen nodig hebben die hun dagelijkse werk gemakkelijker en efficiënter maakt”. Om het “dagelijkse werk gemakkelijk en efficiënter” te maken is een passende laadoplossing uiteraard wel nodig. Alleen zo weet u zeker dat u het eind van de werkdag haalt op één acculading.

Uitvoeringen

Momenteel is de Opel Vivaro-e verkrijgbaar in drie verschillende lengtes en met twee accupakketten. Men kan kiezen uit drie lengtes, Small, Medium en Large, en twee accu’s, een met een capaciteit van 50 kWh en de ander met een capaciteit van maar liefst 75 kWh. Daarnaast is de Opel Vivaro-e verkrijgbaar in diverse carrosserievormen, namelijk als gesloten bestel, dubbele cabine of platform cabine. Verder beschikt de Vivaro-e over een 11 kW boordlader met een Type 2 laadaansluiting. Voor het kiezen van de juiste lader voor uw Opel Vivaro-e maakt het niet welke uitvoering u heeft.

Uitvoering                                          Accu             AC-laadvermogen Aansluiting
Vivaro-e Small (Dubbele Cabine / Gesloten Bestel) 50/75 kWh 11 kW Type 2
Vivaro-e Medium (Dubbele Cabine / Gesloten Bestel) 50/75 kWh 11 kW Type 2
Vivaro-e Large (Dubbele Cabine / Gesloten Bestel) 50/75 kWh 11 kW Type 2
Vivaro Platform Cabine 50/75 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Geschikte laders voor de Opel Vivaro-e

Welke lader is geschikt voor de Opel Vivaro-e? Om dit te bepalen kijken we naar het laadvermogen van de elektrische bestelbus. Omdat de Vivaro-e over 11 kW aan AC-oplaadvermogen beschikt, is een laadstation met minimaal evenveel vermogen noodzakelijk. Het laadvermogen van de lader kan alleen ten volle worden benut als de elektrische aansluiting bij u thuis / op de zaak voldoende capaciteit heeft. Om de 11 kW volledig te benutten is minimaal een 3-fase 3 x 16A aansluiting benodigd.

Laadpaal vs. wandlader

Kiezen tussen een laadpaal en wandlader hoeft niet ingewikkeld te zijn. De twee type laders verschillen immers maar op één aspect van elkaar: de wijze van montage. De een wordt op een paal gemonteerd, terwijl de ander tegen de muur wordt geplaatst. Zo simpel kan het zijn. Dit betekent echter niet dat de keuze onbelangrijk is. Bedenk u daarom waar u uw Opel Vivaro-e wilt opladen en welk type laadstation hier het best tot zijn recht komt.

Installatie wordt voor u geregeld

Brandt u liever niet uw handen aan de installatie van uw nieuwe lader? Kies dan voor ons installatiepakket. Een bij ons aangesloten, gecertificeerd regelt de montage en installatie van uw laadoplossing tot in de puntjes.

Wat is de laadtijd van de Opel Vivaro-e?

Hoe lang duurt het om het accupakket van de Opel Vivaro-e volledig op te laden? U bent niet de enige die dit zich afvraagt. Dit uitrekenen is helaas bijzonder ingewikkeld. Tijdens het laden hebben namelijk talloze factoren invloed op het proces. Denk hierbij niet alleen aan zaken zoals de accucapaciteit en het laadvermogen, maar ook aan de omgevingstemperatuur, leeftijd van de accu en de staat van de technische aansluiting. Tóch is er manier waarop u vrij nauwkeurig de laadtijd kunt uitrekenen.

Zelf uitrekenen

Dit werkt als volgt. Eerst deelt u de accucapaciteit van de Opel Vivaro-e (50 kWh of 75 kWh) door het AC-laadvermogen (11 kW). De uitkomst deelt u vervolgens door 0,85. Zo houdt u ook rekening met het energieverlies dat optreedt tijdens het laden. Als formule ziet de berekening er zo uit:

50 kWh / 11 kW / 0,85 = 5,35 uur

75 kWh / 11 kW / 0,85 = 8,02 uur

Zoals u kunt zien betekent een accu met meer capaciteit ook een langere laadtijd.

Uw Opel Vivaro-e op de zaak opladen

De Opel Vivaro-e is uitermate geschikt voor zakelijke gebruikers. Daarom zijn al onze laders geschikt voor zakelijk gebruik. Bovendien bestaat ons aanbod uit laders van uiteenlopende merken, elk met zijn eigen unieke eigenschappen, functionaliteiten en ideale toepassingen. Hierdoor kunnen wij u de beste passende laadoplossing aanbieden, ongeacht uw wensen.

Future proof

Houdt u ook rekening met de toekomst bij de aanschaf van de lader voor uw Opel Vivaro-e? Misschien heeft u binnenkort nóg een Vivaro-e op de oprit staan, of heeft u de Vivaro-e vervangen door een model met een hoger laadvermogen. Het kan geen kwaad om deze zaken nu alvast mee te wegen in uw keuze.

“Hoe vind ik de perfecte laadoplossing voor mijn Vivaro-e?”

We krijgen deze vraag maar al te vaak. Natuurlijk hangt dit af van wat uw persoonlijke wensen en voorkeuren zijn. Ons advies luidt daarom: houd in ieder geval rekening met de eerdergenoemde én onderstaande zaken.

Aantal laadaansluitingen

Wilt u twee elektrische voertuigen tegelijk opladen? Kies dan voor een lader met een dubbele aansluiting. Is dit niet het geval, dan voldoet een laadstation met een enkele ‘socket’.

Online lader

Laders zijn high tech. Zo zijn sommige modellen voorzien van een internetaansluiting, waardoor ze beschikken over allerlei handige functies. Een voorbeeld van zo’n functie is een back office.

Uitgebreide back office

De meeste online laders zijn voorzien van een back office. Hiermee krijgt u inzicht in uw laadsessies en de laadkosten. De standaard back office van laders is meestal vrij beperkt. Daarom heeft u bij Laaddirect de mogelijkheid om een back office-bundel aan te schaffen. Deze zijn uitgebreider en bieden uitkomst voor gebruikers die de kosten van het laden willen verrekenen met hun medegebruikers of werkgever.

Vaste of losse laadkabel

Ook zijn er laadstations met een vaste laadkabel. Deze zijn wat gebruikersvriendelijker dan laders met een losse kabel, maar helaas ook wat kwetsbaarder. Hierdoor zijn ze minder geschikt voor gebruik op publieke plekken.

Autorisatie-functie

Wilt u niet dat iedereen ‘zo maar’ gebruik kan maken van uw laadpunt? Kies dan voor een lader met een autorisatie-functie. Dergelijke functies zijn er in verschillende vormen. Denk hierbij aan RFID-lezers voor laadpassen, laaddruppels, smartphone applicaties of een Plug & Charge optie.

Dynamic Load Balancing

De lader van uw Opel Vivaro-e vraagt veel van uw elektrische installatie. Laders met Dynamic Load Balancing voorkomen dat de lader té veel van de installatie vraagt. Dit doen ze door automatisch het laadvermogen te reduceren als andere grote energieverbruikers ingeschakeld zijn of worden.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.