Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Porsche Taycan Cross Turismo

De beste laadoplossingen voor uw Porsche Taycan

Laadpaal advies over uw Porsche Taycan ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Porsche Taycan Cross Turismo

Bent u op zoek naar een laadpaal of wandlader voor uw Porsche Taycan Cross Turismo? Laaddirect is dé aangewezen leverancier. Ons aanbod bestaat uitsluitend uit laders van A-merken als EVBox, Alfen, Webasto en Wallbox. Daarnaast zijn al onze laders geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik en kunnen ze allemaal als laadpaal of wandlader worden geïnstalleerd. Zo heeft u maximale keuze en maximale flexibiliteit. Met de Porsche Taycan Cross Turismo breidt Porsche zijn serie elektrische sportwagens uit met een veelzijdig ‘shooting brake’-model. De Taycan Cross Turismo kenmerkt zich door zijn hogere bodemvrijheid, sportieve rijgedrag, veelzijdigheid, ruimte en kenmerkende, elegante Porsche-looks. Bij zo’n hoogwaardige elektrische sportwagen mag een topmerk laadoplossing uiteraard niet ontbreken.

Leverbaar in één uitvoering

Momenteel is de Porsche Taycan Cross Turismo verkrijgbaar in vier uitvoeringen. Elk van deze versies is standaard uitgerust met het ‘Performance Battery Plus’ accupakket, die een capaciteit heeft van maar liefst 93,4 kWh. Het ‘normale’ AC-opladen gaat aan de hand van de Type 2-laadaansluiting met een AC-laadvermogen van 11 kW. De onderlinge verschillen zitten voornamelijk in het motorvermogen, het overboost-vermogen, de acceleratie, topsnelheid en het bereik. Deze hebben geen invloed op uw keuze voor een passende lader.

Uitvoering                                         Accu                        AC-laadvermogen    Aansluiting
Taycan 4 Cross Turismo 93,4 kWh 11 kW Type 2
Taycan 4S Cross Turismo 93,4 kWh 11 kW Type 2
Taycan Turbo Cross Turismo 93,4 kWh 11 kW Type 2
Taycan Turbo S Cross Turismo 93,4 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke lader is geschikt voor de Porsche Taycan Cross Turismo?

Welke lader geschikt is voor uw Porsche Taycan Cross Turismo hangt in grote mate af van het laadvermogen. Omdat de Taycan Cross Turismo voor het ‘normale’ AC-laden over 11 kW aan laadcapaciteit beschikt, heeft u minimaal een 3-fase 3 x 16A aansluiting nodig om dit ten volle te benutten. Uw elektrische aansluiting moet immers ook over genoeg capaciteit beschikken. Doet deze dat niet, dan neemt de laadtijd van uw elektrische Porsche aanzienlijk toe.

Het verschil tussen een wandlader en laadpaal

Wat is nu het verschil tussen een wandlader en een laadpaal? Het is verraderlijk eenvoudig: de plek en wijze van montage. De een wordt tegen een muur gemonteerd, terwijl de ander op een losstaande paal wordt geplaatst. Ja echt, zó simpel kan het zijn. Dit maakt de keuze tussen deze twee ‘types’ laadstation er echter niet minder belangrijk er op. Baseer uw keuze op de beoogde parkeer- en laadplek. Leent deze zich het beste voor een wandlader of komt een laadpaal hier tot zijn recht? Vaak wijst de situatie zichzelf. Zo niet, beeld dan in hoe de laadkabel zal komen te lopen. Houd hierbij rekening met het feit dat de laadaansluiting van de Taycan Cross Turismo zich aan de voorzijde van de auto bevindt.

Geen zorgen over installatie

Brandt u liever uw handen niet aan de installatie van het laadstation? Geen zorgen, u bent niet de enige. Om deze reden hebben wij ons installatiepakket in het leven geroepen. Een bij ons aangesloten, gecertificeerde monteur neemt de montage van uw lader maar al te graag voor u uit handen. Uiteraard plaatst hij/zij uw nieuwe lader op vakkundige wijze en levert hij hem gebruiksklaar op.

Wat is de laadtijd van de Porsche Taycan Cross Turismo?

Brandt u liever uw handen niet aan de installatie van het laadstation? Geen zorgen, u bent niet de enige. Om deze reden hebben wij ons installatiepakket in het leven geroepen. Een bij ons aangesloten, gecertificeerde monteur neemt de montage van uw lader maar al te graag voor u uit handen. Uiteraard plaatst hij/zij uw nieuwe lader op vakkundige wijze en levert hij hem gebruiksklaar op.

Wat is de laadtijd van de Porsche Taycan Cross Turismo?

Wist u dat u zelf de te verwachten laadtijd van uw Porsche Taycan Cross Turismo kunt uitrekenen? Dit doet u met behulp van de onderstaande formule.

