Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Toyota Proace City Electric

De beste laadoplossingen voor uw Toyota ProAce Electric

Laadpaal advies over uw Toyota ProAce Electric ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Toyota Proace City Electric

Bent u in de markt voor een geschikte laadpaal of wandlader voor uw Toyota Proace City Electric? Dan bent u bij Laaddirect aan het juiste adres. Ons assortiment bestaat uitsluitend uit laders van absolute topmerken (EVBox, Wallbox, Webasto, Alfen & meer) die geschikt zijn voor gebruik thuis, op de zaak of elders. Daarnaast kunnen al onze laders als laadpaal of wandlader worden geplaatst door een bij ons aangesloten monteur. De Toyota ProAce City Electric is de tweede 100% elektrische bedrijfswagen van deze welbekende Japanse autofabrikant. De ProAce City Electric is, zoals zijn naam al doet vermoeden, perfect voor aannemers, bezorgdiensten en andere gebruikers in stedelijk gebied. Dit vanwege zijn compacte afmetingen, comfortabele rijgedrag en efficiënte lithium-ion accu. Dankzij deze accu haalt u met gemak het eind van de (werk)dag zonder extra laadsessie, mits u ‘m de avond er voor oplaadt.

Leverbaar in één uitvoering

Vooralsnog is de Proace City Electric verkrijgbaar in een enkele uitvoering. Deze uitvoering heeft een 50 kWh-accupakket en een 3-fase 11 kW boordlader. De laadaansluiting is een ‘standaard’ Type 2 aansluiting.

Uitvoering  Accu           AC-laadvermogen  Aansluiting
Toyota Proace City Electric 50 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Geschikte lader voor Toyota Proace City Electric: let op het laadvermogen

Het is van belang om bij uw keuze voor een passende lader rekening te houden met het laadvermogen van uw Proace City Electric. Het zit namelijk als volgt. Wilt u de 11 kW aan AC-laadvermogen van de Proace City Electric ten volle benutten, dan heeft u een elektrische aansluiting met voldoende capaciteit nodig. In het geval van de Toyota Proace City Electric is dit een 3-fase 3 x 16A aansluiting.

De keuze tussen een laadpaal en wandlader

Staar u niet blind op de keuze tussen een laadpaal en een wandlader. Beide types lader zijn immers technisch identiek. Hét grote verschil tussen de twee is de plek van montage. De een wordt op een losstaande paal geplaatst, de ander tegen de muur. Welke geschikt is voor u? Dat hangt van de beoogde laadsituatie. Is dit bijvoorbeeld onder de carport, in de garage of ergens anders in de buurt van een muur, dan is een wandlader de logische keuze. Zo zijn er ook tal van voorbeelden waarin een laadpaal beter tot zijn recht komt. Kortom, kijk naar de plek waar u uw Proace City Electric wilt opladen en beeld u in hoe de laadkabel zal komen te lopen. Maar vervolgens op basis hiervan uw keuze.

Optionele installatie door gecertificeerd installateur

Waagt u zich liever niet aan de installatie van uw nieuwe laadstation? Dit is inderdaad niet voor iedereen weggelegd. Kies daarom voor ons installatiepakket. Dan komt een bij ons aangesloten installateur uw laadstation monteren en aansluiten.

Wat is de laadtijd van de Toyota Proace City Electric?

Wilt u weten hoe lang het duurt om de accu van de Toyota Proace City Electric volledig op te laden? Dit rekent u eenvoudig uit aan de hand van onderstaande rekensom.

Accucapaciteit in kWh / AC-laadvermogen / Energieverlies (0,85) = Laadtijd in uren

De logica achter de berekening is simpel. Door de maximale capaciteit van de accu te delen door het laadvermogen per uur krijgen we het aantal uur dat nodig is om de accu volledig op te laden. Vervolgens delen we de uitkomst hier van door 0,85. Zo houden we ook rekening met het energieverlies dat plaatsvindt tijdens het laden. Vullen we de gegevens van de Toyota Proace City Electric (zie tabel) in de formule in, dan krijgen we de volgende laadtijd:

50 kWh / 11 kW / 0,85 = 5,35 uur, ofwel 5 uur en 20 minuten

Verschilt het laadvermogen van uw laadstation van dat van de Toyota Proace City Electric? Gebruik dan de laagste waarde. Een hoger laadvermogen dan de elektrische Toyota ‘aan kan’ verkort de laadtijd immers niet, maar een lager laadvermogen maakt de laadtijd helaas wel langer.

