Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Renault Scenic e-Tech Electric

De beste laadoplossingen voor uw Renault Scenic e-Tech Electric

Laadpaal advies over uw Renault Scenic e-Tech Electric ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

google review elektra inkopen
5.0
Heel gemakkelijk inkopen, je hoeft alleen maar te bellen en je krijgt meteen een offerte voor wat je nodig hebt. Daarna kreeg ik de bestelling al na 2 dagen binnen. Top service.
Recensie inkopen bij Laaddirect
5.0
Voor een klant heb ik twee laders aangeschaft bij Laaddirect. Netjes en snel geleverd, vooraf hielpen ze mij goed om een lader uit te kiezen. Ben zeer tevreden.
Review Ratio laadpaal Laaddirect
5.0
Het traject naar een laadpaal is op een fijne wijze begeleid door Laaddirect. Zeer vriendelijke medewerkers, net werkende monteurs en een goede laadpaal.

Renault Scenic e-Tech Electric laadpaal kopen

Een eigen laadpaal of wandlader voor uw Renault Scenic e-Tech Electric betekent dat u deze gezinsvriendelijke, elektrische SUV zowel betaalbaar als eenvoudig op elk gewenst moment kunt opladen, waardoor u altijd met een volledig opgeladen accu vertrekt. Laaddirect biedt hiervoor een breed scala aan hoogwaardige laadstations van toonaangevende merken, die zowel voor particulieren als bedrijven geschikt zijn en in diverse varianten komen. U hoeft zich geen zorgen te maken over de installatie; deze wordt vakkundig door ons uitgevoerd.

Er zijn in ons ruime assortiment verschillende laadpalen en wandladers voor de Renault Scenic e-Tech Electric die niet alleen het optimale AC-laadvermogen leveren, de juiste laadaansluiting hebben en voorzien zijn van de laatste technologische ontwikkelingen en functies.

 

Laadpaal voor de Scenic e-Tech Electric

De nieuwste variant van de Renault Scenic e-Tech Electric, tegenwoordig ook wel de Fastback-SUV genoemd, is een ruime elektrische gezinswagen. Deze wagen verenigt ruimte en flexibiliteit en heeft een uitgesproken ontwerp met vloeiende lijnen. Hiermee past hij bij de huidige stijl van Renault. Verder is de auto uitgerust met een sterk accupakket en een grote actieradius. Om de auto vol op te laden, is een laadstation aan huis een must-have. In ons assortiment hebben wij die perfecte laadpaal of wandlader voor uw auto.

 

 

Welke laadoplossing is geschikt voor de Scenic e-Tech Electric?

Er zijn twee uitvoeringen zijn van de Renault Scenic e-Tech Electric verkrijgbaar. Deze hebben verschillende accu’s. Waar de Scenic EV60 Comfort Range een accu van 60 kWh heeft, is de EV87 170pk Long Range een accu va maar liefst 87 kWh. Maar beide modellen hebben een relatief hoge AC-laadsnelheid van 22 kW en een Type 2 laadaansluiting.

Uitvoering

Accu

AC-laadsnelheid

Aansluiting

Renault Scenic E-Tech Electric EV60 220pk Long Range

60 kWh

22 kW

Type 2

Renault Scenic E-Tech Electric EV87 170pk Comfort Range

87 kWh

22kW

Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Niet alle laadstations passen bij de Renault Scenic e-Tech Electric

Niet elk laadstation heeft dezelfde AC-laadsnelheid, maar dit is wel belangrijk. Hoe hoger de AC-laadsnelheid, hoe sneller uw auto zal opladen. In het geval van deze Renault Scenic-modellen zult u voor een laadstation met een laadsnelheid van 22 kW moeten kijken. Hiervoor moet natuurlijk de elektrische installatie natuurlijk ook toereikend te zijn. Voor een 22 kW-laadoplossing heeft u minimaal een 3-fase 3 x 25A elektrische aansluiting nodig, waarvoor ook een hoger vastrecht moet worden betaald. Indien u een laadsnelheid van 11 kW voldoende vindt, dan zult u meestal uitkomen bij een reguliere 3 x 16A aansluiting.

Renault scenic e-tech electric

 

Welk laadstation: laadpaal of wandlader?

Wanneer het aankomt op type laadstation, zijn er twee opties. Welke voor u het gunstigst is hangt af van waar u de auto wilt laden. Parkeert u uw auto dichtbij een muur, bijvoorbeeld op een oprit, onder de carport of in de garage? En hoe wilt u de kabel laten lopen? Dit zijn de belangrijkste factoren bij het kiezen tussen de wandlader (die aan uw muur geïnstalleerd wordt) en de laadpaal (die elders wordt geïnstalleerd, bijvoorbeeld langs de oprit). Mocht u alsnog geen keuze kunnen maken, neem dan gerust contact met ons op.

 

Onze monteur installeert graag uw laadstation

Weet u niet hoe u een laadstation moet installeren of wilt u voor de zekerheid de ervaring van een monteur? Dat kan. Kies bij het bestellen voor het installatiepakket, dan komt er namelijk een gecertificeerde monteur de installatie regelen. Wel zo makkelijk!

 

Hoelang duurt het opladen van de Renault Scenic e-Tech Electric?