Accucapaciteit in kWh / AC-laadvermogen in kW / 0,85 (energieverlies) = laadtijd

De rekensom is kinderlijk eenvoudig. Eerst deelt u de maximale capaciteit van het accupakket door het AC-laadvermogen van de Taycan. Vervolgens deelt u de uitkomst hiervan door 0,85. Waarom? Zo houden we ook rekening met de energie die verloren gaat tijdens het laden – doorgaans zo’n 15%. Vullen we de specificaties van de Taycan Cross Turismo in (zie tabel), dan krijgen we een laadtijd van circa 10 uur:

93,4 kWh / 11 kW / 0,85 = 10 uur

Is het laadvermogen van uw laadstation hoger/lager dan het laadvermogen van de Cross Turismo? Gebruik dan de laagste van de twee. Een laadoplossing met een hogere laadcapaciteit verkort de laadtijd namelijk niet, maar een lagere capaciteit maakt de laadtijd helaas wel langer.

Niet 100% nauwkeurig

De bovenstaande formule geeft de zogenoemde ‘ideale laadtijd’. Dit is de laadtijd onder ideale omstandigheden, zonder invloed van externe factoren. In de praktijk wijkt de laadtijd hier altijd wat van af. Dit hangt onder andere af van de elektriciteitsaansluiting en de omgevingstemperatuur.

Thuis, op bedrijf of ergens anders uw Taycan Cross Turismo opladen

Of u uw Taycan Cross Turismo thuis, op de zaak of elders wilt opladen, bij Laaddirect vindt u de best passende laadpaal of wandlader. Al onze laders zijn geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Daarnaast kunnen we dankzij ons uitgebreide en gevarieerde leveringsprogramma iedereen een passende laadoplossing aanbieden – wat de wensen ook zijn.

In 6 stappen de best passende laadoplossing vinden

Welke lader moet u nu hebben? U bent niet de enige die door de bomen soms het bos niet meer ziet. Wij zetten het voor u op een rijtje.

1. Laadvermogen, elektriciteitsaansluiting en type laadstation

De belangrijkste eigenschappen van de lader zijn het laadvermogen, de benodigde elektriciteitsaansluiting en het type laadstation. Hak hier eerst de knoop over door voor u naar andere zaken kijkt.

2. Aantal laadaansluitingen

Wilt u meerdere elektrische voertuigen tegelijk opladen? Dan is de keuze voor een lader met een dubbele laadaansluiting (socket) een gemakkelijke. Dit is ook een verstandige keuze als u verwacht in de toekomst een tweede elektrische auto aan te schaffen. Is hier geen sprake van, dan is een lader met een enkele socket uiteraard voldoende.

3. Soort laadkabel

Naast laders met een ‘normale’ laadkabel zijn er ook laders met een vaste laadkabel. Hiermee hoeft u niet meer de laadkabel uit de kofferbak tevoorschijn te toveren telkens als u uw Porsche wilt opladen. Handig, niet? Zeker. Maar, houd wel rekening met het feit dat deze laders ook wat kwetsbaarder zijn.

4. Dynamic Load Balancing

Laders met Dynamic Load Balancing voorkomen overbelasting van uw elektrische installatie. Dit doen ze door automatisch het laadvermogen te reduceren zodra andere grote energieverbruikers worden ingeschakeld.

5. Online laders met backoffice

Steeds meer laders zijn voorzien van een internetaansluiting. Dergelijke laadpalen en wandladers worden ook wel online laders genoemd. Dankzij de internetverbinding hebben zij allerlei handige functies, zoals een back office. Een back office is een alom geliefde functie waarmee u inzicht krijgt in allerlei handige informatie omtrent het laden. Denk bijvoorbeeld aan de laadkosten per sessie.

6. Autorisatie-functies

Staat uw laadstation op een publieke plek? Dan is een autorisatie-functie wel zo fijn. Hiermee kunt u bepalen wie uw lader kan gebruiken. U heeft keuze uit laders met verschillende functies, zoals een Plug & Charge optie, een RFID-lezer voor laadpassen of -druppels of een applicatie voor op de telefoon.

Toekomstbestendig?

Een goede lader is een toekomstbestendige lader. Hiermee doelen we niet op de technische levensduur van de lader, maar op de mate waarin deze ook voor toekomstige elektrische auto’s kan worden gebruikt. De ontwikkelingen in de wereld van elektrische auto’s gaan immers razendsnel. De kans is groot dat u over enkele jaren een elektrische auto met flink meer laadvermogen onder de carport heeft staan. In dat geval zou het wel praktisch zijn als u nog steeds dezelfde lader kunt gebruiken. Dit bespaart u een hoop, tijd en geld.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.