Kanttekeningen

Houd in het achterhoofd dat bovenstaande berekening slechts een indicatie is. De werkelijke laadtijd kan hoger of lager uitvallen als gevolg van de invloed van externe factoren. Denk hierbij aan de omgevingstemperatuur, de elektriciteitsaansluiting en de leeftijd van de accu.

Perfecte laders voor zakelijke gebruikers

De Toyota Proace City Electric is bij uitstek geschikt voor zakelijke gebruikers. Daarom zijn al onze laders geschikt voor gebruik thuis, op bedrijf of elders. Daarnaast bestaat uit assortiment uit laders van uiteenlopende merken – ieder met zijn eigen, unieke features, ideale toepassingen en functionaliteiten. Dit maakt dat wij u de perfecte laadoplossing kunnen bieden, wat uw wensen ook zijn.

Hoe vind ik de beste lader voor mijn Toyota Proace City Electric?

Houd, naast eerder genoemde zaken zoals het laadvermogen en type laadstation (wandlader of laadpaal) ook de onderstaande zaken in het achterhoofd.

Aantal sockets

Hoeveel laadaansluitingen heeft u nodig? U heeft keuze uit laders met een enkele of dubbele socket. Baseer uw keuze op uw huidige én toekomstige wagenpark.

Autorisatie

Bent u van plan om uw lader op een (semi-) publieke plek te plaatsen? Dan doet u er verstandig aan een laadstation met autorisatie-functie te kiezen. Hiermee bepaalt u wie er wel en wie er geen gebruik van uw laadpunt mag maken. Dit doet u aan de hand van een Plug & Charge optie, een RFID-lezer voor laadpassen of laaddruppels of een smartphone applicatie.

Dynamic Load Balancing

Spreekt uw laadpaal of wandlader dezelfde energie aan als andere grote energieverbruikers, zoals de wasmachine, droger of vaatwasser? Let dan goed op. Uw elektrische installatie kan namelijk overbelast raken als deze apparaten tegelijk ingeschakeld zijn. Laders met Dynamic Load Balancing voorkomen dit door het laadvermogen te reduceren zodra andere grote energieverbruikers worden ingeschakeld.

Vaste of losse kabel?

Sommige laadoplossingen zijn uitgerust met een vaste laadkabel in plaats van een losse. Deze maken het laadproces nét wat gemakkelijker. U hoeft immers niet meer de laadkabel uit uw Toyota te vissen. Er is helaas wel een keerzijde. Laders met een vaste laadkabel zijn namelijk kwetsbaarder, wat ze minder geschikt maakt voor gebruik in een publieke omgeving.

Online laadpaal of wandlader

Steeds meer laders zijn voorzien van een internetaansluiting. Dergelijke laders worden ook wel online laders genoemd. Dankzij deze internetconnectie beschikken ze over verschillende ‘slimme’ functies, zoals een back office. Met een back office heeft u altijd inzicht in uw laadsessies en de laadkosten. Dit is vooral handig als u de laadkosten wilt verrekenen met uw werkgever of medegebruikers.

Lange termijn investering

Een topmerk laadpaal of wandlader is een lange termijn investering. Maakt u nu goed geïnformeerde keuze, dan heeft u hier immers nog lang profijt van. Het kiezen van een toekomstbestendige lader staat hierin centraal. Door nu alvast rekening te houden met uw toekomstige wagenpark, bijvoorbeeld door een lader met een dubbele aansluiting (socket) of extra laadvermogen te kiezen, bespaart u zichzelf op den duur een hoop tijd, geld en gedoe.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.