Als u een Scenic EV60 wilt opladen, dan duurt het ruim 3 uur om deze vol te laden. De accu is 60 kWh en heeft een AC-laadsnelheid van 22 kW. Om te laadtijd te berekenen deelt u namelijk de 60 kWh door de AC-laadsnelheid van 22 kW. Het resultaat moet u vervolgens delen door 0,85, omdat er 15% van de energie verloren gaat bij het opladen. Dat ziet er dan zo uit:

( 60 kWh / 22 kW ) / 0,85* = 3,21 = 3 uur en 13 minuten

De EV87 versie is echter niet zo snel, omdat het accupakket groter is. Hierbij moet u denken aan ruim 9 uur en dus is het wellicht handig als u deze al ruim voordat u gaat slapen op gaat laden. Onderstaande formule bevatten de gegevens van de EV87.

( 87 kWh / 22 kW ) / 0,85* = 4,65 = 4 uur en 39 minuten

Voor de volledigheid ook de oplaadtijden met een 11 kW laadpaal of wandlader:

( 60 kWh / 11 kW ) / 0,85* = 6,42 = 6 uur en 25 minuten

( 87 kWh / 11 kW ) / 0,85* = 9,30 = 9 uur en 19 minuten

De uitkomsten zijn helaas geen garantie, aangezien externe factoren ook van invloed zijn. Denk aan het wel of niet beschikbaar zijn van het volledige vermogen, de omgevingstemperatuur en de staat van de aansluiting en accu. Reken dus altijd met een iets langere laadtijd. Aan de andere kant rekenen we hier met de volledige (100%) accucapaciteit terwijl u doorgaans niet met een volledig lege accu thuiskomt.

 

Scenic e-Tech Electric laadpaal voor zakelijk gebruik

Als u de Scenic e-Tech Electric zakelijk gebruikt, dan kunt u ook bij ons terecht. Wij bieden veel laadpalen en wandladers die zakelijk uit de voeten kunnen, zoals meerdere aansluitingen, wel zo handig als er meerdere collega’s tegelijkertijd een auto willen opladen. Of wat dacht u van de autorisatie functie, waarmee u zelf kan instellen wie wel en niet kunnen laden. Uiteraard is een goede backoffice dan onontbeerlijk om de laadprocessen en kosten goed te kunnen monitoren.

Slimme laadoplossingen voor de toekomst

Bij het kopen van een laadpaal of wandlader wilt u uiteraard graag dat het ook op lange termijn mee kan. Gezien de snelle ontwikkeling van elektrische auto’s is het handig om alvast een stap vooruit te denken bij de aanschaf. Uw toekomstige EV heeft wellicht een hogere AC-laadsnelheid dan uw huidige, idealiter dekt uw laadstation dat ook al. Bent u van plan om de auto met zonne-energie op te laden? Ook daar zijn laadstations voor, en er zijn ook laadstations met een extra uitgebreide backoffice. En mocht u meerdere auto’s aanschaffen, dan is het wel zo handig als uw laadoplossing meerdere sockets (aansluitingen) heeft.

 

Zo vindt u het ideale laadstation voor de Scenic e-Tech Electric

Let bij het kiezen voor een laadstation voor uw elektrische Renault Scenis op de volgende factoren:

1: Aantal sockets

Indien u meerdere auto’s tegelijkertijd moet opladen, heeft u meerdere sockets (aansluitingen) nodig. Check of uw beoogde laadstation dat heeft. Het is uiteraard niet nodig om hiervoor te kiezen als u één elektrische auto wilt opladen (tenzij u de aanschaf van een tweede overweegt).

2: Backoffice

Een backoffice is een app of webservice waar u in de gaten kunt houden wat de laadkosten zijn, hoeveel energie er verbruikt wordt en het gehele laadproces kunt monitoren. Ook kunt u allerlei zaken configureren. Er bestaan ook losse, extra uitgebreide versies hiervan – die zijn vooral handig bij zakelijk gebruik – zodat u kunt zien wie er laadt en hoeveel laadkosten verschillende gebruikers maken. Zo kunt u de laadkosten verrekenen.

3: Autorisatie 

Autorisatie is een handigheidje waarmee u uw laadstation privé of openbaar kunt maken. Op die manier kunnen alleen bevoegde gebruik maken van uw laadvoorziening. De autorisatie verloopt dan via een pincode, app, Plug & Charge of een RFID-lezer. 

4: Type lader, aansluitingen en laadsnelheid

Zoals eerder genoemd, heeft de Renault Scenic E-Tech een AC-laadsnelheid van 22 kW en daarvoor is een elektrische aansluiting van minimaal 3 X 25A benodigd. U kunt om kosten te besparen eventueel ook voor een 11 kW laadoplossing kiezen.  

5: Extra veiligheid

Het opladen van een elektrische auto, daar gaat behoorlijk wat stroom in. Hierdoor kan het netwerk overbelast raken, zeker als u andere grote stroomverbruikers als de wasmachine aan hebt staan tijdens het opladen. Met Dynamic Load Balancing in uw laadstation zult u hier geen last van krijgen. Wanneer overbelasting dreigt, zorgt deze functie ervoor dat de stroomtoevoer naar de auto beperkt wordt en het stroomnetwerk veilig blijft. Wel zo prettig én veilig.

 

Laaddirect voor de beste laadoplossingen voor uw Scenic e-Tech Electric 

Wij kunnen u voor uw elektrische Renault Scenic altijd een passende laadoplossing bieden. Op onze website kunt u eenvoudig een selectie maken van wat het gewenste laadstation moet bieden, waarna u een duidelijk overzicht van geschikte oplossingen gepresenteerd krijgt. Voor hulp kunt u uiteraard altijd bij ons terecht, advies is gratis en als u de paal of wandlader geïnstalleerd wilt hebben door een monteur, dan kunt u natuurlijk voor het installatiepakket kiezen.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.